הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ סיכוי לחזרה לפאוורליפטינג לאחר פריצת דיסק

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מתברר שיש לי פריצת דיסק בחוליה האחרונה.

סתם בדרך אגב אגיד שכנראה כן כדאי למשוך עם גב תחתון ישר,
כדי למזער את הסיכוי לפציעות.

ולנושא הפוסט - האם יש מישהו שהשתקם והצליח לחזור לספורט כזה או אחר,
לאחר פריצת דיסק עם השלכות משמעותיות. ואיך.
תודה

ולפני שנה כבר איבחנו אצלך פריצה?
אני שואל כיוון שכשאצלי (ועוד כמה שנתקלתי בהם) נפרץ הדיסק לא הייתי במצב של לשים בעצמי גרביים...
יותר סביר שהתאמנת עם בלט קטן וזה התפתח לפריצה עם הזמן.

בנוגע למתח/מקבילים/תקופת מנוחה, שוב, בשביל שאהיה ברור - כשהכאב החזק הופיע אצלי לא היתה בכלל אפשרות
לדבר על מה כן ומה לא מתאמנים. בקושי הצלחתי לקום מישיבה על כסא.
גם אבא שלי אותו סיפור. כמעט עד הניתוח שמנו לו נעליים בבוקר. מאז מפחד לחזור להתאמן. לך תסביר לו שכדאי לחזק את השרירים מסביב. (קרה לו בעבודה, אבל היה מתאמן לפני זה)

גם אבא שלי אותו סיפור. כמעט עד הניתוח שמנו לו נעליים בבוקר. מאז מפחד לחזור להתאמן. לך תסביר לו שכדאי לחזק את השרירים מסביב. (קרה לו בעבודה, אבל היה מתאמן לפני זה)
מה היה הטוטאל שלו?

נראה לי מגניב להכניס לאימונים אחד מההורים, ניסית להציע להתאמן איתו ביחד? (אפילו אימוני משקל גוף בשביל להתחיל לקבל ביטחון)

לא ספרו טוטאלים וכאלה.. הם היו חבר'ה שהתאמנו לפי איך שארנולד ואלה התאמנו כשהם היו בגילנו היה להם רק את המגזינים לא היה LBS ותוכניות כוח

• פותח/ת השרשור
ולפני שנה כבר איבחנו אצלך פריצה?
אני שואל כיוון שכשאצלי (ועוד כמה שנתקלתי בהם) נפרץ הדיסק לא הייתי במצב של לשים בעצמי גרביים...
יותר סביר שהתאמנת עם בלט קטן וזה התפתח לפריצה עם הזמן.

בנוגע למתח/מקבילים/תקופת מנוחה, שוב, בשביל שאהיה ברור - כשהכאב החזק הופיע אצלי לא היתה בכלל אפשרות
לדבר על מה כן ומה לא מתאמנים. בקושי הצלחתי לקום מישיבה על כסא.
כנראה אתה צודק לגבי הבלט. אתמול מדריך עשה לי מתיחות שהביאו אותי לרמה של קושי תפקודי לראשונה. והוא עוד טוען שזה מוכרח וחלק מהתהליך:/

אימנתי אנשים עם פתולוגיות חריפות בהרבה מפריצת דיסק(ספונדילוליסטזיס, החלפת ירך, ברגים בעמוד שדרה), כל אחד ראה שיפור באיכות חיים כשהתחיל למשוך ולשפוף, אומנם לא בצורה תחרותית.
אני יודע על חברים במכון של יוסי שמתאמנים עם יותר מפריצת דיסק אחת ומתחרים.

ההבדל היחיד בין אדם עם פתולוגיה לבין אחד בלי זה שאתה תשלם על הטעויות עם ריבית הרבה יותר גבוהה, אז כדאי לעשות דברים נכון.

אני ממליץ לכל מי שמתחרה(לא אליך ספציפית) לדאוג קודם כל לטכניקה ולהתאוששות(לא רק אוכל ושינה) ומאוחר יותר לצעקות ולכתוב פוסטים מתלהבים כמה שזה אדיר שהגב שלך יותר עגול מקשת בענן ומשכת 180 או 250 או whatever

נ.ב
מי שמפחד על החיים שלו בחדר כושר שיפסיק לטוס לאפריקה/דרום אמריקה כי מתים של מעל 2 מיליון אנשים מיתוש. כדאי גם להפסיק לנהוג ולחצות במעבר חציה, הסיכון שם הרבה יותר גבוה בישראל מחדר משקולות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית