דיון שומנים וגבינות שמנות

• פותח/ת השרשור oriel10
  • פורסם בתאריך

oriel10

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שוקל 67 , וגובה 1.73 מטר

תפריט השומנים : בבוקר 2 צהובים של הביצה ומטוגן עם שמן זית, 200 גרם חזה עוף שמטוגן גם עם שמן זית והאורז מטוגן עם מעט שמן זית, בנוסף אוכל 40 ג' אגוזי מלך (26 ג' שומן), ובערב אוכל 4 פרוסות גבינה צהובה 28% שזה יוצא גם 20 ומשהו גרם שומן.

שני שאלות:

1.השומן בגבינה הצהובה הוא שומן "בריא"? יש חילוקי דעות בסוגייה הזאת.
2.האם כדאי להוריד מהתפריט שומן כלשהו? זה לא יוצא יותר מדי עם הטיגונים של החזה עוף והאורז? (אוכל הרבה אורז במהלך היום).

זה שומן רווי, אין בעיה לאכול אותו(הוא חשוב לתהליכים שונים בגוף), עדיף כמובן שהצריכת השומנים שלך תהיה מגוונת. (תדאג גם לכמות מספקת של אומגה 3)

ואם השומן נכנס לך בתפריט אז אין בעיה, פשוט תדאג לחשב את כל השמן שאתה מוסיף לטיגונים.

מה הערך של הEPA/DHA שיש ב2 כדורים?

בעקרון, הכמות המומלצת(שאיתה ביצעו מחקרים) היא 1.8-3 גרם של EPA/DHA.

• פותח/ת השרשור
יש איזה קבוצה בפייסבוק שכמה שם אמרו שזה שומן "לא בריא", עזוב...
אם בפורום הזה אומרים שהשומן הזה בסדר ואין מה לחשוש אני סומך יותר עליכם.

תלוי לאיזה שומן אתה מתכוון בגבינה צהובה, שומן רווי ושומן בלתי רווי זה לא בעיה, אבל לאחרונה שמתי לב שבגבינה צהובה רשום שיש מעל 0.5 שומן טראנס, אני לא יודע בידיוק כמה יש ובאיזה כמויות זה יכול להזיק אבל אני יודע שזה "שומן רע" שיש להמנע ממנו ושבד"כ רשום על מאכלים עם שומן מציינים שיש מתחת ל0.5 שומן טרנס.

תלוי לאיזה שומן אתה מתכוון בגבינה צהובה, שומן רווי ושומן בלתי רווי זה לא בעיה, אבל לאחרונה שמתי לב שבגבינה צהובה רשום שיש מעל 0.5 שומן טראנס, אני לא יודע בידיוק כמה יש ובאיזה כמויות זה יכול להזיק אבל אני יודע שזה "שומן רע" שיש להמנע ממנו ושבד"כ רשום על מאכלים עם שומן מציינים שיש מתחת ל0.5 שומן טרנס.
היה כאן דיבור על זה, גם אני חשבתי כך אך מסתבר שיש שומן טראנס שמקורו מהטבע ואינו מזיק לגוף האדם.
יש לקחת בחשבון.. בעיקר ממוצרים מהחי

היה כאן דיבור על זה, גם אני חשבתי כך אך מסתבר שיש שומן טראנס שמקורו מהטבע ואינו מזיק לגוף האדם.
כלומר ששומן טראנס שמקורו מגבינות, בשר וכו' אינו מזיק?

• פותח/ת השרשור

בגבינה הצהובה שאני משתמש בה (נעם 28%) יש 0.7 גרם חומצות שומן טראנס ל100 ג'.

השומן חשוב לגוף ויש לצרוך כמות מספיקה ממנו בתפריט
עד כ-1 גרם שומן בתפריט מאוזן נראה סביר
חשוב לקבל את כלך חומצות השומן (רווי, רב בלתי רווי, חד בלתי רווי), וכמובן מאוד כדאי לתסף באומגה 3 - כ-4 גרם ליום ולפחות 1.8 גרם EPA+DHA

לא יודע, זה עדיין עובר עיבוד מסויים וזה משהו שצריך לבדוק יותר לעומק מול המחלבות והיצרן עצמו אני מניח..
לא אמרנו שאתה שולח מייל?
הדיבור היה האם זה תוספת, או מהשומן הטבעי של החלב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית