הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר יומן חיתוך במשקל לקראת GPC Australia Nationals 2016

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
משנים של קריאה בפורום אני חושב שיש איזור שאין באמת מידע לגביו, ויותר מזה, אין כמעט משתמשים בפורום עם נסיון וידע בנושא - זה חיתוך משקל.
אני לא חושב ששום קריאת מאמרים יכולה באמת לעזור ולהכין לקראת התהליך הזה, בגלל החלק המנטלי וגם הטכני שדורשים המון נסיון וכשלונות מהעבר.

קודם כל, אני ממליץ בחום להמנע מחיתוך של יותר מקילו במשקל, אלא אם יש אינטרס תחרותי (פודיום בקטגוריה מלאה) או סיכוי לשבירת שיא כלשהו. זה מקשה מאוד על התחרות עצמה, יש סיכוי לא קטן לבצע טעויות ולהיות משמעותית יותר חלש וגם סיכונים בריאותיים.

רקע מחיתוכים קודמים שביצעתי לתחרויות:
דימונה 2012:
86.0 -> 84.7 - הרעבה והמנעות מנוזלים בשביל ירידה מזערית במשקל, מיותר לחלוטין במיוחד לתחרות ראשונה.
טסמניה 2013:
84.0->81.2 - חיתוך מוגזם ומיותר, כלל אמבטיות והזעה וירדתי יותר ממה שהייתי צריך.
פ"ת 2013:
95.0 -> 89.7 - חיתוך ראשון שבוצע כמו שצריך, היה עמוק ולא כלל ירידה מיותרת מעבר למה שצריך.
פ"ת 2014:
86.0 -> 81.3 - חיתוך מצויין שהמשכתי מעבר לקטגוריה כי הרגשתי טוב ורציתי יתרון בנוסחא, כי התמודדתי על פודיום אבסולוטי.
GPC Nats 2015:
87.5 -> 82.5 - חיתוך טוב אבל קמתי כבד בבוקר השקילה (83.7) מה שהוסיף לא מעט לחץ.

היו עוד כמה תחרויות עם חיתוכים מזעריים שבוצעו בהצלחה, לא ראיתי טעם לפרט.

רקע לקראת התחרות הנוכחית:
תכננתי במקור להעפיל לקטגוריה של עד 90, אבל לצערי נפצעתי בהכנה לGPC States והעפלתי רק עם התוצאה שהייתה לי בעד 82.5. שהתחלתי את ההכנה לפני כ3 חודשים שקלתי 93, על א.ש לא נמוך יחסית.
ביצעתי דיאטה מבוקרת ולא קיצונית תוך כדי ההכנה, וביום שבת נשקלתי 87.1 על אחוז שומן משמעותית יותר נמוך ממה שאני רגיל להתהלך בו.
חשבתי שיהיה לי חיתוך יותר עמוק לעשות, אבל זה הולך להיות יחסית חלק ובלי דרמות מיותרות.

תכנית:
החל מיום שבת העמסת מים 9 ליטר ביום, מפסיק ביום חמישי, יום לפני השקילה.
החל מיום ראשון, בלי פחמימות.
ראשון-שני - העמסת מלח (נתרן) - כמה שיותר בשאיפה לסה"כ 5 גר' ביום.
שלישי-רביעי - קיצוץ בנתרן בשאיפה לעד גרם ביום. גם המים בהעמסה יהיו ללא נתרן.
חמישי - מפסיק לאכול ולשתות סביב צהריים, לפני הטיסה. אמבטיות חמות עד שאגיע לסביב 84 קילו.
שישי - שקילה.

אכתוב כאן עדכונים יומיים איך הולך.

• פותח/ת השרשור
לא רואה את הטעם בלהשקל יום לפני...
(בשום ספורט אגב, לא רק פווארליפטינג)

לא יכול להסכים איתך יותר.ֿ

לרוע מזלי, אף אחד לא שואל אותי מה אני חושב.

יש כאן תחרות PRO RAW שהשקילה היא שעתיים לפני, כמו בIPF. שאגב, גם שם חותכים במשקל, אבל לא ברמה קיצונית כמו ביום לפני.
יום ראשון-
קמתי 87.4, עלייה של 300 גר' מאתמול. הגיוני ובסדר לאור עלייה בכמות הנוזלים וצריכה גבוהה של נתרן.
הלכתי למכון להשוות את המשקל הביתי מול משקל תחרותי - משקל ביתי מראה 200 גר' מעל, משמע אני 87.2 משקל בוקר.

מעכשיו אתייחס למשקל המכוייל (-200 גר').

יום ראשון בלי פחמימה, הרבה שומן. שבע לכל אורך היום. צורך סביב 200 חלבון ו200 שומן, יש מצב שלא אכניס הכל היום כי אני מפוצץ.

מקפיד על מזונות עתירים בנתרן - בייקון, סלמי, חמוצים, זיתים, תערובות תבלינים, מלח (כמובן), בשר שמן, גבינת פטה, משקאות איזוטונים ללא סוכר.

מצפה לקום מחר בבוקר מעט יותר קל, סביב חצי קילו.

מה שאתה רושם כאן מאוד מעניין, ואשמח שתעדכן אפילו יותר לעומק.
1.מה אתה אוכל?
2.האם אתה מוצא את זמני הארוחות משפיעים על השקילה?
3.איך אתה מרגיש כשאתה חותך במשקל?
4.האם העמסה ביום התחרות לא מפריעה לך?
5.איך אתה יודע מה הגבול בין ירידה מקסימלית לבין הפרעה בביצועים?

לגבי שאלה 4, למשל אם אני כמה ימים אוכל יחסית מעט בחיטוב. ואז אני מעמיס אוכל, יש לי יציאות לפחות פעמיים באותו יום וזה עלול להפריע.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה רושם כאן מאוד מעניין, ואשמח שתעדכן אפילו יותר לעומק.
1.מה אתה אוכל?
2.האם אתה מוצא את זמני הארוחות משפיעים על השקילה?
3.איך אתה מרגיש כשאתה חותך במשקל?
4.האם העמסה ביום התחרות לא מפריעה לך?
5.איך אתה יודע מה הגבול בין ירידה מקסימלית לבין הפרעה בביצועים?

לגבי שאלה 4, למשל אם אני כמה ימים אוכל יחסית מעט בחיטוב. ואז אני מעמיס אוכל, יש לי יציאות לפחות פעמיים באותו יום וזה עלול להפריע.

1. השאלה כללית יחסית, אבל אענה בהרחבה:
ימים בלי פחמימה, נתרן גבוה-
בבוקר שייק חלבון עם קפה ושמנת, ארוחת בוקר ראשונה - ביצים, בייקון, גבנצ, זיתים, פטה, בצל, ארוחת צהריים וערב - בקר טחון עם תיבול מקסיקני, גוואקמולי, פלפל, גבנצ, שמנת חמוצה, רוטב טאקו.
ימים בלי פחמימה, נתרן נמוך-
עדיין לא ישבתי איך אני מגיע לערכים, אבל בגדול מקורות חלבון יהיו - אבקה, עוף, קנגרו טחון (ערכים יותר טובים מכל בשר אחר שראיתי, גם זול). מקורות שומן - שמנת, שוקולד מריר 90%, שמן MCT, חמאת בוטנים ולא זוכר מה עוד קניתי.

2. אני נשקל בבוקר, ככה שזמני הארוחות ביום לפני לא ממש משפיעים, אין כל כך חשיבות אלא אם אתה יום לפני השקילה, שם אתה לא תאכל ב12 בלילה מן הסתם...

3. הימים הנוכחיים מרגישים בסדר גמור, הולך לשירותים כל חצי שעה בגלל העמסת מים, אבל זה הכל. לי אישית אין בעיה עם דל פחמימה. בגלל השומן הגבוה אני מרגיש שבע ומלא לאורך היום.
לגבי היום האחרון לפני השקילה בדר"כ מרגישים בין רע לזוועה. ברגע שמפסיקים לשתות ולאכול (בין צהריים לערב) אתה אוטומטית נהיה מאוד צמא, אבל אחרי כמה זמן מתרגלים. בדרכ מרגישים רע במיוחד עם האמבטיות / סאונה, דופק מואץ, סחרחורות והרגשת חולשה כללית. עם הנסיון יודעים לתזמן את האמבטיות / סאונות ככה שתתאושש בין פעם לפעם ולא תגיע למצב רע. אני אוהב להשאיר את רוב הראש בחוץ באמבטיה כדי להמנע מההרגשה הזאתי. עם הנסיון אתה לומד לצפות לדברים האלה וזה הופך את התהליך ליותר צפוי ואתה פחות מתרגש מזה. שחתכתי לפני שנה הרגשתי בסדר גמור ביחס לפעמים קודמות. פעם ראשונה הייתי ממש זומבי לא רחוק מעלפון. אמבטיות אגב פחות מתישות את הגוף מאשר סאונה (כמובן תלוי בטמפ') ואני נוטה להסכים עם זה, למרות שמזיעים פחות באמבטיה, אבל קל יותר למשוך זמן.

4. לא יודע על איזו העמסה אתה מדבר. אני עובד לפי פרוטוקול מסויים לגבי אוכל ושתיה אחרי השקילה, כמובן שמדובר בהרבה אוכל, אבל ממש לא "מכל הבא ליד". טעות קשה מאוד אחרי השקילה זה פשוט לבלוס ג'אנק בלי הגבלה. עשיתי את זה בעבר והרגשתי חרא.

5. אני לא יודע. בגדול בכל חיתוך במשקל אתה תרגיש חרא וזה עלול להשפיע על הביצועים. עם הנסיון אתה יודע כמה אתה יכול לחתוך מבלי לעשות דברים קיצוניים (יחסית) אצלי זה סביב 5-6 קילו. אם אתה יודע להתאושש מהחיתוך כמו שצריך אתה אמור להיות בסדר. כאן הרבה נופלים כמו שכתבתי למעלה, פשוט אוכלים שטויות בכמויות ולא באמת מחזירים לגוף את הדברים שהוא צריך, לא מעלים את כל המשקל בחזרה, ומרגישים מלאים ומפוצצים בגלל סוכרים.
יום שני-

קמתי 87.6 - עלייה של 400 גר'. ככל הנראה מכמויות הנתרן שצרכתי אתמול, אין מה להתרגש. מאמין שתהיה ירידה ביום יומיים הבאים.

1. השאלה כללית יחסית, אבל אענה בהרחבה:
ימים בלי פחמימה, נתרן גבוה-
בבוקר שייק חלבון עם קפה ושמנת, ארוחת בוקר ראשונה - ביצים, בייקון, גבנצ, זיתים, פטה, בצל, ארוחת צהריים וערב - בקר טחון עם תיבול מקסיקני, גוואקמולי, פלפל, גבנצ, שמנת חמוצה, רוטב טאקו.
ימים בלי פחמימה, נתרן נמוך-
עדיין לא ישבתי איך אני מגיע לערכים, אבל בגדול מקורות חלבון יהיו - אבקה, עוף, קנגרו טחון (ערכים יותר טובים מכל בשר אחר שראיתי, גם זול). מקורות שומן - שמנת, שוקולד מריר 90%, שמן MCT, חמאת בוטנים ולא זוכר מה עוד קניתי.

2. אני נשקל בבוקר, ככה שזמני הארוחות ביום לפני לא ממש משפיעים, אין כל כך חשיבות אלא אם אתה יום לפני השקילה, שם אתה לא תאכל ב12 בלילה מן הסתם...

3. הימים הנוכחיים מרגישים בסדר גמור, הולך לשירותים כל חצי שעה בגלל העמסת מים, אבל זה הכל. לי אישית אין בעיה עם דל פחמימה. בגלל השומן הגבוה אני מרגיש שבע ומלא לאורך היום.
לגבי היום האחרון לפני השקילה בדר"כ מרגישים בין רע לזוועה. ברגע שמפסיקים לשתות ולאכול (בין צהריים לערב) אתה אוטומטית נהיה מאוד צמא, אבל אחרי כמה זמן מתרגלים. בדרכ מרגישים רע במיוחד עם האמבטיות / סאונה, דופק מואץ, סחרחורות והרגשת חולשה כללית. עם הנסיון יודעים לתזמן את האמבטיות / סאונות ככה שתתאושש בין פעם לפעם ולא תגיע למצב רע. אני אוהב להשאיר את רוב הראש בחוץ באמבטיה כדי להמנע מההרגשה הזאתי. עם הנסיון אתה לומד לצפות לדברים האלה וזה הופך את התהליך ליותר צפוי ואתה פחות מתרגש מזה. שחתכתי לפני שנה הרגשתי בסדר גמור ביחס לפעמים קודמות. פעם ראשונה הייתי ממש זומבי לא רחוק מעלפון. אמבטיות אגב פחות מתישות את הגוף מאשר סאונה (כמובן תלוי בטמפ') ואני נוטה להסכים עם זה, למרות שמזיעים פחות באמבטיה, אבל קל יותר למשוך זמן.

4. לא יודע על איזו העמסה אתה מדבר. אני עובד לפי פרוטוקול מסויים לגבי אוכל ושתיה אחרי השקילה, כמובן שמדובר בהרבה אוכל, אבל ממש לא "מכל הבא ליד". טעות קשה מאוד אחרי השקילה זה פשוט לבלוס ג'אנק בלי הגבלה. עשיתי את זה בעבר והרגשתי חרא.

5. אני לא יודע. בגדול בכל חיתוך במשקל אתה תרגיש חרא וזה עלול להשפיע על הביצועים. עם הנסיון אתה יודע כמה אתה יכול לחתוך מבלי לעשות דברים קיצוניים (יחסית) אצלי זה סביב 5-6 קילו. אם אתה יודע להתאושש מהחיתוך כמו שצריך אתה אמור להיות בסדר. כאן הרבה נופלים כמו שכתבתי למעלה, פשוט אוכלים שטויות בכמויות ולא באמת מחזירים לגוף את הדברים שהוא צריך, לא מעלים את כל המשקל בחזרה, ומרגישים מלאים ומפוצצים בגלל סוכרים.
יום שני-

קמתי 87.6 - עלייה של 400 גר'. ככל הנראה מכמויות הנתרן שצרכתי אתמול, אין מה להתרגש. מאמין שתהיה ירידה ביום יומיים הבאים.

איפה קונים קנגורו?

• פותח/ת השרשור
יום שלישי-

קמתי 88.0, עלייה של 400 גר'.

קצת מדאיג, אבל מעולם לא הקפדתי על צריכה מאוד גבוהה של נתרן. מחר חייב לרדת אחרי שהיום אני מוריד נתרן לחלוטין.

חשוב במצבים כאלה לא להילחץ, המשקל עדיין ברמה סבירה לחלוטין, במקרה הגרוע - יותר זמן באמבטיה. כאן הנסיון משחק, וחשוב להמנע מטעויות בעקבות המשקל.

מקווה שזה יתן השראה לעוד לוגים כאלו, זה ממש נחמד.
אהבתי את הבשר קנגרו, איך הוא טעים ? וחשבתי שהוא סוג של חייה שמורה כזאת שאסור להרוג אותה כי בסופו של דבר זה אחד מהסמלים של המדינה

• פותח/ת השרשור
יצא לי לאכול רק המבורגר קנגרו שאני קונה כל שבוע, אבל זה בתוספת תבלינים וכו'. הפעם קניתי קנגרו טחון.

לגבי הטעם זה נחמד, מאמין שלבד בלי תוספות זה לא יהיה להיט. לבשר ציד (שלא גדל בחווה עם מרביעים וכו') יש טעם די דומיננטי, בשר כהה וטעם חזק. הכי דומה לזה שאני יכול לחשוב זה כבש רק בלי השומן.

יש לזה 1% שומן, נתרן אולי חצי / שליש מחזה עוף, וחלבון מאוד גבוה בנוסף לויטמינים וכו'.

באופן מפתיע אומנם הוא סמל לאומי, אבל היא נחשבת לחיה "מזיקה" (pest) שיש יותר מדי ממנה ורוצים לצמצם את הכמויות. בנוסף בגלל שככל הנראה מאוד קל ללכת לטבע ולצוד אותה (ברשיון), הבשר יחסית מאוד זול.

כרגע הלוג יחסית משעמם, אבל זה יתן פרופורציה איך הולך לו"ז של חיתוך במשקל כביכול יותר "מקצועי", רוב החבר'ה בארץ, עושים דברים מאוד בסיסיים, ולפעמים משקיעים הרבה מאמץ עם ירידה מאוד זניחה כי מתעלמים מאלמנט מסויים.

היום הורדתי נתרן למינימום שבמינימום, מאוד קשה למצוא מה לאכול, במיוחד מקורות חלבון. הרגשתי ממש אחרי כמה שעות מהבוקר שאני הרבה פחות נפוח והמכנסיים היו יחסית גדולות עלי, נקווה שאני לא מפתח ציפיות, נראה מחר עם השקילה.
יום רביעי (יומיים לפני שקילה)-

אחרי יומיים של העמסת נתרן שגררו עליה במ.ג, אחרי יום עם נתרן מינימלי (חלמון ביצה, שמנת, שוקולד מריר 90%, עוף, חמאת בוטנים, טחינה) הגיעה סוף סוף ירידה משמעותית במשקל, כבר מהבוקר של אתמול הרגשתי משמעותית פחות נפוח אחרי כמה שעות.

משקל גוף: 86.1, נשאר לרדת עוד 3.6.

זה משקל שגם אם אקום אותו דבר מחר, זה לא רע בכלל.

מקווה לרדת מחר עוד קצת, במטרה ללכת לישון בחמישי בלילה 84 אחרי קצת אמבטיות.
יום חמישי (יום לפני שקילה) -

נשקלתי בוקר 85.9, ירידה של 200 גר'.

רואים בבירור שהירידה הגדולה הייתה אחרי שהורדתי את הנתרן לחלוטין.

התכנון להיום:
קם ב6~ שותה שייק, קפה שמנת וMCT (בגדול חלבון+שומן דל נתרן, וקפאין שעוזר לשתן ולהעלות טמפ' גוף שישתמש ביותר אנרגיה במנוחה).

סביב 9 אוכל ארוחת בוקר- חלמונים (הנתרן בביצה נמצא בחלבון), קצת חמאת בוטנים, קצת שוקולד מריר.

סביב 12 ארוחה אחרונה - שייק חלבון, קפאין, קצת שוקולד מריר וחמאת בוטנים.

הרעיון המקורי היה לאכול עוף / קנגרו אבל החלטתי לצרוך אותם ערכים עם מזונות שיתעכלו יותר בקלות ולא ישארו בקיבה.

אני טס ב12 לגולד קואסט (שעה טיסה), לטיסה יש אפקטים לא טובים על אגירת נוזלים, זה למה בדר"כ אחרי טיסות ארוכות שוקלים סביב 2 ק"ג יותר. לא אשתה / אוכל אחרי 12.

לקראת 5-6 בערב אתחיל אמבטיות חמות, אנסה הפעם תזמון שונה במקום אמבטיות ארוכות, 5 דק' ON , 5 דק' OFF. נראה איך המשקל יזוז.

התכנון זה ללכת לישון סביב 84, ולקוות לקום קרוב ל82.5.

שנה שעברה הלכתי לישון 84.1 וקמתי 83.7 שהיה מאוד מאכזב, אבל אני עכשיו יודע שניתן להוריד את זה בשעתיים~ לפני השקילה, אז אני לא לחוץ. תיאורטית עדיף להזיע ביום השקילה, אבל השקילה ב9 בבוקר ואין יותר מדי זמן.
עדכון:
16:30- הגעתי למלון, מרגיש טוב, רעב אבל יעבור.

85.4

עוד מעט ארד לכייל את המשקל הביתי שלי בהתאם למשקל הרשמי.

מאוד מרוצה מההתקדמות, עדיין לא נכנסתי לאמבטיה ולא נראה שאזדקק ליותר מדי זמן.

עדיין משתין כל שעה בערך, שזה מעולה. הפסקתי לשתות ולאכול ב12 בצהריים עם ארוחה נוזלית.

• פותח/ת השרשור
20:00:

משקל כוייל לפי המשקל תחרות, אין כמעט הבדל.

מתחיל אמבטיות, שוקל 85.0

רוצה ללכת לישון 83.5~

מרגיש טוב, הלכתי לבית קפה עם חברים והזמנתי אוויר.

עדיין משתין בערך כל שעה קצת.

קניתי מצרכים למחר וליום תחרות.

20:00:

משקל כוייל לפי המשקל תחרות, אין כמעט הבדל.

מתחיל אמבטיות, שוקל 85.0

רוצה ללכת לישון 83.5~

מרגיש טוב, הלכתי לבית קפה עם חברים והזמנתי אוויר.

עדיין משתין בערך כל שעה קצת.

קניתי מצרכים למחר וליום תחרות.
השיטה של חלי ממן? ( 1200 קלוריות ממה שבא לך ואז תמות)

• פותח/ת השרשור
נחש - גדול חחח

עדכון 21:30
ניסיתי 5 דק on / off, אחרי 3 סבבים ירידה לא משהו- 84.6
עוד 20 דק באמבטיה - 84.2

לא נשאר עוד הרבה, פעם פעמיים ולישון.

• פותח/ת השרשור
23:00-

הלכתי לישון 83.7 אחרי אמבטיה אחרונה.

7:00- שעתיים לפני שקילה

קמתי 83.2, וידאתי שוב במשקל תחרות. עוד שתי אמבטיות בערך ואנחנו בפנים.

מרגיש טוב, ישנתי מעולה. ממש לא זומבי כמו שקרה לי בפעמים הראשונות.
ירדתי להבדק חצי שיה לפני, הבהב לי בין 82.5 ל82.55, עליתי לחדר, דחפתי כמה מסטיקים חריפים וירקתי קצת. חבל על עוד אמבטיה בשביל זה.

נשקלתי 82.5 בלי תחתונים לרוע מזלו של מי שבדק אותי.

ארוחה 1- שותה לאט הידרולייט (כמו גייטורייד רק יותר ״רפואי״) חצי ליטר.
9:30
ארוחה 2- 90 גר אבקת פחמימה ווקסי מייזה (מקור תירס, דומה למלטו דקסטרין) היידרולייט, 2 ליטר מים, סירופ גליצרול
11:00

שוקל כבר 85.0, מעולה. כל הנוזלים ועדיין לא הלכתי לשירותים, הכל נספג מעולה.

ארוחה 3-
135 גר ווקסי מייזה
2 סקופים חלבון
שמן MCT
13:00

סיימתי עפ האוכל הנוזלי, די מפוצץ אז אכלתי קצת קשיו מלוחים.

אשן קצת ואצא לאכול משהו. מכאן התזונה די סטנדרטית בתוספת עוד איזה שייק שניים כמו ממקודם.

משקל- 86.2

פעם ראשונה הלכתי להשתין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית