רילוקיישן

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
זוכר שהיה דיון בנושא ועכשיו זה עלה לי שוב בתקופה האחרונה.

כרגע רק מפנטז אבל בהחלט רוצה מתי שהו להפוך את הפנטזיה הזאת למציאות ולהגר עם 2 חברים.

לא ממש משנה לאן מבין האופציות של ארה"ב/אוסטרליה/קנדה למרות שארה"ב היא האופציה הקוסמת ביותר(Land of oportunities)

כרגע עושה בארץ קורס IT בתקווה שאוכל לעשות ויזת הגירה עם מקצוע נדרש וכרגע אעבוד וארכוש ניסיון בתחום עד שאגיע למצב שיהיה לי מספיק ניסיון ו-וותק כדי שאוכל להגר.

מישהו כאן שגר בארה"ב בעבר(או כרגע) או בחו"ל יכול להבהיר את העניין ? לא יודע אם המקצוע הנ"ל בכלל נדרש ואם כן אני מעריך שיש שם הרבה אנשי מקצוע הרבה יותר טובים ממני.

תשמע היה לי חבר שהיה גר 10 שנים בארה"ב כי הוא למד שם הנדסת תוכנה ועבד גם בתחום..
הוא אמר לי כזה דבר- בארה"ב כשמהגר מעוניין לקבל ויזת עבודה נשאלת השאלה הבאה : האם אתה מספק יכולת מקצועית כלשהי שאמריקאי לא מסוגל לספק? סביר להניח שלא.
אל תצפה לקבל ככה סתם ויזת עבודה ועוד ב IT שזה השיט הכי נפוץ שם ובכלל..
אם כבר חפש חברות כאן בארץ שעושות רילוקיישן למדינות אחרות (בתחום ה IT)

• פותח/ת השרשור
תשמע היה לי חבר שהיה גר 10 שנים בארה"ב כי הוא למד שם הנדסת תוכנה ועבד גם בתחום..
הוא אמר לי כזה דבר- בארה"ב כשמהגר מעוניין לקבל ויזת עבודה נשאלת השאלה הבאה : האם אתה מספק יכולת מקצועית כלשהי שאמריקאי לא מסוגל לספק? סביר להניח שלא.
אל תצפה לקבל ככה סתם ויזת עבודה ועוד ב IT שזה השיט הכי נפוץ שם ובכלל..
אם כבר חפש חברות כאן בארץ שעושות רילוקיישן למדינות אחרות (בתחום ה IT)

העניין הוא שברגע שאתה זאת עם חברת משאבי אנוש מהארץ(לטעמי ודעתי) זה מגיע למצב שאתה נשלט ע"י ושמים לך התחייבויות וכו' ואני לא ממש מעוניין להגיע למצב הזה.
דיון פוליטי בעוד 3...2...1..

בבקשה לא, לא לשם אני מכוון...

העניין הוא שברגע שאתה זאת עם חברת משאבי אנוש מהארץ(לטעמי ודעתי) זה מגיע למצב שאתה נשלט ע"י ושמים לך התחייבויות וכו' ואני לא ממש מעוניין להגיע למצב הזה.
כך או כך ישלטו עליך, כי אם אתה מעוניין לקבל ויזת עבודה זה לרוב נעשה ע"י החברה שמעוניינת להעסיק אותך וברגע שהיא משלמת ומוציאה לך את הויזה.. אתה עדיין נשלט 😃

מי יתן לך ויזה ככה סתם..?

• פותח/ת השרשור
כך או כך ישלטו עליך, כי אם אתה מעוניין לקבל ויזת עבודה זה לרוב נעשה ע"י החברה שמעוניינת להעסיק אותך וברגע שהיא משלמת ומוציאה לך את הויזה.. אתה עדיין נשלט 😃

מי יתן לך ויזה ככה סתם..?

אני בכל מקרה מנסה לחשוב אלו אופציות יש לי חוץ מאשרת מקצוע נדרש(לא נראה לי שהרבה...) ? האם באוסטרליה וקנדה העניין הוא קל יותר: נוקשות המדינה שאליה אני מנסה להכנס וכל הבירוקרטיה מסביב ?

אני בכל מקרה מנסה לחשוב אלו אופציות יש לי חוץ מאשרת מקצוע נדרש(לא נראה לי שהרבה...) ? האם באוסטרליה וקנדה העניין הוא קל יותר: נוקשות המדינה שאליה אני מנסה להכנס וכל הבירוקרטיה מסביב ?
נראה לי שקנדה/אוסטרליה קל יותר.. הלוואי עליי (עשית לי חשק)

אם אתה רווק תנסה למצוא איזו יהודייה, הרבה יותר קל מעבודה...
אם בחרת דווקא בקטע של עבודה והייטק, אז באמת צריך חברה מהארץ, שיש לך בה קצת קשרים, שתתן לך ויזה, וכמו שנאמר הם צריכים לציין מדוע חייב דווקא אותך, בגלל זה לא מספיק להיות סתם עובד זוטר באינטל, חייב קשרים שימשכו אותך, ומן הסתם קשרים בחברה גדולה מספיק שתוכל לספק ויזה.

• פותח/ת השרשור
אם בחרת דווקא בקטע של עבודה והייטק, אז באמת צריך חברה מהארץ, שיש לך בה קצת קשרים, שתתן לך ויזה, וכמו שנאמר הם צריכים לציין מדוע חייב דווקא אותך, בגלל זה לא מספיק להיות סתם עובד זוטר באינטל, חייב קשרים שימשכו אותך, ומן הסתם קשרים בחברה גדולה מספיק שתוכל לספק ויזה.

שמעתי הרבה סיפורים על העניין הזה גם מחבר אישי שהיה תקופה שם שאבא(אמיד מאוד בקהילה היהודית) של בחורה ניסה לשכנע אותו להיות איתה כשהוא יקבל תנאים נלווים(עבודה, מגורים וכו') אבל הוא ויתר על הנושא.

"בחרתי" מהסיבה הפשוטה(שכבר ציינתי) שאין לי סטטוס אחר שבו אוכל להיכנס עם הוויזה למדינה שבה אבחר להגר.

תשקול את העניין של הויזת סטודנט, ללמוד תואר ראשון\שני באירופה לא יהיה לך יקר..

יש אופציה שאני לא יודע אם היא עדיין קיימת ומה בדיוק התנאים שלה, אבל יש קטע שאתה פותח עסק ואם אתה מעסיק לפחות 2 עובדים אמריקאים למשך שנה אתה מקבל ויזת עבודה, אז אולי אתה והחברים תוכלו לפתוח איזשהו עסק אלקטרוניקה או שירות כלשהו, ולהעסיק כמה עובדים אמריקאים תוך כדי, אני לא סגור על תנאי הויזה הזו..

• פותח/ת השרשור
יש אופציה שאני לא יודע אם היא עדיין קיימת ומה בדיוק התנאים שלה, אבל יש קטע שאתה פותח עסק ואם אתה מעסיק לפחות 2 עובדים אמריקאים למשך שנה אתה מקבל ויזת עבודה, אז אולי אתה והחברים תוכלו לפתוח איזשהו עסק אלקטרוניקה או שירות כלשהו, ולהעסיק כמה עובדים אמריקאים תוך כדי, אני לא סגור על תנאי הויזה הזו..

נשמע יותר מדי סיבוך ויותר מדי בירוקרטיה

תגיד לי איפה מוצאים אני עכשיו לוקח

• פותח/ת השרשור
אותו חבר שהיה שם בדיוק אמר לי שהבחורה דווקא נראיתה טוב(שלא תחשבו שהיה קאץ' או משו...) אבל ברור שהוא לא רצה להתחתן בגיל צעיר.

איך שמזכירים את האזור הזה אני נזכר בסרט "אין לאן לברוח" ומבטל על הסף.
זה לא קשור לסין הסרט.. זה היה במדינה כלשהי שהמציאו (נמנעו מלהשתמש בשמות שם) באסיה, למרות הכיתוב התאילנדי ברקע.
יש הבדל בין לטוס לסין לבין בורמה למשל

• פותח/ת השרשור
@MasterSplitter לאטח צריך את העזרה האוסטרלית שלך

לאוסטרליה טסתי בטיול אחרי צבא והבטחתי לעצמי שאחזור לשם בין אם לעוד טיול ובין אם לגור שם. משום מה ארה"ב יותר קורצת לי.

הנה עוד אחד עם החלום האמריקאי...
חושב שמה שהוא רואה בסרטים זה מה שהוא יראה שם.
לך תגור שם חודש, אם טוב לך, תשאר, לא טוב, תלך.
ההסתברות שתצאו חבר'ה של 3 וכולכם תשארו שם, היא 3.7%.

המחייה בארה"ב הרבה פחות טובה מאוסטרליה.
תלוי גם באיזה איזורים באוסטרליה.
במקומך הייתי הולך על אוסטרליה.
הם גם ידועים האנשים הכי בכושר בעולם 😃
נדיר לראות אישה שמנה אוסטרלית (לא מדבר על תיירות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית