הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יומיים אחרי העמסה, 1.6 קילו יותר, מה הסיכוי שזה לא רק נוזלים ?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
לא כזה קריטי מבחינתי כי אני חטוב מאוד וזה אפילו לא ממש נראה לעין אבל בהעמסות הקודמות עליתי חצי קילו-קילו גג ועכשיו עליתי 1.6 ק"ג, מה הסיכוי שזה לא רק נוזלים ומלחים שסופחים נוזלים אלא גם עלייה בשומן ?

רק 1.6?
😉

אל תשקל ב3-4 ימים אחרי העמסה, כי זה נוזלים. תבדוק ביום קבוע אחת לשבוע בבוקר אחרי השירותים. וכמה שיותר רחוק מההעמסה

• פותח/ת השרשור
ק 1.6?
😉

אל תשקל ב3-4 ימים אחרי העמסה, כי זה נוזלים. תבדוק ביום קבוע אחת לשבוע בבוקר אחרי השירותים. וכמה שיותר רחוק מההעמסה

אני תמיד נשקל יומיים אחרי ההעמסה (ביום ראשון) ואז שוב יום לפני ההעמסה (ביום חמישי), פשוט כדיי לבצע מעקב שאכן יש עלייה במשקל ביום ראשון וביום חמישי שאני פחות מיום חמישי שעבר (משמע ירדתי במשקל), זה עובד מצוין והמעקב הזה חשוב מאוד, פשוט מאוד הפעם העלייה הייתה קצת גדולה מתמיד ותהיתי.

דרך אגב, אם אתה תוהה למה אני עושה העמסה פעם בשבוע זה כי אני כבר חטוב והגעתי ליעד , פשוט מאוד אני רוצה להישאר חטוב ואולי לרדת 100-200 גרם בשבוע עד סוף אוגוסט.

לגבי הקלוריות, אני לא סופר קלוריות בהעמסה, פשוט מקפיד לאכול בכל ארוחה הרבה פחמימה , מוריד את החלבון לסביבות 1.2-1.5 ממשקל הגוף ומנסה להמעיט בשומן, כמו שציינתי עד היום זה עבד מצוין.

כנראה נוזלים
כל עוד זה היה מגרעון קלורי בחיטוב ועד לפלוס קלורי סביר (500), אין כמעט סיכוי שזה ריבאונד של שומן
האם בהעמסות בעבר ביצעת אירובי או אימון נפח עצים? בדרך כל לזה מאוד משפיע על כמות הנוזלים שתעלה/תרד

• פותח/ת השרשור
נראה נוזלים
כל עוד זה היה מגרעון קלורי בחיטוב ועד לפלוס קלורי סביר (500), אין כמעט סיכוי שזה ריבאונד של שומן
האם בהעמסות בעבר ביצעת אירובי או אימון נפח עצים? בדרך כל לזה מאוד משפיע על כמות הנוזלים שתעלה/תרד
יש מצב שהיה פלוס קלורי יותר גדול מ-500 קלוריות.
לאורך כל החיטוב אני עושה אירובי 3 פעמים בשבוע (חצי שעה ריצה - סביבות 5 ק"מ), בשבועות האחרונים יוצא לי לעשות ריצה יום אחרי ההעמסה (שבת בבוקר).
אימונים עצימים אני עושה כל החיטוב, התכנית שלי בנויה על תרגילי עצימות וגם הנפח הקטן הוא יחסית עצים (3X5 אקרוס עם 90% משקל).

יש מצב שהיה פלוס קלורי יותר גדול מ-500 קלוריות.
לאורך כל החיטוב אני עושה אירובי 3 פעמים בשבוע (חצי שעה ריצה - סביבות 5 ק"מ), בשבועות האחרונים יוצא לי לעשות ריצה יום אחרי ההעמסה (שבת בבוקר).
אימונים עצימים אני עושה כל החיטוב, התכנית שלי בנויה על תרגילי עצימות וגם הנפח הקטן הוא יחסית עצים (3X5 אקרוס עם 90% משקל).
כנראה נוזלים עקב מילוי גדול יותר של גליקוגן
אתה יכול להיות רגוע

• פותח/ת השרשור
כנראה נוזלים עקב מילוי גדול יותר של גליקוגן
אתה יכול להיות רגוע
בגדול אני די רגוע, הגעתי לחיטוב מעולה, לדעתי אפילו א.ש. חד ספרתי, אעלה תמונה בעוד שבועיים ביום האחרון של החיטוב ואקבל פידבק מהמומחים 😃

בכל אופן ביום חמישי הקרוב (יום לפני ההעמסה) אדע בדיוק אם עליתי או לא, אם אהיה יותר מ 76.8 זה סימן שעליתי בשומן (אני מניח שאין סיכוי שעליתי בשריר), אני צודק ?

התכנון המקורי היה לעשות העמסה ביום שישי ואז חיטוב קצת יותר אגרסיבי למשך שבוע ואז אני נוסע לאילת בשיא החיטוב, במידה ואני אהיה מעל 76.8 אז אוותר על ההעמסה של יום שישי, אסתפק בארוחת צ'יט אחת (פלוס אירובי שיאזן) ואמשיך עוד שבוע חיטוב עד הסוף (עם מאגרים קצת דלילים), מה דעתך ?

החסרון היחיד במידה ואני מוותר על ההעמסה של יום שישי זה לעבור שבוע אחרון של אימונים עם מאגרים קצת דלילים, יכול להיות שזה יהיה קצת בעייתי ...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם תישקל ואז תחליט
בינתיים הכל תיאורייה, "באוויר"
נשקלתי היום 76.650 , משמע 150 גרם פחות מיום חמישי שעבר (יום לפני ההעמסה).
חייב להגיד שזה ממש מדהים אותי כל פעם מחדש, הידע והכוח להבין איך עובד הגוף וההתנסות העצמית פשוט מפליאים אותי כל פעם מחדש (סליחה אם התלהבתי יותר מדי).

עכשיו לענייננו , אופציה א' היא להעמיס מחר ואז אהנה משבוע שלם של מאגרים מלאים ואוכל לתפקד טוב באימונים, בלאו הכי מנסיון השבועות האחרונים אני עדיין יורד סביבות 200 גרם בשבוע כשאני מעמיס אחת לשבוע ככה שאני מניח שבחמישי הבא אהיה 100-200 גרם פחות מהיום גם גם מחר אעמיס.

אופציה ב' היא לא להעמיס ולהמשיך כרגיל בחיטוב עד יום שבת הבא שאני נוסע לאילת ל-6 ימים לאכול ולהתפרע.

מה דעתך ?

• פותח/ת השרשור
אופציה ב לדעתי אמורה להיות יעילה יותר לפי התיאור שאתה נמצא בו
יעילה בשביל להתחטב עוד אני מניח ,הרי באופציה א' אני עדיין אתחטב עוד טיפה כאשר באופציה ב' אתחטב קצת יותר אבל ייתכן ותהיה לי בעיה עם משקלי העבודה באימונים בשבוע הבא, השאלה היא לגבי העלות מול התועלת
אתה חושב שוויתור על העמסה מחר יהיה כזה משמעותי מבחינת החיטוב ? ,או שהכוונה שלך הייתה "יעילה יותר" מבחינה אחרת ?

יעילה בשביל להתחטב עוד אני מניח ,הרי באופציה א' אני עדיין אתחטב עוד טיפה כאשר באופציה ב' אתחטב קצת יותר אבל ייתכן ותהיה לי בעיה עם משקלי העבודה באימונים בשבוע הבא, השאלה היא לגבי העלות מול התועלת
אתה חושב שוויתור על העמסה מחר יהיה כזה משמעותי מבחינת החיטוב ? ,או שהכוונה שלך הייתה "יעילה יותר" מבחינה אחרת ?
יעילה יותר מבחינת המשך החיטוב

• פותח/ת השרשור
יעילה יותר מבחינת המשך החיטוב
פחות רלוונטי מבחינתי, כבר הגעתי לחיטוב שאני מאוד מרוצה ממנו ובתבנית של השבועות האחרונים (העמסה אחת לשבוע) אני עדיין יורד 100-200 גרם בשבוע ככה שאם מחר אעמיס אז ביום חמישי הבא עדיין אהיה כמה גרמים פחות מהיום וזה בסדר גמור מבחינתי.

חשבתי שיעילות מבחינתך היא בתהליכים של הגוף לפני יציאה לחופש או משהו כזה.

פחות רלוונטי מבחינתי, כבר הגעתי לחיטוב שאני מאוד מרוצה ממנו ובתבנית של השבועות האחרונים (העמסה אחת לשבוע) אני עדיין יורד 100-200 גרם בשבוע ככה שאם מחר אעמיס אז ביום חמישי הבא עדיין אהיה כמה גרמים פחות מהיום וזה בסדר גמור מבחינתי.

חשבתי שיעילות מבחינתך היא בתהליכים של הגוף לפני יציאה לחופש או משהו כזה.
לא ייעל באופן גורף אף תהליך. ואם כך, אז המשך להעמיס וסיים חיטוב כרגיל וכמתוכנן

• פותח/ת השרשור
לא ייעל באופן גורף אף תהליך. ואם כך, אז המשך להעמיס וסיים חיטוב כרגיל וכמתוכנן
אוקיי, כשאחזור מהטיול אני חוזר לשבועיים חיטוב לפי עצתך ואז שבוע מטפס לאיזור הנייטרלי ושבוע אחרי מעלה עוד קצת את התזונה לנייטרלי פלוס קטן ואז עולה לפלוס חיובי של 300-500 במסה.

המון תודה על העזרה והעצות, אני מחשיב עצות שלך לבאנקר ולוקח אותן בצורה עיוורת, באמת כל הכבוד לך על הידע המקצועי האדיר .

אני תמיד אחרי העמסה 2.5-3קילו יותר במשקל, אחרי 3-4יום חוזר לאותו משקל וכל שבוע יורד בערך חצי קילו.
כל יום שישי העמסה של 24שעות בלי תפריט להעמסה אבל גם לא מגזים עם הכמויות.
ירדתי כבר כמעט 5קילו ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית