הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך יודעים שהגיע הזמן לחיטוב?

ווילשר

משתמש מתחיל
124
15
נק' מוניטין:
18
124
15
אני במסה כבר המון זמן, הנתונים שלי כרגע הם:
משקל 86 גובה 1.82 (גיל 22)

בתכלס, אני לא חושב שאני מספיק רחב בגוף או שהמסת שריר שלי כבר מספיק גדולה..
אבל הכרס שנוצרה לי מפתה אותי להתחיל כבר חיטוב, מביך להסתובב ברחוב עם הכרס הזאת..

כיוונתי במקור להגיע למשקל 90 ואז להתחיל..
מה אתם חושבים?

זו בחירה שלך ,בעקרון כשמשמינים יותר מידי אז היכולת להמשיך לעלות במסת השריר יכולה להפגע כי יש פחות טסטוסטרון והגוף ניהיה יותר חסין לאינסולין. (יותר סוכרתי)

מהצד השני אם לא תעלה הרבה במסה יכול להיות שתאבד את מה שבנית בחיטוב אם הוא לא יהיה מוצלח...

זה מאוד תלוי עד כמה אתה באמת שמן ,אתה יכול להעלות תמונות לפורום תמונות ולבקש חוות דעת.

אני במסה כבר המון זמן, הנתונים שלי כרגע הם:
משקל 86 גובה 1.82 (גיל 22)

בתכלס, אני לא חושב שאני מספיק רחב בגוף או שהמסת שריר שלי כבר מספיק גדולה..
אבל הכרס שנוצרה לי מפתה אותי להתחיל כבר חיטוב, מביך להסתובב ברחוב עם הכרס הזאת..

כיוונתי במקור להגיע למשקל 90 ואז להתחיל..
מה אתם חושבים?
לצד העדפה אישית למול המטרות, באופן די כללי, ככל שאחוז השומן בגוף גבוה, אזי שיעור צבירת מאסת השריר הנקייה למול העלייה הכוללת במשקל הגוף פוחתת. זאת בעקבות כמה פרמטרים עיקריים - רגישות לאינסולין, רמות הורמונליות (טסטוסטרון, אסטרוגן, בלוטת התריס וכיוצ"ב) ואיכות המעגל הליפולטי (רצפטורי אלפא ובטא בתאי השומן וניוד מולקולותהשומן אל מחזור הדם).

ישנה גם השפעה גנטית, כי הרי לא כל האוכלוסייה שווה בהתנהגותה הפיזיולוגית-מטאבולית (הווה אומר שיש כאלו שבאחוז שומן גבוה יוכלו לצבור עדיין שריר באופן יחסית טוב; יש אחרים שלא, וכבר באחוז שומן בינוני יתקשו לעלות שריר באופן טוב), אך בשורה התחתונה כדי שלא לסחוב ולהפריז באחוזי השומן.

נדבך חשוב הוא כי תקופת חיטוב, באופן כללי, היא תקופה לא "טבעית" לגוף - הגוף אינו "אוהב" להיות בגרעון קלורי, ובטח שלא להרבה זמן, אפילו אם מדובר בגרעון יחסית קטן למול המאזן הנייטרלי הכולל. מכאן נובע, כי ככל ואחוז השומן שתסיים עימו את תקופת המאסה יהיה גבוה, אזי יקח לך יותר זמן בחיטוב לרדת באחוזי השומן ובכך להביא את הגוף למצב לא אידיאלי.

אם נסכם זאת, הייתי די ממליץ להגביל את תקופת המאסה לעד 18-20 אחוזי שומן. חיטוב הוא פונקציה של רצון, ולמתאמן הטבעי, זה בעל כו חהרצון, המסירות, האדיקות והיכולת הפרקטית בכלל המובנים, יש אפשרות בהחלט להגיע לאחוז שומן מאוד יפה ונמוך (8 עד 10 אחוזים) מבלי לאבד הרבה שריר בדרך, תוך השגת פיזיק (מראה) הולם.

בהצלחה

אתה מספיק שמח עם המשקלים שלך?
תתחיל כבר עכשיו ללמוד איך לעשות חיטוב, איך לעקוב ומה לאכול
ברגע שאתה מרגיש שאתה מוכן תתחיל, גם אם לא יצליח לך פעם ראשונה זה לא נורא, אתה הרי לא תפסיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית