הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רילוקיישן

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
אני גר בתל אביב שנתיים...
בגרמניה אני לא אגור בחיים
אמסטרדם , פריז, רומא ולונדון נראה אותך גר שם.. אתה מדבר כמו ילד בן 22-24
אני בדיוק ממוצע הגילאים שציינת.
רק למה אתה נשמע butthurt בכל תגובה שלך?

אגב, יותר טוב שלא תעבור לגרמניה, לא צריכים שם עוד קוקספיטרים 😃

@Vile - ענית בתוך הציטוט אז אני מוסיף כאן:

אני מכיר את זה, אם היית יודע למה זה קורה לא היית מדבר ככה. זה קורה בדיוק בגלל אנשים כמוך שחושבים שכל העולם רק מחכה להם שיקימו את העסק שלהם ובום! יהיה להם מלא כסף.

בפועל, לעסק ממוצע לוקח 3-5 שנים להתייצב באמת. גם לזכיינות.

- יש לך בארץ אחוז אנשים עם תואר ראשון בצורה מטורפת
- אנשים שעושים תואר במדעי הדשא ואח"כ מתפלאים שלא מצאו עבודה מזכירים לי את האנשים מהסעיף הקודם (שבטוחים שהעולם מחכה להם שייסמו)

אתה כתבת את זה..אני לא מבין את הציניות שלך.

אף אחד לא אמר שלא. יכול להיות שגם אני אהנה לעבוד X זמן במקום מסויים.

אין קשר בין זה לבין היכולת להשתכר או יכולת של עסק להצליח.
זה שבן אדם פותח גלידריה בטיילת בתל אביב ומתפלא שהוא נופל בגלל השכירות..מגיע לו.
זה כמו לשכור דירה בת"א בגיל 20 ואח"כ בגיל 40 להתפלא שאין לך שקל בתחת.

מי שלא יודע להתנהל יש לו בעיה.

1. מי אמר שאני חושב שהעולם מחכה לי?
ומי אמר שאני בכלל רוצה לפתוח עסק? דיברתי ברמה הכללית על זה שישראלים טסים לאירופה, אסיה וארה"ב לפתוח עסקים.
משום מה, מצליח להם, ובצדק.

2. עסק ממוצע לוקח 5-6 שנים להתייצב.
איך הם יתייצבו אם הם נסגרים בשנה הראשונה שלהם?
ההזדמנויות שיש לך במדינת ישראל לעומת ההזדמנויות שיש לך ברחבי העולם, הם עצומים לעומת מה שהולך כאן.

3. "אף אחד לא אמר שלא. יכול להיות שגם אני אהנה לעבוד X זמן במקום מסויים"
אז קדימה...

4. "אנשים שעושים תואר במדעי הדשא"
זה תקף גם למדעי התזונה, ביולוגיה מולקולרית, יחסים ציבוריים, משפטים ופיזיולוגיה של המאמץ.

5. "זה שבן אדם פותח גלידריה בטיילת בתל אביב ומתפלא שהוא נופל בגלל השכירות..מגיע לו".
בגלל זה כתבתי, אם אתה לא מגיע ממשפחה עשירה שתוכל לתמוך בעסק שלך בהתחלה, אחרי שנה אתה כבר תיפול.
לפתוח עסק זול בדימונה גם לא יביא אותך לשום מקום למרות השכירות הזולה.
וזה שוב פעם מביא אותי לסעיף הקודם שבו כתבתי שההזדמנויות פה בארץ הן עלובות.

שישה עמודים הוא מטריל אתכם ואתם זורמים איתו.
חבר עשה רילוקיישן לגינאה המושבנית,כמעט 10K יורו בחודש,כל היום התאמן,אכל,ישן ולימד אנשים לירות בקלצ'.
אחרי כמה חודשים עקץ אותו יתוש,קיבל מלריה,שילשל את חייב וטחנו לו את הכבד בתרופות.
אצלי גם עומדת הצעה דומה על הפרק,חשבתי לחזור כל 3 חודשים לשבוע ולעשות ככה תואר, אבל אני מפחד ממלריה,זיקה,אבולה ושאר החולרות שיש שם.

הכללית על זה שישראלים טסים לאירופה, אסיה וארה"ב לפתוח עסקים.
יש לך באחוזים כמה מהם מצליחים פה וכמה מהם מצליחים שם?
או שעדיין סטטיסטיקה לא מעניינת אותך?

איזה קטע, קשה לפתוח עסק אה?
כן, קשה. בשביל לעשות כסף צריך כסף. אי אפשר לפתוח כסף בלי הון עצמי. בשום מקום.

זה תקף גם למדעי התזונה, ביולוגיה מולקולרית, יחסים ציבוריים, משפטים ופיזיולוגיה של המאמץ.
נכון, אין לזה מקום בארץ כי זה לא מפותח כאן.
אז? אפשר ללמוד אבל לא לצפות לכבוש תעולם ולשכור דירה בת"א

• פותח/ת השרשור
סתם עניין אותי לבדוק את שכר המינימום ב-US והמספרים ממש שונים ממדינה למדינה ומקום למקום.

במדינה אחת זה 9.54$ לשעה, במקום אחר 14 ובמקום אחר 15$. מניח שבמקומות עם השכר הגבוה - יוקר המחיה באותו מקום הוא בהתאם.

מישהו יכול להגיד מה רמת המסים גם במשכורות וגם בכל מה שקונים שם ? האם דרגת המס שם נמוך מאצלנו ? גבוה מאצלנו ?

שכר המינימום בארה"ב בעלייה: לוס אנג'לס - 15 דולר לשעה - גלובס שכר המינימום בארה"ב בעלייה: לוס אנג'לס - 15 דולר לשעה

שכר המינימום נטו באוסטרליה: 37 שקל לשעה - הגבוה ב-OECD, היכן ישראל? - Bizportal שכר המינימום נטו באוסטרליה: 37 שקל לשעה - הגבוה ב-OECD, היכן ישראל? @MasterSplitter יש לך הארות והערות כלשהן ?

נערך לאחרונה:
סתם עניין אותי לבדוק את שכר המינימום ב-US והמספרים ממש שונים ממדינה למדינה ומקום למקום.

במדינה אחת זה 9.54$ לשעה, במקום אחר 14 ובמקום אחר 15$. מניח שבמקומות עם השכר הגבוה - יוקר המחיה באותו מקום הוא בהתאם.

מישהו יכול להגיד מה רמת המסים גם במשכורות וגם בכל מה שקונים שם ? האם דרגת המס שם נמוך מאצלנו ? גבוה מאצלנו ?

שכר המינימום בארה"ב בעלייה: לוס אנג'לס - 15 דולר לשעה - גלובס שכר המינימום בארה"ב בעלייה: לוס אנג'לס - 15 דולר לשעה

שכר המינימום נטו באוסטרליה: 37 שקל לשעה - הגבוה ב-OECD, היכן ישראל? - Bizportal שכר המינימום נטו באוסטרליה: 37 שקל לשעה - הגבוה ב-OECD, היכן ישראל? @MasterSplitter יש לך הארות והערות כלשהן ?

שכר מינימום גבוה לא בהכרח אומר שזה טוב
פינת הליברטריאניזם השבועית

אני בדיוק ממוצע הגילאים שציינת.
רק למה אתה נשמע butthurt בכל תגובה שלך?

אגב, יותר טוב שלא תעבור לגרמניה, לא צריכים שם עוד קוקספיטרים 😃

1. מי אמר שאני חושב שהעולם מחכה לי?
ומי אמר שאני בכלל רוצה לפתוח עסק? דיברתי ברמה הכללית על זה שישראלים טסים לאירופה, אסיה וארה"ב לפתוח עסקים.

2. עסק ממוצע לוקח 5-6 שנים להתייצב.
ההזדמנויות שיש לך במדינת ישראל לעומת ההזדמנויות שיש לך ברחבי העולם, הם עצומים לעומת מה שהולך כאן.

3. "אף אחד לא אמר שלא. יכול להיות שגם אני אהנה לעבוד X זמן במקום מסויים"
אז קדימה...

4. "אנשים שעושים תואר במדעי הדשא"

5. "זה שבן אדם פותח גלידריה בטיילת בתל אביב ומתפלא שהוא נופל בגלל השכירות..מגיע לו".
בגלל זה כתבתי, אם אתה לא מגיע ממשפחה עשירה שתוכל לתמוך בעסק שלך בהתחלה, אחרי שנה אתה כבר תיפול.
לפתוח עסק זול בדימונה גם לא יביא אותך לשום מקום למרות השכירות הזולה.
וזה שוב פעם מביא אותי לסעיף הקודם שבו כתבתי שההזדמנויות פה בארץ הן עלובות.

דבר איתי שתגדל... ילד

לא יודע להגיד לך לגבי ארה"ב אבל כן יכול להגיד לך לגבי גרמניה.
השכרנו דירה במרכז ברלין, 2 חדרי שינה לא כולל הסלון, מטבח מאובזר, יצא לנו 170 יורו לכל אחד.
ואני מדבר איתך על מרכז ברלין, אתה יורד למטה ואתה כבר בעיר.
מחוץ לעיר אתה יכול להגיע ל- 100 יורו. ואם אתה בכלל מחוץ לערים הגדולות אתה יכול להגיע ל- 70 יורו כל אחד, או להשכיר לבד ב- 140-200 יורו.

האוכל? יוצא עם עגלה מלאה מ- Lidle או DM ב- 100 ש"ח.
אני אחפש איזו תמונה, אני זוכר שצילמתי את כל מה שקניתי.

כרטיס למשחק של ביירן מינכן? בין 30 יורו ל- 60 יורו.
ואתה יכול לקנות כרטיסים מראש לכל העונה במחיר מוזל יותר של 300 יורו או 600 יורו במגרש של אליאנז ארנה.

בירות בבר? 8 ש"ח שליש בירה.
רכב? רבע מהמחירים בארץ.
חיי לילה? הרבה יותר יפים.
בחורות? חחחח... אין מה לדבר.
אפשרויות קידום? הרבה יותר גבוהות.
לימודים והשכלה? בטוח שלא רואים את ישראל, וההשכלה שם היא ללא עלות, אתה אשכרה יכול לעשות כמה תארים שבא לך בלי לשלם שקל.
עסקים? תפתח כמה שבא לך, אף אחד לא שם זין מי אתה או מה אתה כל עוד יש לך מה להציע.

השכרנו דירה במרכז ברלין, 2 חדרי שינה לא כולל הסלון, מטבח מאובזר, יצא לנו 170 יורו לכל אחד.
מחוץ לעיר אתה יכול להגיע ל- 100 יורו. ואם אתה בכלל מחוץ לערים הגדולות אתה יכול להגיע ל- 70 יורו כל אחד, או להשכיר לבד ב- 140-200 יורו.

ואתה יכול לקנות כרטיסים מראש לכל העונה במחיר מוזל יותר של 300 יורו או 600 יורו במגרש של אליאנז ארנה.

רכב? רבע מהמחירים בארץ.
לימודים והשכלה? בטוח שלא רואים את ישראל, וההשכלה שם היא ללא עלות, אתה אשכרה יכול לעשות כמה תארים שבא לך בלי לשלם שקל.
עסקים? תפתח כמה שבא לך, אף אחד לא שם זין מי אתה או מה אתה כל עוד יש לך מה להציע.
אז למה לא כולם גרים שמה?

• פותח/ת השרשור
הייתי בגרמניה באחד המבצעים(אם אני לא טועה בעופרת יצוקה) לפני כמה שנים

וכשהגענו(אני, ההורים, זוג חברים שלהם והבן שלהם) לשוק באזור הטורקי שבברלין

אימא שלי הסתובבה אליי עם פנים של "שלא תעז לדבר בעברית". אנחנו מדברים על שנת 2009 אם אני לא טועה.

מאז זה נהיה הרבה יותר גרוע עם קבלת הפליטים והעלייה של האסלאם הקיצוני באירופה.

ושלא תבינו לא נכון - זה לא שאני מסנג'ר על מה שקורה במקומות אחרים כי בקמפוסים בארה"ב זה לא פחות גרוע עם כל החרמות שעושים עלינו.

הייתי בגרמניה באחד המבצעים(אם אני לא טועה בעופרת יצוקה) לפני כמה שנים

וכשהגענו(אני, ההורים, זוג חברים שלהם והבן שלהם) לשוק באזור הטורקי שבברלין

אימא שלי הסתובבה אליי עם פנים של "שלא תעז לדבר בעברית". אנחנו מדברים על שנת 2009 אם אני לא טועה.

מאז זה נהיה הרבה יותר גרוע עם קבלת הפליטים והעלייה של האסלאם הקיצוני באירופה.
לא יודע בדיוק באיזה אזור היית, אבל הסתובבתי שם עם עוד ישראלים ודיברנו בעברית.
אפילו אכלנו במסעדה טורקית וידעו שאנחנו ישראלים והם התייחסו אלינו מאוד יפה.
לא הייתי שם ב- 2009.
ואת הפליטים המוסלמים שמו במחנאות של היהודים, הם לא מסתובבים בחופשי בערים הגדולות והמפותחות.

צר לי על החוויה הרעה שהיית צריך לעבור.
אולי תנסה שוב? לא תתאכזב.

אנטישמיות?
יש בשפע גם בארץ.

אלא אם אתה יהודי, מוסלמי, שחור, הומו, טרנס או קוויר.
חחחחח...

אז למה לא כולם גרים שמה?
אני לא אוהב להתערב לאנשים בחיים ולהגיד להם איפה לחיות.
כל אחד שיחייה איפה שבא לו.

רכב? רבע מהמחירים בארץ.

אני גרה במדינה שכנה וזה בדיוק אותו דבר ..ולגבי המוסלמים, בגרמניה לדעתי יש 5 אחוז מוסלמים ? בארץ יש 20+ % ..
וצריך לדעת איזה אזור לשכור דירה ולהסתובב, סך הכל רוב האזורים סבבה

• פותח/ת השרשור
אני גרה במדינה שכנה וזה בדיוק אותו דבר ..ולגבי המוסלמים, בגרמניה לדעתי יש 5 אחוז מוסלמים ? בארץ יש 20+ % ..

לטעמי המספר הזה יותר גדול, ובהשוואה לארץ - אני לא ארגיש מאוים ללכת בארץ עם שרשרת מגן דוד(ולא מדבר אפילו על חבר'ה דתיים שהולכים עם כיפות ציציות ואולי אפילו תפילין) לדוגמא כי אני יודע שלא אפגע בשונה מגרמניה.

איך קנדה בהשוואה לארה"ב ? מישו יכול לאמוד את ההבדלים ?

לטעמי המספר הזה יותר גדול, ובהשוואה לארץ - אני לא ארגיש מאוים ללכת בארץ עם שרשרת מגן דוד(ולא מדבר אפילו על חבר'ה דתיים שהולכים עם כיפות ציציות ואולי אפילו תפילין) לדוגמא כי אני יודע שלא אפגע בשונה מגרמניה.

איך קנדה בהשוואה לארה"ב ? מישו יכול לאמוד את ההבדלים ?
גם באירופה אין לך ממה לחשוש, בעיקר בגרמניה.
5% זה די מוגזם, אבל אתם חובבי סטטיסטיקות, לפי הסטטיסטיקות של 2015-2016 יש 10.5% מוסלמים.
בארץ יש סביבות 20%, אם לא יותר.

אני לא יודע מאיפה הפחד הזה נובע, באמת שחרשתי את האמא של אירופה ואף פעם לא פחדתי לדבר.
גם לא עשו לי כלום ולא נתקלתי באנטישמים או באנשים שנתנו לי יחס פחות טוב בגלל שאני ישראלי.

זה כל מני שמועות שהישראלים מפיצים.
בחיים לא קרה לי, גם לא לחברים שלי וגם לא לקרובי משפחה שגם חרשו את אירופה.

תלוי, בכל גרמניה יש 10%.
אבל נגיד בערים הגדולות, יש סביבות 0.7% מוסלמים.

מאיפה את?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית