הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיתו מסת שריר ברגליים (פציעה של שנה)

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
אהלן חברים
למי שיודע ולמי שלא (פשוט חפרתי על זה בפורום 700 פעם) אני פצוע ברגליים (רוב הכאב בברכיים)

סקוואט, דדליפט ,לאנג'ים, ולג פרס כולם גורמים לי לכאבים בברכיים ובישבן. יודע שצריך למצוא מה גורם לכאב ולפתור אותו הבעיה שניסתי כבר הכל (דיקור, עיסויים ,פואם רולר, קרח, פגישות אם כל סוגי הפיזו, אורטופד, מדרסים ,ארקוקסיה, שינוי ואראציה של תרגילי הבסיס כמו פרונט סקוואט בוקס סקוואט וכו.., מנוחה כללית באמת הכל..)
הוצאתי אלפי שקלים למצוא מה הבעיה ואיך לפתור אותה ושום דבר לא עזר תמיד הכאבים חזרו גם בימים בלי אימונים ואני כבר מיואש..

לכן חשבתי להתבסס רק על התרגילים האלו לזמן מסויים ותוך כדי אנסה למצוא מה גורם לכאב.. השאלה שלי זה איך משלב אותם כדי לפתח מסת שריר ברגליים (חשוב לי לא להזניח את הרגליים) הכוונה באיזה סגנון? נפח? עצימות? דדרופ סטים?

*רק אציין שסטיף לג דדליפט לא כואב אז אני משלב גם אותו

*אגב הפיזיו אמרו שיש לי עומס על גיד הפיקה אבל שום דבר לא גרם לזה לעבור, מה גם שאני לא בטוח שזה רק זה לדעתי יש לי כמה פציעות מעבר כי הכאבים גם בישבן לפעמים וגם בברכיים וגם באיזור המותניים( מותן כסל ושאר השרירים באיזור)

תודה מראש חברים..

אחרי תקופה ארוכה כאבים נוטים להפוך כרוניים. במקומך לא הייתי מתרכז במסת שריר אלא מוצא איזה תרגיל/פעילות לא גורם לך לכאב או לכאב ברמה נמוכה עד 3 מתוך 10.
לדוגמא סקווט משקל גוף או רכיבה על אופניים ואז לעלות מאוד בהדרגה עם העומס.
בנוסף תשקיע כ 20 דקות ביום במתיחות בדגש על ה itb (אם אתה צריך המלצה מה לעשות, תכתוב לי).

גם אני עם פציעה בברכיים מהצבא (פגיעה בסחוס),
אני לוקח easyflex (עם msm) ו msm בנפרד ואני מרגיש שיפור והקלה.
לשאלתך עם בעיית ברכיים הרגליים שלך תמיד יהיו בפיגור אין מה לעשות.
הייתי ממליץ לך לוותר על סקוואט ותרגילים עם הרבה עומס על הברכיים.
אתה יכול לבצע דחיקה עם משקל נמוך בלי ליצור עומס גדול על הברכיים אתה לא רוצה לגמור עם פציעה יותר חמורה ובעיות ברכיים לכל החיים.
תנסה לחזק את כל השרירים שעובדים בהליכה שיכולים לסייע להוריד עומס מהברך עצמה כמו פשיטת ירך וריחוק וקירוב ירך.

• פותח/ת השרשור
אחרי תקופה ארוכה כאבים נוטים להפוך כרוניים. במקומך לא הייתי מתרכז במסת שריר אלא מוצא איזה תרגיל/פעילות לא גורם לך לכאב או לכאב ברמה נמוכה עד 3 מתוך 10.
לדוגמא סקווט משקל גוף או רכיבה על אופניים ואז לעלות מאוד בהדרגה עם העומס.
בנוסף תשקיע כ 20 דקות ביום במתיחות בדגש על ה itb (אם אתה צריך המלצה מה לעשות, תכתוב לי).

האמת היא שסקוואט זה ה-תרגיל שגורם לכאבים אפילו משקל גוף.. הבעיה שהכאבים לא מופיעים בזמן האימון אלה תמיד יום למחרת או יומיים למחרת

פשיטה וכפיפת אלה שני התרגילים היחידים שלא גורמים לכאב
גם אני עם פציעה בברכיים מהצבא (פגיעה בסחוס),
אני לוקח easyflex (עם msm) ו msm בנפרד ואני מרגיש שיפור והקלה.
לשאלתך עם בעיית ברכיים הרגליים שלך תמיד יהיו בפיגור אין מה לעשות.
הייתי ממליץ לך לוותר על סקוואט ותרגילים עם הרבה עומס על הברכיים.
אתה יכול לבצע דחיקה עם משקל נמוך בלי ליצור עומס גדול על הברכיים אתה לא רוצה לגמור עם פציעה יותר חמורה ובעיות ברכיים לכל החיים.
תנסה לחזק את כל השרירים שעובדים בהליכה שיכולים לסייע להוריד עומס מהברך עצמה כמו פשיטת ירך וריחוק וקירוב ירך.
אקח לצומת ליבי תודה רבה

נערך לאחרונה:
תחסוך את הכסף. כל הכאבים שלך כנראה נובעים מטכניקה לא נכונה ביחד עם תכנון/תזונה לקויה.

• פותח/ת השרשור
תחסוך את הכסף. כל הכאבים שלך כנראה נובעים מטכניקה לא נכונה ביחד עם תכנון/תזונה לקויה.
יכול להיות שזה התחיל מזה אבל נכון לעכשיו אני עמוק בפנים וגם אחרי חודשים ללא סקוואט הכאבים עדיין מופיעים (גם בדדליפט כשאני אני כאילו דוחף את הרגליים לרצפה) ככה שלתקן את הטכניקה זה אחלה אבל זה לא מעביר את הכאב

יכול להיות שזה התחיל מזה אבל נכון לעכשיו אני עמוק בפנים וגם אחרי חודשים ללא סקוואט הכאבים עדיין מופיעים (גם בדדליפט כשאני אני כאילו דוחף את הרגליים לרצפה) ככה שלתקן את הטכניקה זה אחלה אבל זה לא מעביר את הכאב

אתה לא עמוק בפנים, פיתחת קצת דלקות עם טכניקה לא נכונה. אתה חייב לתקן אותה ולסדר את השאר עם אנטי-דלקתיים. מנוחה לא תעזור.

• פותח/ת השרשור
אתה לא עמוק בפנים, פיתחת קצת דלקות עם טכניקה לא נכונה. אתה חייב לתקן אותה ולסדר את השאר עם אנטי-דלקתיים. מנוחה לא תעזור.
אתה מאמין שאימון שניים עם מאמן אישי (שיתקן את הטכניקה) פלוס האנטי דלקתיים והבעיה תיפתר?

אתה מאמין שאימון שניים עם מאמן אישי (שיתקן את הטכניקה) פלוס האנטי דלקתיים והבעיה תיפתר?

אני לא יכול לדעת בוודאות, אבל בהנחה שהמאמן יודע מה הוא עושה, מהמר שכן.

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה, בתור התחלה תמנע מתרגילים שפחות נחמדים לברכיים רגישות כמו לאנג׳ים, פרונט סקוואט ולג פרס.
האמת שכולם לא בתכנית נכון לעכשיו.
השאלה אם סקוואט רגיל לצורך העניין יותר סלחן לברכיים מלג פרס?

אתב לא יכול לדעת בוודאות מה הבעיה בברכיים עד שאתה לא נבדק אצל אורתופד, השערות הרבה יכולים לתת.
זה יכול להיות דלקת ואף גרוע מכך, תמיד טוב לבדוק.

• פותח/ת השרשור
אתב לא יכול לדעת בוודאות מה הבעיה בברכיים עד שאתה לא נבדק אצל אורתופד, השערות הרבה יכולים לתת.
זה יכול להיות דלקת ואף גרוע מכך, תמיד טוב לבדוק.
כמו שרשמתי הייתי אצל כל גורם "רפואי" חוץ מ MRI עשיתי הכל.

אורטופד: תפסיק להתאמן סקוואט זה לא בריא

פיזיו: חוסר איזון שרירי, ושרירים אחרים כמו הגף תחתון מפצים ועובדים קשה יותר

פזיו ספורט: דלקת בגיד הפיקה

בפועל: כאבים בברכיים, אגן, ישבן , היפ פלקסוקרס והחברים באיזור, וגב תחתון בקטנה,

נסיתי השבוע סקוואט משקל גוף 3*5 ונחש מה? כאבים כבר שלושה ימים..(גם אם הטכניקה שלי גרועה ברמות והיא לא.. אני לא חושב זה תקין הכאבים האלה מכלום עבודה)

כמו שרשמתי הייתי אצל כל גורם "רפואי" חוץ מ MRI עשיתי הכל.

אורטופד: תפסיק להתאמן סקוואט זה לא בריא

פיזיו: חוסר איזון שרירי, ושרירים אחרים כמו הגף תחתון מפצים ועובדים קשה יותר

פזיו ספורט: דלקת בגיד הפיקה

בפועל: כאבים בברכיים, אגן, ישבן , היפ פלקסוקרס והחברים באיזור, וגב תחתון בקטנה,

נסיתי השבוע סקוואט משקל גוף 3*5 ונחש מה? כאבים כבר שלושה ימים..(גם אם הטכניקה שלי גרועה ברמות והיא לא.. אני לא חושב זה תקין הכאבים האלה מכלום עבודה)

אז אתה יודע מה יש לך.
חד משמעית ממליץ לך להפסיק עם סקוואט ועם תרגילים שנותנים עומס לברכיים ולהחליף אותם בתרגילי פיזו לגב התחתון ולשרירים שצריך לחזק ולמתוח כדי להוריד עומס מהברכיים.
גם אני עם בעיות ברכיים ובידיוק כמוך ניסיתי לעשות סקוואט וגם אני סבלתי כמה ימים.
אל תנסה להילחם על הגוף שלך, אי אפשר להחליף ברכיים וניתוחים זה סיבוכים ועזוב, לא כדאי.

עוד דבר, ממליץ לך לקרוא קצת על msm,
מחקרים מראים כי תיסוף שלו יכול לעזור ואף לשקם.

• פותח/ת השרשור
אז אתה יודע מה יש לך.
חד משמעית ממליץ לך להפסיק עם סקוואט ועם תרגילים שנותנים עומס לברכיים ולהחליף אותם בתרגילי פיזו לגב התחתון ולשרירים שצריך לחזק ולמתוח כדי להוריד עומס מהברכיים.
גם אני עם בעיות ברכיים ובידיוק כמוך ניסיתי לעשות סקוואט וגם אני סבלתי כמה ימים.
אל תנסה להילחם על הגוף שלך, אי אפשר להחליף ברכיים וניתוחים זה סיבוכים ועזוב, לא כדאי.

עוד דבר, ממליץ לך לקרוא קצת על msm,
מחקרים מראים כי תיסוף שלו יכול לעזור ואף לשקם.
מצד אחד יש את הגישה של להפסיק עם סקוואט (דדליפט לאג'ים, לג פרס) ומצד שני יש לנסות להחלים בכוח..

אני מגיע לאימון וקשה לי לא לעבוד רגליים זה פשוט מחרפן אותי.. מה נשאר לי בלי התרגילים האלה? פשיטה וכפיפה

לגבי ה msm התחלתי עכשיו לקחת

מצד אחד יש את הגישה של להפסיק עם סקוואט (דדליפטת לאג'ים, לג פרס)ת ומצד שני יש לנסות להחלים בכוח..

אני מגיע לאימון וקשה לי לעבוד רגליים זה פשוט מחרפן אותי.. מה נשאר לי בלי התגילים האלה? פשיטה וכפיפה

לגבי ה msm התחלתי עכשיו לקחת

מבין אותך, גם אני עם רגליים קטנות ביחס לגוף.
אין כל כך מה לעשות, אם תילחם בזה רק תגרום לפציעה חמורה יותר ואתה לא רוצה ללכת צולע כל חייך תאמין לי.

כמה גרם msm אתה לוקח ביום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית