הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב שורף בזמן העלייה בדדליפט

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום חבר'ה,

לאחר שלא קיבלתי תשובה לשאלתי בלוג שלי החלטתי לשאול שוב כאן ואולי מישהו יוכל לעזור לי כי מחר אני הולך להתאמן ואני שוקל לא לעשות דדליפט או לעשות רק 100 קילו.

בדדליפט קודם של 105 קילו (מחר אני אמור להתקדם ל-110) אחרי הסטאפ, שאיפת אוויר והידוק הבטן במשיכה השנייה התחיל לשרוף לי בחלק העליון של המפשעה באופן שממש הורגש. בדדליפט שאחרי חזרתי שוב על ה-105 ושוב על המשיכה הראשונה הרגשתי את אותו הכאב אבל לא באותו החוזק כי הרפתי קצת מהלחץ בבטן איך שהרגשתי את זה במהלך המשיכה.

איזור הכאב הוא כפי שסימנתי בדיאגרמה (וצורת הסימון היא הצורה של אזור הכאב):

frfrfrfr.jpg

אין לי מושג מה זה אבל אני בטוח לא אתקדם במשקלים עד שאני לא מברר. אשמח להרגעה כלשהי כי אם זה קורה שוב מחר אני מפסיק עם הדדליפט עד לבדיקה אצל רופא וחבל. אשמח לעזרתכם.

נ.ב. בזמן 2 ה"תקריות" ישר בדקתי אם הופיע משהו בעור, בליטה שינוי בצבע כל דבר ואין. אפילו מיששתי שם ולחצתי קצת על האיזור ואני לא הרגשתי דבר.

זה קורה לך כשאתה מנסה להפעיל לחץ תוך בטני או ש?
וכאבים בביצים יש?
במנוחה, הכאב נרגע ונעלם ומופיע רק כשאתה מפעיל את הלחץ התוך בטני?

לא תמיד אמורה להיות בליטה כי זה תלוי באיזה שלב זה נמצא.

לך תבדוק את זה בכל מקרה

• פותח/ת השרשור
coldfire, כן רק בדדליפט.

reshos, בדיוק. הכאב מופיע ב"שיא" הלחץ הזה ברבע הראשון של תחילת העלייה, לא יודע איך לתאר את התזמון במדויק יותר. כאבים בביצים אין כי זה לא קשור בכלל, כפי שסימנתי בדיאגרמה זה מעל למפשעה.

היום עשיתי 110 קילו עם חגורה (פעם ראשונה עם חגורה בלי קשר) ובמקום כאב שורף הרגשתי שמשהו מנסה לבלוט בדיוק באותו המיקום ובדיוק באותה ה"צורה" של הכאב השורף. החגורה עזרה בהחלט אך ברור לי כמובן שמשהו לא בסדר כאן.

אני אשמח לשמוע עוד על הבסיס הדברים החדשים שאמרתי כרגע ואני מודה לכם מראש.

תוספת: אני מוכרח לציין שה-110 והקודמים שבהם הופיע הכאב היו קלים ממש. היום חבר שלי (שלגביו שאלתי בקשר לתכנית אימונים - הוא התחיל SS) עשה 125 בדדליפט והצטערתי שלא עשיתי איתו 125 גם. מה שאני רוצה לומר הוא שהכאב או ההרגשה הזאת של היום שתיארתי לא קשורים לעומס יתר או שהמשקל פשוט כבד מדי וכ'ו - כי הוא לא.

נערך לאחרונה:
זה בהחלט קשור לביצים.

לך תבדוק את זה ומהר, ההרגשה של בלוטה היא סממן של הרניה, תוסיף לזה את המפשעה, ותוסיף לזה את ה"שריפה"
אין כל כך קשר לעם או בלי חגורה כי זה קורה תוך כדי לחץ תוך בטני, שאותו מפעילים עם או בלי חגורה.

לא רוצה להלחיץ אבל זה נשמע כמו הרניה ואני ממליץ מאוד שתלך לבדוק את זה.

לך תבדוק את זה באמת. מוזר שאתה לא מרגיש את זה בסקוואט. אם אתה ממשיך להתאמן בינתיים, שים חגורה.

איפה בדיוק אתה מרגיש את זה, בתמונה זה לא כל כך ברור
לי יש דלקת בעצם החיק באגן, זה נראה באיזור דומה אבל אלה שני דברים שונים עם סימפטומים שונים.

אתה מרגיש את הכאב בחיבור בין הרגל למפשעה?
אם כן, שם נמצא הinguinal canal.

נראה לי שאני מכיר את התופעה
אתה מרגיש סוג של נקודה "חמה" ממש ממוקדת כאילו נגעו בך עם מסמר חם? או שזה מרגיש כמו צביטה מלווה בחום?
לי זה היה קורה בהתחלה בסקוואט ואחרי תקופה קצרה זה נעלם [חייב להדגיש שכל פעם שזה קרה הפסקתי את התרגיל]
אין לי מושג למה זה קורה ואני מכיר עוד אנשים שזה קרה להם והבעיה נפתרה מעצמה

[מצטער מישל]

• פותח/ת השרשור
reshos, איך בתמונה זה לא כל כך ברור? זה ממש איפה שמסומן. וזה לא כאב מהאגן אלא כאב מתחתית הבטן מעל למפשעה.

hypertrophy, כן אבל זאת לא נקודה אלא מן איזור גלילי כזה בצורה של הסימון באדום והכאב הוא כפי שתיארת, שורף או חם כאילו יש שם דימום פנימי או משהו שהתפוצץ (זה נשמע דרמטי אבל זה לא כואב עד כדי כך)., והתיאור עם הצביטה גם מתאים. בהתחלה בכלל חשבתי שזה אולי המוט שנתן מכה שם באיזור ושפשף את העור שם.

אני אלך לרופא כאן בטכניון ואני אבטל את הדדליפט הבא שלי ברביעי כי אין לי בטכניון חגורה. יש לכם המלצה לתרגיל חלופי?

reshos, איך בתמונה זה לא כל כך ברור? זה ממש איפה שמסומן. וזה לא כאב מהאגן אלא כאב מתחתית הבטן מעל למפשעה.

hypertrophy, כן אבל זאת לא נקודה אלא מן איזור גלילי כזה בצורה של הסימון באדום והכאב הוא כפי שתיארת, שורף או חם כאילו יש שם דימום פנימי או משהו שהתפוצץ (זה נשמע דרמטי אבל זה לא כואב עד כדי כך)., והתיאור עם הצביטה גם מתאים. בהתחלה בכלל חשבתי שזה אולי המוט שנתן מכה שם באיזור ושפשף את העור שם.

אני אלך לרופא כאן בטכניון ואני אבטל את הדדליפט הבא שלי ברביעי כי אין לי בטכניון חגורה. יש לכם המלצה לתרגיל חלופי?
התיאור שלך מתאים בדיוק [אחד לאחד] לתיאור שלי ושל מי שסבל מהבעיה הזאת
תראה-מצד אחד אני לא נלחצתי מזה יותר מידי פשוט כל פעם שזה התחיל הייתי מפסיק את התרגיל וממשיך הלאה[עד שהיום אני שובר שיאים באופן קבוע ולא מרגיש כלום]
אבל-אני לא רוצה לקחת את הסיכון שההמלצה הזאת תוביל לפציעה חמורה אז אם בא לך ללכת להבדק תעשה זאת
בל אופן אל תלחץ יותר מידי הלחץ יהרוג אותך יותר מהר מזה 😃

נראה לי שאני מכיר את התופעה
אתה מרגיש סוג של נקודה "חמה" ממש ממוקדת כאילו נגעו בך עם מסמר חם? או שזה מרגיש כמו צביטה מלווה בחום?
לי זה היה קורה בהתחלה בסקוואט ואחרי תקופה קצרה זה נעלם [חייב להדגיש שכל פעם שזה קרה הפסקתי את התרגיל]
אין לי מושג למה זה קורה ואני מכיר עוד אנשים שזה קרה להם והבעיה נפתרה מעצמה

[מצטער מישל]
יש לי את זה בגב בבנט אובר בדיוק מה שאמרת
זה משהו שורף כזה בגב בנקודה מסויימת ודוקר כזה בדיוק כמו שאמרת

התיאור שלך מתאים בדיוק [אחד לאחד] לתיאור שלי ושל מי שסבל מהבעיה הזאת
תראה-מצד אחד אני לא נלחצתי מזה יותר מידי פשוט כל פעם שזה התחיל הייתי מפסיק את התרגיל וממשיך הלאה[עד שהיום אני שובר שיאים באופן קבוע ולא מרגיש כלום]
אבל-אני לא רוצה לקחת את הסיכון שההמלצה הזאת תוביל לפציעה חמורה אז אם בא לך ללכת להבדק תעשה זאת
בל אופן אל תלחץ יותר מידי הלחץ יהרוג אותך יותר מהר מזה 😃

ולא הלכת לבדוק את זה כי?

CYGNUS, מה קורה במנוחה? הכאב עדיין נמצא או לא קיים?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית