הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אנשים בעלי אחוז שומן גבוה - איזה גירעון ?

מר.חטוב

משתמש מתחיל
84
3
נק' מוניטין:
12
84
3
שלום. מתוך התעניינות בגלל מישהו קרוב אלי רציתי לשאול שאלה שמעניינת אותי.
נגיד מישהי באחוז שומן גבוהה יחסית, 40-45 אחוז שומן במשקל 105-110, באיזה גירעון היא צריכה להיות? הרי עם ירידה של קילו בשבוע זה ייקח שנים (בצחוק), אז השאלה שלי זה כמה בערך בשבוע אפשר וצריך לרדת מישהו עם אחוז שומן יחסית גבוה ?
דיון מעניין לדעתי

גם עם עודף משקל גבוה לא כדאי לכוון לגרעון גדול מידי. ראשית יש קושי פסיכולוגי וההדרגתיות תעזור להסתגלות ושנית גם בגרעון סביר קצב הירידה בהתחלה יהיה גדול יחסית למי שיש לו עודף קטן.

מסכים^
הרי עם ירידה של קילו בשבוע זה ייקח שנים (בצחוק
נכון ירידה מאחוז שומן מאוד גבוה תיקח הרבה זמן, אין מה לעשות.
הייתי שם דגש על שינוי הרגלי אכילה בתקופה הזאת במקום להתייחס לזה כתקופה עם תאריך סיום שבסופה היא תחזור להרגלים הישנים שהביאו אותה למצב הזה מלכתחילה.

ככל שאחוז השומן גבוה יותר, כך שיעור הגרעון יכול להיות גבוה יותר (שזה נותן גודל גרעון כולל גבוה יותר)

• פותח/ת השרשור
גם עם עודף משקל גבוה לא כדאי לכוון לגרעון גדול מידי. ראשית יש קושי פסיכולוגי וההדרגתיות תעזור להסתגלות ושנית גם בגרעון סביר קצב הירידה בהתחלה יהיה גדול יחסית למי שיש לו עודף קטן.
כמובן שאני לא אומר לרדת מניטרלי לגרעון 1000 במכה, ברור שהכל הדרגתיות אבל השאלה פה זה מה השאיפה, כמה לרדת בשבוע?
מסכים^

נכון ירידה מאחוז שומן מאוד גבוה תיקח הרבה זמן, אין מה לעשות.
הייתי שם דגש על שינוי הרגלי אכילה בתקופה הזאת במקום להתייחס לזה כתקופה עם תאריך סיום שבסופה היא תחזור להרגלים הישנים שהביאו אותה למצב הזה מלכתחילה.
הקטע שמשום מה, היא לא אוכלת כל כך הרבה(באמת), היא שבעה יחסית מהר וקשה להסביר איך היא פעם השמינה, כנראה שפעם היא אכלה יחסית הרבה ועכשיו כבר פחות, אוכלת יחסית בריא ולא הרבה ולא עושה ספורט אבל כנראה אוכלת מספיק כדי להישאר באותו משקל, עם נטייה להשמנה...
ככל שאחוז השומן גבוה יותר, כך שיעור הגרעון יכול להיות גבוה יותר (שזה נותן גודל גרעון כולל גבוה יותר)
זהו אני גם מסכים עם זה אבל השאלה שלי כמו ששאלתי את מרטין זה מה השאיפה בערך? כמה בערך לרדת בשבוע?

הקטע שמשום מה, היא לא אוכלת כל כך הרבה(באמת), היא שבעה יחסית מהר וקשה להסביר איך היא פעם השמינה, כנראה שפעם היא אכלה יחסית הרבה ועכשיו כבר פחות, אוכלת יחסית בריא ולא הרבה ולא עושה ספורט אבל כנראה אוכלת מספיק כדי להישאר באותו משקל, עם נטייה להשמנה...
אלא אם כן מדובר בבעיה רפואית היא כן אוכלת הרבה. יש לי חבר כזה 1.95 על לפחות 160 ק"ג, כשהוא עם אנשים הוא אף פעם לא משתולל
אבל המשקל הזה לא מגיע מהשמיים..

היא לא אוכלת כל כך הרבה
אולי לא הרבה בכמות אבל אין ספק שהרבה באיכות. צריך לבדוק ממה מורכבת התזונה שלה.

לגבי קצב הירידה 1 קג לשבוע לפעמים אפילו קצת יותר יכול להיות סביר אבל בתנאי שהתפריט לא קיצוני. בכלל הייתי מעדיפה ליצור גרעון קלורי של 500 גג 700 ולהוסיף לגרעון בפעילות גופנית. אתה בפרוש לא רוצה להכניס את הגוף לשוק.

לגבי קצב הירידה 1 קג לשבוע לפעמים אפילו קצת יותר יכול להיות סביר אבל בתנאי שהתפריט לא קיצוני. בכלל הייתי מעדיפה ליצור גרעון קלורי של 500 גג 700 ולהוסיף לגרעון בפעילות גופנית. אתה בפרוש לא רוצה להכניס את הגוף לשוק.

בנוסף יש כאן אלמנט פסיכולוגי לא מבוטל שצריך לקחת בחשבון, לרוב השמנים יהיה קשה להתמיד בגרעון של %30 - 40%, לאורך זמן ללא להישבר.
עדיף שזה היה הדרגתי כלומר שינוי הרגלים ואורח חיים ולא להתייחס לזה כמו "דיאטה" של חצי שנה של רצח אבל שלא תפתור את הבעייה האמיתית (הרגלים)

גירעון קלורי מקסימלי ללא איבוד מסה רזה (מסת שריר)?
גירעון קלורי הוא מצב בו נכניס פחות קלוריות ממה שגופנו דורש ובכך נאבד משקל, שחלקו יהיה ירידה בשומן. גירעון קלורי ניתן ליצור ע"י תפריט תזונה, פעילות אירובית או שילוב ביניהם.
כמובן שאם נתאמן 5 שעות ביום לא נרד יותר בשומן, מכיוון שישנו גבול לכמה שומן נוכל לרדת ביממה או טווח זמן דומה לכך.
הנוסחה פשוטה וקלה וקובעת: 69 כפול מספר הקילוגרמים שמוגדרים בגופנו כשומן. התוצאה שנקבל תביא אותנו למספר הקלוריות המקסימלי שאנו יכולים לחסר ממאזן התחזוקה/נטרלי שלנו מבלי לאבד שריר.

מקור:https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

אנשים עם אחוז שומן גבוה כזה הייתי ממליץ קודם להכנס לאורך חיים בריא, ארוחות מסודרות.. קצת הליכות וכו'..
לא הייתי מכניס בן אדם עם 40% שמן לתפריט. אחרי שיכנס לאורך חיים בריא וארוחות מסודרות הוא ירד בעצמו. (ירדתי ככה 25-30קילו)
רק אחרי שירד במשקל שיגביר תפעילות גופנית והכנס לתפריט מסודר.

בכל דיאטה, חשוב לכוון לאיכות ירידה ולא לקצב ירידה.

אם היו אומרים לך שתרד (תיאורטית לבלבד!) רק בשומן, זה לא היה הטוב ביותר? אז היית יורד "פחות" במשקל הכולל (לא תרד גם בנוזלים ו/או שריר), אבל היית יורד הכי איכותי שניתן.

ככל שאחוז השומן גבוה יותר, לגוף יש אפשרות טובה יותר להתמודד עם גרעון מחד, ומצד שני להשיל מגופו יותר שומן (מה שכבר קראנו לכך ירידה "איכותית"). אבל לא רק אחוז השומן הוא פקטור, אלא גם משתנים נוספים כמו גנטיקה, רמות הורמונליות, אורח חיים כללי ומידת ביצוע פעילות גופנית בפרט.

באופן די כללי, אפשר להתחיל לבצע דיאטה דווקא באופן די קל והדרגתי. הירידה תהיה דווקא די גדולה ומשמעותית, שהרי אדם בעל אחוז שומן גדול יטה גם להיפטר מהרבה שומן עודף (שקל להיפטר ממנו) ונוזלים "תקועים" במהרה. בהמשך, אפשר לשנות מעט את הרכב התפריט והגרעון ולעקוב אחר איכות ההתקדמות. חשוב מאוד לשלב אימוני כוח (זן במעלה הראשונה) ואירובי משלים.

• פותח/ת השרשור
בכל דיאטה, חשוב לכוון לאיכות ירידה ולא לקצב ירידה.

אם היו אומרים לך שתרד (תיאורטית לבלבד!) רק בשומן, זה לא היה הטוב ביותר? אז היית יורד "פחות" במשקל הכולל (לא תרד גם בנוזלים ו/או שריר), אבל היית יורד הכי איכותי שניתן.

ככל שאחוז השומן גבוה יותר, לגוף יש אפשרות טובה יותר להתמודד עם גרעון מחד, ומצד שני להשיל מגופו יותר שומן (מה שכבר קראנו לכך ירידה "איכותית"). אבל לא רק אחוז השומן הוא פקטור, אלא גם משתנים נוספים כמו גנטיקה, רמות הורמונליות, אורח חיים כללי ומידת ביצוע פעילות גופנית בפרט.

באופן די כללי, אפשר להתחיל לבצע דיאטה דווקא באופן די קל והדרגתי. הירידה תהיה דווקא די גדולה ומשמעותית, שהרי אדם בעל אחוז שומן גדול יטה גם להיפטר מהרבה שומן עודף (שקל להיפטר ממנו) ונוזלים "תקועים" במהרה. בהמשך, אפשר לשנות מעט את הרכב התפריט והגרעון ולעקוב אחר איכות ההתקדמות. חשוב מאוד לשלב אימוני כוח (זן במעלה הראשונה) ואירובי משלים.
אז כעיקרון לקחת הכל ברגוע לרדת לאט לאט? ואירובי וכוח? אני מחפש את המספרים, קילו, 2 קילו בשבוע, חצי קילו? תודה
אנשים עם אחוז שומן גבוה כזה הייתי ממליץ קודם להכנס לאורך חיים בריא, ארוחות מסודרות.. קצת הליכות וכו'..
לא הייתי מכניס בן אדם עם 40% שמן לתפריט. אחרי שיכנס לאורך חיים בריא וארוחות מסודרות הוא ירד בעצמו. (ירדתי ככה 25-30קילו)
רק אחרי שירד במשקל שיגביר תפעילות גופנית והכנס לתפריט מסודר.
אני שואל פה בשביל אימא שלי כמובן, אבל היא אוכלת די בריא. לדעתי היא צריכה תפריט לדעת בדיוק כמה היא אוכלת כי לטענתה היא לא אוכלת הרבה למרות שעשיתי לה תפריט והיא ירדה כמה קילו ואז לא זוכר למה זה הפסיק
גירעון קלורי מקסימלי ללא איבוד מסה רזה (מסת שריר)?
גירעון קלורי הוא מצב בו נכניס פחות קלוריות ממה שגופנו דורש ובכך נאבד משקל, שחלקו יהיה ירידה בשומן. גירעון קלורי ניתן ליצור ע"י תפריט תזונה, פעילות אירובית או שילוב ביניהם.
כמובן שאם נתאמן 5 שעות ביום לא נרד יותר בשומן, מכיוון שישנו גבול לכמה שומן נוכל לרדת ביממה או טווח זמן דומה לכך.
הנוסחה פשוטה וקלה וקובעת: 69 כפול מספר הקילוגרמים שמוגדרים בגופנו כשומן. התוצאה שנקבל תביא אותנו למספר הקלוריות המקסימלי שאנו יכולים לחסר ממאזן התחזוקה/נטרלי שלנו מבלי לאבד שריר.

מקור:https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
כן אני מכיר את הטענה הזאת אבל לא נראלי ריאלי, להגיע לגירעון של 1500 פלוס זה דפוק... תודה בכל מקרה

אוקי תודה רבה.
אלא אם כן מדובר בבעיה רפואית היא כן אוכלת הרבה. יש לי חבר כזה 1.95 על לפחות 160 ק"ג, כשהוא עם אנשים הוא אף פעם לא משתולל
אבל המשקל הזה לא מגיע מהשמיים..
כנראה שהיא כן מגיעה למכסה הקלורית, בגלל זה אני רוצה לעשות תפריט, למרות שעשיתי אבל למדתי כמה לקחים מאז פעם קודמת, תודה

אז כעיקרון לקחת הכל ברגוע לרדת לאט לאט? ואירובי וכוח? אני מחפש את המספרים, קילו, 2 קילו בשבוע, חצי קילו? תודה
אל תכוון למשקל מסוים כמו לאיכות הירידה
בגדול גם ירידה של שבוע היא לא אינדיקטיבית כמו לטווח זמן ארוך יותר, נאמר חודש.
אתה יכול לרדת בשבועיים-שלושה הראשונים יותר במשקל (נוזלים, שומן עודף שקל להשיל) ופחות בהמשך... קח ממוצע של 3-4 ק"ג בחודש

Back
למעלה תחתית