הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יעוץ לאזרח טרי

• פותח/ת השרשור Admon
  • פורסם בתאריך

Admon

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום אזרחים!
משוחרר טרי מחפש עצה מחכמים ומנוסים ממני. כמובן שזה אינדיבידואלי, ובכל זאת - אשמח לשמוע על ההחלטות שלכם והשיקולים שעמדו מאחוריהן - ובדיעבד
(אם יש מספיק מרחק) האם אתם מרוצים מהתוצאות.
  • "טיול גדול" או לא ?
  • אקדמיה או לא ?
  • עבודה בחו"ל ?
  • בבחירת עבודות ראשונות: עבודה עם שכר גבוה אבל ניסיון לא פרקטי, או להפך - שכר נמוך אבל ניסיון שמאפשר להתקדם (שכר מול הון אנושי?) ?
  • רואים את עצמכם עצמאיים או שכירים?

מניסיון שלי, אני קצת מתחרט שלא עשיתי טיול אחרי צבא, אבל לא משהו שגורם לי להתחרט על זה שהתחתי אוניברסיטה מוקדם יחסית, ככה אני גם יוצא למקצוע שלי מוקדם יותר, וזה חשוב יותר, ואז מקסימום אני אוכל לטייל אחרי התואר כשאני עדיין יחסית צעיר
אוניברסיטה ממליץ מאוד, אבל רק אם יש לך רעיון פרקטי לגבי מה לעשות עם התואר, אז תיסגר על עצמך לפני
לגבי עבודות, וותר על העבודה בחו"ל לדעתי, זה סתם מבזבז תקופה לא קטנה מהחיים, לא בהכרח שווה את זה, ומסוכן
ועבודות מיד אחרי הצבא, לך על מה שמרוויח יותר ודורש מעט ניסיון, כי גם ככה זו תהיה עבודה זמנית רוב הסיכויים

זה הכל תלוי בך.. לא ברור איך תשובה של אדם ספציפי פה תעזור לך. לא קשה לדעת מה השיקולים לפה ולפה, השאלה מה המצב שלך חברתית, כלכלית וכו'. רק לפי הקרטריונים האלו אפשר להחליט מה כדאי לך לעשות.

תמצא עבודה עם שכר טוב ,תחסוך מספיק לטיול .
תהנה בטיול תחזור לארץ או לא ותעשה מה שבז*ן שלך.
עבודה טובה עם בונוסים טובים זה כל השיט של תמיכה טלפונית או שירות לקוחות

• פותח/ת השרשור
זה הכל תלוי בך.. לא ברור איך תשובה של אדם ספציפי פה תעזור לך. לא קשה לדעת מה השיקולים לפה ולפה, השאלה מה המצב שלך חברתית, כלכלית וכו'. רק לפי הקרטריונים האלו אפשר להחליט מה כדאי לך לעשות.
אני לא מבקש שתחליט בשבילי, את השיקולים שלי אני כבר יודע. מעניין אותי מה היו שלך ,ושל אחרים. לא מזיק לגלגל רעיונות עם אנשים וללמוד מהניסיון שלהם 😃

לדוגמא- שקלתי לעבוד בעגלות בחו"ל, אבל אחרי שדיברתי עם מישהו שנתפס ונשלל כניסה, ועוד מישהי שרימו אותה, השתנתה דעתי. טוב ששאלתי.

אם אתה רוצה לימודים בעוד כמה שנים תמצא עבודה בשכר הגבוה ביותר שתמצא עכשיו, תהנה ותחסוך.
אם אתה רוצה לפתח קריירה בתחום מסוים תתחיל לעבוד בו עכשיו ותקדם את עצמך משם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית