הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיתו מסת שריר ברגליים (פציעה של שנה)

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
אהלן חברים
למי שיודע ולמי שלא (פשוט חפרתי על זה בפורום 700 פעם) אני פצוע ברגליים (רוב הכאב בברכיים)

סקוואט, דדליפט ,לאנג'ים, ולג פרס כולם גורמים לי לכאבים בברכיים ובישבן. יודע שצריך למצוא מה גורם לכאב ולפתור אותו הבעיה שניסתי כבר הכל (דיקור, עיסויים ,פואם רולר, קרח, פגישות אם כל סוגי הפיזו, אורטופד, מדרסים ,ארקוקסיה, שינוי ואראציה של תרגילי הבסיס כמו פרונט סקוואט בוקס סקוואט וכו.., מנוחה כללית באמת הכל..)
הוצאתי אלפי שקלים למצוא מה הבעיה ואיך לפתור אותה ושום דבר לא עזר תמיד הכאבים חזרו גם בימים בלי אימונים ואני כבר מיואש..

לכן חשבתי להתבסס רק על התרגילים האלו לזמן מסויים ותוך כדי אנסה למצוא מה גורם לכאב.. השאלה שלי זה איך משלב אותם כדי לפתח מסת שריר ברגליים (חשוב לי לא להזניח את הרגליים) הכוונה באיזה סגנון? נפח? עצימות? דדרופ סטים?

*רק אציין שסטיף לג דדליפט לא כואב אז אני משלב גם אותו

*אגב הפיזיו אמרו שיש לי עומס על גיד הפיקה אבל שום דבר לא גרם לזה לעבור, מה גם שאני לא בטוח שזה רק זה לדעתי יש לי כמה פציעות מעבר כי הכאבים גם בישבן לפעמים וגם בברכיים וגם באיזור המותניים( מותן כסל ושאר השרירים באיזור)

תודה מראש חברים..

Now Foods, Glucosamine & Chondroitin with MSM, 180 Capsules

זה שלוש כדורים ביום

גם אני לוקח את זה שלושה פעמים ביום.
תיקח תקופה את זה ותראה אם אתה מרגיש בכלל הקלה כלשהיא.
השילוב הזה אמור למנוע שחיקה ולשמור על המצב הקיים נדיר שזה גם יגרום להחלמת הברכיים.

בנוסף, אני לוקח גם msm 1000 כ 4 פעמים ביום.
2 לפני אימון מרגיש הקלה.

• פותח/ת השרשור
נקווה שזה יקל טיפה (כמובן אני לא בונה על זה שזה יעשה הבדל משמעותי אבל בכל מקרה להזיק זה לא יזיק)

אז אתה יודע מה יש לך.
חד משמעית ממליץ לך להפסיק עם סקוואט ועם תרגילים שנותנים עומס לברכיים ולהחליף אותם בתרגילי פיזו לגב התחתון ולשרירים שצריך לחזק ולמתוח כדי להוריד עומס מהברכיים.
גם אני עם בעיות ברכיים ובידיוק כמוך ניסיתי לעשות סקוואט וגם אני סבלתי כמה ימים.
אל תנסה להילחם על הגוף שלך, אי אפשר להחליף ברכיים וניתוחים זה סיבוכים ועזוב, לא כדאי.

עוד דבר, ממליץ לך לקרוא קצת על msm,
מחקרים מראים כי תיסוף שלו יכול לעזור ואף לשקם.

איך הוא יודע חד משמעית מה יש לו אם אף אחד מאנשי המקצוע שהוא ביקר לא יודע מה יש לו?

כן אפשר להחליף ברכיים. ו-MSM זה בזבוז כסף.

איך הוא יודע חד משמעית מה יש לו אם אף אחד מאנשי המקצוע שהוא ביקר לא יודע מה יש לו?

כן אפשר להחליף ברכיים. ו-MSM זה בזבוז כסף.

הוא רשם, דלקת בגיד הפיקה.
שיכולה לנבוע משרירים חלשים וקריסה שלהם לפי מה שהפיזיוטרפיסטים אמרו.

איך החלטת ש MSM זה בזבוז כסף?

יכול להיות אחת מתוך בערך 4~5 תשובות שהוא קיבל מאנשי מקצוע שונים.
הבחור דפוק רפואית:sweatingbullets:

שרירים חלשים, קריסה שלהם וחוסר איזון זה מה שנקרא bullshit diagnosis, כשאין למאבחן מה להגיד.

אולי כי אין אף מחקר שהצליח להוכיח שזה לא בזבוז כסף?

• פותח/ת השרשור
היחיד שבאמת עזר זה הפזיו ספורט שאמר עח הדלקת בגיד הפיקה..
כמה טיפולים אצלו הורידו את הכאב למינימום אבל מהר מאוד זה חזר..
הבעיה שהוא גר במרכז ואני באילת וצריך לעשות מא טיפולים..
עכשיו זה גם הכסף של הטיפול שזה יקר וגם יום עבודה וגם נסיעות דלק אוכל בחוץ וזה שברים שלא מתאפשרים כל שבוע

שרירים חלשים, קריסה שלהם וחוסר איזון זה מה שנקרא bullshit diagnosis, כשאין למאבחן מה להגיד.

אולי כי אין אף מחקר שהצליח להוכיח שזה לא בזבוז כסף?

אני לא הייתי ממהר לזלז באנשי מקצוע שלמדו שנים.

לגבי הMSM אני לוקח ומרגיש הקלה, אם זה קשה להתווכח.

טענה חזקה. במיוחד בהתחשב בעובדה שאף אחד מהם לא יודע איך נראה סקוואט נכון. אני אשמח לשמוע איך ״שרירים חלשים״ או ״חוסר איזון בשרירים (מה זה בכלל?)״ גורמים לכאבים בסקוואט שמבוצע בצורה נכונה.

לגבי הMSM אני לוקח ומרגיש הקלה, אם זה קשה להתווכח.

עוד טענה חזקה. גם האנשים שלוקחים פלסבו במחקרים על MSM מרגישים הקלה.

הפעם האחרונה שהלכתי לאורטופד (לפני שנתיים ומשהו) בעניין דלקת בגב התחתון שהייתה חוזרת על עצמה, הוא מיהר להסביר שאני צריך להפסיק כל פעילות גופנית למשך שבועיים ולקחת מס' כדורים שבלשון עדינה לא הכי בריאים.

וואלה, יודע מה עזר?
שהתחלתי לעשות סקוואט והפסקתי עם לג פרס.

• פותח/ת השרשור
נכון לעכשיו סקוואט ללא משקל גורם לי לכאבים במשך ימים..
בואו נגיד שהטכניקה לא מושלמת אבל על העקרונות אני דיי מקפיד , גם משה בדק את הטכניקה וחוץ מכמה הערות קטנות לא היה יותר מידי מה לשפר, בטח לא משהו שאמור לגרום לי לכאבים במשך כמה ימים..

כרגע אני עובד עצות.. אם הייתי יכול לעבוד על הטכניקה הייתי עושה את זה אבל המחיר של כמה ימים כאבים פשוט גבוהה מידי..

פשיטה וכפיפת אלה שני התרגילים היחידים שלא גורמים לכאב
אני מנסה להבין משהו. אתה טוען שפשיטה וכפיפה לא כואבים לך ? אם זו הייתה דלקת בברך לעניות דעתי היה אמור לכאוב לך גם בפשיטה.
בכל מקרה, בראשית דרכי פיתחתי מסה יפה מאוד ברגליים רק על ידי שני התרגילים הללו בלבד (כשהייתי בילדר פלצן) על ידי דרופים קלים ועבודה עד לתשישות מוחלטת של השריר.
מה משה אמר על הכאבים? שאלת אותו? אולי הוא יכול להפנות אותך לאנשי מקצוע שיתנו לך פיתרון חוץ מלהפסיק להתאמן ולנסות להתקבל למוסד גריאטרי....

• פותח/ת השרשור
אני מנסה להבין משהו. אתה טוען שפשיטה וכפיפה לא כואבים לך ?
הבנת נכון, אלה באמת לא כואבים לי בכלל
על ידי דרופים קלים ועבודה עד לתשישות מוחלטת של השריר.
תוכל לתת לי דוגמא של רוטינה שעשית?
מה משה אמר על הכאבים? שאלת אותו? אולי הוא יכול להפנות אותך לאנשי מקצוע שיתנו לך פיתרון
משה מנסה למצוא איתי תרגילים שלא כואבים, והוא הפנה אותי למישהו אבל באילת הרמה לא הכי גבוהה, אין להם מושג איך נראה סקוואט כמו שאלכס טען
היחיד שעזר היה בחור מהמרכז שהוא מתאמן בעצמו והוא מטפל בהמון מתאמנים (פוורליפטרים, קרוספיטרים וכו..) והוא טען שיש לי "עומס על גיד הפיקה"
(בגדול עשיתי SS וכמו טמבל לא ישנתי כמו בן אדם ולא התאוששתי כמו שצריך, תוסיף לזה שלוש פעמים סקוואטים בשבוע שכל אימון זה שיא חדש והנה לך פציעה)
הטיפולים עזרו אבל זה חזר וזה לא פרקטי בשבילי לעלות למרכז כל שבוע (המון כסף,עבודה,וכו..)

הבנת נכון, אלה באמת לא כואבים לי בכלל

תוכל לתת לי דוגמא של רוטינה שעשית?

משה מנסה למצוא איתי תרגילים שלא כואבים, והוא הפנה אותי למישהו אבל באילת הרמה לא הכי גבוהה, אין להם מושג איך נראה סקוואט כמו שאלכס טען
היחיד שעזר היה בחור מהמרכז שהוא מתאמן בעצמו והוא מטפל בהמון מתאמנים (פוורליפטרים, קרוספיטרים וכו..) והוא טען שיש לי "עומס על גיד הפיקה"
(בגדול עשיתי SS וכמו טמבל לא ישנתי כמו בן אדם ולא התאוששתי כמו שצריך, תוסיף לזה שלוש פעמים סקוואטים בשבוע שכל אימון זה שיא חדש והנה לך פציעה)
הטיפולים עזרו אבל זה חזר וזה לא פרקטי בשבילי לעלות למרכז כל שבוע (המון כסף,עבודה,וכו..)
בעיקרון שילבתי עם סקוואטים (20 קילו 👎). אבל עשיתי פשיטות כחימום לפני הסקוואט 3*12. ואחרי הסקוואט דרופים.
ניסית סקוואטים עם גב לקיר? אם תשמור על הברכיים בקו ישר מעל הנעל וכמה שפחות יציאה שלהם קדימה תעביר לך הרבה מן העמוס אחורה.
בעצם אני רואה עכשיו שכתבת שניסית בוקס סקוואט...

אתה גם יכול לנסות להתייעץ עם נתנאל מושקוביץ מהדף של דברים שמענינים מאמנים. הוא נראה אחד שמבין דבר אחד או שניים בפציעות.

אם תשמור על הברכיים בקו ישר מעל הנעל וכמה שפחות יציאה שלהם קדימה תעביר לך הרבה מן העמוס אחורה.
א. אפשר לעשות במקרה כזה בסמית' מאשין
ב. אפשר פשוט לא לעשות את זה

בעצם אני רואה עכשיו שכתבת שניסית בוקס סקוואט...
בוקס ומה שכתבת למעלה בכלל לא אותו דבר..

נתנאל מושקוביץ מהדף של דברים שמענינים מאמנים. הוא נראה אחד שמבין דבר אחד או שניים בפציעות.
חיפשתי איך קוראים לבעל הדף, תודה.
יש לו בעיה רצינית בחוש הומור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית