הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה סקוואט והתייעצות ב ss

Unique_x3

משתמש מתחיל
13
1
נק' מוניטין:
1
13
1
שלום לכולם, אני קצת יותר מחודש וחצי ב ss.
המשקלים שלי בינתיים - 100 קג סקוואט
בנץ פרס - 65
דדליפט - 110 (היום ניסיתי 115, ארחיב המשך)
פרס - 45
מתח עם 12.5 קג.
הנה סרטון 100 קג סקוואט מהיום, תנו לי משוב על הטכניקה בבקשה:

עכשיו לשאלה שלי:
הדדליפט עושה לי בעיות. אני אחרי ריסט אחד בסקוואט, כל השאר לא עשיתי ריסטים עדיין.
עד ה 100 דדליפט בערך הייתי באחיזה רגילה וזה היה התרגיל שהכי קל לי להתקדם בו.
מ ה 100 עברתי למשולבת שהרגיש לי הקלה במשקל, אבל פתאום אני מרגיש שהטכניקה שלי לא טובה, אני עולה ב 5 קג כל אימון, פלוס קלורי מכובד של יותר מ 500 לדעתי, עולה מדי שבוע במשקל בערך 0.5 קג ועולה במשקלי עבודה בשאר התרגילים יפה.
אני שוקל 62 קג נכון להיום.
היום ניסיתי 115 קג בדדליפט, האמת שהצלחתי לנתק, אבל אחרי 3 חזרות הפסקתי כי הרגשתי שאני עובד בטכניקה לא נכונה. הבעיה היא שאני חושב שגם עם 110 אני עובד בטכניקה לא נכונה (רציתי לצלם אבל לא היה לי איך כל כך). מה שבטוח זה ש ב 115 הגב מאוד התעגל לי, יכולתי לסיים את הסט אבל בחרתי להפסיק ולבדוק מה הבעיה בטכניקה.
השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו? אני לא רוצה למהר לעשות ריסט בדדליפט, אני לא רוצה למהר לחתוך להתקדמות של 2.5
השאלה היא מה לעשות עם הדדליפט? האם כדאי להוריד ל 100 קג נגיד ולהתחיל לעלות ב 2.5 כל אימון בדגש על טכניקה?
או אם לא מה כן כדאי לעשות?
תודה רבה לעוזרים 😃

@לוטם
@stitch
@White Walker
@Beast and cheat

• פותח/ת השרשור
עדיף שתעלה פשוט סרטון של הדדליפט
למה? אני אומר לך בוודאות שהטכניקה לא טובה בדדליפט בוודאות, גב מתעגל...
אין לי כרגע סרטון. אני אשתדל לצלם פעם הבאה, השאלה מה לעשות? הגיע הזמן לריסט? לנסות שוב 115? לא יודע מה לעות..

בסקוואט נדמה לי שאפשר להחזיק את המוט סנטימטר-שניים אחורה יותר. בכל מקרה תן לעצמך לרדת יותר עמוק. אם יש צורך, תוריד משקל. אתה לא שובר מקביל ובחלק מהמקרים גם לא מגיע אליו.

לגבי הדדליפט, הוא בסדר גמור למשקל הגוף שלך. אני לא אוהב את זה שעברת למשולבת כבר ב-100, תחזור לרגילה וזה יעזור לך בחיזוק האחיזה ובשמירה על סימטריה בגוף. @Loyal צודק, עם כל זה שזה מצוין שאתה מודע למצב ולמגרעות, כדאי שתעלה סרטון כדי שנראה איך אפשר לעזור לך לפתור את הבעיה. יכול מאד להיות שצריך ריסט ואז לעבוד בצורה נכונה במשקל הנמוך יותר, ומשם להתקדם.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט נדמה לי שאפשר להחזיק את המוט סנטימטר-שניים אחורה יותר. בכל מקרה תן לעצמך לרדת יותר עמוק. אם יש צורך, תוריד משקל. אתה לא שובר מקביל ובחלק מהמקרים גם לא מגיע אליו.

לגבי הדדליפט, הוא בסדר גמור למשקל הגוף שלך. אני לא אוהב את זה שעברת למשולבת כבר ב-100, תחזור לרגילה וזה יעזור לך בחיזוק האחיזה ובשמירה על סימטריה בגוף. @Loyal צודק, עם כל זה שזה מצוין שאתה מודע למצב ולמגרעות, כדאי שתעלה סרטון כדי שנראה איך אפשר לעזור לך לפתור את הבעיה. יכול מאד להיות שצריך ריסט ואז לעבוד בצורה נכונה במשקל הנמוך יותר, ומשם להתקדם.
לגבי הסקוואט - אני בוודאות מרגיש שאני שובר מקביל, אולי זה לא נראה ככה בסרטון בגלל הצילום אבל אם יש משהו שאני מקפיד עליו זה לשבור מקביל
ולגבי הדדליפט אתה ממליץ כבר באימון הבא להוריד משקל? או לנסות שוב 115 למרות ששוב הגב יתעגל לי ובטח לא אעשה בטכניקה נכונה?

אני עברתי למשולבת כבר ב90. פשוט לא יכולתי להחזיק את המוט, הוא נופל לי מהידיים. זה רע שעברתי לאחיזה המשולבת במשקל ככ מוקדם?

יש הרבה ויכוחים בנושא. חלק מהאנשים אומרים שעדיף להתחיל במשולבת כבר במשקלים נמוכים כדי להתרגל לתנועה, אבל הרוב חושבים שלא. יש לא מעט עדויות באינטרנט שהמשולבת גרמה לאנשים חוסר סימטריה בהתפתחות הכתפיים והטרפזים, וכתוצאה מכך לכאבים. לדעתי עדיף לעשות את המשולבת רק בסט העבודה (ולא בחימום), ולהתחיל רק במשקל רציני, בסביבות 3 פלטות. זה יכול להשתנות לפי הבנאדם, אבל 90 קילו זה ללא ספק נמוך מדי, אפילו עבור ידיים מאד קטנות. אתה צריך לחזור לאחיזה רגילה כדי לפתח את כוח האחיזה. מתח עוזר מאד לנושא. במצבים קיצוניים גם farmers walk (תחפש בפורום).
ולגבי הדדליפט אתה ממליץ כבר באימון הבא להוריד משקל?
כן. תוריד 10 אחוז, תעבוד בטכניקה שתוודא שהיא מושלמת, ותעלה בקפיצות קטנות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית