אחר יומן חיתוך במשקל לקראת GPC Australia Nationals 2016

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
משנים של קריאה בפורום אני חושב שיש איזור שאין באמת מידע לגביו, ויותר מזה, אין כמעט משתמשים בפורום עם נסיון וידע בנושא - זה חיתוך משקל.
אני לא חושב ששום קריאת מאמרים יכולה באמת לעזור ולהכין לקראת התהליך הזה, בגלל החלק המנטלי וגם הטכני שדורשים המון נסיון וכשלונות מהעבר.

קודם כל, אני ממליץ בחום להמנע מחיתוך של יותר מקילו במשקל, אלא אם יש אינטרס תחרותי (פודיום בקטגוריה מלאה) או סיכוי לשבירת שיא כלשהו. זה מקשה מאוד על התחרות עצמה, יש סיכוי לא קטן לבצע טעויות ולהיות משמעותית יותר חלש וגם סיכונים בריאותיים.

רקע מחיתוכים קודמים שביצעתי לתחרויות:
דימונה 2012:
86.0 -> 84.7 - הרעבה והמנעות מנוזלים בשביל ירידה מזערית במשקל, מיותר לחלוטין במיוחד לתחרות ראשונה.
טסמניה 2013:
84.0->81.2 - חיתוך מוגזם ומיותר, כלל אמבטיות והזעה וירדתי יותר ממה שהייתי צריך.
פ"ת 2013:
95.0 -> 89.7 - חיתוך ראשון שבוצע כמו שצריך, היה עמוק ולא כלל ירידה מיותרת מעבר למה שצריך.
פ"ת 2014:
86.0 -> 81.3 - חיתוך מצויין שהמשכתי מעבר לקטגוריה כי הרגשתי טוב ורציתי יתרון בנוסחא, כי התמודדתי על פודיום אבסולוטי.
GPC Nats 2015:
87.5 -> 82.5 - חיתוך טוב אבל קמתי כבד בבוקר השקילה (83.7) מה שהוסיף לא מעט לחץ.

היו עוד כמה תחרויות עם חיתוכים מזעריים שבוצעו בהצלחה, לא ראיתי טעם לפרט.

רקע לקראת התחרות הנוכחית:
תכננתי במקור להעפיל לקטגוריה של עד 90, אבל לצערי נפצעתי בהכנה לGPC States והעפלתי רק עם התוצאה שהייתה לי בעד 82.5. שהתחלתי את ההכנה לפני כ3 חודשים שקלתי 93, על א.ש לא נמוך יחסית.
ביצעתי דיאטה מבוקרת ולא קיצונית תוך כדי ההכנה, וביום שבת נשקלתי 87.1 על אחוז שומן משמעותית יותר נמוך ממה שאני רגיל להתהלך בו.
חשבתי שיהיה לי חיתוך יותר עמוק לעשות, אבל זה הולך להיות יחסית חלק ובלי דרמות מיותרות.

תכנית:
החל מיום שבת העמסת מים 9 ליטר ביום, מפסיק ביום חמישי, יום לפני השקילה.
החל מיום ראשון, בלי פחמימות.
ראשון-שני - העמסת מלח (נתרן) - כמה שיותר בשאיפה לסה"כ 5 גר' ביום.
שלישי-רביעי - קיצוץ בנתרן בשאיפה לעד גרם ביום. גם המים בהעמסה יהיו ללא נתרן.
חמישי - מפסיק לאכול ולשתות סביב צהריים, לפני הטיסה. אמבטיות חמות עד שאגיע לסביב 84 קילו.
שישי - שקילה.

אכתוב כאן עדכונים יומיים איך הולך.

• פותח/ת השרשור
עדכון לפני שינה 21:30-

אכלתי אחהצ. בוריטו, שתיתי עוד קצת הידרולייט.

ארוחת ערב הזמנתי לחדר קלאב סנדוויץ עפ צ'יפס, אקסטרא מלח וגייטורייד. בראוניז לקינוח.

הולך לישון 87.5, שזה בהחלט בסדר גמור.

את החצי השני של העליה במשקל לא עשיתי בצורה אידיאלית, עדיף לאכול כמויות קטנות יותר באופן תדיר יותר, להמנע ממשקאות ממותקים כי זה פשוט מפוצץ. שכחתי גם אחרי שמרגישים סבבה לתת אימון מאוד בסיסי להזרמת דם והגברת תיאבון, עשיתי קצת אייר סקוואט ושכיבות שמיכה.

סהכ די מרוצה, אני אף פעם לא יכול להכניס כמויות אדירות של אוכל כמו אחרים, אבל זה בסדר עליתי השנה יותר ממה שהיה פעם קודמת. לא מנסה לדחוף בכוח ולא נלחץ אם אין תיאבון.

מחר נותנים בראש.

ארוחת ערב הזמנתי לחדר קלאב סנדוויץ עפ צ'יפס, אקסטרא מלח וגייטורייד. בראוניז לקינוח.

את החצי השני של העליה במשקל לא עשיתי בצורה אידיאלית, עדיף לאכול כמויות קטנות יותר באופן תדיר יותר, להמנע ממשקאות ממותקים כי זה פשוט מפוצץ. שכחתי גם אחרי שמרגישים סבבה לתת אימון מאוד בסיסי להזרמת דם והגברת תיאבון, עשיתי קצת אייר סקוואט ושכיבות שמיכה.

סהכ די מרוצה, אני אף פעם לא יכול להכניס כמויות אדירות של אוכל כמו אחרים, אבל זה בסדר עליתי השנה יותר ממה שהיה פעם קודמת. לא מנסה לדחוף בכוח ולא נלחץ אם אין תיאבון.

מחר נותנים בראש.
תןןןן

מחר נותנים בראש.
בהצלחה בנאדם מחכים לשמוע איך הלך/לראות סרטונים

ראיתי עכשיו בפייסבוק, מאור פרסם:

בוקר טוב ושבת שלום חברים,
במקרה הצצתי בתחרות של המפצל וכרגע סיים כניסה שלישית דדליפט ורציתי לעדכן קצת.
255 בסקואט, 150 בנץ' (כניסה שלישית שהיה אמור לפתוח עם זה מרוב שזה היה קל) ו 270 דדליפט.סיים 8/9 עם 675 קילו טוטאל בעד 82.5 התוצאה הכי מרשימה בארץ לקטגוריה הזו לדעתי!
כל הכבוד מפצל Ofir Birenbaum
הבאת כבוד למדינה!

כל הכבוד!

• פותח/ת השרשור
אכתוב בפוסט אחר סיכום של התחרות עצמה, כאן אפרט בעיקר לגבי תזונה:

קמתי 87.5, קצת מעל מה שהתחלתי את החיתוך. לצערי לא יכול לדחוף בבוקר הרבה, לחמניה עם ריבה וחמאת בוטנים, חטיף חלבון, קפה, אגוזים מלוחים.

במהלך התחרות אכלתי סוכריות גומי, לחמניות עם ריבה וחמאת בוטנים, הידרולייט, BCAA, הרבה מים, מי קוקוס, המון מגנזיום, פרי וורקאאוט וקפאין.

לפני כל הרמה נמרחתי בטייגר באלם (משחת חום די נפוצה) בכל איזור שיכול להתכווץ- ירכיים, תאומים, גב, זוקפים, גלוטס.

לא אוהב לקחת המון ממריצים, זו טעות שלמדתי ממנה, בהחלט יש כזה דבר יותר מדי. לוקח לפני סקוואט ודדליפט מנת הגשה+200 מג קפאין, לפני בנץ חצי מהכמות. זה גם תלוי במרווחים בין המקצים, הפעם היו שלושה מקצים, כלומר סביב חצי שעה מנוחה עד לחימום הבא.

כל התחרות לא היו שום התכווצויות, מתיחות, פציעות או נפילות מתח.

נשקלתי בסוף התחרות 87.8, סימן שהתזונה הייתה מעולה. הרגשתי מלא אבל לא מפוצץ. השתנתי כל שעה בערך, שזה מראה שהקפדתי על צריכת נוזלים כמו שצריך.

תמיד יש מה לשפר אבל כל תחרות אני מביא שיפור משמועתי בחיתוך ובתזונה במהלך תחרות. רק הלוואי שאפסיק לבזבז ככ הרבה כסף על שטויות כי אני תקוע עפ מלא מצרכים שבכלל לא נגעתי בהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית