הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אשמח לעזרה,רפרנסים ומאמרים למאמן הדביל

LiftHeavy

משתמש קבוע
1,128
1
נק' מוניטין:
8,748
1,128
1
מתוך הלוג שלי:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=6783&page=11

בסוף אני ארצח מישהו,גם ככה המצב נפשי שלי לא משהו.
תנו לי לפרוק את זה:
מדריכים מפגרים.

squat 110kg 5-5-5->פשוט תענוג,הסקוואט הכי טוב שהיה לי עד היום
bench 82.5kg 5-5-5PR
deadlift 120x3->הייתי צריך 125 לחמישיות עוד מעט תבינו למה.

את הסקוואט אני עושה בכיף,תענוג,ללא ספק הסקוואט הכי טוב שלי עד היום.
אני הולך לבנץ',מתחמם ואז קורא למאמן חדש שיהווה לי לספוטר.
5 חזרות,סבבה לגמרי
5 חזרות,סבבה לגמרי
בסט השלישי שקראתי לאותו מדריך שיהווה לי לספוטר שאל שוב כמה חזרות,עניתי לו 5,ואז הוא אמר "למה 5 חזרות?"
הסברתי לו יפה על SS,על התרגילים,ההתקדמות וכו'.
הוא אמר לי "אתה תפצע מאוד קשה ככה" אמרתי למה ? "לעבוד כוח טהור במשך זמן רב תוביל לפציעה והתפרקות של הגוף"
ואז הוא אמר "אני גם בטוח שאתה עובד בלי חגורת גב" ואז שוב עניתי,ברוגע מהידע שיש לי שחגורת גב בסופו של דבר תביא להחלשת וניוון שרירים באזור החגורה,הלחץ התוך בטני וכו'.
הוא אומר "תפסיק לקרוא באינטרנט זה שטויות,בדדליפט כל השרירים עובדים,אתה רוצה שהכבד שלך יצא החוצה?אתה צריך חגורה שהאזור ישאר מכווץ"
ואז הוא אמר מה השיא שלך לסקוואט,עניתי 112.5 לחמישיות ואז אמרתי שזה סקוואט כמו שצריך,ולא וינגייט סקוואט.
"אתה תפצע מהר מאוד,גם בגלל הדדליפטים הטווח חזרות שאתה עושה ובגלל שאתה עושה דיפ סקוואט,הבנץ' שלך לא כמו שצריך כי המרפקים בפנים ובנוסף בשביל להתחזק תעבוד 6 חזרות נגיטיבי".

זה דווקא עזר,הייתי עצבני אחו****** וסגרתי 5 חזרות.
בדדליפט המאמן הבור חזר "למה שאתה עושה דדליפט אתה מניח את המוט על הרצפה? אתה אמור להגיע ס"מ מהרצפה ולמשוך בחזרה,בלי שהמשקל יהיה על הרצפה"
ואז הסברתי והסברתי ואז הוא אמר שנאי אפצע,שהגוף שלי יתפרק,שיש לו ניסיון בPL וWL(חהחהחחה) וחפר וחפר.

אני צריך 3 דברים להביא לו ליום ראשון.
1)למה צריך סקוואט מלא(יש מאמר בקילוגרם ברוך השם)
2)למה חגורת גב לא טובה (פעם שיקו העלה מאמר אאל"ט)
3)למה בדדליפט המוט צריך להיות על הרצפה ולא לעשות דדליפט שהמוט 5 ס"מ מהרצפה.

שונא מאמנים,בגלל זה החימום של הדדליפט הלך כי הוא חפר לי,הלך החשק והחימום התחרבש,כוסראבק ערס

אשמח לעזרה,בעיקר בנושא חגורת הגב והדדליפט(אפילו אם תפנו אותי לעמוד בSS או בPP אני אשמח.

תודה לעונים

• פותח/ת השרשור
משעשע משהו. אתה בעצמך לא יודע להסביר לו, כלומר אתה בעצמך לא יודע שלושה דברים:
1)למה צריך סקוואט מלא.
2)למה חגורת גב לא טובה.

הרי אם היית יודע, היית יכול להסביר לו לבד, ולא היית צריך לבוא לפה. כלומר, אתה לא יודע למה אתה עושה מה שאתה עושה (מתבסס רק על אד הומינם), והוא האידיוט?

הסברתי לו טוב מאוד.
על הסקוואט לא שוחננו אבל בנוגע לחגורה הסברתי ככה:
החגורה גב שיוצרת לחץ תוך בטני גורמת להפעלה אי רצונית של שרירי החגורה,התתכווצות בכפייה ע"י חגורה גורמת לכך שבזמן הדדליפט או הסקוואט החגורה תגרום לכך שנרים יותר(במקרים מסוימים יש אנשים כמוני שלא יצליחו לעשות סקוואט עם חגורה כי זה מפריע לטווח תנועה).
לאחר אי שימוש בחגורה העומס על שרירי החגורה(בטן וגב תחתון) יהיה גבוה יותר בגלל שהשרירים עצמם התרגלו לעבודה עם חגורה(כיווץ בכפייה ובכוח רב יותר)
בנוגע לדדליפט,לא צריך להיות מארק ריפטו בשביל לדעת שההרמה מתחילה מהרצפה,אפילו לא היה צריך להגיד למה כי זה הדבר הכי מפגר ודבילי ששמעתי.
אה כן,וכמובן מה שנאי אומר לא לו טוב כי אין לי בייספס 50 במצב 'קר'

נ.ב.
תפסיק להיות טרול מפגר,תמצא חיים

הסברתי לו טוב מאוד.
על הסקוואט לא שוחננו אבל בנוגע לחגורה הסברתי ככה:
החגורה גב שיוצרת לחץ תוך בטני גורמת להפעלה אי רצונית של שרירי החגורה,התתכווצות בכפייה ע"י חגורה גורמת לכך שבזמן הדדליפט או הסקוואט החגורה תגרום לכך שנרים יותר(במקרים מסוימים יש אנשים כמוני שלא יצליחו לעשות סקוואט עם חגורה כי זה מפריע לטווח תנועה).
לאחר אי שימוש בחגורה העומס על שרירי החגורה(בטן וגב תחתון) יהיה גבוה יותר בגלל שהשרירים עצמם התרגלו לעבודה עם חגורה(כיווץ בכפייה ובכוח רב יותר)
בנוגע לדדליפט,לא צריך להיות מארק ריפטו בשביל לדעת שההרמה מתחילה מהרצפה,אפילו לא היה צריך להגיד למה כי זה הדבר הכי מפגר ודבילי ששמעתי.
אה כן,וכמובן מה שנאי אומר לא לו טוב כי אין לי בייספס 50 במצב 'קר'

נ.ב.
תפסיק להיות טרול מפגר,תמצא חיים
הוא טרול זה התפקיד שלו .

אבל מה שכתבת לא נכון , אין שום הפעלה אי רצונית של שרירים בגלל החגורה, אין שום בעיה לעבוד עם ובלי , בנוגע לדליפט אין שום בעיה גם שההרמה לא תתחיל מהרצפה ויש הרבה וריאציות שבהן המשקל לא נוגע ברצפה ...

• פותח/ת השרשור
אןי לנו על מי להשען אלא על מארק ריפטו
Yes. What you do as a physique athlete in future years is entirely up to you, but in order to properly learn and reinforce proper technique, you MUST begin all deadlifts from...a "dead" stop, bar on the floor, motionless. It helps to actually let go of the bar between reps.
Watch someone perform a set of 8 "touch-n-go" reps. Specifically, look at their body positioning at the beginning of the first rep, relative to the rest of the repetitions in the set. Notice how the first rep looks very dissimilar to the 2nd rep, as well as all subsequent reps? You only perform 1 proper rep this way, and 7 marginal reps. This is bad news for a novice because the motor skills learned during that 1 proper rep will get overwhelmed by the improper performance during the other 7 reps.
This won't happen in a set of 5 on the basic deadlift when you deweight between reps, unless you are pulling a load that is beyond your capabilities and you fatigue prematurely.
By deweighting, you also (intelligently) limit the amount of weight you can use, because the stretch reflex and the bouncing of the weights off the floor will not occur. This will save your lower back from potential injury.
Pull from the floor, every single set, every single repetition from a dead stop. That's why it's called a dead lift.

לא צריך להתייחס יותר מדי ברצינות למאמנים אצלנו. מעבר לזה: אני יודע שאתה מתאמן רציני, שלא עושה דברים סתם. אתה יודע את זה גם. אז פשוט שים פס, לך בדרך הטובה שאתה הולך בה. הרי ההוכחה הכי טובה לצדק שלך היא בתוצאות שלך, בהתקדמות שלך.

מתוך הלוג שלי:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=6783&page=11

בסוף אני ארצח מישהו,גם ככה המצב נפשי שלי לא משהו.
תנו לי לפרוק את זה:
מדריכים מפגרים.

squat 110kg 5-5-5->פשוט תענוג,הסקוואט הכי טוב שהיה לי עד היום
bench 82.5kg 5-5-5PR
deadlift 120x3->הייתי צריך 125 לחמישיות עוד מעט תבינו למה.

את הסקוואט אני עושה בכיף,תענוג,ללא ספק הסקוואט הכי טוב שלי עד היום.
אני הולך לבנץ',מתחמם ואז קורא למאמן חדש שיהווה לי לספוטר.
5 חזרות,סבבה לגמרי
5 חזרות,סבבה לגמרי
בסט השלישי שקראתי לאותו מדריך שיהווה לי לספוטר שאל שוב כמה חזרות,עניתי לו 5,ואז הוא אמר "למה 5 חזרות?"
הסברתי לו יפה על SS,על התרגילים,ההתקדמות וכו'.
הוא אמר לי "אתה תפצע מאוד קשה ככה" אמרתי למה ? "לעבוד כוח טהור במשך זמן רב תוביל לפציעה והתפרקות של הגוף"
ואז הוא אמר "אני גם בטוח שאתה עובד בלי חגורת גב" ואז שוב עניתי,ברוגע מהידע שיש לי שחגורת גב בסופו של דבר תביא להחלשת וניוון שרירים באזור החגורה,הלחץ התוך בטני וכו'.
הוא אומר "תפסיק לקרוא באינטרנט זה שטויות,בדדליפט כל השרירים עובדים,אתה רוצה שהכבד שלך יצא החוצה?אתה צריך חגורה שהאזור ישאר מכווץ"
ואז הוא אמר מה השיא שלך לסקוואט,עניתי 112.5 לחמישיות ואז אמרתי שזה סקוואט כמו שצריך,ולא וינגייט סקוואט.
"אתה תפצע מהר מאוד,גם בגלל הדדליפטים הטווח חזרות שאתה עושה ובגלל שאתה עושה דיפ סקוואט,הבנץ' שלך לא כמו שצריך כי המרפקים בפנים ובנוסף בשביל להתחזק תעבוד 6 חזרות נגיטיבי".

זה דווקא עזר,הייתי עצבני אחו****** וסגרתי 5 חזרות.
בדדליפט המאמן הבור חזר "למה שאתה עושה דדליפט אתה מניח את המוט על הרצפה? אתה אמור להגיע ס"מ מהרצפה ולמשוך בחזרה,בלי שהמשקל יהיה על הרצפה"
ואז הסברתי והסברתי ואז הוא אמר שנאי אפצע,שהגוף שלי יתפרק,שיש לו ניסיון בPL וWL(חהחהחחה) וחפר וחפר.

אני צריך 3 דברים להביא לו ליום ראשון.
1)למה צריך סקוואט מלא(יש מאמר בקילוגרם ברוך השם)
2)למה חגורת גב לא טובה (פעם שיקו העלה מאמר אאל"ט)

שונא מאמנים,בגלל זה החימום של הדדליפט הלך כי הוא חפר לי,הלך החשק והחימום התחרבש,כוסראבק ערס

אשמח לעזרה,בעיקר בנושא חגורת הגב והדדליפט(אפילו אם תפנו אותי לעמוד בSS או בPP אני אשמח.

תודה לעונים
רגע, אז יצא לך הכבד כבר או לא? 🤡

תגיד לו "דיי לחפור כפרה אני מרוכז באימון אני לא יכול לעזור לך לנפץ את השקרים הדעות הקדומות והמיתוסים שנשטפו לך במוח מהקורס הדבילי שעשית שמבוסס על מחקרים בשקל מתקופת סטאלין כי אני באימון, אני יוכל לחלוק איתך את הידע שלי שמבוסס על מחקרים מעודכנים של טובי הרופאים בעולם רק באימון פרטי שאני נותן ב250 שקל לשעה. מעוניין?"

ככה במילים האלה, תעשה חזרות בבית כדי לא לשכוח כלום.

• פותח/ת השרשור
תגיד לו "דיי לחפור כפרה אני מרוכז באימון אני לא יכול לעזור לך לנפץ את השקרים הדעות הקדומות והמיתוסים שנשטפו לך במוח מהקורס הדבילי שעשית שמבוסס על מחקרים בשקל מתקופת סטאלין כי אני באימון, אני יוכל לחלוק איתך את הידע שלי שמבוסס על מחקרים מעודכנים של טובי הרופאים בעולם רק באימון פרטי שאני נותן ב250 שקל לשעה. מעוניין?"

ככה במילים האלה, תעשה חזרות בבית כדי לא לשכוח כלום.

אני אקעקע את זה על האמה

שאל אותו מה התפקיד של הטרנסברסוס אבדומינוס, ומהו לחץ תוך-ביטני.
אם אתה רוצה להיות טרול עד הסוף, שאל אותו מה התפקיד של מנגנון ולסלווה בגוף האדם ולמה הכבד שלו לא נופל לשירותים בזמן שהוא מחרבן.

שישאיר את הבולשיט בשירותים.

כמעט נחנקתי מהבוטנים שאני אוכל חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

אל תשכח לעשות את הקטע עם הפלטות של הדדליפט, אפילו תיקח את כל המוטות האולימפיים ותעמיס עליהם את כל הפלטות שיש, גם אל תשכח לפזר את כל הדאמבלים, בעיקר הכבדים, אם בא לך אתה גם יכול לקנח את האף ולמרוח עליהם חננה.

• פותח/ת השרשור
כמעט נחנקתי מהבוטנים שאני אוכל חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

אל תשכח לעשות את הקטע עם הפלטות של הדדליפט, אפילו תיקח את כל המוטות האולימפיים ותעמיס עליהם את כל הפלטות שיש, גם אל תשכח לפזר את כל הדאמבלים, בעיקר הכבדים, אם בא לך אתה גם יכול לקנח את האף ולמרוח עליהם חננה.

כל המכון שלי מצלמות:suicide:

1)למה צריך סקוואט מלא.
2)למה חגורת גב לא טובה.

הרי אם היית יודע, היית יכול להסביר לו לבד, ולא היית צריך לבוא לפה. כלומר, אתה לא יודע למה אתה עושה מה שאתה עושה (מתבסס רק על אד הומינם), והוא האידיוט?

...צחוק בצד, זו אחת התגובות היותר מדויקות שנתקלתי בהן כאן (ביחוד הסיפא)

1)למה צריך סקוואט מלא.
2)למה חגורת גב לא טובה.

חשבת אולי על זה שהוא הסביר לו לבד אבל המאמן האידיוט חושב שהוא יודע הכל? הוא הרי מדריך מוסמך וינגייט, וliftheavy הוא בסה"כ עוד ילד בחדר כושר מבחינת המדריך, בגלל זה הוא בא כדי להביא לו חומר שנכתב ע"י מישהו שהוא לא עוד ילד בחדר כושר אלא אדם עם רקע בנושא, או אפילו איזה רפרנס למחקר או חומר מדעי בנושא.

עמרימרג, אני ממש לא מבין איך אתה יכול לומר שמה שהוא רשם מדויק, הוא הרי בא מנקודת הנחה מוטעית, זה היה יכול להיות מדויק אילולא נקודת ההנחה הייתה קהה ומוטעית.

liftheavy, כמו שאחרים כבר אמרו אין טעם להתווכח עם המדריכים האלה, אם אין להם עוד ידע מלבד הקורס, אפשר לשנות את השם לאידיוט מוסמך וינגייט, לא שכולם כאלה, אבל אלה שלא כאלה למדו עוד מעבר לקורס. פשוט תעשה מה שאני עושה, ברגע שאחד מהם אומר לך משהו תעשה כן עם הראש ואחר כך תמשיך בשלך, אי אפשר להתווכח וללמד את כולם, וכמעט כולם במכון הם כמו המדריך אז עזוב אותך מזה 😃

• פותח/ת השרשור
טיעונים טובים,היה גם נחמד להחכים על הדרך:
בנושא הדדליפט:
Yes. What you do as a physique athlete in future years is entirely up to you, but in order to properly learn and reinforce proper technique, you MUST begin all deadlifts from...a "dead" stop, bar on the floor, motionless. It helps to actually let go of the bar between reps.
Watch someone perform a set of 8 "touch-n-go" reps. Specifically, look at their body positioning at the beginning of the first rep, relative to the rest of the repetitions in the set. Notice how the first rep looks very dissimilar to the 2nd rep, as well as all subsequent reps? You only perform 1 proper rep this way, and 7 marginal reps. This is bad news for a novice because the motor skills learned during that 1 proper rep will get overwhelmed by the improper performance during the other 7 reps.
This won't happen in a set of 5 on the basic deadlift when you deweight between reps, unless you are pulling a load that is beyond your capabilities and you fatigue prematurely.
By deweighting, you also (intelligently) limit the amount of weight you can use, because the stretch reflex and the bouncing of the weights off the floor will not occur. This will save your lower back from potential injury.
Pull from the floor, every single set, every single repetition from a dead stop. That's why it's called a dead lift

בנוגע לחגורת גב קראתי את On the use of weight belts של סטוארט מקגיל שהוא פרופסור לביומכניקת עמוד השדרה,הוא התייחס לכמה דברים מעניינים,מה שהכי מעניין זה הנתון הסטטיסטי שאנשים עם חגורה היו מוכנים להרים כ19% יותר מאשר ללא חגורה.

והנה על הסקוואט מתוך קילוגרם:
הברך.
פציעות ברכיים הן אחת מהטענות הנפוצות שבאות מסקוואט, אך אם זאת, אלו שלא יודעים לבצע את התרגיל בד"כ ידווחו עליהן. ביצוע נכון של סקוואט יגרום לעומס נכון על מפרק הברך, מה שמשפר את ההרמוניה (8,9) בהעלאת העומסים על מפרק הברך בכך שיהיה יותר יציבות למפרק, ובכך יגן על הברך מפני עומסי גזירה.

גם יש התייחסות לפרק מSS שרשום שהארבע ראשי מושך
את הברך קדימה ולמעלה,כל פעולה שלו היא מעל המקביל(פשיטה) ומעט הפעולה של פושטי ירך(בין היתר ההאסמטרינג)
ברגע שההאמסטרינג נכנס לפעולה(שרובה מתרחש למתחת למקביל) הוא מושך את הברך למטה ואחורה,ויוצר איזון מהעומס שיש על הברך

רק אצלי בחדר כושר כל המאמנים סוסים?
כל המאמנים תומכים בכל התרגילים, מי שלא מכניס דד וסקוואט לתוכנית הוא מטומטם, תוכניות כוח זה מעולה מכון גן עדן מה אני יגיד לכם

רק אצלי בחדר כושר כל המאמנים סוסים?
כל המאמנים תומכים בכל התרגילים, מי שלא מכניס דד וסקוואט לתוכנית הוא מטומטם, תוכניות כוח זה מעולה מכון גן עדן מה אני יגיד לכם
קשה להאמין, הם בעד סקוואט מלא? הלוואי שיום אחד הקורס בוינגייט יקנה למאמנים ידע אמיתי בתרגילים ותכנון אימונים ולא רק ידע בסיסי באנטומיה והנושאים הקשורים.

קשה להאמין, הם בעד סקוואט מלא? הלוואי שיום אחד הקורס בוינגייט יקנה למאמנים ידע אמיתי בתרגילים ותכנון אימונים ולא רק ידע בסיסי באנטומיה והנושאים הקשורים.
בעד הכל ויותר מזה, מי שלא עושה סקוואט מלא טמבל ומיד מסברים לו למה וגורמים לו לעשות מלא:O:161bd:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית