הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בקשר ללימודים אקדמאיים

Anonymous22

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
*משתמש זה הינו משתמש אנונימי לצורך פוסט זה בלבד*

טוב אז אני אתחיל בזה שאני בן 21, אוטוטו משתחרר ורוצה (יותר מרוצה) להתחיל ללמוד.
מה אני רוצה ללמוד ? קודם כל לפרוטוקול אני אלמד בווינגיט (קורס מאמנים וכל החרטה) ואח"כ את התחום שאני כל כך אוהב- תזונה \ פיזולוגיה. רק שיש שני מכשולים בדרך- המכשול הראשון הוא פחות בעייתי, נותר לי להשלים 2 מקצועות שאחד מהם הוא מתמטיקה שלא למדתי כל התיכון ולא עשיתי שום יחידה (אם אפשר לא להיכנס לזה בתגובות), לכן אני אצטרך להשלים לפחות 3 יחידות כדי לקבל בגרות מלאה (כן הייתי קצת בעייתי בלימודים מכל מיני סיבות אבל השתנתי ועכשיו אני פשוט אוהב או יותר נכון חי את זה). אך זו לא הבעיה העיקרית כי לפי מה שהבנתי- ניתן לשפר אצל יואל גבע.
עכשיו למכשול השני שדי מתקשר לראשון והוא הבעיה המרכזית- מתטיקה בפסיכומוטרי. למיטב ידעתי,בפסיכומטרי כלול גם מתמטיקה (סטטיסטיקות וכו').
המקצוע מתמטיקה היה די קשה בשבילי עוד מגיל קטן ואין לי מושג איך אני אהיה מסוגל לעבור אותו בשלום בפסיכומטרי ולקבל ציון שמאפשר לימודים אקדמאיים.

עד כאן הפוסט הזה היה די סוג של פריקה \ תסכול (תודה שהקשבתם), כיוון שאני רוצה כל כך ללמוד יותר את התחום אבל יש מכשול די רציני (המתמטיקה).
השאלה היא עד כמה אני אהיה מסוגל להתמודד עם הנושא של מתמטיקה בפסיכמוטרי כשעשיתי רק 3 יחידות (שאשלים אותן) ?

וזהו בעיקרון, הייתי פשוט חייב לפרוק ואשמח אם תעודדו \ תביאו טיפים איך להתמודד עם כל זה.
תגובות כמו "אל תלמד את זה, אין ביקוש \ כסף בתחום" יתקבלו בברכה.

נערך לאחרונה:
המתמטיקה בפסיכומטרי מאוד בסיסית ואפשר להסתדר גם עם ידע של 3 יחידות, הפסיכומטרי זה נטו לדעת טריקים לפתרון ולדעת לעשות את זה מהר. תעשה קורס הכנה לפסיכומטרי, תשקיע בלמידה ותקבל ציון גבוה, זה עד כדי כך פשוט

צריך להפריד בין שני מצבים שונים:
1. לא למדתי מתמטיקה ולכן לא אוהב ומבין
2.מתקשה בתרגילי חשבון כמו כפל וחיבור, אתה יכול לחשב בראש 16 כפול 9?

אם המצב הוא 2, אתה צריך לעשות אבחון ולקבל הקלות לגבי הבגרות והפסיכומטרי. קיים מושג של "דיסקלקוליה" שזה דומה לדיסלקציה בהקשר לחשבון/מתמטיקה

קח בחשבון שגם בלימודים בתואר תדרש לרמת הבנה מסויימת במתמטיקה

• פותח/ת השרשור
צריך להפריד בין שני מצבים שונים:
1. לא למדתי מתמטיקה ולכן לא אוהב ומבין
2.מתקשה בתרגילי חשבון כמו כפל וחיבור, אתה יכול לחשב בראש 16 כפול 9?

אם המצב הוא 2, אתה צריך לעשות אבחון ולקבל הקלות לגבי הבגרות והפסיכומטרי. קיים מושג של "דיסקלקוליה" שזה דומה לדיסלקציה בהקשר לחשבון/מתמטיקה

קח בחשבון שגם בלימודים בתואר תדרש לרמת הבנה מסויימת במתמטיקה

המצב שלי נוטה יותר לכיון ה2, אבל אני רוצה להאמין שזה "יעבור" לי כשאתחיל ללמוד באופן אינטסיבי את החומר. (אולי אתחיל ללמוד שיטות וקיצורים).
לגבי האבחונים, איפה אפשר לעשות אותם ? האם האבחונים (פחות שאלות, יותר זמן, חומר מרוכז יותר וכו') שהיו לי בבית ספר תופסים גם כאן ?

אתה תתקל בזמן הלימודים בהרבה מקצועות כמו מתמטיקה,ואתה תצטרך לדעת להתמודד איתם בצורה כזאת או אחרת,אתה לא יכול לוותר לעצמך גם אם זה קשה,אחרת לא יילך לך בלימודים הגבוהים(הרי אי אפשר לסיים תואר עם נכשלים).
ממליץ שתעשה חושבים עם עצמך אם הכיוון הזה בשבילך(אפשר לעשות קורסים למקצועות מסויימים במקום תואר)ואם כן אז אל תוותר לעצמך ותנסה בכל זאת לסיים מתמטיקה בצורה טובה(עדיפות ליותר מ3 יחידות..)

המצב שלי נוטה יותר לכיון ה2, אבל אני רוצה להאמין שזה "יעבור" לי כשאתחיל ללמוד באופן אינטסיבי את החומר. (אולי אתחיל ללמוד שיטות וקיצורים).
לגבי האבחונים, איפה אפשר לעשות אותם ? האם האבחונים (פחות שאלות, יותר זמן, חומר מרוכז יותר וכו') שהיו לי בבית ספר תופסים גם כאן ?
אני לא יודע. לגבי הפסיכומטרי תברר במרכז הארצי להערכה.
אם היו לך הקלות בבגרות בתיכון, אני מניח שזה תופס גם להמשך.
ביררת לגבי מכינות?

עזוב אותך משטויות.. עשיתי 3 יחידות מתמטיקה בתיכון בציון 78 שזה ממש עלוב וסמסטר שעבר קיבלתי 85 בחדו"א 2.. אין שום קשר למה שהיה בתיכון למה שיהיה בלימודים האקדמיים הכל עניין של השקעה תשקיע תקבל ציון טוב לא תשקיע לא תקבל ציון טוב.

עזוב אותך משטויות.. עשיתי 3 יחידות מתמטיקה בתיכון בציון 78 שזה ממש עלוב וסמסטר שעבר קיבלתי 85 בחדו"א 2.. אין שום קשר למה שהיה בתיכון למה שיהיה בלימודים האקדמיים הכל עניין של השקעה תשקיע תקבל ציון טוב לא תשקיע לא תקבל ציון טוב.
אין לי מושג איפה אתה לומד או מה אתה לומד ובאיזה רמה הקורס. אבל אין שום סיכוי ש3 יחידות (בטח שבציון כזה) יקבל 85 בחדוא 2 (לא שזה כזה ציון מטורף) פשוט יש המון חומר שחסר. אז אל תשלה- הוא יצטרך להשלים עד 5 יחידות כדי לעבור חדווא.

אין לי מושג איפה אתה לומד או מה אתה לומד ובאיזה רמה הקורס. אבל אין שום סיכוי ש3 יחידות (בטח שבציון כזה) יקבל 85 בחדוא 2 (לא שזה כזה ציון מטורף) פשוט יש המון חומר שחסר. אז אל תשלה- הוא יצטרך להשלים עד 5 יחידות כדי לעבור חדווא.
חבר שעשה בקושי 4 יחידות, סיים חשמל פיסיקה בטכניון בממוצע 90. שזה ממוצע מטורף. לימודים בבית ספר לא משקפים לימודים אקדמאים.

@Anonymous22 פעם אחד הד"ר בפקולטה שלי רשם. שכל תלמיד יכול לסיים 5 יחידות.

במתמתיקה צריך להבין שזה אבני בניין שלאט לאט בונים. בשונה נגיד מספרות שאתה יכול להפסיד חצי שנה לימודים ועדיין להתחיל ללמוד בחצי השני ולהצליח במתמתיקה צריך ללמוד לאורך כל השנה.
הבעיה תמיד נוצרת זה שתלמיד מפסיד כמה שיעורים (ויש אלף ואחת סיבות לזה) אז לדוגמא הוא הפסיד בבית ספר שברים. בגלל שהוא למד שברים מאוד קשה לו לחזור ללימודים. ולכן כמו כדור שלג הוא אם הזמן נשאר יותר ויותר מאחור, ואז גם אומרים שהתלמיד חלש והוא מתחיל להאמין בזה.

יצא לי ללמד קצת לבגרות במהלך התואר ובכל המקרים זה היה המצב. אנשים לא ידעו איך עובדים נגזרות אבל פתרו משוואות שלהם. בלי הבנה אפילו בסיסית שלהם. שזה בעיה.

לסיכום. בגלל שעכשיו אתה בוגר. ומבין שאתה צריך את זה מאמין שלא יהיו לך בעיות ללמוד ולהצליח. דבר אחר שאני ממליץ תחזור לבסיס. כל דבר שאתה לא מבין תבין ברמה הבסיסית ותתחיל לטפס למעלה. כמו בחדר כושר תרגיל חדש מתחילים משקל נמוך ולומדים טכניקה.

חבר שעשה בקושי 4 יחידות, סיים חשמל פיסיקה בטכניון בממוצע 90. שזה ממוצע מטורף. לימודים בבית ספר לא משקפים לימודים אקדמאים.

במתמתיקה צריך להבין שזה אבני בניין שלאט לאט בונים. בשונה נגיד מספרות שאתה יכול להפסיד חצי שנה לימודים ועדיין להתחיל ללמוד בחצי השני ולהצליח במתמתיקה צריך ללמוד לאורך כל השנה.
הבעיה תמיד נוצרת זה שתלמיד מפסיד כמה שיעורים (ויש אלף ואחת סיבות לזה) אז לדוגמא הוא הפסיד בבית ספר שברים. בגלל שהוא למד שברים מאוד קשה לו לחזור ללימודים. ולכן כמו כדור שלג הוא אם הזמן נשאר יותר ויותר מאחור, ואז גם אומרים שהתלמיד חלש והוא מתחיל להאמין בזה.

יצא לי ללמד קצת לבגרות במהלך התואר ובכל המקרים זה היה המצב. אנשים לא ידעו איך עובדים נגזרות אבל פתרו משוואות שלהם. בלי הבנה אפילו בסיסית שלהם. שזה בעיה.

לסיכום. בגלל שעכשיו אתה בוגר. ומבין שאתה צריך את זה מאמין שלא יהיו לך בעיות ללמוד ולהצליח. דבר אחר שאני ממליץ תחזור לבסיס. כל דבר שאתה לא מבין תבין ברמה הבסיסית ותתחיל לטפס למעלה. כמו בחדר כושר תרגיל חדש מתחילים משקל נמוך ולומדים טכניקה.

יצא לך להתקל במקרים הפוכים? אנשים שדווקא סיימו 5 יחידות בציון טוב אך התקשו בתואר עצמו?

יצא לך להתקל במקרים הפוכים? אנשים שדווקא סיימו 5 יחידות בציון טוב אך התקשו בתואר עצמו?
המון.
דווקא אלו שבאו עם בטחון עצמי לתואר קיבלו לרוב את הסטירה הכי חזקה.

אני. אבל אני מניח שבגלל שהיה לי מאוד קל בתיכון לא היו לי הרגלי למידה. והיה לי קשה ללמוד יותר מ 20 דקות ברצף. שלרוב אחריהם באו שעה הפסקה מהלימודים "הקשים".
אני זה המקרה שחנן רשם 😃

המון.
דווקא אלו שבאו עם בטחון עצמי לתואר קיבלו לרוב את הסטירה הכי חזקה.

אני. אבל אני מניח שבגלל שהיה לי מאוד קל בתיכון לא היו לי הרגלי למידה. והיה לי קשה ללמוד יותר מ 20 דקות ברצף. שלרוב אחריהם באו שעה הפסקה מהלימודים "הקשים".
אני זה המקרה שחנן רשם 😃

אתם נתתם מקרים של אנשים שהופתעו מרמת הקושי, או לחלופין פשוט היה קשה להם לשבת ללמוד.
אני מנטרל את כל זה, ושואל מבחינת התפיסה של הדברים.
ייתכן ובאמת תלמיד שפחות התחבר ל5 יחידות בבית ספר, יגבור בהבנה ובתפיסה שלו על תמיד שיחסית הלך לו בקלות בתיכון ?

אתם נתתם מקרים של אנשים שהופתעו מרמת הקושי, או לחלופין פשוט היה קשה להם לשבת ללמוד.
ייתכן ובאמת תלמיד שפחות התחבר ל5 יחידות בבית ספר, יגבור בהבנה ובתפיסה שלו על תמיד שיחסית הלך לו בקלות בתיכון ?
אה זה כנראה יהיה נדיר. בהנחה שלא מדובר על תלמיד חלש שפשוט לא ניסה.

נגיד תלמיד שהשקיעה אבל היה לו קשה בבית ספר כנראה יהיה לו מאוד קשה באקדמיה. אבל לרוב אנשים כאלו פחות הולכים לתחומים שנשלטים ע"י מתמתיקה. כי הם פחות נמשכים לזה וילכו לדברים שבהם רמת המתמתיקה יותר מוכה ויוכלו להצליח שם.

אם ניקח את הפסיכומטרי כמדד, אנשים עם פסיכומטרי 730 ומעלה הם ב-99% מהמקרים מאוד חכמים ולא צפויים להתקשות בלימודים.
בטווח בין 650 ל-730 יש אנשים חכמים ששונים ביכולות שלהם לשבת ללמוד, התמודדות עם לחץ ובאופן כללי במה הם מתמקדים בזמן נתון.
אני יכול להעיד על עצמי ומקבילים אליי שבאו עם בטחון של 700+ והופתעו מרמת הקושי לעומת החברה של 650-680 שהפנימו שזה הולך להיות קשה ונערכו בהתאם.
בקיצור לא משנה מה הציונים שלך מהתיכון, בפקולטה להנדסה / מדעי מחשב הסמסטר הראשון הוא קשה.

*משתמש זה הינו משתמש אנונימי לצורך פוסט זה בלבד*

טוב אז אני אתחיל בזה שאני בן 21, אוטוטו משתחרר ורוצה (יותר מרוצה) להתחיל ללמוד.
מה אני רוצה ללמוד ? קודם כל לפרוטוקול אני אלמד בווינגיט (קורס מאמנים וכל החרטה) ואח"כ את התחום שאני כל כך אוהב- תזונה \ פיזולוגיה. רק שיש שני מכשולים בדרך- המכשול הראשון הוא פחות בעייתי, נותר לי להשלים 2 מקצועות שאחד מהם הוא מתמטיקה שלא למדתי כל התיכון ולא עשיתי שום יחידה (אם אפשר לא להיכנס לזה בתגובות), לכן אני אצטרך להשלים לפחות 3 יחידות כדי לקבל בגרות מלאה (כן הייתי קצת בעייתי בלימודים מכל מיני סיבות אבל השתנתי ועכשיו אני פשוט אוהב או יותר נכון חי את זה). אך זו לא הבעיה העיקרית כי לפי מה שהבנתי- ניתן לשפר אצל יואל גבע.
עכשיו למכשול השני שדי מתקשר לראשון והוא הבעיה המרכזית- מתטיקה בפסיכומוטרי. למיטב ידעתי,בפסיכומטרי כלול גם מתמטיקה (סטטיסטיקות וכו').
המקצוע מתמטיקה היה די קשה בשבילי עוד מגיל קטן ואין לי מושג איך אני אהיה מסוגל לעבור אותו בשלום בפסיכומטרי ולקבל ציון שמאפשר לימודים אקדמאיים.

עד כאן הפוסט הזה היה די סוג של פריקה \ תסכול (תודה שהקשבתם), כיוון שאני רוצה כל כך ללמוד יותר את התחום אבל יש מכשול די רציני (המתמטיקה).
השאלה היא עד כמה אני אהיה מסוגל להתמודד עם הנושא של מתמטיקה בפסיכמוטרי כשעשיתי רק 3 יחידות (שאשלים אותן) ?

וזהו בעיקרון, הייתי פשוט חייב לפרוק ואשמח אם תעודדו \ תביאו טיפים איך להתמודד עם כל זה.
תגובות כמו "אל תלמד את זה, אין ביקוש \ כסף בתחום" יתקבלו בברכה.
אני עברתי בדיוק את המסלול שלך, לא למדתי כל התיכון ואז נזכרתי לשפר מתמטיקה באיזשהו שלב.. זה גם היה ביואל גבע, 3 יחידות וחרשתי את חיי בצורה קיצונית- קיבלתי 87 שזה כלום!
לעומת זאת בפסיכומטרי קיבלתי מעל הממוצע (658), כך שזה לא מחייב שתכשל.. אני יכולה להעיד שיש משהו במוח שפשוט לא מתסדר עם ספרות ברמה הכי בסיסית וזה לא משהו שהצלחתי לתקן, ממליצה לך להמנע מתארים עם הרבה מתמטיקה כי אם אתה במצב שלי אתה סתם תתענה וחבל

שוב, זה לא מה שאני אומר.
אני אומר שזה לא משקף אבל אין מה להשלות שאפשר להצליח באקדמיה מבל להשלים קודם את הפער שהוא צבר (בדיוק כמו שאמרת).
אני מכיר אנשים עם כוח רצון שהשלימו את כל הבגרויות והתקבלו לרפואה. אבל בשביל להשלים את הכל צריך תחת ומשמעת- אפשרי ביותר אבל דורש שינוי מחשבתי של 180 מעלות (360:79nb:).
ואני מסכים גם עם הד"ר הזה- כל תלמיד יכול מבחינת שכל אבל כניראה שלא מבחינת משמעת.

אנשים.. לא יודע איך הגעתם ללתת לו רבאק לעבור את חדוא, הבן אדם רוצה תזונה/פיזיולוגיה.
במה שאתה רוצה אין מתמטיקה.

להשלים 3 יח' זה כל אחד, ובאמת שכל בן אדם יכול.
לגבי הפסיכו, זה ידרוש ממך השקעה גדולה בהנחה ותקבל ציון נמוך בכמותי, אבל אם תגיע בגישה הנכונה ותחרוש מספיק תקבל את הציון שאתה צריך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה תתקל בזמן הלימודים בהרבה מקצועות כמו מתמטיקה,ואתה תצטרך לדעת להתמודד איתם בצורה כזאת או אחרת,אתה לא יכול לוותר לעצמך גם אם זה קשה,אחרת לא יילך לך בלימודים הגבוהים(הרי אי אפשר לסיים תואר עם נכשלים).
ממליץ שתעשה חושבים עם עצמך אם הכיוון הזה בשבילך(אפשר לעשות קורסים למקצועות מסויימים במקום תואר)ואם כן אז אל תוותר לעצמך ותנסה בכל זאת לסיים מתמטיקה בצורה טובה(עדיפות ליותר מ3 יחידות..)

תודה רבה על התגובה.
אתה מתכוון בזמן הלימודים של הפסיכומטרי?
אני מאוד מקווה שאצליח ללמוד את המתמטיקה ולא לוותר על הפסיכומטרי (משמע התואר).
ואיזה קורסים יש לדוגמא? (נשמע כאילו כבר וויתרתי חח)

את החדוא לומדים לפסיכומטרי או שהתכוונת כדי להשלים יחידות? לא כל כך הבנתי

אני עברתי בדיוק את המסלול שלך, לא למדתי כל התיכון ואז נזכרתי לשפר מתמטיקה באיזשהו שלב.. זה גם היה ביואל גבע, 3 יחידות וחרשתי את חיי בצורה קיצונית- קיבלתי 87 שזה כלום!
לעומת זאת בפסיכומטרי קיבלתי מעל הממוצע (658), כך שזה לא מחייב שתכשל.. אני יכולה להעיד שיש משהו במוח שפשוט לא מתסדר עם ספרות ברמה הכי בסיסית וזה לא משהו שהצלחתי לתקן, ממליצה לך להמנע מתארים עם הרבה מתמטיקה כי אם אתה במצב שלי אתה סתם תתענה וחבל

טוב לדעת שהיה מישהו במצב שלי והצליח 😃 .
חוץ מהפסיכומטרי, אני לא מאמין שאצטרך לראות עוד מתמטיקה כי אני מכוון לתזונה \ פיזולוגיה.

אנשים.. לא יודע איך ללתת לו רבאק לעבור את חדוא, הבן אדם רוצה תזונה/פיזיולוגיה.
במה שאתה רוצה אין מתמטיקה.

להשלים 3 יח' זה כל אחד, ובאמת שכל בן אדם יכול.
לגבי הפסיכו, זה ידרוש ממך השקעה גדולה בהנחה ותקבל ציון נמוך בכמותי, אבל אם תגיע בגישה הנכונה ותחרוש מספיק תקבל את הציון שאתה צריך.

לא הבנתי, בפסיכומטרי אני אצטרך ללמוד חדוא?
הבקשות לתואר בתזונה \ פיזיולגיה שונות מבחינת הציון שהם רוצים בפסיכומטרי?

את החדוא לומדים לפסיכומטרי או שהתכוונת כדי להשלים יחידות? לא כל כך הבנתי
חדו"א זו רמה מאוד גבוהה של מתמטיקה.. בתואר הנדסה לאחר חדו"א 2 אין יותר קורס של מתמטיקה נטו, רק קורסים שבהם משתמשים במתמטיקה אז כתבתי את זה על מנת להמחיש לך שזה לא משנה מה הייתה הרמה שלך בתיכון, בלימודים האקדמיים זה דף חדש ותלוי רק ברמת ההשקעה שלך בהווה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית