הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ABC - למי מתאים

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
אל ללכת לפי נקודת הנחה שפיצול הולך למי רמת התאוששות של מתאמן.
FBW - מתאמן יכול להתאושש תוך 48 שעות מאימון לאימון לכן יכול לעבוד 3 פעמיים בשבוע על שריר
AB - צריך 3-4 ימי התאוששות, לכן עובדים רק פעמיים על שריר בשבוע.
ABCD/ABCDE - צריך 5-6 ימים התאוששות, אימון 1 בשבוע לשריר.
....
......
ו - ABC - אפילו ABC של 5 פעמיים בשבוע, זה פעמיים בשבוע אימון לרוב השרירים, עם יותר נפח מ AB ופחות מנוחה מ ABCD.
מתאמן שמיצה תוכנית AB וצריך יותר זמן התאוששות - איך ABC יכול להתאים לו...? זה גם יותר נפח וגם פחות מנוחה...

• פותח/ת השרשור
לעבור מ-FBW ל-AB עם סקוואט או דדליפט של 100 ק"ג או בנץ' 70 ק"ג תהיה מהלך לא אידאלי. מה יהיה ב-AB? משקלי העבודה ירדו וההתקדמות תהיה איטית יותר. אז נכון, תוכל לתת מעט יותר נפח משלים, אבל לא מכיוונו תגיע הגדילה וההתחזקות העודפת.
.
לא ניראה לי שראיתי אפילו מתאמן אחד שעבר את ה 100 סקוואט וה 70 בנץ בתוכנית FBW ואתה אומר שאפילו משקלים כאלה לא מצדיקים מעבר ל AB
הרי אם ניקח מתאמן ממוצע שמתחיל סקוואט 60 אז אתה באמת מאמין שמתאמן כזה צריך להגיע לסביבות 120 סקוואט לפני שהוא מחליף תוכנית ?

ושורה תחתונה - נגיד ניקח אותי:
מתאמן 5 שנים (עם הפסקה שהורידה אותי כמעט להתחלה, אבל לא משנה)
התחלתי מ 60 קילו משקל גוף וכרגע 77-78 קילו עם א"ש טיפה יותר גבוה, ככה שבוא נגיד בקירוב נטו שריר עליתי 15-16 קילו.
סקוואט 110X5, דדליפט 150X5 (אולי קצת יותר לא יודע.. סינגל 180) בנץ סביבות 100X5 (פעם היה טיפה יותר, עכשיו טיפה פחות)
כמה פוטנציאל גדילה בכלל נישאר לי..? הרי אם אני לא טועה סביבות ה 20 קילו עלייה בשריר בממוצע זה די הגבול הגנטי ?
ובהנחה שאני יכול עוד לגדול, מה יהיה התוכנית האופטימלית בשבילי ?

לא ניראה לי שראיתי אפילו מתאמן אחד שעבר את ה 100 סקוואט וה 70 בנץ בתוכנית FBW ואתה אומר שאפילו משקלים כאלה לא מצדיקים מעבר ל AB
הרי אם ניקח מתאמן ממוצע שמתחיל סקוואט 60 אז אתה באמת מאמין שמתאמן כזה צריך להגיע לסביבות 120 סקוואט לפני שהוא מחליף תוכנית ?

ושורה תחתונה - נגיד ניקח אותי:
מתאמן 5 שנים (עם הפסקה שהורידה אותי כמעט להתחלה, אבל לא משנה)
התחלתי מ 60 קילו משקל גוף וכרגע 77-78 קילו עם א"ש טיפה יותר גבוה, ככה שבוא נגיד בקירוב נטו שריר עליתי 15-16 קילו.
סקוואט 110X5, דדליפט 150X5 (אולי קצת יותר לא יודע.. סינגל 180) בנץ סביבות 100X5 (פעם היה טיפה יותר, עכשיו טיפה פחות)
כמה פוטנציאל גדילה בכלל נישאר לי..? הרי אם אני לא טועה סביבות ה 20 קילו עלייה בשריר בממוצע זה די הגבול הגנטי ?
ובהנחה שאני יכול עוד לגדול, מה יהיה התוכנית האופטימלית בשבילי ?
אני בהחלט מאמין, וראיתי במו עיני על עצמי ועל אחרים, ששיפור הסקוואט שלהם ועוד תרגילים מורכבים היה מאוד גבוה בתוכניות FBW שהתבצעו נכונה.
סקוואט כבד היא לא מילה גסה. אתה פשוט כנראה מוטה מכל הליצנים בחד"כ שלא מסקביטים או שעושים שליש סקוואט (וגם זה בקושי).

אתה עברת כברת דרך והשתפרת מבחינה ויזואלית ומבחינת הישגים. זה לא סותר שיש לאן עוד להתקדם. אפשר להתקדם טוב גם ב-AB כלשהי, כל עוד מיישמים פרמטרים בסיסיים של עצימות ונפח תומך הגיוני

אל ללכת לפי נקודת הנחה שפיצול הולך למי רמת התאוששות של מתאמן.
FBW - מתאמן יכול להתאושש תוך 48 שעות מאימון לאימון לכן יכול לעבוד 3 פעמיים בשבוע על שריר
AB - צריך 3-4 ימי התאוששות, לכן עובדים רק פעמיים על שריר בשבוע.
ABCD/ABCDE - צריך 5-6 ימים התאוששות, אימון 1 בשבוע לשריר.
....
......
ו - ABC - אפילו ABC של 5 פעמיים בשבוע, זה פעמיים בשבוע אימון לרוב השרירים, עם יותר נפח מ AB ופחות מנוחה מ ABCD.
מתאמן שמיצה תוכנית AB וצריך יותר זמן התאוששות - איך ABC יכול להתאים לו...? זה גם יותר נפח וגם פחות מנוחה...
הלוגיקה שלך מוטעת מהיסוד.
כל מתאמן יכול להתאושש מכל טווח זמן מסוים, זה רק תלוי מה הוא ביצע באותו הטווח.
יש מתאמנים מתחילים שיתאוששו גם מאימון אינטנסיבי של שריר פעם בשבוע, אבל זה לא הופך את הגישה הזו לנכונה ויעילה

גם אני 77 עם סקוואט 110 ובנץ׳ 110 ויש לי עוד המון להתקדם , לפני כמה חודשים התקדמתי כשירדתי מסקוואט 130 ל 110, ההתקדמות הייתה בשיפור הטכניקה ועכשיו אני בדרך לחזור ל 130-140 עם טכניקה טובה וירידה עמוקה.
בנץ׳ כבר הייתי ב 115 וירדתי בחיטוב והשאיפה זה להגיע לפחות ל 120 לחמישייה, בקיצור רק רציתי להמחיש שיש הרבה לאן להתקדם ובלי זלזול המשקלים שלך (ושלי) הם ממש לא גבוהים ויש לנו הרבה לאן להתקדם.
אל תסתכל כמה עלית תסתכל כמה עוד אתה יכול לעלות, ממש לא הגעת לקצה גבול היכולת או לנקודה שבה אתה לא יכול לעלות.

לא ניראה לי שראיתי אפילו מתאמן אחד שעבר את ה 100 סקוואט וה 70 בנץ בתוכנית FBW
כל מה שעשיתי בשנה וחצי האחרונה זה רק תוכניות FBW והגעתי לבנץ 115x2 , פרס 80, דדליפט 160x5 וסקוואט 135x3 וזה עוד אחרי פציעה.
דווקא ב ab היה לי הכי קשה להתקדם במשקלים נמוכים.

• פותח/ת השרשור
גם אני 77 עם סקוואט 110 ובנץ׳ 110 ויש לי עוד המון להתקדם , לפני כמה חודשים התקדמתי כשירדתי מסקוואט 130 ל 110, ההתקדמות הייתה בשיפור הטכניקה ועכשיו אני בדרך לחזור ל 130-140 עם טכניקה טובה וירידה עמוקה.
בנץ׳ כבר הייתי ב 115 וירדתי בחיטוב והשאיפה זה להגיע לפחות ל 120 לחמישייה, בקיצור רק רציתי להמחיש שיש הרבה לאן להתקדם ובלי זלזול המשקלים שלך (ושלי) הם ממש לא גבוהים ויש לנו הרבה לאן להתקדם.
אל תסתכל כמה עלית תסתכל כמה עוד אתה יכול לעלות, ממש לא הגעת לקצה גבול היכולת או לנקודה שבה אתה לא יכול לעלות.
לא דברתי על התקדמות במשקלים. אם אני רוצה להתקדם נטו במשקלים אז אני עובר לאיזה תוכנית כוח.
דברתי על מסת שריר. וגן זה אני וידע שאינ יכול לעלות עוד, אבל לא הרבה, ממש לאט וזה יהיה ממש קשה.

כל מה שעשיתי בשנה וחצי האחרונה זה רק תוכניות FBW והגעתי לבנץ 115x2 , פרס 80, דדליפט 160x5 וסקוואט 135x3 וזה עוד אחרי פציעה.
דווקא ב ab היה לי הכי קשה להתקדם במשקלים נמוכים.
SS, ליניראת ודברים כאלה זה לא בידיוק FBW

עליתי במסת שריר ולא רק בכוח, למה נראה לך שחזה /טרייספס של מתאמן שעושה 100 בנץ׳ ייראה אותו דבר אם המתאמן יעלה ל 115?
רק למען הסדר, אני עושה AB אבל לא מנופחת תוך שמירה על מינון נכון של עצימות ונפח .
חוסר ההסכמה איתך היא לגבי זה שעלייה בכוח לא תעלה אותך במסה, זה שגוי והבנתי את זה מנסיון אישי.

לגבי abc אני רואה בחורים כבר כמה שנים עם 90 קילו בנץ וספוטר שעושה בייספס מהחזרה השניה, זה סיכום של abc מבחינתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית