הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט להעלאת מסה

Quattro

משתמש מתחיל
84
11
נק' מוניטין:
14
84
11
אהלן,
אני בן 22, רוצה להתחיל עוד חודשיים להתאמן וכמובן להתחיל מסה קודם כל.
הגובה 1.70, משקל 68. BMR יוצא לי: 1703.

התפריט שבניתי מניסיון של אימון במשך חודשיים, לפני שנה (חחחח)

06:30 – 2 פרוסות לחם מלא עם חביתה.

07:00-08:00 – אימון.

08:00 – 2 פרוסות לחם מלא עם חביתה.

10:00 – חטיף חלבון.

12:00 – 4 פרוסות לחם מלא עם חזה עוף / שניצל עם פירורי לחם + 2 מלפפונים / עגבנייה / גמבה.

16:00 – פרי (אפרסק לדוג' / אשכול ענבים / תפוח)

19:00-20:00 – חביתה / 3 ביצים קשות + 4 פרוסות לחם מלא + 2 מלפפונים / עגבנייה / גמבה.

22:00 – חטיף חלבון / אנרגיה.

סך הכל:
קלוריות: 2124
151 גרם חלבון
249.6 גרם פחמימה
60 גרם שומן

* קחו בחשבון שלא הכללתי פה את השמן טיגון של החזה עוף לדוג' או של החביתה.

אני חושב שזה ממש מעט, מה דעתכם? מה להוסיף איפה להוריד מה לשפר?

תודה מראש.

איזה סיבה יש לך לשים חטיף חלבון כמשהו קבוע בתפריט?
חטיף חלבון אמור להיות "מקרה חרום", זה רעיון רע לבסס את התפריט שלך על זה.
מעבר לעובדה שזה יקר, ברוב החטיפים יש הרבה מאוד שומן, סוכר וסוכר אלכוהול.

אני גם לא מבין למה כל הפחממה בתפריט שלך זה לחם? ולמה כל כך הרבה ביצים? לא שביצים זה רע אבל יש עוד דברים.. מה עם גבינות, טונה וכו'? לא כתבת גם כמה מהחביתות האלה זה חלבון וכמה חלמונים.

נראה לי שאם אתה מתאמן בבוקר, עדיף שתכניס לגוף אנרגיה מהירה יותר. חלבון ביצה זה חלבון שמתפרק לאט... עדיף שבארוחה הקלה לפני האימון תכניס פחממה פשוטה וחלבון גבינה (למשל קוטג', גבינה לבנה וכו').

• פותח/ת השרשור
איזה סיבה יש לך לשים חטיף חלבון כמשהו קבוע בתפריט?
חטיף חלבון אמור להיות "מקרה חרום", זה רעיון רע לבסס את התפריט שלך על זה.
מעבר לעובדה שזה יקר, ברוב החטיפים יש הרבה מאוד שומן, סוכר וסוכר אלכוהול.

אני גם לא מבין למה כל הפחממה בתפריט שלך זה לחם? ולמה כל כך הרבה ביצים? לא שביצים זה רע אבל יש עוד דברים.. מה עם גבינות, טונה וכו'? לא כתבת גם כמה מהחביתות האלה זה חלבון וכמה חלמונים.

נראה לי שאם אתה מתאמן בבוקר, עדיף שתכניס לגוף אנרגיה מהירה יותר. חלבון ביצה זה חלבון שמתפרק לאט... עדיף שבארוחה הקלה לפני האימון תכניס פחממה פשוטה וחלבון גבינה (למשל קוטג', גבינה לבנה וכו').

קודם כל ממש תודה על התגובה!!!
וזהו, בקשר לחטיף חלבון זה לא משהו קבוע, אני סטודנט אז בין לבין אני מותקף רעב אז אם ככה אני אקח את החטיף.
וקראתי קצת על החטיפים האלה ויש איזה 2 שהם די מעל כולם..

חוץ מלחם מה עדיף לאכול? כי פסטה זה לא בריא נגיד...
ואני מעדיף ביצים כי גבינה אני אוכל רק צהובה / בוחגרית... טונה לא אוהב ושאר החלבונים אני לא כל כך מכיר..

אתה ממליץ שבבוקר לפני אימון אני יאכל גבינה לבנה? טפשר אחרי האימון חביתה?

חוץ מלחם מה עדיף לאכול?
אורז, שיבולת שועל, כוסמת, קוסקוס, פסטה (כן פסטה), פתיתים... לא חסר מקורות פחמימה.
אני גם ממליץ לגוון במקורות חלבון (בשרים שונים, גבינות אולי תמצא משהו שאתה כן אוהב).
לגבי אימון בבוקר זה תלוי בהרגשה שלך, אם אתה מרגיש טוב באימון אז תישאר עם הארוחה שאתה אוכל.

אתה ממליץ שבבוקר לפני אימון אני יאכל גבינה לבנה? טפשר אחרי האימון חביתה?

גם בולגרית וגם גבינה לבנה הם מקורות חלבון מעולים. גבינה לבנה טובה יותר כי בולגרית היא גבינה עם הרבה מלח יחסית.

אני אחרי אימון למשל אוכל קופסאת קוטג'..

אתה אוכל 12 פרוסות לחם ביום שזה לדעתי מוגזם ודרך הגב לחם גריל ומלא זה אותו דבר כימאת, נסה לצמצם לפחות בחצי את הלחם ותחליף את את זה בפחמימות בעלות ערך תזונתי גבוה יותר כמו קינואה כוסמת שיבולת שועל וכו'

• פותח/ת השרשור
אורז, שיבולת שועל, כוסמת, קוסקוס, פסטה (כן פסטה), פתיתים... לא חסר מקורות פחמימה.
אני גם ממליץ לגוון במקורות חלבון (בשרים שונים, גבינות אולי תמצא משהו שאתה כן אוהב).
לגבי אימון בבוקר זה תלוי בהרגשה שלך, אם אתה מרגיש טוב באימון אז תישאר עם הארוחה שאתה אוכל.

וואלה גם פסטה?
אני אעבור בארוחת צהריים אז לכוסמת / אורז מלא במקום לחם.

כשהתאמנתי לפני מעל חצי שנה הייתי נוהג ככה להיות עם הארוחות בוקר שלי ולא הרגשתי חוזר אנרגיה או משהו כזה... אבל אני אשנה את זה ואולי ארגיש עוד יותר טוב. תודה על התגובה

גם בולגרית וגם גבינה לבנה הם מקורות חלבון מעולים. גבינה לבנה טובה יותר כי בולגרית היא גבינה עם הרבה מלח יחסית.

אני אחרי אימון למשל אוכל קופסאת קוטג'..

האמת ניסיתי להתרגל לגבינה לבנה, אולי אני אנסה להרגיל את עצמי עוד ועוד, מסכים שזה טוב יותר מבולגרית למה הבולגרית מלוחה מאוד, תודה על התגובה!!!

אתה אוכל 12 פרוסות לחם ביום שזה לדעתי מוגזם ודרך הגב לחם גריל ומלא זה אותו דבר כימאת, נסה לצמצם לפחות בחצי את הלחם ותחליף את את זה בפחמימות בעלות ערך תזונתי גבוה יותר כמו קינואה כוסמת שיבולת שועל וכו'

אני אוריד מהארוחת צהריים את הלחם ואוכל כוסמת/אורז במקום. תודה רבה!!

האמת ניסיתי להתרגל לגבינה לבנה, אולי אני אנסה להרגיל את עצמי עוד ועוד, מסכים שזה טוב יותר מבולגרית למה הבולגרית מלוחה מאוד, תודה על התגובה!!!

אם בולגרית מלוחה לך, תנסה צפתית...
אני פחות אוהב אותה אבל אם מליחות היא הבעיה אז זה יכול להיות פתרון טוב.

• פותח/ת השרשור
אם בולגרית מלוחה לך, תנסה צפתית...
אני פחות אוהב אותה אבל אם מליחות היא הבעיה אז זה יכול להיות פתרון טוב.

המליחות לא בעיה בשבילי, אני אוהב את זה. העניין הוא בגלל התזונה שזה מלא מלח לא?

פשוט השתדל לא לעבור את ה-2 גרם נתרן ליום

אני לא רואה פה 2100 קלוריות.... 2 פרוסות לחם זה 120 חביתה אפילו 4 ביצים זה 270

נראה כמו תפריט של כלא עם כל הלחם הזה חחחח
12 פרוסות ביום אלא יסטר

Back
למעלה תחתית