הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סינדרום ITB - סקוואט

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
שמתי לב שאחרי שאני עושה סקוואט יש לי כאבים בצד החיצוני של הברך.
עשיתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי את זה:
טיפול פיזיותרפיה בכאב ברך צידי בקרב רצים RUNNER'S KNEE-ITB SYNDROME
אני די בטוח שזה מה שיש לי.. כתוב שהגורמים לזה יכולים להיות עקמת או רגליים באורכים שונים ולי יש את שני המקרים. (יש לי גם פלטפוס שהרגל מוקשתת מידי אז יש לי מדרסים שמתאימים לי ואחד המדרסים עם הגבהה)
עכשיו השאלה אם להמשיך לעשות סקוואטים ולספוג את הכאב או להפסיק עם הסקוואט? (עוד משהו- בזמן ביצוע הסקוואט לא כואב לי במקום אבל אחרי הסקוואט אני מרגיש את הכאב שמתבטא בקושי בהרמה וקיפול הרגליים וסוג של הרגשה של חולשה כללית ומתיחה ברגליים)

בוא נתחיל מהסוף. הרגשה של חולשה כללית ומתיחה ברגליים היא נורמלית עד 48 שעות לאחר הסקוואט, במיוחד במשקלים כבדים (ובחזרות נמוכות). זה נקרא Muscle Fatigue או עייפות שרירים. קרעים מיקרוסקופיים שנוצרים בתוך השריר יכולים לגרום להרגשה של עייפות כללית ו-soreness (כאב עמום). במידה וזה לא עובר לאחר 48 שעות יש להיוועץ ברופא. אני לא יודע באיזה מידה הסקוליוזיס שלך או הפלטפוס - בכל אופן כדאי להיבדק. לבינתיים אני חושב שמה שגורם לך לכאבים זה ברכיים שפונות פנימה בזמן הסקוואט, מה שמפעיל כוחות גזירה על הברך והרצועות שמסביב ומאמץ את השריר הואסטוס לטרליס ואולי זה מה שגורם לכאבים.

valgus-varus.jpg

אם אתה נמצא בפוזיציה השמאלית (VALGUS) - תקן את הטכניקה שלך עד שתגיע לפוזיציה האמצעית (NEUTRAL)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית