הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה בALT \ GPT תקפוד כבד

• פותח/ת השרשור G4F
  • פורסם בתאריך

G4F

משתמש פעיל
346
68
נק' מוניטין:
173
346
68
הנורמה לפי קופת חולים היא 45, הבנתי שהיא שונתה לא מזמן, באינטרנט אני רואה שהיא גם 35, אצלי היא -
52 השבוע
42 ביולי 2015
35 בפרבואר 2015
34 ביולי 2014

יש עלייה מדאיגה? לא לקחתי שום תרופה מוזרה או אנטיביוטיקה בזמן האחרון, הבנתי שיש מצב שזה קשור לחלבון?
אני לוקח אבקה יום כן יום לא, סה"כ אין לי איזה תפריט מוזר ואני בקושי מתאמן בזמן האחרון ממילא.. יש הסבר לזה?
לא מעשן ולא שותה..

לא ניתן לדעת ממה נובעת העליה ללא בירור מעמיק.
כל עוד רמת האנזימים הייתה בנורמה, ולמרות שהיא כעת מעט מעליה (בהתחשב בסטנדרטים החדשים והישנים כאחד), הדבר לא אמור לסמן מגמה שלילית.
בכל מקרה, פנה חזרה לרופא המשפחה שלך. בקש ממנו (באם הוא ימצא לנכון) לבצע בדיקות מעמיקות יותר - חלקן בדיקות דם וחלקן שתן. במידת הצורך הוא אף יפנה אותך לצילום אולטרסאונד כבד.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
העלייה הזו מוזרה לי כי כל מה שאומרים שמשפיע על הכבד לא קשור אלי, לא חומרים , לא שתייה , לא עישון...
היית ממליץ על תוסף כבד כזה
upload_2016-6-8_16-36-25.jpeg

או שעדיף שאני כבר אלך לרופא ואחכה עם זה?

לא הייתי ממליץ על אף תוסף בינתיים. לא רק כי היעילות מוטלת בספק וחבל על הכסף, אלא כי חשוב לדעת ממה נובעת העליה וכיצד להתמודד איתה.
לאחר בירור מעמיק חזור לעדכן

אין שום קשר בין חלבון לזה, אפילו לא קצת
מה שכן רק מהנתון הזה אי אפשר לדעת מה הסיבה, אם תפרסם את שאר המדדים זה יכול לעזור קצת
אבל בכל מקרה הרופא שלך צריך לבדוק למה יש עליה

• פותח/ת השרשור
כל השאר המדדים בסדר גמור, כלומר בטווח הנורמה (לפי האתר), אני אתייעץ עם הרופא ואעדכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית