הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם זה יותר מדי פחמימות?

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
אני אוכלת בדרך כלל כ200 גרם פחמימות ביום פחות או יותר (לרוב יותר)
וראיתי הרבה פה שהם במסה ויוצא להם כ250 גרם פחמימות שזה לא כל כך רחוק ממני כי אני אוכלת לפעמים גם קרוב ל240
וכשהסתכלתי פה בשאלות של אנשים שמבקשים חוות דעת על התפריט שלהם למסה הם אנשים יותר בוגרים ממני
והנתונים שלהם גם מן הסתם יותר גבוהים משלי וזה קצת ''מפחיד'' אותי שאני אוכלת את אותה כמות פחמימות שמישהו אחר שבכלל לא קורב למשקל או לגובה ולגיל שלי
אוכל, כי אני יודעת שהרבה פחמימות גורמות לנפיחות בגלל ספיגת הנוזלים
בקיצור, אני בת 15 גובה 148 משקל 40 ואני לא יודעת אם אני סתם מודאגת או שבאמת יש יותר מדי פחמימות
אין לי תפריט קבוע אבל אני בניטרלי כל יום אני מחשבת מחדש תפריט שיהיה מספר קלוריות בניטרלי ותמיד יוצא לי ערכים ממש גבוהים
נגיד שומן יוצא 50-60 גרם פחמימה כמו שאמרתי 200 ויותר.. חלבון בערך 70-80
ואני לא יכולה להוריד כי אז אני אהיה בגרעון בגלל זה אני יותר מדי עוברת את הפחמימה והשומן שאני צריכה

אל תדאגי ,אין שום בעיה עם אכילה של הרבה פחמימות בתפריט.

בעקרון אגירת נוזלים ממזון משתנה מאוד בין אנשים ובין סוגי הפחמימות ובגיל שלך השינויים שמתרחשים במאזן הנוזלים בגלל השינויים ההורמונלים הם הרבה יותר גדולים מההשפעה של התזונה. רוב הסיכויים שלא תראי הבדל גדול ממשחקים בפחמימה בכמויות הללו.

קחי בחשבון שבגיל שלך את גם צריכה עוד לגדול וגדילה היא תהליך יקר אנרגטית וככל שתגדלי תצטרכי יותר קלוריות וחלבון אז אולי זה רעיון טוב לא להיות כלכך נאצית עם התפריט.

• פותח/ת השרשור
אל תדאגי ,אין שום בעיה עם אכילה של הרבה פחמימות בתפריט.

בעקרון אגירת נוזלים ממזון משתנה מאוד בין אנשים ובין סוגי הפחמימות ובגיל שלך השינויים שמתרחשים במאזן הנוזלים בגלל השינויים ההורמונלים הם הרבה יותר גדולים מההשפעה של התזונה. רוב הסיכויים שלא תראי הבדל גדול ממשחקים בפחמימה בכמויות הללו.

קחי בחשבון שבגיל שלך את גם צריכה עוד לגדול וגדילה היא תהליך יקר אנרגטית וככל שתגדלי תצטרכי יותר קלוריות וחלבון אז אולי זה רעיון טוב לא להיות כלכך נאצית עם התפריט.
הבנתי.. תודה על התשובה 😃

כל מקרה לגופו.

מעבר לנאמר נכונה ע"י ברק, אין ממש כלל אצבע ייחודי לכמה פחמימות צריך לאכול ומה יחשב "הרבה"/"קצת".

לבסס את מצבך לפי אנשים אחרים זה מעשה לא נכון. יש כאלה שיצטרכו לאכול יותר ויש שפחות.

כל עוד את נמצאת במגמה תקינה בריאותית, שומרת על תפריט מאוזן ומגוון, עוסקת בפעילות גופנית ומקפידה לנוח, אין מה לשנות או לדאוג.

חשובה ההתפתחות בגיל שלך שבעתיים, ושינויים קיצוניים מבחינת אורח החיים יהוו נקודה קריטית שלא כדאי כלל להתעסק איתה.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית