הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זיכרון שריר

עדן12

משתמש מתחיל
169
5
נק' מוניטין:
5
169
5
אני בחיטוב כבר כמה זמן פשוט עשיתי כמה טעויות בדרך והתחלתי חיטוב רציני ונכון רק מלפני שבועיים-שלושה.. ככה שיוצא שאני עושה אותם תרגילים כבר כמה חודשים (סוף מסה+כמה חודשים של החיטוב כולל התקופה של הטעויות) אמנם הוספתי פה ושם אבל זאת לא הנקודה..
אני בעקרון רוצה לעשות מסה קצרצרה בשביל להפעיל את הזיכרון שריר, השאלה שלי היא אם אני אעשה אותם תרגילים במסה הזאת, אני אגדל או שאולי לא בגלל שהגוף התרגל לתרגילים (כי זה ידוע שצריך להחליף כל תקופה מסויימת..)?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם באופן כללי, אני רוצה לעבור מחיטוב למסה קצרצרה רק בשביל לחזור למסת השריר של לפני החיטוב (להשתמש בזיכרון שריר), צריך לעשות שבועיים ניטרלי לפני?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין כפתור שמפעיל שום דבר.
מה אתה בדיוק רוצה? קצת יותר פירוט.
חחחחחח ברור.. חשבתי שתבינו את השפה. התכוונתי שאני רוצה לחזור למסת השריר שלי לפני החיטוב כי אני מרגיש שאיבדתי מעט

חחחחחח ברור.. חשבתי שתבינו את השפה. התכוונתי שאני רוצה לחזור למסת השריר שלי לפני החיטוב כי אני מרגיש שאיבדתי מעט
אני מבין למה אתה מתכוון בזיכרון שריר, אבל לצערי מה שאיבדת כבר איבדת הרי ידוע לך כמה זה קשה לבנות מסת שריר כן אפשר לעשות את אותם תרגילים אבל אתה חייב להיות במאזן חיובי ומשקלי עבודה כבדים יחסית כדי לחזור לגודל שהיה לך אז

• פותח/ת השרשור
אני מבין למה אתה מתכוון בזיכרון שריר, אבל לצערי מה שאיבדת כבר איבדת הרי ידוע לך כמה זה קשה לבנות מסת שריר כן אפשר לעשות את אותם תרגילים אבל אתה חייב להיות במאזן חיובי ומשקלי עבודה כבדים יחסית כדי לחזור לגודל שהיה לך אז
ברור. איזו שאלה, אני יודע שצריך מאזן חיובי ואותה עצימות. השאלה שלי הייתה על התרגילים כי אני עושה את חלקם כבר כמה חודשים. ענית לי, תודה!

• פותח/ת השרשור
כמו שכתבו לך - מאזן קלורי חיובי והמשך התקדמות באימונים ובמשקלי העבודה.
כן, תודה. השאלה הייתה על התרגילים.. האם להחליף או להשאיר? כי אני פשוט עושה את חלקם כבר כמה חודשים.
והאם צריך שבועיים ניטרלי לפני זה?

האם להחליף או להשאיר?
זאת שאלה נורא כללית.
אין שום סיבה להחליף תרגילים סתם ככה, תרגילי הבסיס הם החשובים ביותר והם צריכים להוות את הבסיס לכל תוכנית אימונים באשר היא.
אם אתה תקוע במשקלי העבודה אז משהו לא נעשה כמו שצריך, תפתח שרשור מסודר בו תציין את התוכנית במלואה וקצב ההתקדמות בתרגילי הבסיס. (סקוואט,פרס,דדליפט,בנצ')

• פותח/ת השרשור
זאת שאלה נורא כללית.
אין שום סיבה להחליף תרגילים סתם ככה, תרגילי הבסיס הם החשובים ביותר והם צריכים להוות את הבסיס לכל תוכנית אימונים באשר היא.
אם אתה תקוע במשקלי העבודה אז משהו לא נעשה כמו שצריך, תפתח שרשור מסודר בו תציין את התוכנית במלואה וקצב ההתקדמות בתרגילי הבסיס. (סקוואט,פרס,דדליפט,בנצ')
התקדמות במשקלים יש.. זאת לא הבעיה, הבעיה היא שמתרגלים נעשים כבר זמן לא מבוטל על הגוף. כי ידוע שבאיזשהו שלב הגוף מתרגם אליהם ולא גדל, לכן מחליפים אותם כל תקופה.
ולגבי השאלה השניה- צריך ניטרלי לפני כן או לא?

כי ידוע שבאיזשהו שלב הגוף מתרגם אליהם ולא גדל, לכן מחליפים אותם כל תקופה.
ידוע למי?
זאת טענה לא נכונה ולא מחליפים תרגיל כי הגוף "מתרגל" אליו.
חסר לך הרבה ידע בסיסי ואני ממליץ לך לעבור קצת בפורטל על מאמרים ולקרוא בנושא.

ולגבי השאלה השניה- צריך ניטרלי לפני כן או לא?
אחרי חיטוב?
לדעתי כן, שבוע שבועיים בכדי לאזן קצת את המטאבוליזם.

• פותח/ת השרשור
ידוע למי?
זאת טענה לא נכונה ולא מחליפים תרגיל כי הגוף "מתרגל" אליו.
חסר לך הרבה ידע בסיסי ואני ממליץ לך לעבור קצת בפורטל על מאמרים ולקרוא בנושא.

אחרי חיטוב?
לדעתי כן, שבוע שבועיים בכדי לאזן קצת את המטאבוליזם.
תודה רבה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית