הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בג'אווה GUI

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי חברים אני צריך את עזרתכם...
יש לי תרגיל להגשה שאני צריך לבנות ממשק משתמש למערכת מידע.
כתבנו את כל הקוד בפועל, נשאר רק לבנות ממשק משתמש GUI.
אני לא כ"כ יודע איך לגשת לזה.

עד עכשיו בניתי מסגרת עם תפריט וכפתורים של הרשמה, כניסה, יציאה וכו'.

בתוכו עשיתי מסגרת פנימית (internal frame) שבה יפעלו הכפתורים של ההרשמה והכניסה (בנתיים)
זה פותח בתוך המסגרת את התפריטים האלה:
1.png

עשיתי שהפעלה ראשונה יהיו חייבים להרשם, ומיד אח"כ צריך לעשות LOGIN.

בנוסף הכנתי מסך של תפריט עם כפתורים (הוספה של דברים, אם זה עובדים, לקוחות, חדרים וכו'....)
2.png

עכשיו יש לי בעיה שאני מנסה בכל כפתור לבנות מחדש את ה internal frame ולמחוק את הקודמת, כי בג'אווה זה לא עובד לפי הסדר, ויוצא מצב שלמרות שנפתח לי תפריט ההרשמה, מתחתיו כבר נפתח לי התפריט הראשי עם כל הפעולות.

עכשיו השאלות הן כאלה:
מה הכי כדאי לעשות, האם כדאי לי להכין מלא internal frames וכל פעם לשגר אחד חדש לתוך המסך הראשי? או שבכל מעבר בין כפתורים אני מוחק את הinternal frame ואז בונה מחדש (בעצם מאפס אותו ובונה עליו בכל כניסה לכפתור).

יצא לי קוד מגעיל עם המון המון כפתורים, פאנלים, ופעולות של כפתורים.. קוד ארוך ולא מובן... השאלה היא אם להתחיל לבנות מלא מחלקות ומלא מסכים פנימיים וכל פעם להחליף ביניהם או שיש הצעות אחרות....

לא עבדו איתנו על כלום :(

לא כל כך הבנתי מה הבעיה ובנוסף אני לא כזה מבין בג'אווה,אבל בWINFORMS למשל יש FORM.HIDE שמחביא את החלון שבו ביצעת את הפקודה...אם הבנתי למה התכוונת...

• פותח/ת השרשור
לא כל כך הבנתי מה הבעיה ובנוסף אני לא כזה מבין בג'אווה,אבל בWINFORMS למשל יש FORM.HIDE שמחביא את החלון שבו ביצעת את הפקודה...אם הבנתי למה התכוונת...
זאת אומרת שמהבחינה הזאת אני צריך ליצור לכל פריים כזה מחלקה משלו...

זה הקטע שאני לא יודע מה יותר נכון לעשות.. אני אתחיל לעשות מחלקה לכל מסך ואתחיל להסתיר ולהציג אותם בעת הצורך... השאלה אם זה הכי יעיל והכי כדאי

אתה אמור לעשות מחלקה לכל סוג חלון
אם יש לך חלון מסוג תפריט ראשי אז אתה צריך מחלקה כזאת,אם יש לך חלון מסוג תפריט אתה צריך מחלקה כזאת,אם יש לך חלון מסוג פעולה אתה צריך מחלקה כזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית