הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחת ולתמיד, איזה תוכנית לעשות בשנה הראשונה.

The Ninja

משתמש מתחיל
139
16
נק' מוניטין:
16
139
16
שלום, אני מתאמן כבר 9 חודשים. עשיתי תוכנית AB/ABC רוב הזמן, ועשיתי תוכנית כוח שנקראת ICF 5x5 במשך חודשיים.

עכשיו אני ממש לא סגור על עצמי, ואני שואל את עצמי כל הזמן איזה תוכנית לעשות שתאפשר לי הרבה יותר התקדמות בעתיד, אני ממש רוצה לעשות ICF 5x5 שוב ולהתקדם הרבה יותר במשקלו עבודה ויש כאלה שאומרים שעדיף להתמקד בהיפרתרופיה.

אני רציתי לעשות כוח כדי לבנות בסיס חזק יותר ולהתקדם בעתיד אבל אני ממש לא יודע איך ולמה ומה עדיף, כל כך הרבה שאלות שעוברות לי בראש.. אשמח אם תוכלו לעזור לי

משקלי עבודה:

דדליפט 75 1x5
סקוואט 77.5 5x5
בנץ 72.5 5x5

נתונים:

1.66
שוקל 67
על 14-15% שומן.

בן 15

אחת ולתמיד - אם אתה מוכן לתת ל-SS את כל מה שהיא צריכה, לאכול הרבה, לישון היטב, לירוק דם במכון ולהתעלם לבינתיים מעליה לא קטנה באחוזי השומן - היא התוכנית האופטימלית לכל מתאמן מתחיל. אם לא - לך על FBW עם התקדמות שבועית או על הליניארית של ביל סטאר (שגם היא סוג של FBW עם התקדמות שבועית).

• פותח/ת השרשור
אחת ולתמיד - אם אתה מוכן לתת ל-SS את כל מה שהיא צריכה, לאכול הרבה, לישון היטב, לירוק דם במכון ולהתעלם לבינתיים מעליה לא קטנה באחוזי השומן - היא התוכנית האופטימלית לכל מתאמן מתחיל. אם לא - לך על FBW עם התקדמות שבועית או על הליניארית של ביל סטאר (שגם היא סוג של FBW עם התקדמות שבועית).

מה לגבי התוכנית של Jason Blaha, איך זה בתור תוכנית SS?

למה עלייה לא קטנה באחוזי שומן זה משהו מחייב?

@.eliko b.e @stitch
על אף שבכל עליה במשקל יש עליה גם בשומן, אני רואה 3 טעויות נפוצות
1. לאכול יותר מדי בשלב ההתחלה כאשר אין עדיין צורך בקלוריות. לדוגמא חודש ראשון ב ss הוא קל ואין סיבה לעלות בו 3 קילו כאשר הגירוי לשריר מינימאלי
2. לאכול יותר מדי כשתקועים, ההתקדמות היא לא לנצח ולא תמיד עוד קלוריות זה הפתרון
3. לאכול באופן כללי בלי הכרה.

@.eliko b.e @stitch
על אף שבכל עליה במשקל יש עליה גם בשומן, אני רואה 3 טעויות נפוצות
1. לאכול יותר מדי בשלב ההתחלה כאשר אין עדיין צורך בקלוריות. לדוגמא חודש ראשון ב ss הוא קל ואין סיבה לעלות בו 3 קילו כאשר הגירוי לשריר מינימאלי
2. לאכול יותר מדי כשתקועים, ההתקדמות היא לא לנצח ולא תמיד עוד קלוריות זה הפתרון
3. לאכול באופן כללי בלי הכרה.
אני מסכים, אבל בגדול, SS דורשת המון קלוריות שתוכניות שבועיות לא דורשות, לפחות לא בכמות הזאת, וההשמנה בתוכנית הזאת היא בולטת. מי שלא מתאים לו - שלא ייכנס אליה.
חנן אתה מציע להתחיל את התוכנית עם + קלורי של 100-200 ולהתקדם תוך כחודש חודש וחצי בהדרגה ל+ 500 בערך?
זה גם מה שאני מציע. היו לי הרבה ריבים עם אנשים פה על זה.

אני מסכים, אבל בגדול, SS דורשת המון קלוריות שתוכניות שבועיות לא דורשות, לפחות לא בכמות הזאת, וההשמנה בתוכנית הזאת היא בולטת. מי שלא מתאים לו - שלא ייכנס אליה.

זה גם מה שאני מציע. היו לי הרבה ריבים עם אנשים פה על זה.

עחי, שומן זה אח ומוסיף לכוח, אבל זה כמו המפץ הגדול. 😆

אפילו חודש וחצי של התקדמות ב SS עם עלייה מינימלית באחוזי שומן לפני כל התוכניות המוזרות מ BB שהוא עוד עלול לקחת.

מה לגבי התוכנית של Jason Blaha, איך זה בתור תוכנית SS?
מה? 😳
SS זו תוכנית למתחילים של מארק ריפטו.

מה? 😳
SS זו תוכנית למתחילים של מארק ריפטו.
למה לעשות תוכניות עם שמות מתוך מיין קמפף כשאתה יכול לעשות את התוכנית של ג'ייסון בלבלה ולהוסיף שראגס וטרייספס אקסטנשן?!?
אה... אין שם בייספס קרלז........ הבנתי.......

בגדול לפי מבחן המציאות כנראה שאתה צודק לגבי השמנה ב ss אבל לדעתי זה בגלל שמי שרוצה למצות את התכנית אוכל הרבה יותר מדי. בכל מקרה גם לא לסחוט כל קילו של התקדמות מהתכנית ולא להשמין בטירוף עדיין שווה לדעתי כי אפשר בכל זאת להתחזק לא רע. וגם אם משמינים הרבה זה לא משהו שאקסטרה חודש וחצי בחיטוב לא יפתור.

אני יכול למחות על זה?
כמובן שאתה יכול. אבל הבהרה, לא אמרתי חודש וחצי חיטוב אלא אקסטרא חודש וחצי, כלומר נגיד אחרי מסה "רגילה" היית מחטב חודשיים וחצי אז אם השמנת הרבה תחטב 4 חודש במקום זה. בכל מקרה זה סתם הערכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית