הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקרת: "הכרס הישראלית לא כל כך מזיקה בריאותית"

• פותח/ת השרשור Arbuz
  • פורסם בתאריך
סך הכל זה נכון. שומן תוך ביטני הרבה יותר מסוכן.
אבל אני לא אוהב את אלה שחושבים שהם המציאו את הגלגל.

לא ממש הבנתי מזה אומר כרס "ישראלית" ?

רק לגבר ישראלי יש כרס ? ובחו"ל לגברים אין כרס ?

הכותבת אומנם פרופסורית, אבל זה פשוט נשמע לא הגיוני.
שימו לב כי זוהי לא כתבה, אלא PR לכתבה שתתפרסם בסוף השבוע הקרוב. מתוך הידיעה:
"להפתעתנו", היא מספרת, "גילינו שהכרס של הגבר הישראלי פחות מאיימת מבחינה בריאותית ממה שחששנו. הרכב השומן בכרסו של הגבר הישראלי שונה מזה של גברים מערביים שאוגרים הרבה שומן פנימי מסוכן. זה מסביר כנראה את העובדה שתוחלת החיים של הגברים בישראל היא בין הגבוהות בעולם".
יצא לכם פעם לראות אדם מבוגר עם כרס? אין הרבה כאלו - ומסיבה טובה. רוב האנשים אשר מאריכים ימים, בעלי משקל תקין. גם המשפט בנוגע להרכב הכרס (אני מניח שמדובר על שומן תת עורי לעומת שומן שעוטף איברים פנימים) נשמע מוזר בהתייחסות לגאוגרפיה.

וכל מי שפספס, נא לקרוא: האם כל מה שאנו אוכלים עלול לגרום לסרטן בגופינו?
אנחנו צריכים לעשות נוהל כי כל ידיעה מהעיתונות תלווה בקישור לכתבה מהשורה למעלה.

"להפתעתנו", היא מספרת, "גילינו שהכרס של הגבר הישראלי פחות מאיימת מבחינה בריאותית ממה שחששנו. הרכב השומן בכרסו של הגבר הישראלי שונה מזה של גברים מערביים שאוגרים הרבה שומן פנימי מסוכן. זה מסביר כנראה את העובדה שתוחלת החיים של הגברים בישראל היא בין הגבוהות בעולם".
יצא לכם פעם לראות אדם מבוגר עם כרס? אין הרבה כאלו - ומסיבה טובה. רוב האנשים אשר מאריכים ימים, בעלי משקל תקין. גם המשפט בנוגע להרכב הכרס (אני מניח שמדובר על שומן תת עורי לעומת שומן שעוטף איברים פנימים) נשמע מוזר בהתייחסות לגאוגרפיה.

מדובר פה על אנשים שהגיעו ל80+ שזה מעבר לתוחלת החיים הממוצעת, אז כן ברור שראיתי , לא מדובר פה על אלה שעברו את ה95+ שבזה אתה אכן צודק לדעתי

תמיד יש יוצאי דופן, אבל אנשים עם כרס בגיל 80 הם מיעוט בין אנשים בגיל דומה בעלי משקל תקין - וככל שהגיל עולה, מניין קבוצת המיעוט עם הכרס יורד בהשוואה למניין קבוצת המשקל התקין.

תמיד יש יוצאי דופן, אבל אנשים עם כרס בגיל 80 הם מיעוט בין אנשים בגיל דומה בעלי משקל תקין - וככל שהגיל עולה, מניין קבוצת המיעוט עם הכרס יורד בהשוואה למניין קבוצת המשקל התקין.

אני מבין לאיפה אתה חותר, וכן אני לא בטוח שזה נכון לקשור את זה גיאוגרפית.
בכל אופן אני חושב שיש שוני בין הגדרת המושג "כרס" בין אנשים מתאמנים, לבין אנשים שלא מבצעים פעילות כזאת.
בכל אופן, אני לא מבין את הקשר בין גבר ישראלי לסתם גבר אחר. הרי מה שמשנה בסוף זה האם השומן עוטף את האיבריים הפנימיים.

ואגב, כן דווקא נשים שמנות יכולות להיות מלאות כמו גברים ולהיות כנראה בסיכון פחות מזה של הגברים. ואני חושב שזה קשור בעובדה שגברים נוטים לצבור שומן סביב איזור הבטן(סיכון למחלות לב, גם הסיבה שגברים סובלים מבעיות לב יותר מנשים) לעומת הנשים שנוטות לצבור שומן באיזור התחתון של הגוף יותר.(אני לא בטוח שמה שאני אומר מגובה מדעית, אבל אני חושב שלייל מקדונלד דיבר על זה).

אני רוצה להתייחס לאמירה הכללית של אורך החיים והסטטיסטיקה.
אורך חיים אינו מראית הכל, כאשר אדם מקבל שבץ בגיל 50, יש לו 30 שנה ממוצעות לחיות עם תרופות ובסכנה מוגברת לשבץ נוסף.
כנ"ל חיים עם דמנציה ואלצהיימר, או סכרת.
לזה אני לא רואה התייחסות בכלל, אם היא היתה מכניסה את איכות החיים לשקלול האם גם אז הכרס הישראלית "אינה מזיקה"? אני בספק אם זה יהיה בכתבה.

רק לי נראה בעייתי חוקרים שנותנים לגיטימציה להשמנה? 🙁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית