הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התנגשות בין סקוואט לדדליפט בSS

RG2550

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
1,229
225
0
שלום.

האם כדאי לי לבצע סקוואט ב-80% ממשקל העבודה בימים שבהם אני עושה דדליפט ב-SS, או שקיים פתרון טוב יותר? (בהנחה שאני מבצע את התוכנית כמה חודשים, משקלי העבודה שלי עלו והסקוואט תוקע לי את הדדליפט).

תודה.

אני לא חושב, לא כלכך יכול להמליץ לך בעניין הזה חד משמעית כי אני לא בטוח שאני צודק, אני לפי דעתי לא.
אבל אם אתה מחליט להחליף-תחליף לפרונט סקוואט ולא ל80%.

תלוי מה הרמה שלך, בעיקרון אם אתה מתחמק מלעשות סקוואט ודדליפט כבדים בתור מתחיל אז אתה פוסי, אם זה המקרה פשוט תרים ותסבול. אם אתה כבר בשלב שאתה לא מתקדם מאימון לאימון (דהיינו, לא מתחיל יותר) אז זה הזמן לחשוב איך אתה מתכנן את האימונים שלך באופן שיאפשר לך להתקדם בקצב המהיר ביותר מבלי לשרוף את עצמך מוקדם (לעבור לדדליפט פעם בשבוע עם אימון סקוואט קל, לדוגמא)

• פותח/ת השרשור
אני מניח שאני אעשה אימון עם סקוואט קל. הנקודה היא שעליתי יפה גם בסקוואט וגם בדדליפט, ואני ממשיך לעלות בסקוואט. הדדליפט קצת נתקע,ואימון קודם חד-פעמית לא עשיתי סקוואט, והדדליפט היה לי אשכרה קל.

ברור שהדדליפט קל יותר בלי הסקוואט, שוב, תלוי במטרה. אם לא אכפת לך לעכב הרמה אחת עבור השנייה אז זה מה שתעשה.

אני מתייעץ אתכם במגמה להשתפר. לא קיים פה שום סימן להתבכיינות.

אין מה לשפר. אם הסקוואט מתקדם הכל טוב. תצטרך ללמוד לעשות דדליפט כבד עם סקוואט כבד באותו היום כמו שכולם עושים.
אתה יכול לנסות להחליף את הסדר ביניהם, אבל לא נראה לי שזה יעבוד הרבה זמן.

אני הייתי עובר לסקוואט 80% אחרי שהייתי נתקע בסקוואט ובדדליפט, כל עוד אתה מתקדם בסקוואט גם הדדליפט יעלה לאט לאט, רק מתי שאתה נתקע תעבר לadvanced-novice.

Week A
Day 1
Squat 3x5
Bench press 3x5
Chin-ups: 3 sets, weight added so failure occurs at 5 to 7 reps
Day 2
Front Squat 3x5 OR Light Squat 2x5 (80% 5RM)
Press 3x5
Deadlift 1x5
Day 3
Squat 3x5
Bench press 3x5
Pull-ups: 3 sets to failure, unweighted
Week B
Day 1
Squat 3x5
Press 3x5
Chin-ups: 3 sets to failure, unweighted
Day 2
Front Squat 3x5 OR Light Squat 2x5 (80% 5RM)
Bench press 3x5
Power clean 5x3
Day 3
Squat 3x5
Press 3x5
Pull-ups: 3 sets, weight added so failure occurs at 5 to 7 reps

😳 אבל זה יוצא דדליפט- פעם בשבועיים...
זה פי שלוש פחות דדליפט :nono:

מה לעשות, דדליפט מאוד מעמיס על מערכת העצבים. ככל שתתקדם ככה ההתאוששות שלך תיהיה יותר איטית, ולכן התדירות של הדדליפט יורדת.

😳 אבל זה יוצא דדליפט- פעם בשבועיים...
זה פי שלוש פחות דדליפט :nono:

זה די פשוט
מתישהו האימונים נעשים כבדים, ולא קל להתאושש מהם
סקוואט > דדליפט , ולכן הסקוואט אמור לעניין אותך יותר, וכשאתה נתקע בסקוואט וכבר מיצית את העליה הליניארית אתה צריך להחליף תוכנית כי לא תוכל כבר להתאושש מ3 אימונים כבדים.
ברוח הדברים במשפט הקודם בתכניות מסוג זה דד ליפט הוא בדרך כלל פעם בשבוע ולא יותר, כי דד ליפט כבד הוא מאוד מעמיס על הגוף ולוקח זמן להתאושש ממנו.

הסקוואט אמור לעניין אותך יותר מהסיבה שהוא ישפר לך את הדדליפט, בטח בשלב שלך, ככה שאתה לא צריך להיות יותר מדי מוטרד כמה פעמים אתה עושה דד ליפט.

בקיצור, תדאג לסקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית