הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה חיטוב. פוסט סיכום רגע לפני הסיום

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
בראש ובראשונה אני רוצה להודות ל @Moshe שהרבה מהרציונל שלי לאורך הדרך נלקח מדברים שלמדתי ממנו.
תודה רבה גם לאשר שאני לא יודע את שם המשתמש שלו, שעזר לי רבות בישורת האחרונה.

המרחק בין התמונות הוא כשנה ו30 ק"ג (122-92), כאשר במשך כ80% מתוכה ביליתי בחיטוב.

כמה חרטוטים בנוסף לתמונות - מיועד בעיקר לאנשים רגילים :

בנקודה הזו אני כבר יכול לכתוב פוסט סיכום לחיטוב.

אמנם נותרו לי כמה שבועות להגיע לשייפ שאני רוצה,
אבל רעיונית וויזואלית אפשר לומר שהתהליך הושלם.

אישית, רכשתי משמעת ברזל תרתי משמע, מהספורט שעסקתי בו (פאוורליפטינג), ככה שלא היה לי ספק לגבי השגת המטרה,
אבל בכל זאת יש כמה דברים שהיו לי לעזר ועשויים לעזור גם לאחרים:

גיוון בתפריט :
1. תרגישו חופשי לאכול מה שאתם רוצים במסגרת הערכים שלכם - בחיטוב אין לזה משמעות רבה, כיוון שהגוף נמצא בחסרון מתמיד ואין לו את הפריבילגיה לצבור שומן.
הבעיה היחידה העלולה להיווצר באכילה של מזונות "סוכריים" היא רעב גדול יותר, ולכן לרוב עדיף לאכול פסטה מאשר קורנפלקס עם חלב.

2. אין עדיין ספרות מחקרית רבה בנוגע לכמות השומן האידיאלית בתפריט, אבל כדאי לצרוך לפחות חצי גרם על כל קילו משקל גוף. אנשים שמטיפים לכמויות שומן מזעריות הם אנשים שלא תלויים בשומן כיוון שהם "מתוחזקים הורמונלית".

3. בצעו העמסות, לא צ'יטים.
ישנם מספר סיבות לכך :

א. על מנת לשמר את מסת השריר, נרצה לעבוד בעצימות הגבוהה ביותר שאנחנו יכולים (כלומר גובה משקלי עבודה ביחס לתכנית האימון שלנו). העמסת פחמימות ממלאת את מאגרי הגליקוגן שהוא מנגנון האנרגיה העיקרי באימון הכוח שלנו.
התדירות המינימלית להעמסה היא כל 14 יום, כאשר עדיף לבצע העמסה כל 10 ימים ( אני אישית ביצעתי העמסה בתדירות שבועית, ואין סיבה להמנע מזה אם זה עובד).

ב. בצ'יט, חלון הזמן האנאבולי שרלוונטי להתאוששות של המערכות השונות, הוא מאוד קטן ולכן גם המשמעויות הבריאותיות וההורמונליות שלו קטנות בהתאם.
העמסה מתבצעת בין 12 ל48 שעות ( בחיטוב ממוצע אין צורך לעבור את ה12), כך שגם המערכת ההורמונלית וגם הרקמות השונות שחוות עומס באימון, זוכות להתאוששות גדולה יותר.

ג. מנוחה מנטאלית - המפתח הגדול ביותר בתהליך הזה ובפרט אם הוא ארוך ובקושי רואים את קצה האופק, הוא המערכת הרגשית והתפיסתית. אם אדם נמצא בסטרס יתר סביר להניח שהוא ישבר מהר מאוד. תרשו לעצמכם להתפנק מפעם לפעם. אתם לא בחיטוב לתחרות (כמובן שהפוסט לא פונה לספורטאים או מפתחי גוף).

4. הורידו נפח באימונים - גם בהנחה שאתם תבנו מסת שריר בחיטוב (אישית הנושא לא ברור לי יותר מידי עקב מאמרים לכאן ולכאן), עדיף לכם לבנות פחות מסת שריר מאשר להפצע.

5. מוטיבציה והנעה - יש באדם הרבה כוחות, הוא בוחר לאן להפנות אותם. אני לא מכיר הרבה אנשים שגרים ברחוב, למרות שחלק גדול מהם עובד קשה מאוד בשביל קורת הגג שלו. הסיבה לכך היא שהרצון לא לגור ברחוב כל כך משמעותי כך שהם יפנו כל משאב שנדרש מהם. כנ"ל לכל דבר שאנחנו נהיה מספיק נחושים להשיג.

6. הערה קטנה לפאוורליפטרים שביננו - אין שום סיבה והצדקה להעניש את עצמיכם ולהיות שמנים, זו הטפה שנובעת מתוך חוסר אחריות, אינפנטיליות ובורות. תלמדו מטעויות של אחרים ותתנהלו כמו ספורטאים.

בהצלחה לכולם:)

13327538_1643260942661732_8587301536853045379_n.jpg

13321653_1643260805995079_7401367294191941685_n.jpg

ואו שאפו גבר.!
תוצאות קטלניות !
המתרה שלי היא גם לייהיות עם גוף כמו אצלך עכשויו
רק אני עשיתי קצת שונה התחלתי עם חיטוב עבדתי 7 חודשים.. והורדתי 12% (עכשיו אני על 15-14 ) אחוזי שומן.. ותוצאות יפות לעין!
ועכשיו התחלתי מסה.
יש לי שאלה כמה זמן עבדת על מסה סך הכל?

שינוי מדהים. כל הכבוד. רק שאלה\תהייה לגבי ההערה בסוף: אני מסיק ממה שכתבת שאתה מצטער על כך שהגעת ל-122 ק"ג, אתה לא חושב שאלמלא "ההשמנה" הזאת לא היית מתחזק בצורה כזאת וכתוצאה מכך גם מסיים את החיטוב עם מסת שריר כל כך גבוהה?

וואו שינוי מטורף, רזית אפילו בפנים.

תרגישו חופשי לאכול מה שאתם רוצים במסגרת הערכים שלכם - בחיטוב אין לזה משמעות רבה, כיוון שהגוף נמצא בחסרון מתמיד ואין לו את הפריבילגיה לצבור שומן.

אתה צודק שבתקופת החיטוב זה לא ישפיע אבל אחרי זה שעושים מסה הגוף ירצה לצבור יותר שומן כי הרגישות לאינסולין עלתה.
ובחיטוב גם ככה בקושי נוגעים בפחמימות אז אין פה כל כך איפה לטעות.

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה כמה זמן עבדת על מסה סך הכל?
זו שאלה בעייתית מידי. בכל אופן תעשה את המיטב שלך ואתה תצליח
לא היית מתחזק בצורה כזאת
תחשוב לבד האם יש סיבה מבחינת ה benefits של אכילת היתר, האם יש קורלציה בין ההשמנה הזאת לבין ההתחזקות.
דבר שני, תתפלא, אבל כששקלתי 100, לפני שעליתי ל122, היה לי פלג עליון יותר מפותח משמעותית מאשר היום.
שרפתי ערימה של מסת שריר.

חיטוב ממש יפה כל הכבוד!
לאן מתכוון לפנות עכשיו לבילדינג או לליפטינג? (ראיתי יש פריצת דיסק..)

שינוי מטורף, כל הכבוד!
ובחיטוב גם ככה בקושי נוגעים בפחמימות אז אין פה כל כך איפה לטעות.
אם אני זוכר נכון הוא על הרבה פחמימה יחסית, 200 גרם. גרעון קלורי הוא מה שחשוב, לא בהכרח כמות הפחמימה.

• פותח/ת השרשור
אילו תוכניות עשית בתקופת החיטוב,איזו עשית לאחרונה?
טקסס עם 60 אחוז מהווליום המקורי.

לאחרונה מאלתר מה שבא לי.
חיטוב ממש יפה כל הכבוד!
לאן מתכוון לפנות עכשיו לבילדינג או לליפטינג? (ראיתי יש פריצת דיסק..)
לא מעניין אותי פיתוח גוף גרידא. מתכוון לשמור על אחוזי שומן של פיטנס ומקווה לחזור לליפטינג תחרותי

שמע מוריד בפניך תכובע! אני זוכר אותך עוד מהפורום השני. אני בעצמי נמצא בחיטוב עכשיו וכל מילה שרשמת נותנת מוטיבציה. ושוב המון כבוד.

ד.א לא נראה שאבדתה הרבה מאסת שריר בכלל..

• פותח/ת השרשור
אלוף ושמן עדיין לפי סטס 18 אחוז
רק בקבר יורדים מ12 אחוז שומן.
מזכיר לי תחרות ב2014 שדני אמר לגיל ניסים שהוא 15 אחוז. בקושי עור היה לו על הגוף

יש לי שאלה קטנה, למרות שאני במסה, מה לדעתך נחשבת כמות שומן מוגזמת ? ולמה ?
יש ימים שאני אוכל 150 גרם שומן, אני שוקל 70. לאותו נושא, אני משחק כדורסל, לפעמים 2 אימונים ביום, קורה לעיתים קרובות, ואוכל 4500 קלוריות ביום עם מינימום של 4000 תלוי בכמות האימונים. מה אתה אומר ? ה150 גרם האלה הם יותר מידיי ? או שזה בסדר ?

סתם פריקה, אני מתחרפן לפעמים, אני לא מצליח לפעמים לעלות במשקל, ואני כלכך מקפיד, אני טוחן אוכל בלי לרצות, ועולה במשקלי עבודה עם התקדמות שבועית, בכל זאת הרבה אירובי. אני כן רואה כבר שינוי באיזור החזה והרגליים, ומשפחה אומרים לי שהידיים שלי גדלו, אבל אני נתקע במשקלים, ויש המון שבועות שאני פשוט עולה על המשקל שבוע אחר שבוע והמשקל לא עולה, השבוע זה לא יקרה. תודה.

אשמח אם תענה על החלק הראשון.

שינוי מטורף, כל הכבוד!

אם אני זוכר נכון הוא על הרבה פחמימה יחסית, 200 גרם. גרעון קלורי הוא מה שחשוב, לא בהכרח כמות הפחמימה.
ממש לא מדויק.להרבה אנשים משנה כמות הפחמימות בתפריט אפילו בגרעון קלורי.אני למשל על הייתי על 1200 קלוריות ולא ירדתי במשקל(bmr 2500)
ועכשיו על פלוס קלורי ללא פחמימה ויורד במשקל.גרעון קלורי הוא לא ערובה לירידה במשקל אלא כמות הפחמימות..לפחות לחלק גדול מהאנשים

עכשיו על פלוס קלורי ללא פחמימה ויורד במשקל
הניטרלי שלך זה כמה הגוף שלך שורף בפועל, לא לפי נוסחה מסויימת. כלומר אם אתה יורד במשקל אתה בהגדרה אוכל פחות ממה שאתה שורף, כלומר ההפך מפלוס קלורי (לא מדבר על מאזן נוזלים).

ממש לא מדויק.להרבה אנשים משנה כמות הפחמימות בתפריט אפילו בגרעון קלורי.אני למשל על הייתי על 1200 קלוריות ולא ירדתי במשקל(bmr 2500)
ועכשיו על פלוס קלורי ללא פחמימה ויורד במשקל.גרעון קלורי הוא לא ערובה לירידה במשקל אלא כמות הפחמימות..לפחות לחלק גדול מהאנשים
נוזלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית