הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חייבת שמישהו יסדר לי את הראש

• פותח/ת השרשור Lal. Na
  • פורסם בתאריך

Lal. Na

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
אני חדשה פה בפורוס אבל עוקבת פה כבר הרבה זמן ..
בעקרון אני ממש ממש רוצה לרדת במשקל, אני מתנדנדת בין 82 ל 80, גובה 170

התחלתי דיאטה שנקראת "דיאטת 17 הימים"
בעקרון זו תזונה ללא פחמימות.. כמו בחיטוב.
ניסיתי המון דיאטות בחיים ואני תמיד על אותו משקל! וזו הדיאטה היחידה שראיתי בה טיפה שינוי בהיקפים.

התפריט שלי הוא: כל יום לפחות 6 חלבוני ביצה, חזה עוף, סלט ירקות ענק, 3 כפות טחינה, קוטג 1%, 2 אקטיביה ביום ו2 תפוח או אפרסק.

זה מה שאני אוכלץ כל יום אבל בזמנים שונים, זאץ אומרת שיכולה להפוך את הביצה של הבוקר למעדן ובערב ביצה..
משתדלת לעשות לפחות 5 פעמים בשבוע אירובי 45 דק.. ואני לא רואה שינוי וזה אפילו נראה שהשמנתי!

בקיצור.
אני ממש ממש מתמידה על החלבון, אוכלת כל יום אותו דבר(נמאס לי).. מישהו יכול להסביר לי מה אני צריכה ה לעשות כדי שהמשקל יזוז?

@מרטין , אני גם רוצה להיות חלק ממערכת התראות האוטומטית שלך.

@מרטין , אני גם רוצה להיות חלק ממערכת התראות האוטומטית שלך.
אתה עוד לא? 😲 אני הייתי בטוח שכשמתייגים את מרטין זה קופץ אצלך!
התחלתי דיאטה שנקראת "דיאטת 17 הימים"
קחי את הדיאטה המפגרת הזו, שנתקלתי בה יותר מדי פעמים בזמן האחרון, תעטפי אותה בנייר עיתון של אתמול וזרקי אותה לפח.
אחר כך תיעזרי במדריך לחיטוב מהפורטל ותרכיבי לעצמך תפריט מאוזן, עם פחמימות!!! כן-כן, המילה המגונה הזאת.
ותעשי את זה מהר לפני שהדיאטה הזאת תגרום לך לתפוס תת מקלע ולהכנס לבית הספר התיכון הקרוב למקום מגוריך.

אני יכולה להבין את המשיכה שיש לדיאטות מסוג זה שמבטיחות תוצאה גדולה בזמן קצר אבל על מה שהן מקצרות בזמן הן מפצות ברמת הסבל.

בהנחה שבחזה עוף הכוונה שלך לפחות ל250 גר, התפריט הזה דל פחמימה ודל שומן מה שאומר שאת אמורה לראות בשבוע הראשון ירידה יחסית יפה במשקל - שמקורה בעיקר בנוזלים - ובשבוע השני הירידה תתמתן מעט.
לא סתם קוראים לה דיאטת 17 הימים, מעבר לתקופה הזו לא רק שקשה יהיה לך להתמיד היא גם תהיה פחות אפקטיבית.
אז בתור הנעה לתהליך של ירידה במשקל זה אחלה. את תרדי במשקל תרגישי טוב ותהיה לך מוטיבציה להמשיך.
אבל מעבר לשבועיים האפקטיביות שלה יורדת בעיקר בגלל שיש בה מעט מידי קלוריות עבורך.

על פי הנתונים שלך קצב חילוף החומרים שלך במנוחה הוא כ-1950 קלוריות וזה כמובן בלי לקחת בחשבון את האירובי שאת עושה.
זה אומר שגם אם תאכלי 1500 קלוריות ביום את תרדי במשקל בקצב יפה. כרגע את אוכלת אולי 1200 ואת סובלת.
אם התפריט הזה נוח לך (משום מה נשמע לי שלא) את יכולה פשוט להוסיף לפחות 50 גר שומן ועוד קצת פחמימה ולהשאר עם זה.
אם לא את יכולה להרכיב לעצמך תפריט ולכוון לפחות ל1500 קלוריות - תשארי עם אותה כמות חלבון נוכחית (כ-140 גר חלבון), 80 גר שומן והיתרה בפחממות.

ואני לא רואה שינוי וזה אפילו נראה שהשמנתי!
זו בדיוק הסיבה שאת רואה משתתפים בפורום מדברים על ירידה באחוז שומן ולא על ירידה במשקל.
בהחלט יתכן שדיאטות יו-יו שאת עושה מידי פעם גורמות לך לעליה באחוז השומן בגוף. בכל פעם שאת יורדת במשקל את כנראה מאבדת יותר מסת שריר משומן. הדרך היחידה לשנות את המשוואה הזו היא לשלב אימון כח בחיטוב.

שני דברים אני יכולה לשתף מהנסיון האישי שלי:
למרות שאין לי שום בעיה לחיות על תפריט דל פחמימה (פעם זה היה בלתי אפשרי בעליל) אני יורדת במשקל רק כשאני אוכלת פחמימות.
היום אני שוקלת 2 ק"ג יותר מהמשקל הרגיל שלי ואני לא רואה שום שינוי בהיקפים או במידות הבגדים, את לא רואה שינוי במשקל אבל נראה לך שהשמנת..
שורה תחתונה כדי לעשות שינוי תצטרכי לבודד את התהליך מהמספר של המשקל ולהתחבר לערך אחר שיש לו יותר משמעות למטרה שלך.
בהצלחה

איזה ערך את מתכוונת במשפט ?
הכוונה שלי היא לחפש גורם אחר - במקום המספר על המשקל שנותן אינדיקציה לכלום - שאפשר להתחבר אליו ולקבל ממנו מוטיבציה.
אני למשל נהנית להרים כבד ולהרגיש חזקה.
היא צריכה לחפש מה מדבר אליה - האימונים, ההרגשה הגופנית הטובה או השופינג של היום שאחרי.
הכל הולך חוץ מהמשקל.

הכל הולך חוץ מהמשקל.
משקלי עבודה זה בהחלט נותן מוטביציה להמשיך, אבל יש כאלה שהם מתחילים שרוצים לראות את ההתקדמות שלהם, כמו היקפים או צורת גוף שלפני ואחרי,אז הם מחפשים תוצאות על נייר כדי שירגישו וידעו שהם בכיוון הנכון לכן שאלתי, חשבתי שפספתי משהו תודה

Back
למעלה תחתית