הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט (72.5 ק"ג)

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
בזמן האחרון התחילו לי כאבי גב תחתון בסקוואט ולא הייתי בטוח ממה זה, אז היום צילמתי את הסקוואט כדי שאוכל לראות איפה הבעיה.

זה הסט השני (את הראשון שכחתי לצלם)

פה שמתי לב שהבעיה היא באט ווינק, רואים את זה די בבירור.

אז בסט השלישי ניסיתי לתקן את זה וזה מה שיצא, נראה שיש קצת הייפראקסטנשן לא?

אחרי הסט הזה פחות כאב לי הגב התחתון, נראה שפתרתי את הבעיה אבל אני עדיין אשמח לקבל ביקורת על הטכניקה הנוכחית.

קשה לראות משהו בצילום הזה, נסה להרחיק ב2-3 מ' את המצלמה.
זה כן נראה שאתה בהקשטת יתר בגב התחתון, אבל שוב, קשה לראות.

• פותח/ת השרשור
באמת נראה כמו היפראקסטנשיין בשני
בראשון הבעיה נראית לי דווקא כמו חוסר גמישות בקרסול, ואיפה שהשוק לא מצליחה ללכת קדימה, הגב מפצה

תשים לב לכפות הרגליים שלך, יש המון תזוזה ולפעמים האצבעות אפילו עולות מהרצפה, זה דבר רציני שאומר שחסרה לך יציבות, אתה עומד ברוחב נכון? זוית כף הרגל נכונה? תנסה לעשות סקוואטים עם מוט ריק (בתור חימום) ותשנה את העמידה שלך שוב ושוב עד שתגיע למצב שכף הרגל לא זז בכלל...

• פותח/ת השרשור
בראשון הבעיה נראית לי דווקא כמו חוסר גמישות בקרסול, ואיפה שהשוק לא מצליחה ללכת קדימה, הגב מפצה

אם זאת בעיה בגמישות אז איך זה רק בראשון ובשני לא?

צילמתי היום מזווית יותר טובה, 75 קילו.
עכשיו לא היו כאבי גב תחתון בכלל, אבל בכל מקרה אני אשמח לקבל ביקורת.

אם זאת בעיה בגמישות אז איך זה רק בראשון ובשני לא?

צילמתי היום מזווית יותר טובה, 75 קילו.
עכשיו לא היו כאבי גב תחתון בכלל, אבל בכל מקרה אני אשמח לקבל ביקורת.

בשני היה קשה לשפוט כי לא הפסקת לזוז, וקשה לשפוט לפי הסירטון ההוא
כאן נראה שיש קצת יותר גמישות, אבל גם כאן כפות הרגליים שלך לא יציבות לאורך כל התנועה ובמיוחד לא לאורך הסט, וגם כל חזרה מסתכמת בקריסת הרגליים קדימה, שבפני עצמה התנוחה היא נכונה, אבל איך אתה מגיע אליה זו הבעיה
תנסה להתחמם יותר וכמו שצריך, כולל מתיחות לקרסול, ועבודה על תנועה נכונה, כי נראה כאילו הסקוואט שלך מתחיל כמו משהו אחד ונגמר כמו משהו אחר

• פותח/ת השרשור
בשני היה קשה לשפוט כי לא הפסקת לזוז, וקשה לשפוט לפי הסירטון ההוא
כאן נראה שיש קצת יותר גמישות, אבל גם כאן כפות הרגליים שלך לא יציבות לאורך כל התנועה ובמיוחד לא לאורך הסט, וגם כל חזרה מסתכמת בקריסת הרגליים קדימה, שבפני עצמה התנוחה היא נכונה, אבל איך אתה מגיע אליה זו הבעיה
תנסה להתחמם יותר וכמו שצריך, כולל מתיחות לקרסול, ועבודה על תנועה נכונה, כי נראה כאילו הסקוואט שלך מתחיל כמו משהו אחד ונגמר כמו משהו אחר

מה הסיבה לזה שכפות הרגליים כל הזמן זזות? אני לא שם לב לזה בכלל בזמן הסט.
ומה זה מתיחות לקרסול? קרסול זה מפרק לא שריר, אתה מתכוון מתיחות לתאומים?
אני עושה חימום כמו ב-SS וקצת מתיחות לארבע ראשי והמסטרינג.

הסיבה שהרגל זזה היא שאתה מסתמך על הגב והשרירים הגדולים של הרגל שיעשו את התנועה כמו שצריך, במקום להתמקד בלדחוף את הרצפה למטה, ולווא דווקא את המשקל למעלה, אתה צריך מההתחלה להתמקם כמו שצריך
ומתיחות לקרסול אני מתכוון לתאומים והסולאוס, מה שבעצם מגביל את התנועה של מפרק הקרסול
ויכול להיות שהחימום הזה לא מספיק, תנסה להוסיף עוד טיפה משהו, לא משהו רציני אבל

כפות הרגליים זזות בגלל שהעמידה לא אופטימלית - או שרוחב העמידה לא נכון (בדקך כלל לא רחב מספיק) או שכף הרגל עומדת בזוית לא נכונה (בדרך כלל לא מכוון החוצה)

• פותח/ת השרשור
סליחה על ההקפצה אבל אני לא רואה סיבה לפתוח אשכול חדש בשביל זה.

עשיתי ריסט ושיפרתי את הטכניקה, לקח לי קצת זמן לתקן את כל מה שאמרתם.
אשמח לקבל ביקורת.

לפי דעתי נראה יותר יציב, תנסה לשלוט במשקל בסוף הירידה, הכוונה היא שלא יץרה מצב שלקראת הסוף אתה כאילו נופל למטה, אבל זה כבר דיוקים, בסך הכל נראה לי טוב מהזוית הזאת, למרות שקשה לראות מה קורה עם הברכיים...

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי נראה יותר יציב, תנסה לשלוט במשקל בסוף הירידה, הכוונה היא שלא יץרה מצב שלקראת הסוף אתה כאילו נופל למטה, אבל זה כבר דיוקים, בסך הכל נראה לי טוב מהזוית הזאת, למרות שקשה לראות מה קורה עם הברכיים...

אוקיי, תודה.

כן.
ועכשיו שמתי לב שזה באמת נראה קצת כמו LB בגלל המרפקים והראש למטה, אבל המיקום של המוט הוא HB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית