הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אפשרי בחיטוב לעשות 1X3 בסט עצים במקום 1X5 ?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
כידוע המטרה בחיטוב היא לשמור על הכוח, התרגיל היחיד שבו קשה לי לשמור על המשקלים הוא בנץ' פרס , החזרה האחרונה עולה בקושי רב מאוד (לעתים עם עזרה קלה מהספוטר, דבר שאני לא אוהב) וחשבתי לעבור ל 1X3 במקום 1X5, כיום אני עושה בנץ' פעמיים בשבוע:

יום ב'
1X5 עם 100%
1X8 עם 80%

יום ה'
3X5 עם 90-95% משקל (משלים את השלישייה בסדר גמור).

מה שרציתי זה לעבור ל 1X3 ביום ב' (ולהשאיר את ה 1X8 בסט שני) , השאלה היא האם הגישה נכונה או שעדיף להישאר ב 1X5 ?

עוד אפשרות שחשבתי עליה (כמו בלינארית) זה לעשות 6X5 קפיצות באחוזים (מתחיל ב-60%) ,הסט החמישי יהיה 1X3 והסט השישי יהיה 1X8 עם 80% משקל, איזו אפשרות עדיפה ?

לדעתי האפשרות השניה עדיפה. אם בהמשך החיטוב תאבד עוד מעט מהכוח, דווקא מעבר לאפשרות הראשונה תהיה טובה

מה שרציתי זה לעבור ל 1X3 ביום ב' (ולהשאיר את ה 1X8 בסט שני) , השאלה היא האם הגישה נכונה או שעדיף להישאר ב 1X5 ?
אני אישית אוהב לעבוד עצים בבנץ' אז שלשה כבדה בהינתן מספיק נפח משלים זה בסדר לדעתי בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אני אישית אוהב לעבוד עצים בבנץ' אז שלשה כבדה בהינתן מספיק נפח משלים זה בסדר לדעתי בחיטוב.
אז גם לדעתך האופציה השניה(מהלינארית) תהיה עדיפה על 1x5 ?
לדעתי האפשרות השניה עדיפה. אם בהמשך החיטוב תאבד עוד מעט מהכוח, דווקא מעבר לאפשרות הראשונה תהיה טובה
למעשה 2 האופציות די דומות, הרי ב 5x6 שלקוחה מהלינארית חוץ מהסט הרביעי והחמישי (העצים) שאר הסטים הם קלילים (בין חימום לאוננות)
שאלה נוספת שעלתה לי היא האם כשאני עושה 5X5 והסט הרביעי הוא עם 90% משקל אני מגיע לסט החמישי העצים ביותר עם פחות כוח מאשר אם הייתי עושה רק 1X3 (עם חימום כמובן) ?

אז גם לדעתך האופציה השניה(מהלינארית) תהיה עדיפה על 1x5 ?

שאלה נוספת שעלתה לי היא האם כשאני עושה 5X5 והסט הרביעי הוא עם 90% משקל אני מגיע לסט החמישי העצים ביותר עם פחות כוח מאשר אם הייתי עושה רק 1X3 (עם חימום כמובן) ?

אני מציע שתנסה את שתי הגישות ותעבוד בצורה שבה אתה מרגיש שאתה מתאושש הכי טוב ומרים הכי כבד.
90% לחמישיה לפני סט עצים של שלשה נשמע לי מתיש בחיטוב, אלא אם אתה תחת תוכנית מוגדרת שבה יש הסבר מאחורי הדבר.

• פותח/ת השרשור
אני מציע שתנסה את שתי הגישות ותעבוד בצורה שבה אתה מרגיש שאתה מתאושש הכי טוב ומרים הכי כבד.
90% לחמישיה לפני סט עצים של שלשה נשמע לי מתיש בחיטוב, אלא אם אתה תחת תוכנית מוגדרת שבה יש הסבר מאחורי הדבר.
בהנחה שאעשה 1X3 ואחריו 1X8 עם 80% משקל זה מספיק נפח ?

חשוב לזכור שאחרי 3 ימים יש לי 3X5 עם 90% עצימות

בהנחה שאעשה 1X3 ואחריו 1X8 עם 80% משקל זה מספיק נפח ?
אם אתה עושה גם ווליום בינוני כלשהו בתחילת השבוע, אז כן.

חשוב לזכור שאחרי 3 ימים יש לי 3X5 עם 90% עצימות
זה עונה לי על השאלה.
לא הייתי עושה 3x5 עם 90% מהעצימות, אישית הייתי הולך על 85%.
בחיטוב בכל אופן.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי עושה 3x5 עם 90% מהעצימות, אישית הייתי הולך על 85%.
בחיטוב בכל אופן.
דווקא עם זה הולך לי מצוין, בשבועיים האחרונים זה אפילו קרוב ל-95% כי בסט העציים (RM5) ירדתי מ -110 ל-107.5 ואני עושה 3X5 עם 100 קילו שזה יותר מ-90% ומעט פחות מ 95%.
90% לחמישיה לפני סט עצים של שלשה נשמע לי מתיש בחיטוב
אבל זאת הגישה בלינארית (שמומלצת מאוד בחיטוב)...

• פותח/ת השרשור
מסכים, אלא שאני אישית לא הסתדרתי איתה בחיטוב
בגדול אני מסכים איתך פה, הגיוני גם בחיטוב וגם במסה שלמתאמן יהיה פחות כוח לסט עצים של RM3 או RM5 אם סט אחד לפני הוא עושה חמישייה עם 90% משקל, סתם תהיתי כי זאת הגישה של הלינאריתף אני מניח שיש משהו מאחורי הגישה הזאת, הלינארית כבודה במקומה מונח 😃
דרך אגב, בסקואט בסט של 5X5 קפיצה באחוזים אני דווקא מרגיש ערך מוסף לעשות סט רביעי ב 90% ורק אז את הסט הכבד, מרגיש כאילו זה סוג של חימום טוב לקראת הסט האחרון, אבל זה נכון מבחינתי רק לסקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית