הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגל אחת יותר גבוהה מהשנייה- דדליפט וסקוואט

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
אני כרגע רק מתחיל לעשות את הדדליפט והסקוואט ויש לי פלטפוס (שהרגל מוקשתת יותר מידי) ובנוסף יש לי רגל אחת יותר קצרה מהשנייה אז יש לי מדרסים תואמים לרגל כשלאחד המדרסים יש הגבהה. אני יודע שבדדליפט וסקוואט צריך נעליים שטוחות ורציתי לשאול אם גם אני צריך? כי גם ככה המדרסים מותאמים לרגל שלי ואני מוציא את הסולייה של הנעל אז זה לא משנה באיזה נעל אני שם את המדרסים לא?
ואם צריך נעליים שטוחות אז לשים בהם מדרסים? (כי זה די מבטל את ה''אפקט'' שלהם)
ומותר לעשות את התרגלים האלו עם הבעיה הזאת בכלל? (אגב אני חושב שבגלל הבעיה הזאת יש לי עקמת עכשיו אבל זה לא ממש מפריע לי לבצע את התרגלים)

לי באופן אישי יש הבדל של סנטימטר וחצי ואני מעדיף לעשות יחף מאשר עם נעליים.

• פותח/ת השרשור
לי באופן אישי יש הבדל של סנטימטר וחצי ואני מעדיף לעשות יחף מאשר עם נעליים.
יש לך גם פלטפוס? ואני לא חושב שאני יכול לעשות יחף במכון שלי

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שגם יש לי פלטפוס אז המנח של הרגל שלי מוגבה מידי אז אני לא חושב שזה יהיה טוב לעשות בלי המדרסים. נראה לי שזה יהיה יותר מידי עומס על חלקים מסוימים ברגל

• פותח/ת השרשור
שאל אורטופד..
הייתי אצל אורטופדים הם אמרו לי לא לעשות את התרגילים האלה בכלל (בגלל העקמת) ולעשות רק תרגילים בישיבה ושכיבה (אגב זה מה שעשיתי 9 חודשים אבל רציתי לנסות את התרגילים האלה ואני ראיתי שאני מרים אחלה משקלים ולא כואב לי ואז הבנתי שהאורטופדים פשוט אומרים את זה לכולם ובכלל הם לא ממש בעד חדרי כושר בכללי)

תחליף אורטופד לאורטופד ספורט

לדעתי עדיף לעשות עם המדרסים מאשר עם רגל אחת יותר קצרה. נראה לי שראיתי את @Beast and cheat (או שזה היה מישהו אחר?) שם איזה פלטת עץ מתחת לרגל אחת בזמן סקוואט, זה אולי יכול להיות פתרון גם.

האופציה הראשונה זה להגביה את הרגל השניה באמצעות פלטה כלשהי ולעבוד רגיל.

האופציה השניה היא לקחת את הרגל קצת יותר קדימה ולתת לה להפתח בזווית מעט יותר גדולה, לשחק עם 4-5 עמידות מוצא שהן לא 100 אחוז סימטריות בכוונה עד שתמצא מה מתאים, יש גם ספורטאים שעובדים ככה לדוגמה dimitry klokov.

אופציה שלישית היא לא להסתבך, לוותר על האפקט של נעל שטוחה ולעבוד עם מדרס(יהיה בסדר יחסית בסקוואט כי בכל זאת זה עדיף על להרים עם אסימטריה שיכולה להכאיב, מאוד יפריע בדדליפט)

• פותח/ת השרשור
האופציה הראשונה זה להגביה את הרגל השניה באמצעות פלטה כלשהי ולעבוד רגיל.

האופציה השניה היא לקחת את הרגל קצת יותר קדימה ולתת לה להפתח בזווית מעט יותר גדולה, לשחק עם 4-5 עמידות מוצא שהן לא 100 אחוז סימטריות בכוונה עד שתמצא מה מתאים, יש גם ספורטאים שעובדים ככה לדוגמה dimitry klokov.

אופציה שלישית היא לא להסתבך, לוותר על האפקט של נעל שטוחה ולעבוד עם מדרס(יהיה בסדר יחסית בסקוואט כי בכל זאת זה עדיף על להרים עם אסימטריה שיכולה להכאיב, מאוד יפריע בדדליפט)
האמת שבינתיים ממה שעשיתי דדליפט עם הנעלי ספורט והמדרסים זה לא הפריע לי..אבל אני משער שכשאני יגיע למשקלים הגבוהים זה באמת יפריע..
לדעתי עדיף לעשות עם המדרסים מאשר עם רגל אחת יותר קצרה. נראה לי שראיתי את @Beast and cheat (או שזה היה מישהו אחר?) שם איזה פלטת עץ מתחת לרגל אחת בזמן סקוואט, זה אולי יכול להיות פתרון גם.

@Beast and cheat תספר לו את הסודות שלך
תודה רבה לכולם.
בינתיים זה לא מפריע לי הסקוואט והדדליפט כשאני עושה עם המדרסים אז לפחות לבינתיים אני ימשיך איתם..אלא אם כן יש למישהו רעיון יותר טוב.
@Beast and cheat הבנתי שאתה יכול לעזור..תודה מראש.

צריך לראות את הסקוואט כדי לדעת במה מדובר באופן ספציפי. לא יכול לתת שום עצה כל כך מותאמת אישית ככה באוויר.

Back
למעלה תחתית