הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע האינסולין, שם רע ללא הצדקה – חלק א'

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
קראתי את כולו מהתחלה ועד הסוף מאוד נהנתי והשכלתי,יש לי רק שאלה, אז ממה שהיה במאמר חלבון ופחמימה יגרמו באותה מידה לעלייה בצבירת השומן? אז אין הבדל בין אכילת חלבון או פחמימה מבחינת בניית השומן?

קראתי את כולו מהתחלה ועד הסוף מאוד נהנתי והשכלתי,יש לי רק שאלה, אז ממה שהיה במאמר חלבון ופחמימה יגרמו באותה מידה לעלייה בצבירת השומן? אז אין הבדל בין אכילת חלבון או פחמימה מבחינת בניית השומן?
אני לא חושב שאפשר להסיק את מה שכתבת מהמאמר.
בכל מקרה שמח שנהנת. בשבילי זו הייתה הזדמנות לגרות את המוח קצת בכיוון שונה מהיום יום וללמוד דברים חדשים.

אז איך נוצרת סכרת אם אין הבדל בין פחמימות לחלבונים . אני חשבתי שבגלל הסוכרים אז הרגישות לאינסולין יורדת?

• פותח/ת השרשור
חבר'ה, אתם שואלים שאלות מאוד טובות. המאמר הזה מחולק ל-4 או 5 חלקים (עוד לא החלטתי). אני לא יכלתי לפרסם את כל המאמר במלואו כי הוא היה נסגר ב-15 אלף מילים ואף אחד לא היה קורא את האנציקלופדיה הזו. אז כמו שאומרים, ההמשך יבוא.... 😃

(שייק טונה?? איכס!!!, כמובן יש שיזכרו את המתכון לשייק הטונה מהימים של MFW [8]. השייקים הכילו רק 11 גרם פחימה ו 51 גרם חלבון. הנה ההשפעה של השייקים השונים על רמות האינסולין:

"11 גרם פחימה" במקום פחמימה

ופה:
ארוחה אחת כללה 21 גרם חלבון ו 125 גרם פחמימה. הארוחה השנייה כללה 75 גרם חלבון ו 75 גרם פחמימה

זה אמור להיות 21 גרם חלבון? לא 25?

חוץ מזה נהנתי לקרוא את המאמר ולהשכיל עוד
תודה משה וכל מי שתרם בכתיבת במאמר

• פותח/ת השרשור
(שייק טונה?? איכס!!!, כמובן יש שיזכרו את המתכון לשייק הטונה מהימים של MFW [8]. השייקים הכילו רק 11 גרם פחימה ו 51 גרם חלבון. הנה ההשפעה של השייקים השונים על רמות האינסולין:

"11 גרם פחימה" במקום פחמימה

ופה:
ארוחה אחת כללה 21 גרם חלבון ו 125 גרם פחמימה. הארוחה השנייה כללה 75 גרם חלבון ו 75 גרם פחמימה

זה אמור להיות 21 גרם חלבון? לא 25?

חוץ מזה נהנתי לקרוא את המאמר ולהשכיל עוד
תודה משה וכל מי שתרם בכתיבת במאמר
תודה תוקן. לגבי ה 21, זה 21 ולא 25 כי היה 3 גרם יותר שמן חמניות שהביאו לקבוצה ו-1 גרם סיבים

22333.jpeg

חבר'ה, אתם שואלים שאלות מאוד טובות. המאמר הזה מחולק ל-4 או 5 חלקים (עוד לא החלטתי). אני לא יכלתי לפרסם את כל המאמר במלואו כי הוא היה נסגר ב-15 אלף מילים ואף אחד לא היה קורא את האנציקלופדיה הזו. אז כמו שאומרים, ההמשך יבוא.... 😃
אפשר רק לדעת האם אתה הולך לסתור את מה שכתוב בספר של CBL לגבי לאכול את כל האוכל של אותו יום בטווח שעות מצומצם ?

• פותח/ת השרשור
אפשר רק לדעת האם אתה הולך לסתור את מה שכתוב בספר של CBL לגבי לאכול את כל האוכל של אותו יום בטווח שעות מצומצם ?
זה כבר נסתר כמה וכמה פעמים בעבר ואין לכך שום ביסוס מדעי מוצק.

זה כבר נסתר כמה וכמה פעמים בעבר ואין לכך שום ביסוס מדעי מוצק.
כאשר אתה מדבר במאמר על הליפוגנזה ,הליפוליזה . אתה מביא גרף. שתאכלס מרמת הבנה שלי אם אני יוכל נגיד 2000 קלוריות כאשר נגיד אני יפרק את כל האוכל ל 5 ארוחות קטנות אז רוב הזמן אני יהיה במצב של "הגרף הירוק" ונגיד אני יצמצם את כל האוכל ל 2 ארוחות סמוכות אז ממה שאני מבין אני יהיה במצב "הגרף הכחול" יותר. כלומר ממה שאני מבין אני יוכל אותה כמות של 2000 קלוריות ב 2 המקרים. אבל במצב 2 אני כנראה ישרוף טיפה יותר שומן. שזה כמובן יחסי יכול להיות שבסוף זה יסתכם בסה"כ נגיד אקסטרה 100 קלוריות או משהו כזה. אבל זה צריך להיות יותר מהמצב הראשון

מקווה שהסברתי את עצמי בסדר.

אם זה לא נכון אז אשמח אם תוכל להפנות אותי למחקרים/מאמרים שסותרים או להסביר גם בקצרה למה זה לא נכון.

כאשר אתה מדבר במאמר על הליפוגנזה ,הליפוליזה . אתה מביא גרף. שתאכלס מרמת הבנה שלי אם אני יוכל נגיד 2000 קלוריות כאשר נגיד אני יפרק את כל האוכל ל 5 ארוחות קטנות אז רוב הזמן אני יהיה במצב של "הגרף הירוק" ונגיד אני יצמצם את כל האוכל ל 2 ארוחות סמוכות אז ממה שאני מבין אני יהיה במצב "הגרף הכחול" יותר. כלומר ממה שאני מבין אני יוכל אותה כמות של 2000 קלוריות ב 2 המקרים. אבל במצב 2 אני כנראה ישרוף טיפה יותר שומן. שזה כמובן יחסי יכול להיות שבסוף זה יסתכם בסה"כ נגיד אקסטרה 100 קלוריות או משהו כזה. אבל זה צריך להיות יותר מהמצב הראשון

מקווה שהסברתי את עצמי בסדר.

אם זה לא נכון אז אשמח אם תוכל להפנות אותי למחקרים/מאמרים שסותרים או להסביר גם בקצרה למה זה לא נכון.

מקרא-
כחול ליפוגנזה
ירוק ליפוליזה
הבעיה שלך שאתה מסתכל על הגרף של ה5 ארוחות ככה:
0f4548df9dae874d462de0f284f866fc.png

ועל הגרף של ה2 ארוחות היום ככה:
52e09063adb394d853c5449f6dbf2321.png

בהנחה שאתה אוכל את אותם קל' אותם פחמימות אותם שומנים אותם מאכלים
ואז נוצרת המחשבה שאתה תשרוף יותר שומן כי פחות ארוחות ויותר זמן הגוף יהיה בליפוליזה ולא בליפוגנזה
אבל בעצם 2 ארוחות היום יהיו ככה
33c5316d7e651e48d8ed0b0861ed2ec4.png

ככה שעצם החלוקה לארוחות וצום יותר גדול לא משפיע על רמות האינסולין ועל הליפוגנזה וליפוליזה
כי בסוף הכל מתאזן
נראלי שזו הכוונה משה יתקן אותי אם אני טועה
רוב הסיכויים אגב שאני טועה חח אבל WORTH A SHOT

אני לא חושב שאפשר להסיק את מה שכתבת מהמאמר.
בכל מקרה שמח שנהנת. בשבילי זו הייתה הזדמנות לגרות את המוח קצת בכיוון שונה מהיום יום וללמוד דברים חדשים.
אוקיי,תודה רבה על המאמר
אוו עוד חשבתי שמה שקראתי עכשיו היה ארוך:wallbash:
מחכה בקוצר רוח לפרסום:37mv:

@Moshe @eyalmazuz

הכוונה שאני חושב ככה.

גרף למעלה זה יאנו 3 ארוחות קטנות.
גרף עליון 2 ארוחות צמודות

סה"כ כמות הקלוריות היא יותר זהה.

אבל ממה שרשום בספר של CBL זה שבמצב הזה השטח הירוק הוא יהיה טיפה יותר גדול מהשטח הכחול. לא רשום בדיוק בכמה.

Untitled.png

מישהו יודע איזה סוג של פחמימות צרכו הנבדקים במחקר 6?
לא הצלחתי למצוא חוץ מזה שהארוחה נוזלית.

שאלה: האם יתכן והאינסולין במחקר קפץ גבוה בחלבון יותר מאשר הפחמימה בגלל שהחלבון שנלקח היה באבקות (שיש בהם מרכיבים נוספים כגון ממתיקים או סוכר) ולא כמזון מוצק?

אומרים שאיי אפשר לבנות מסת שריר בלי לאוכל פחמימה כי לא מופרש אינסולין,אבל לפי המאמר החלבון גם כן מפריש מספיק אינסולין בשביל המטרה הזאת, אז למה אז איי אפשר לבנות מסת שריר בדל פחמימה שהמתאמן נמצא במאזן חיובי ?

אומרים שאיי אפשר לבנות מסת שריר בלי לאוכל פחמימה כי לא מופרש אינסולין,אבל לפי המאמר החלבון גם כן מפריש מספיק אינסולין בשביל המטרה הזאת, אז למה אז איי אפשר לבנות מסת שריר בדל פחמימה שהמתאמן נמצא במאזן חיובי ?
בכל הדוגמאות שם החלבון נלקח בתוספת פחמימה. ולא כחלבון נקי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית