הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתאמן חדש - נואש לעזרה

Roni_Dadon

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
שלום,

כבר מספר ימים שאני גולש בקהילה/פורטל קילוגרם וקורא מאמרים [המדריך השלם לעלייה במאסה וכדומה...]
לאחרונה החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל להתאמן ולעלות במשקל,המצב שלי כיום:
בן 22 משקל 62.7 אחוז שומן 10.6%
תמיד הייתי רזה,וזה הגיע למצב שאני כבר לא יכול לראות את הגוף שלי מרוב שהוא רזה,והחלטתי לשים לזה סוף.
נרשמתי לחדר כושר ולברכת שחייה,וכמו שכבר ציינתי עברתי פה על המדריכים וההסברים בפורטל.

בעבר התאמנתי אבל לא רציני רק חודשיים-שלוש בחדר כושר ועזבתי את זה כי לא ראיתי שום שינוי,עכשיו שגדלתי וקראתי הבנתי שזה תלוי בתזונה,אימונם,שינה וכן הלאה..הכל הולך יד ביד.
הכנתי לי כבר תפריט תזונה מסודר לפי המדריך של עלייה במאסה.
הדבר היחידי שחסר לי היא תוכנית אימון,הבעיה שלי היא שאני מאוד חלש ולא מצליח להרים משקלים כבדים מרוב שאני רזה,ניסיתי לבחור תוכניות אימון וקראתי על SS אבל הלכתי לאיבוד עם כל המושגים...במיוחד שאני לא מכיר עדיין את הטכניקה.

אשמח אם תוכלו להפנות אותי לתוכנית אימונים שתוכל לשרת אותי בחודשים הקרובים,ומקום שממנו אפשר ללמוד בעברית/אנגלית טכניקות של התרגילים המורכבים כגוון סקוואט,בנץ' פרס וכדומה.
אגב החדר כושר הוא אזורי ואין בו מכשירים למעט ידיים,רוב המכשירים שמה הם כלובים וכדומה עם משקולות[זה מכון כוח כזה].

דבר נוסף שאשמח לדעת לגביו,הידיים שלי מאוד מאוד רזות וקטנות במיוחד באזור שמחבר בין היד לכתף,האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?

נרשמתי לחדר כושר ולברכת שחייה,וכמו שכבר ציינתי עברתי פה על המדריכים וההסברים בפורטל.

שחייה במאסה (או אירובי אחר) - תשים לב שאתה צריך לפצות על הקלוריות שאתה שורף בשחייה.
הדבר היחידי שחסר לי היא תוכנית אימון,הבעיה שלי היא שאני מאוד חלש ולא מצליח להרים משקלים כבדים מרוב שאני רזה
אף אחד לא אמר שצריך להרים משקלים כבדים בהתחלה, תתחיל עם מוט ריק של 15 או 20 ק"ג ותלמד את הטכניקה בתרגילים המורכבים. אם גם זה כבד לך עדיף שתתחיל עם מקל מטאטא או צינור ברזל. אחרי שהטכניקה תשב אצלך טוב תתחיל לעלות משקלי עבודה.
ניסיתי לבחור תוכניות אימון וקראתי על SS אבל הלכתי לאיבוד עם כל המושגים...במיוחד שאני לא מכיר עדיין את הטכניקה.
יש מאמרים בשפע, על טכניקת סקוואט\בנצ'\פרס\דדליפט על התכנית עצמה וכו. קח את הזמן ותקרא אותם. אתה יכול גם לקנות את הספר ולקרוא ממנו אם האנגלית שלך סבבה. במידה ואתה יכול להרשות לעצמך קח מאמן שיודע מה הוא עושה ובקש ממנו שילמד אותך את הטכניקה בתרגילים.
אשמח אם תוכלו להפנות אותי לתוכנית אימונים שתוכל לשרת אותי בחודשים הקרובים,ומקום שממנו אפשר ללמוד בעברית/אנגלית טכניקות של התרגילים המורכבים כגוון סקוואט,בנץ' פרס וכדומה.
חיפוש פשוט בגוגל יביא אותך לאינספור מאמרים, יש גם באתר לא מעט.
רשימה חלקית:
מבוא לאוברהד פרס (Overhead Press) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
לחיצת חזה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מידע - הדדליפט - גרסת המאמנים
תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
וזה רק על קצה המזלג...

אגב החדר כושר הוא אזורי ואין בו מכשירים למעט ידיים,רוב המכשירים שמה הם כלובים וכדומה עם משקולות[זה מכון כוח כזה].
נשמע אחלה מקום!
דבר נוסף שאשמח לדעת לגביו,הידיים שלי מאוד מאוד רזות וקטנות במיוחד באזור שמחבר בין היד לכתף,האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
כן, לעלות במסה, הידיים יגדלו בהתאם.
כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

נערך לאחרונה:
מה שהוא אמר^
לגבי הטכניקה של התרגילים, אף אחד לא יודע את הטכניקה, כולם לומדים אותה בהתחלה. ואף אחד שמתחיל להתאמן גם לא חזק ולא מרים משקל כבד, מתחילים ממשקל נמוך ועולים.

• פותח/ת השרשור
שחייה במאסה (או אירובי אחר) - תשים לב שאתה צריך לפצות על הקלוריות שאתה שורף בשחייה.

אף אחד לא אמר שצריך להרים משקלים כבדים בהתחלה, תתחיל עם מוט ריק של 15 או 20 ק"ג ותלמד את הטכניקה בתרגילים המורכבים. אם גם זה כבד לך עדיף שתתחיל עם מקל מטאטא או צינור ברזל. אחרי שהטכניקה תשב אצלך טוב תתחיל לעלות משקלי עבודה.

יש מאמרים בשפע, על טכניקת סקוואט\בנצ'\פרס\דדליפט על התכנית עצמה וכו. קח את הזמן ותקרא אותם. אתה יכול גם לקנות את הספר ולקרוא ממנו אם האנגלית שלך סבבה. במידה ואתה יכול להרשות לעצמך קח מאמן שיודע מה הוא עושה ובקש ממנו שילמד אותך את הטכניקה בתרגילים.

חיפוש פשוט בגוגל יביא אותך לאינספור מאמרים, יש גם באתר לא מעט.
רשימה חלקית:
מבוא לאוברהד פרס (Overhead Press) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
לחיצת חזה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מידע - הדדליפט - גרסת המאמנים
תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
וזה רק על קצה המזלג...

נשמע אחלה מקום!

כך תשיגו ידיים גדולות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מה שהוא אמר^
לגבי הטכניקה של התרגילים, אף אחד לא יודע את הטכניקה, כולם לומדים אותה בהתחלה. ואף אחד שמתחיל להתאמן גם לא חזק ולא מרים משקל כבד, מתחילים ממשקל נמוך ועולים.

תודה רבה לשניכם,אני אעבור על המדריכים ואלמד את הטכניקה.
החלטתי ללכת על התוכנית אימון הזאת: תוכנית FBW שלוש פעמים בשבוע של A1+A2 ורציתי לדעת באילו תרגילים אפשר להחליף את הדדליפט ומקבילים [מקבילים כי לא ראיתי שמה,ודדליפט עד שאלמד].

דבר נוסף,האם יש חשיבות לכמות הסטים/חזרות?
יש לי חבר שנמצא במצב דומה והוא כרגע אצל בחור בשם מאור זרדז,התוכנית אימונים FBW שהוא קיבל מכילה 44 סטים שהכל זה 15 חזרות.
לעומת זאת בפורטל כמות הסטים נמוכה משמעותית וגם כמות החזרות היא שונה,מה הסיבה?

44 סטים שהכל זה 15 חזרות
הרבה הרבה יותר מדי סטים ויותר מדי חזרות בסט.
את הדדליפט לא הייתי מחליף, אלא לומד את הטכניקה ומתחיל לעשות תוך כדי עם משקל נמוך.
ולמה אתה לא רוצה ללכת על SS?

• פותח/ת השרשור
אוקיי בנוגע ל2 התרגילים,דדליפט ומקבלים באיזה תרגילים אני יכול להחליף?

דבר נוסף שאלה אחרונה ואפסיק לחפור,חתירה עם מוט הבנתי שזה יכול לפגוע בגב האם זה נכון או שיש דרך לעשות את זה מבלי לפגוע בגב?

את הדדליפט לא הייתי מחליף, אלא לומד את הטכניקה ומתחיל לעשות תוך כדי עם משקל נמוך.

עכשיו ראיתי שערכת
אני בשמחה ארצה להתחיל SS הבעיה שהקישור ל "שאלות ותשובות SS המלא.." לא עובד.
דבר נוסף אני עובד במשרה מלאה מתחיל ב 7 וזה יכול להיגמר ב 6 בערב,אין לי אופציה לאכול הרבה כמו שצריך לתוכנית כמו SS הגג ארוחות שאצליח ביום יהיה 4 וזה גם לא תמיד..

דבר נוסף שאלה אחרונה ואפסיק לחפור
אתה יכול לשאול עוד, זה בסדר 😃
חתירה עם מוט הבנתי שזה יכול לפגוע בגב האם זה נכון או שיש דרך לעשות את זה מבלי לפגוע בגב?
כן, ללמוד לעשות אותו בטכניקה טובה, כמו כל תרגיל אם תבצע לא טוב אפשר לעשות נזק.
אני בשמחה ארצה להתחיל SS הבעיה שהקישור ל "שאלות ותשובות SS המלא.." לא עובד.
תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
דבר נוסף אני עובד במשרה מלאה מתחיל ב 7 וזה יכול להיגמר ב 6 בערב,אין לי אופציה לאכול הרבה כמו שצריך לתוכנית כמו SS הגג ארוחות שאצליח ביום יהיה 4 וזה גם לא תמיד..
א. אם אתה רוצה לעלות במסת שריר אתה צריך לאכול משמעותית יותר קלוריות ממה שאתה שורף, בכל תכנית אימונים.
ב. גם ב 4 וגם ב 3 ארוחות אפשר להגיע למספיק אוכל. מה שחשוב זה סך הקלוריות היומי ולא מספר הארוחות.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לשאול עוד, זה בסדר 😃

כן, ללמוד לעשות אותו בטכניקה טובה, כמו כל תרגיל אם תבצע לא טוב אפשר לעשות נזק.

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

א. אם אתה רוצה לעלות במסת שריר אתה צריך לאכול משמעותית יותר קלוריות ממה שאתה שורף, בכל תכנית אימונים.
ב. גם ב 4 וגם ב 3 ארוחות אפשר להגיע למספיק אוכל. מה שחשוב זה סך הקלוריות היומי ולא מספר הארוחות.

הבנתי,תודה רבה לך על כל העזרה!!!
אז האם כדאי לפני שאתחיל את הSS כי ייקח לי לפחות יום-יומיים לקרוא ועוד שבוע להתחיל להתאמן על הטכניקות
להתחיל עם תוכנית FBW מהפורטל שבה אשלב את התרגילים המורכבים כדי ללמוד טכניקה,ולאחר שבוע-שבועיים שפחות או יותר אני ישלוט בהם ברמה סבירה אעבור ל SS?

הבנתי,תודה רבה לך על כל העזרה!!!
אז האם כדאי לפני שאתחיל את הSS כי ייקח לי לפחות יום-יומיים לקרוא ועוד שבוע להתחיל להתאמן על הטכניקות
להתחיל עם תוכנית FBW מהפורטל שבה אשלב את התרגילים המורכבים כדי ללמוד טכניקה,ולאחר שבוע-שבועיים שפחות או יותר אני ישלוט בהם ברמה סבירה אעבור ל SS?
אתה מתכוון FBW של מכשירים? אפשרי, לא חושב שכדאי, השבוע-שבועיים האלה לא יתנו לך משהו באמת. עדיף שתתחיל מתרגול הטכניקה וזהו, ותתחיל להעלות משקלים עוד שבוע-שבועיים.

לאט לאט, תלמד קודם טכניקה, אחר כך תעבור למאסה. אין לך לחץ של זמן ושבועיים שלושה לא כל כך יישנו.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון FBW של מכשירים? אפשרי, לא חושב שכדאי, השבוע-שבועיים האלה לא יתנו לך משהו באמת. עדיף שתתחיל מתרגול הטכניקה וזהו, ותתחיל להעלות משקלים עוד שבוע-שבועיים.

לאט לאט, תלמד קודם טכניקה, אחר כך תעבור למאסה. אין לך לחץ של זמן ושבועיים שלושה לא כל כך יישנו.

אוקיי תודה רבה לכם!
והתכוונתי FBW עם תרגילים חופשיים,אני פשוט אתחיל לתרגל את הטכניקה של התרגילים ואתחיל ישר מ SS
שוב תודה על כל העזרה ושיהיה לכם שבוע מצויין!

והתכוונתי FBW עם תרגילים חופשיים,אני פשוט אתחיל לתרגל את הטכניקה של התרגילים ואתחיל ישר מ SS
תתחיל עם המבנה של SS, פשוט אל תתחיל להעלות משקלים ישר, תיסגר על הטכניקה קודם.

התכוונתי FBW עם תרגילים חופשיים,אני פשוט אתחיל לתרגל את הטכניקה של התרגילים ואתחיל ישר מ SS
שוב תודה על כל העזרה ושיהיה לכם שבוע מצויין!

זה לא משנה, לפחות לדעתי, אם תעשה fbw מהפורטל או ss, למרות שאני ריפטואיסט נלהב.
פשוט תתרגל הרבה טכניקה של סקוואט\בנצ'\פרס\דדליפט ויהיה בסדר.
אחרי שהטכניקה תשב אצלך טוב תחליט לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת...
ובכיף!

נשמע אחלה מקום!

אין כ"כ הרבה מקומות כאלה בארץ אלא אם אתה מתאמן במכון קרוספיט ולא נראה לי שזה המצב. באיזה מכון אתה מתאמן ? אולי יש מישהו בפורום שגם מתאמן שם.

Back
למעלה תחתית