הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט HB ו LB כמה שאלות

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
יש לי בעיה בסקוואט LB שהייתי עושה הגב שלי היה נופל קדימה שאני מגיע לעומק ממש נמוך פשוט הייתי נופל קדימה.

הבנתי ממישהו שעדיף לי לעשות סקוואט HB הבנתי שסקוואט LB יותר מתאים לליפטרים ששוקלים מעל 90קילו
..
לעומת זאת סקוואט HB מתאים יותר לאנשים עד 90קילו שהם יותר ""קטנים"" באחוזי שומן נמוכים וששם יותר קל להחזיק תגב הבעיה העיקרית שלי בסקוואט LB שהייתי עושה זה שהגב שלי נופל קדימה
שאני מגיע לעומק נמוך.

אשמח להסברים מה כדי לי לעשות סקוואט HB או LB ומה ההבדלים בינהם מבחינת הכל אני שוקל 89 גובה 1.85.. המטרה שלי כמובן להתחזק כמה שיותר בסקוואט
ואשמח לדעת מה ההבדלים באמת בין סקוואט HB ל LB מבחינת עבודה על שרירים כוח והכל.

הבנתי ממישהו שעדיף לי לעשות סקוואט HB
אני לא מסכים עם המישהו הזה
הבנתי שסקוואט LB יותר מתאים לליפטרים ששוקלים מעל 90קילו
זה לא נכון
לעומת זאת סקוואט HB מתאים יותר לאנשים עד 90קילו שהם יותר ""קטנים"" באחוזי שומן נמוכים וששם יותר קל להחזיק תגב הבעיה העיקרית שלי בסקוואט LB שהייתי עושה זה שהגב שלי נופל קדימה
אין קשר בין משקל גוף לסוג סקוואט. אם הגב שלך נופל בLB סימן שצריך להמשיך לעבוד על הטכניקה.
אני לא מאמין שהגעת למשקלי עבודה שבהם שריר בפיגור יכול לגרום לזה, אז ככל הנראה מדובר בבעיית טכניקה שניתן לתקן.
ואשמח לדעת מה ההבדלים באמת בין סקוואט HB ל LB מבחינת עבודה על שרירים כוח והכל.
LB עובד יותר על הגלוטאוס (שרירי התחת) וHB עובד יותר על הקוואדס (ארבע ראשי).
LB מאפשר לך להרים יותר משקל מHB בגלל כמות השרירים המעורבת וזאת אחת הסיבות העיקריות למה כדאי לעשות אותו.

עשית פה סלט, לא יודע עם מי דיברת אבל החלוקה הזאת שהוא עשה לגבי HB וLB מגוחכת...

ממש ממש לא כדאי לך לפתוח פה את הדיון של מה עדיף HB או LB זה משתנה בהתאמם למטרות לנוחות ובעיקר למי שאתה שואל, לדעתי לא כדאי לך לוותצר על הLB בגלל הליקוי בטכניקה שאתה מתאר ופשוט להוריד משקל ולנסות לתקן את הבעיה.

בהצלחה

אם אני לא טועה בLB תמיד תיהיה קריסה קלה של החזה קדימה בגלל מיקום המוט תקנו אותי אם אני טועה.

אני אישית יותר מתחבר לHB.

לגבי כל שאר ההנחות והתהיות שכתבת פה הן תלושות מהמציאות באופן מוחלט.
אתה יכול להריץ חיפוש בפורום+יש מאמר בפורטל שמדבר בדיוק על ההבדלים בין LB ל HB ויתרונות של HB

אם אני לא טועה בLB תמיד תיהיה קריסה קלה של החזה קדימה בגלל מיקום המוט תקנו אותי אם אני טועה.

אני אישית יותר מתחבר לHB.

לגבי כל שאר ההנחות והתהיות שכתבת פה הן תלושות מהמציאות באופן מוחלט.
אתה יכול להריץ חיפוש בפורום+יש מאמר בפורטל שמדבר בדיוק על ההבדלים בין LB ל HB ויתרונות של HB

השימוש במילה קריסה מטעה... בLB הזוית של הגב יותר אופקית בגלל המיקום של המוט ולכן החזה נמצא יותר קדימה זה הכל

ב LB נקודת המוצא עוד כשעומדים היא שהגב טיפה מוטה למטה, וכדי שבירידה המוט יהיה בדיוק מעל אמצע כף הרגל ובמנח המתאים, הגב יורד למטה טיפה, לעומת HB שבו הגב כמעט וישר.
יש יתרונות לכל אחת מהשיטות, LB דורש יותר גמישות ולמידת טכניקה.

• פותח/ת השרשור
האם המוט ב HB צריך להיות על הטרפזים איפה בדיוק הוא צריך להיות ממוקם?
בכל מקרה מבחינת עבודה על השרירים אין הבדלים משמעותית? האם התקדמות בכוח בסקוואט HB תקדם אותי גם בהתקדמות בסקוואט LB ?
בכל מקרה אז מה שאמרו לי לא נכון?
שבנאדם שהוא באחוזי שומן נמוכים ושוקל עד 90קילו עדיף לו לעשות סקוואט HB מהסיבה שהוא יותר ""קטן"" מליפטרים והמבנה גוף שלו יותר קטן ולכן מבחינת עומס יהיה לו קשה מאוד להחזיק גב בסקוואט כבד שהוא LB בקיצור מה שהסבירו לי שליפטרים יותר מצליחים להחזיק גב בסקוואט LB
בגלל המאסה הגדולה שלהם ושבסקואוט LB העומס על הגב הוא הרבה יותר גדול מ HB זה נכון?.

האם המוט ב HB צריך להיות על הטרפזים איפה בדיוק הוא צריך להיות ממוקם?
בכל מקרה מבחינת עבודה על השרירים אין הבדלים משמעותית? האם התקדמות בכוח בסקוואט HB תקדם אותי גם בהתקדמות בסקוואט LB ?
בכל מקרה אז מה שאמרו לי לא נכון?
שבנאדם שהוא באחוזי שומן נמוכים ושוקל עד 90קילו עדיף לו לעשות סקוואט HB מהסיבה שהוא יותר ""קטן"" מליפטרים והמבנה גוף שלו יותר קטן ולכן מבחינת עומס יהיה לו קשה מאוד להחזיק גב בסקוואט כבד שהוא LB בקיצור מה שהסבירו לי שליפטרים יותר מצליחים להחזיק גב בסקוואט LB
בגלל המאסה הגדולה שלהם ושבסקואוט LB העומס על הגב הוא הרבה יותר גדול מ HB זה נכון?.
כן , על הטרפזים ולא על החוליות
images

התקדמות בHIGH תקדם אותך גם בLOW אבל כמו שאמרו לך פחות מסת שריר תיהיה מעורבת וככה בעקיפין פחות תתחזק.
אבל לא לא חושב שזה קריטי כמו שאנשים אומרים.

לגבי הקושי, תלמד טכניקה אין מנוס . אני מסכים שבמבחינת לימוד טכניקה הHIGH יהיה לך יותר קל ללמידה.
אבל עדיף לך להתחיל בLOW מהסיבות שטאנק ציין.
לגבי השאלה על הגב, אז כן הגב התחתון בלואו בר יותר מקבל עומס, אבל זה לא בהכרח רע, במיוחד לאנשים לא פצועים שיודעים לעשות את התרגיל בטכניקה נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית