הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההורים לא מרשים חדר כושר וכועסים שאני שומרת על תזונה בריאה

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
תכי על הברזל בעודו הוא חם, תלחצי עליה לרשום אותך כמה שיותר מוקדם (ללחוץ אבל לא להציק)
ואחרי שהיא רושמת אותך אל תעלי את הנושא הזה יותר בחיים איתם שלא יעלה להם רעיונות ואז תצרי סטטוס קוו בבית לגבי החדר כושר
היא עכשיו אמרה לי שהיא קיבלה החלטה ואני כן אירשם אבל מחודש הבא כי בחודש הזה יצאו לנו הרבה הוצאות
וגם ככה זה כבר יהיה רק חצי חודש נשאר ככה ש.. לפחות אני אבוא מוכנה לחדר כושר 😃

אין לי משהו להגיד שעוזר אבל חייב לציין שאני פשוט לא מבין את הגישה של ההורים, ראיתי כאן עוד בני נוער שההורים עושים להם בעיות עם הנושא. כשאני הייתי בן 14-15 ההורים שלי ושל חברים דאגו שהילדים מתחילים לעשן סיגריות ולשתות אלכוהול. בני הנוער שהיו מתאמנים במכון תמיד היו דוגמה של מה כן צריך לעשות, לא מבין איך ולמה זה השתנה.
הממ... בוא נראה... אתה הורה לא מתאמן של ילד בן 15 שיום אחד מתחיל להתאמן, לספור קלוריות, לא מוכן לאכול מה שיש על השולחן כי יש בזה רק פחמימות ושומן צמחי, מזיין לך את השכל על חלבונים ושומנים בריאים וכמה שכל מה שאתה יודע זה מיתוס, מספר לך על משקלי עבודה שגורמים לך שבץ, אולי גם נפצע מדי פעם וצולע שבועות שלמים, וכל זה בלי להזכיר את הדילרים השכונתיים ששורצים במכון שהילד התמים שלך נמצא בו חשוף ולא מוגן.
עדיין לא מבין את הגישה שלהם?
זה שסיגריות ואלכוהול זה רע עדיין לא אומר שדדליפט וטסטוסטרון זה טוב.

הממ... בוא נראה... אתה הורה לא מתאמן של ילד בן 15 שיום אחד מתחיל להתאמן, לספור קלוריות, לא מוכן לאכול מה שיש על השולחן כי יש בזה רק פחמימות ושומן צמחי, מזיין לך את השכל על חלבונים ושומנים בריאים וכמה שכל מה שאתה יודע זה מיתוס, מספר לך על משקלי עבודה שגורמים לך שבץ, אולי גם נפצע מדי פעם וצולע שבועות שלמים, וכל זה בלי להזכיר את הדילרים השכונתיים ששורצים במכון שהילד התמים שלך נמצא בו חשוף ולא מוגן.
אתה יכול להגיד אותו דבר על נהיגה או הליכה פשוטה ברחוב, מה תשאיר את הילד שלך כול החיים בין ארבע קירות?

אתה הורה לא מתאמן של ילד בן 15 שיום אחד מתחיל להתאמן, לספור קלוריות, לא מוכן לאכול מה שיש על השולחן כי יש בזה רק פחמימות ושומן צמחי, מזיין לך את השכל על חלבונים ושומנים בריאים וכמה שכל מה שאתה יודע זה מיתוס,
איזה הגזמה פרועה.
מספר לך על משקלי עבודה שגורמים לך שבץ, אולי גם נפצע מדי פעם וצולע שבועות שלמים
אם זה מישהו שבגיל 15 מספר להורים שהוא מרים משקלים מטורפים (מטורפים יחסית לאדם לא מתאמן) כן הייתי יכול להבין את ההורה הלא מתאמן שהוא דואג. אם הוא נפצע וצולע שבועות שלמים אז כן הייתי מבין אבל לא דיברתי על זה.
כל זה בלי להזכיר את הדילרים השכונתיים ששורצים במכון שהילד התמים שלך נמצא בו חשוף ולא מוגן.
מה כאילו כל הורה יודע שבכל מכון יש דילרים שרק מחכים שהילד יגיע למכון?
כן.
מה קשור טסטוסטרון אני לא יודע, לא דיברתי על זה. ודדליפט זה טוב.

ניסיתי להסביר נקודת מבט של הורה שלא מכיר אימונים ומכיר רק את הסטיגמות. כנראה שנכשלתי.
אתה יכול להגיד אותו דבר על נהיגה או הליכה פשוטה ברחוב, מה תשאיר את הילד שלך כול החיים בין ארבע קירות?

השוואה נהדרת.

לאמא שלי עזר להבין את הדברים יותר טוב כשהיא דיברה עם המאמן, באה לצפות בתחרות ודברים כאלה

הסברה נהדרת
מה יש להסביר? בכל פעולה יש את אותה רמת סיכון? לא משנה מה תעשה, אתה תמיד חשוף לאותה סכנה?
בקיצור, ללכת ברחוב ולנהוג למקומות אתה חייב, כחלק מהחיים המודרניים. לנסוע באופנוע, לקפוץ באנג'י ולעשות דדליפט אתה לא חייב.
חוץ מזה יש לי הרגשה שאני עדיין לא עובר מסך איתכם. אני אנסה להסביר לאט: זה לא מה שאני חושב, זאת דעה של הורה שניסיתי להציג פה!

מה יש להסביר? בכל פעולה יש את אותה רמת סיכון? לא משנה מה תעשה, אתה תמיד חשוף לאותה סכנה?
בקיצור, ללכת ברחוב ולנהוג למקומות אתה חייב, כחלק מהחיים המודרניים. לנסוע באופנוע, לקפוץ באנג'י ולעשות דדליפט אתה לא חייב.
חוץ מזה יש לי הרגשה שאני עדיין לא עובר מסך איתכם. אני אנסה להסביר לאט: זה לא מה שאני חושב, זאת דעה של הורה שניסיתי להציג פה!
אני הבנתי 😇

אין לי משהו להגיד שעוזר אבל חייב לציין שאני פשוט לא מבין את הגישה של ההורים, ראיתי כאן עוד בני נוער שההורים עושים להם בעיות עם הנושא. כשאני הייתי בן 14-15 ההורים שלי ושל חברים דאגו שהילדים מתחילים לעשן סיגריות ולשתות אלכוהול. בני הנוער שהיו מתאמנים במכון תמיד היו דוגמה של מה כן צריך לעשות, לא מבין איך ולמה זה השתנה.

אגב אולי תגידי להורים גם את הנקודה הזאת

מה שאתה מפספס זה שאתה מקבל פה רק צד אחד של המטבע, וזה הצד של ילדה בת 14. תנסה להיזכר כמה שקול ורציונאלי אתה היית בגיל 14.
ה"לאכול בריא" שהילדה מתארת פה הוא לא בהכרח הלאכול בריא שאתה מכיר, אין לך את התמונה המלאה מבחינת המראה, המצב הגופני והרגלי התזונה של הילדה ומאוד יכול להיות שהתפיסה שלה היא המעוותת.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה מפספס זה שאתה מקבל פה רק צד אחד של המטבע, וזה הצד של ילדה בת 14. תנסה להיזכר כמה שקול ורציונאלי אתה היית בגיל 14.
ה"לאכול בריא" שהילדה מתארת פה הוא לא בהכרח הלאכול בריא שאתה מכיר, אין לך את התמונה המלאה מבחינת המראה, המצב הגופני והרגלי התזונה של הילדה ומאוד יכול להיות שהתפיסה שלה היא המעוותת.
אני יודעת שזה נשמע להרבה מכם (כבר היו באתר שהעירו לי על זה) שאולי אני מפתחת הפרעות אכילה.. או שכבר יש לי כאלה...
אבל אני חייבת להבהיר משהו, אני מודה שבעבר הייתי מאוד קשוחה עם עצמי, אכלתי תזונה דלה מאוד בקלוריות (לא ידעתי מזה אז וחשבתי שאם אספור קלוריות ההפך אני אפתח אנורקסיה אז פשוט אכלתי בריא בלי תפריט) לא עשיתי צ'יטים (לא ידעתי אז על הדבר הזה חשבתי שהתהליך צריך להיות חלק לכן מנעתי מעצמי) ואני מודה שהגזמתי עם עצמי באותה תקופה (למרות ש90% היה בגלל חוסר ידע וכי לא קיבלתי עזרה מקצועית , אבל זו לא הנקודה)
אבל היום אני ממש ההפך, אני *רוצה* להעלות במשקל! מאוד! אבל אני רוצה להעלות מסת שריר ולא אחוזי שומן, אני *אוהבת* את אורח החיים הזה, התזונה הבריאה .. הספורט .. אני עושה את זה מתוך בחירה ורצון שלי.
יש לי צ'יטים לפחות פעם בשבוע אפילו יותר אם נגיד יהיה כמה פעמים בשבוע לא יהיו לי רגשות אשמה, או אם אכלתי הרבה מדי (מה שקרה לי שבוע שהייתי בחופשה אכלתי במשך 8 ימים כ-2000 קלוריות מעל מה שאני צריכה אבל הייתי בסדר עם זה, הייתי שמחה לא הרגשתי בכלל אשמה) אני לא אוכלת לפי תפריט נוקשה אני כן סופרת קלוריות אבל רק כדי שלא אהיה בגרעון ואז ארד במשקל מה שאני לא צריכה .. והאימונים שלי , טוב הם בבית אז הם לא מי יודע מה אינטנסיביים אבל אני כן משקיעה בהם בעיקר כי אני אוהבת את זה.
בקיצור רציית לומר, שאני יודעת שאני נשמעת להרבה ממי שקורא את האלות שלי כמישהי אנורקסית עם תפיסה מעוותת והאמת.. יש בזה משהו כי פעם באמת הייתי כזו אבל אני כבר לא ככה היום ואני באמת נותנת לגוף שלי מה שהוא צריך וכמה שהוא צריך בלי להגזים

אם אתה מדבר על המקרה הספציפי הזה אז יש משהו בדבריך ובאמת התייחסתי לצד אחד. אבל אני דיברתי יותר באופן כללי על הגישה של ההורים כי כאמור זה לא המקרה הראשון שאני רואה כאן בפורום.
@stitch ניסית להביא לי נקודת מבט של הורה שלא מתאמן, אבל זה מה שאמרתי בהתחלה שבתקופה שאני הייתי בגיל הזה לא מעט הורים ראו את העובדה שהילד רוצה להתאמן כדבר מבורך ולא משהו שלילי, כלומר נקודת המבט של הורים הייתה אחרת ממה שאתה מתאר.

באה לצפות בתחרות
לא מאחל את זה לאף הורה, אני חושב שאם אמא שלי הייתה רואה את זה היא הייתה כולאת אותי בבית.
בכללי, מסכים עם מה ש @stitch אמר, זה לא כזה קל להסביר את זה לצד שלא מבין ורואה את החצי כוס הריקה.

@stitch הבנתי מה אתה אומר , ופשוט הגבתי על נקודת המבט הזאת. אני יכול להגיד לך ,שמנסיון אישי שלי יש גם מקרים שהשקפת העולם הזאת עושה ההפך ודוחפת את הילד לצרות , בגלל שהוא יוצא כזה תמים.

דברי איתם ונסי להבין מה הסיבה?
אולי הם חושבים שתירשמי למכון כושר ותצאי "מנופחת" לאחר שבוע או לחילופין שזה יפגע בגדילה שלך.
תמצאי את הסיבה ותביאי להם הוכחות,אם זה כמאמרים או פגישה עם רופא שיסביר להם את העניין שזה לא מה שיקרה...
כנסי לראש שלהם ותביני שכל הורה מפחד על הילדים שלו ואת צריכה למצוא דבר להפיג את הפחד הזה..

• פותח/ת השרשור
דברי איתם ונסי להבין מה הסיבה?
אולי הם חושבים שתירשמי למכון כושר ותצאי "מנופחת" לאחר שבוע או לחילופין שזה יפגע בגדילה שלך.
תמצאי את הסיבה ותביאי להם הוכחות,אם זה כמאמרים או פגישה עם רופא שיסביר להם את העניין שזה לא מה שיקרה...
כנסי לראש שלהם ותביני שכל הורה מפחד על הילדים שלו ואת צריכה למצוא דבר להפיג את הפחד הזה..
דיברתי איתם לא מזמן שוב והפעם הם עוד פעם הבטיחו לי שאני ארשם למכון בתחילת ספטמבר אני חושבת שהפעם זה באמת
ואם לא אז בעיה שלהם אני אשלם על המכון בעצמי (מזל שעבדתי שנה שעברה) יהיה לי מספיק לשנה הראשונה לפחות
והבנתי שלא צריך אישור הורים (אני בת 15)

• פותח/ת השרשור
אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות
כן אני ארשם לחדר כושר כמו שהבטיחו לי אבל לא אוכל לעשות מה שרציתי בכלל
בגלל שתכננתי שארשם לבד ואז פשוט בלי שאמא שלי תדע אני אעשה מסה ואתאמן עם משקולות ההפך הגמור ממה שהיא רוצה אבל מסתבר שעכשיו גם אח שלי יירשם איתי וזה משנה הכל כי היא לא מרשה לשנינו להתעסק עם המשקולות אלא רק חוגים ואירובי עכשיו אם נלך יחד הוא יספר לה אם אני אתאמן במשקולות ואני ממש לא צריכה להירשם לחדר כושר בשביל אירובי ואיזה יוגה
בקיצור ממש אין לי מה לעשות... רעיונות מישהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית