נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
משנים של קריאה בפורום אני חושב שיש איזור שאין באמת מידע לגביו, ויותר מזה, אין כמעט משתמשים בפורום עם נסיון וידע בנושא - זה חיתוך משקל.
אני לא חושב ששום קריאת מאמרים יכולה באמת לעזור ולהכין לקראת התהליך הזה, בגלל החלק המנטלי וגם הטכני שדורשים המון נסיון וכשלונות מהעבר.
קודם כל, אני ממליץ בחום להמנע מחיתוך של יותר מקילו במשקל, אלא אם יש אינטרס תחרותי (פודיום בקטגוריה מלאה) או סיכוי לשבירת שיא כלשהו. זה מקשה מאוד על התחרות עצמה, יש סיכוי לא קטן לבצע טעויות ולהיות משמעותית יותר חלש וגם סיכונים בריאותיים.
רקע מחיתוכים קודמים שביצעתי לתחרויות:
דימונה 2012:
86.0 -> 84.7 - הרעבה והמנעות מנוזלים בשביל ירידה מזערית במשקל, מיותר לחלוטין במיוחד לתחרות ראשונה.
טסמניה 2013:
84.0->81.2 - חיתוך מוגזם ומיותר, כלל אמבטיות והזעה וירדתי יותר ממה שהייתי צריך.
פ"ת 2013:
95.0 -> 89.7 - חיתוך ראשון שבוצע כמו שצריך, היה עמוק ולא כלל ירידה מיותרת מעבר למה שצריך.
פ"ת 2014:
86.0 -> 81.3 - חיתוך מצויין שהמשכתי מעבר לקטגוריה כי הרגשתי טוב ורציתי יתרון בנוסחא, כי התמודדתי על פודיום אבסולוטי.
GPC Nats 2015:
87.5 -> 82.5 - חיתוך טוב אבל קמתי כבד בבוקר השקילה (83.7) מה שהוסיף לא מעט לחץ.
היו עוד כמה תחרויות עם חיתוכים מזעריים שבוצעו בהצלחה, לא ראיתי טעם לפרט.
רקע לקראת התחרות הנוכחית:
תכננתי במקור להעפיל לקטגוריה של עד 90, אבל לצערי נפצעתי בהכנה לGPC States והעפלתי רק עם התוצאה שהייתה לי בעד 82.5. שהתחלתי את ההכנה לפני כ3 חודשים שקלתי 93, על א.ש לא נמוך יחסית.
ביצעתי דיאטה מבוקרת ולא קיצונית תוך כדי ההכנה, וביום שבת נשקלתי 87.1 על אחוז שומן משמעותית יותר נמוך ממה שאני רגיל להתהלך בו.
חשבתי שיהיה לי חיתוך יותר עמוק לעשות, אבל זה הולך להיות יחסית חלק ובלי דרמות מיותרות.
תכנית:
החל מיום שבת העמסת מים 9 ליטר ביום, מפסיק ביום חמישי, יום לפני השקילה.
החל מיום ראשון, בלי פחמימות.
ראשון-שני - העמסת מלח (נתרן) - כמה שיותר בשאיפה לסה"כ 5 גר' ביום.
שלישי-רביעי - קיצוץ בנתרן בשאיפה לעד גרם ביום. גם המים בהעמסה יהיו ללא נתרן.
חמישי - מפסיק לאכול ולשתות סביב צהריים, לפני הטיסה. אמבטיות חמות עד שאגיע לסביב 84 קילו.
שישי - שקילה.
אכתוב כאן עדכונים יומיים איך הולך.
אני לא חושב ששום קריאת מאמרים יכולה באמת לעזור ולהכין לקראת התהליך הזה, בגלל החלק המנטלי וגם הטכני שדורשים המון נסיון וכשלונות מהעבר.
קודם כל, אני ממליץ בחום להמנע מחיתוך של יותר מקילו במשקל, אלא אם יש אינטרס תחרותי (פודיום בקטגוריה מלאה) או סיכוי לשבירת שיא כלשהו. זה מקשה מאוד על התחרות עצמה, יש סיכוי לא קטן לבצע טעויות ולהיות משמעותית יותר חלש וגם סיכונים בריאותיים.
רקע מחיתוכים קודמים שביצעתי לתחרויות:
דימונה 2012:
86.0 -> 84.7 - הרעבה והמנעות מנוזלים בשביל ירידה מזערית במשקל, מיותר לחלוטין במיוחד לתחרות ראשונה.
טסמניה 2013:
84.0->81.2 - חיתוך מוגזם ומיותר, כלל אמבטיות והזעה וירדתי יותר ממה שהייתי צריך.
פ"ת 2013:
95.0 -> 89.7 - חיתוך ראשון שבוצע כמו שצריך, היה עמוק ולא כלל ירידה מיותרת מעבר למה שצריך.
פ"ת 2014:
86.0 -> 81.3 - חיתוך מצויין שהמשכתי מעבר לקטגוריה כי הרגשתי טוב ורציתי יתרון בנוסחא, כי התמודדתי על פודיום אבסולוטי.
GPC Nats 2015:
87.5 -> 82.5 - חיתוך טוב אבל קמתי כבד בבוקר השקילה (83.7) מה שהוסיף לא מעט לחץ.
היו עוד כמה תחרויות עם חיתוכים מזעריים שבוצעו בהצלחה, לא ראיתי טעם לפרט.
רקע לקראת התחרות הנוכחית:
תכננתי במקור להעפיל לקטגוריה של עד 90, אבל לצערי נפצעתי בהכנה לGPC States והעפלתי רק עם התוצאה שהייתה לי בעד 82.5. שהתחלתי את ההכנה לפני כ3 חודשים שקלתי 93, על א.ש לא נמוך יחסית.
ביצעתי דיאטה מבוקרת ולא קיצונית תוך כדי ההכנה, וביום שבת נשקלתי 87.1 על אחוז שומן משמעותית יותר נמוך ממה שאני רגיל להתהלך בו.
חשבתי שיהיה לי חיתוך יותר עמוק לעשות, אבל זה הולך להיות יחסית חלק ובלי דרמות מיותרות.
תכנית:
החל מיום שבת העמסת מים 9 ליטר ביום, מפסיק ביום חמישי, יום לפני השקילה.
החל מיום ראשון, בלי פחמימות.
ראשון-שני - העמסת מלח (נתרן) - כמה שיותר בשאיפה לסה"כ 5 גר' ביום.
שלישי-רביעי - קיצוץ בנתרן בשאיפה לעד גרם ביום. גם המים בהעמסה יהיו ללא נתרן.
חמישי - מפסיק לאכול ולשתות סביב צהריים, לפני הטיסה. אמבטיות חמות עד שאגיע לסביב 84 קילו.
שישי - שקילה.
אכתוב כאן עדכונים יומיים איך הולך.