הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חוות דעת על סקוואט (סרטון בפנים)

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
טוב אז אחרי האשכול הקודם שהעלתי בו סרטונים שלי עושה סקוואט קראתי עוד פעם את הפרק של הסקוואט בספר וראיתי עוד פעם את ה-DVD וכמובן ניסיתי ליישם את הטיפים שהבאתם לי.

על הדרך העברתי את רוב האימונים שלי חוץ מהאימון של שבת לחדר כושר בבסיס. עלוב אבל יש כלוב...

השלב הבא זה נעליים.

התוצאה לפניכם:

מה דעתכם ?

תודה מראש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז תמשוך גם בחימום עם גב עגול ותתרגל את ה"טכניקה" הזאת כדי שבPR תעבוד יותר "נקי", כי הרי זה לא משנה גב עגול או ישר, העיקר לרדת על מאמנים שאין להם מושג אנשים יודעים לרדת, לך תתן למתאמנים לעשות דדליפט עם גב עגול.
ואף אחד לא מדבר פה על הPR על תשחק אותה ראש קטן

מה נראה לך שכולם פה מטומטמים שממליצים לעבוד עם גב עגול ?

הדיון פה הוא מקרה כמו של קורן מה עדיף שיתקדם עם משקלים או שפשוט יפסיק כי הגב שלו עגול ?

אז תמשוך גם בחימום עם גב עגול ותתרגל את ה"טכניקה" הזאת כדי שבPR תעבוד יותר "נקי", כי הרי זה לא משנה גב עגול או ישר, העיקר לרדת על מאמנים שאין להם מושג אנשים יודעים לרדת, לך תתן למתאמנים לעשות דדליפט עם גב עגול.
ואף אחד לא מדבר פה על הPR על תשחק אותה ראש קטן

אין עתיד. או שאתה לא יודע לקרוא או שאתה לא יודע לחשוב או שאתה מזיין את השכל.

פעם אחרונה:

גב עגול זה לא רע. נכון, זה עלול להגדיל את הסיכויי לפציעה קצת, אבל במילא בשלב כזה או אחר של החיים אתה הולך למשוך עגול, אז אפשר כבר להתכונן לזה, ולכן יש אנשים שמושכים עם גב עגול בכוונה, או עושים roundback goodmornings. רובם לא פצועים, ויש להם גב יותר חזק משלך כנראה. גם אנשים שלא מתאמנים מרימים דברים כבדים עם גב עגול ורובם הגדול בסדר.
השורה התחתונה היא שלמתאמן שהוא לא פאוורליפטר כנראה עדיף למשוך עם גב ישר רוב הזמן, אבל לא צריך להכנס להיסטריה אם הגב מתעגל.

ולא אמרת כלום בהודעה שלך. אם אין לך הוכחות/נתונים שלמשוך עם גב עקום זה רע, אז עדיף לשתוק.

רגע, אז מה הגורם הסופי לפציעה?
הבנתי שאפשר למשוך עם גב עגול וזה לא ממש משמעותי, אבל מה התנועה שכן פוצעת את הגב? יישור גב עגול באמצע ההרמה?

אין עתיד. או שאתה לא יודע לקרוא או שאתה לא יודע לחשוב או שאתה מזיין את השכל.

פעם אחרונה:

גב עגול זה לא רע. נכון, זה עלול להגדיל את הסיכויי לפציעה קצת, אבל במילא בשלב כזה או אחר של החיים אתה הולך למשוך עגול, אז אפשר כבר להתכונן לזה, ולכן יש אנשים שמושכים עם גב עגול בכוונה, או עושים roundback goodmornings. רובם לא פצועים, ויש להם גב יותר חזק משלך כנראה. גם אנשים שלא מתאמנים מרימים דברים כבדים עם גב עגול ורובם הגדול בסדר.
השורה התחתונה היא שלמתאמן שהוא לא פאוורליפטר כנראה עדיף למשוך עם גב ישר רוב הזמן, אבל לא צריך להכנס להיסטריה אם הגב מתעגל.

ולא אמרת כלום בהודעה שלך. אם אין לך הוכחות/נתונים שלמשוך עם גב עקום זה רע, אז עדיף לשתוק.

גם אתה לא אמרת כלום בהודעה שלך חוץ מכמה דברים מטומטמים , כמו"זה שאתה הולך למשוך מתישהו עם גב עגול בחיים שלך אז תתאמן על זה"
אז כנראה זה אתה זה שמזיין את השכל או סתם טיפש, כי אתה סותר את עצמך במשפט הראשון.
ובאמת שאין טעם להמשיך פה, אתה תמשיך להתאמן ולמשוך עם גב עגול למקרה שיום אחד תמשוך משהו עם גב עגול ואני אמשיך בדרך שלי.

אז ה"באדיבילדרים" שלך יש להם ידיים קטנות, אז איפה הטענה שלך?

אני לא מבין את המשפט האחרון שלך ומה אתה מנסה להגיד (חוץ מזה שאתה מחזק את הטענה שלי).
איך יש להם ידיים קטנות? לבאדיבילדרים מקצועיים אין ידיים קטנות.
הבאתי טענה מקבילה לטענה שלך שברור שהיא שגויה, מכיוון ש700 סטים ליד קדמית לא רק לא עוזרים אלא גם פוגעים.

המשפט האחרון שלי היה שאלה...

גם אתה לא אמרת כלום בהודעה שלך חוץ מכמה דברים מטומטמים , כמו"זה שאתה הולך למשוך מתישהו עם גב עגול בחיים שלך אז תתאמן על זה"
אז כנראה זה אתה זה שמזיין את השכל או סתם טיפש, כי אתה סותר את עצמך במשפט הראשון.
ובאמת שאין טעם להמשיך פה, אתה תמשיך להתאמן ולמשוך עם גב עגול למקרה שיום אחד תמשוך משהו עם גב עגול ואני אמשיך בדרך שלי.

איך בדיוק אני סותר את עצמי? תמשיך איך שאתה רוצה, זה ממש לא מעניין אותי, רק אל תצהיר על דברים שאתה לא יודע לגבות.

אגב, גם mel siff טוען שיש טעם לפעמים למשוך עם גב עגול כדי לחזק את עצמך במצבים לא אידיאלים. רוצה להגיד גם לו שהוא מפגר כי בקורס מדריכים אמרו לך משהו אחר?

תבדיל בין PL שמתאמנים לתחרות והמטרה כמה שיותר משקל ולכן הם ינסו לשמור על הגב ישר אך לא יתרגשו יותר מידי שהוא יתעקם .
לבין שאר הספורטאים (גם חובבנים ) שהמטרה היא להתחזק ופציעה תעקב את התהליך הזה.

בקיצר כולם פה מסכימים תמשכו עם גב ישר .
כולנו בפורום הזה ספורטאים או חובבנים אני מניח, אז אם עשיתי 2-3 חזרות מתוך 5 עם גב עגול, אני לא חושב שזה בסדר.
אם אתה עושה 3 חזרות מתוך 5 עם גב עגול אתה ממשיך להתקדם או לוקח את זה בתור צ'יט?
אתה מדבר בכלליות מדי.

איך יש להם ידיים קטנות? לבאדיבילדרים מקצועיים אין ידיים קטנות.
הבאתי טענה מקבילה לטענה שלך שברור שהיא שגויה, מכיוון ש700 סטים ליד קדמית לא רק לא עוזרים אלא גם פוגעים.

המשפט האחרון שלי היה שאלה...

אז אנחנו מדברים על באדיבילדרים מקצועיים. וחזרנו לזה שהם אחוז לא משמעותי מבחינה סטטיסטית. והטענה שלך שונה לגמרי משלי. תתאמץ קצת ותראה את זה.

אז אנחנו מדברים על באדיבילדרים מקצועיים. וחזרנו לזה שהם אחוז לא משמעותי מבחינה סטטיסטית. והטענה שלך שונה לגמרי משלי. תתאמץ קצת ותראה את זה.
אוקיי אז נשנה את הטענה שוב, לרוב האנשים שאני רואה בחדר כושר ויש ידיים לא קטנות (לא אמרתי גדולות) הם ליצנים ועושים מלא סטים לבייספ ואני עד לזה.
אתה אומר שרוב האנשים שמושכים עם גב עקום לא פצועים, אני אומר שלרוב האנשים שעובדים מלא סטים ליד קדמית יש יד גדולה.
מה שאני בעצם מנסה להגיד לך פה זה שמהערכות אי אפשר להסיק מסקנות.

אוקיי אז נשנה את הטענה שוב, לרוב האנשים שאני רואה בחדר כושר ויש ידיים לא קטנות (לא אמרתי גדולות) הם ליצנים ועושים מלא סטים לבייספ ואני עד לזה.
אתה אומר שרוב האנשים שמושכים עם גב עקום לא פצועים, אני אומר שלרוב האנשים שעובדים מלא סטים ליד קדמית יש יד גדולה.
מה שאני בעצם מנסה להגיד לך פה זה שמהערכות אי אפשר להסיק מסקנות.

אוקיי, נתחיל מזה שתגדיר יד גדולה. דבר שני, לא חושב ראית מספיק אנשים, אבל גם אם נניח שהטענה שלך נכונה, אני לא רואה את הבעייתיות שלה. סטטיסטית זה אומר שאפשר להגדיל את הבייספס מהרבה סטים של קרלז. מה הלאה?

איך בדיוק אני סותר את עצמי? תמשיך איך שאתה רוצה, זה ממש לא מעניין אותי, רק אל תצהיר על דברים שאתה לא יודע לגבות.

אגב, גם mel siff טוען שיש טעם לפעמים למשוך עם גב עגול כדי לחזק את עצמך במצבים לא אידיאלים. רוצה להגיד גם לו שהוא מפגר כי בקורס מדריכים אמרו לך משהו אחר?

"גב עגול זה לא רע. נכון, זה עלול להגדיל את הסיכויי לפציעה קצת"
גב עגול זה לא רע , אבל בעצם אתה אומר שזה עלול להגדיל את הסיכוי לפציעה- שזה כן רע.
אני לא ראיתי אותך עד עכשיו מגבה כלום ממה שאתה אומר.
ואתה מנסה להפוך הכל , לא אמרתי שבמשקלי PR אסור למשוך עם גב עגול, שיכול להיות זה מה שהמילף הזה שלך אומר, הניסיון עצמי שלי אומר לי הרבה יותר ממישהו שכתב איזה כמה מאמרים או ספרים, כשאני עבדתי עם גב עגול היו לי כאבי גב.
ושוב זה אתה שצריך לגבות בעניין הזה ולא אני ועד עכשיו לא עשית את זה.

ביתריסט למה ביל סטאר ממליץ לבצע GM עם גב עגול ?
הוא רוצה לפצוע את הספורטאים שלו ?

אוקיי, נתחיל מזה שתגדיר יד גדולה. דבר שני, לא חושב ראית מספיק אנשים, אבל גם אם נניח שהטענה שלך נכונה, אני לא רואה את הבעייתיות שלה. סטטיסטית זה אומר שאפשר להגדיל את הבייספס מהרבה סטים של קרלז. מה הלאה?
40 ומשהו היקף? סתם הנחה שלי, לא יודע איך לתאר לך יד גדולה.

שוב, אני מביא את הטענה שלי בהקבלה לשלך, לא בתור טענה לבד.
סטטיסטית, אפשר להגדיל את הבייספס מהרבה סטים של קרלז, אבל זה עדיין לא נכון לעשות זאת.
סטטיסטית, רוב האנשים לא נפצעים ממשיכות עם גב עקום, אבל האם זה אומר שזה בסדר נכון לעשות את זה? (גם עם זה בPR, בכל זאת, בSS זה קורה כל אימון).

יהיה באמת מעניין לראות הסבר אנטומי/גיבוי מחקרי למה גב הרמות עם גב עגול לא גורמות לפציעות.

"גב עגול זה לא רע. נכון, זה עלול להגדיל את הסיכויי לפציעה קצת"
גב עגול זה לא רע , אבל בעצם אתה אומר שזה עלול להגדיל את הסיכוי לפציעה- שזה כן רע.
אני לא ראיתי אותך עד עכשיו מגבה כלום ממה שאתה אומר.
ואתה מנסה להפוך הכל , לא אמרתי שבמשקלי PR אסור למשוך עם גב עגול, שיכול להיות זה מה שהמילף הזה שלך אומר, הניסיון עצמי שלי אומר לי הרבה יותר ממישהו שכתב איזה כמה מאמרים או ספרים, כשאני עבדתי עם גב עגול היו לי כאבי גב.
ושוב זה אתה שצריך לגבות בעניין הזה ולא אני ועד עכשיו לא עשית את זה.

אני לא יודע למה אני ממשיך לענות לך. נכון, סביר להניח שזה מגדיל את הסיכויים לפציעה, כי ברור שהמצב האנטומי המושלם הוא כשעמוד השדרה בפשיטה, אבל זה בלתי אפשרי לשמור עליו במשקלים כבדים, ועצם העובדה שזה בלתי אפשרי, ואתה הולך להרים עם גב עקום בכל מקרה נותנת לגיטימציה להתאמן לפעמים עם גב עגול (לא במקרה של מתחיל).

כן, הניסיון שלך בטוח יותר גדול משלו, של סטאר ושל ריפטו. הרי אתה מתאמן לפחות יומיים, ואימנת לפחות בן אדם וחצי. זה נחמד שהיו לך כאבי גב כשעבדת עם גב עגול, אבל סביר להניח שהיית עוד מתחיל שפשוט לא יודע להפעיל את זוקפי עמ"ש שלו.

תהנה.

40 ומשהו היקף? סתם הנחה שלי, לא יודע איך לתאר לך יד גדולה.

שוב, אני מביא את הטענה שלי בהקבלה לשלך, לא בתור טענה לבד.
סטטיסטית, אפשר להגדיל את הבייספס מהרבה סטים של קרלז, אבל זה עדיין לא נכון לעשות זאת.
סטטיסטית, רוב האנשים לא נפצעים ממשיכות עם גב עקום, אבל האם זה אומר שזה בסדר נכון לעשות את זה? (גם עם זה בPR, בכל זאת, בSS זה קורה כל אימון).

יהיה באמת מעניין לראות הסבר אנטומי/גיבוי מחקרי למה גב הרמות עם גב עגול לא גורמות לפציעות.

אם אתה לא יודע איך לתאר יד גדולה אז אנחנו בבעיה. יד בסביבות 40 אפשר להשיג בערך מכל צורת אימון שהיא לא נוראית לגמרי.
מי מגדיר מה נכון לעשות ומה לא?

אם אתה לא יודע איך לתאר יד גדולה אז אנחנו בבעיה. יד בסביבות 40 אפשר להשיג בערך מכל צורת אימון שהיא לא נוראית לגמרי.
מי מגדיר מה נכון לעשות ומה לא?
אל תתחכם, אף אחד לא מגדיר, יש דברים שלא נכונים ויש כאלה שכן נכונים, אם זה משהו שגורם לפציעה זה משהו לא נכון לעשות.
אמרתי יד 40 ומשהו לא 40, גם יד 43-44 אפשר להשיג מכל צורת אימון?

וואי כמה זיוני מוח

bietarist אם אתה תתרכז בלמשוך עם גב ישר אתה אף פעם לא תמשוך באמת כבד ואתה לא תשבור שיאים לאורך זמן.

שיא בדד ליפט כמעט תמיד יוצא עם גב עגול, אין מה לעשות.
אם תתרכז בלהרים משקלים בפרופורציה למה שהתאמנת, ובטכניקה נכונה, אתה מפחית לעצמך את הסיכון לפציעה, שקיים בין אם אתה עובד קרוב למושלם ובין אם אתה עובד מעפן.

זה שתתאמן בטכניקה מושלמת (או יותר נכון קרובה למושלמות) לא מבטיח שלא תפצע, ומהצד השני, גם אם תתאמן כמו מפגר אתה לא בהכרח הולך להפצע.
אתה מגדיל\מקטין את הסיכונים, אבל שום דבר לא בטוח.

אל תתחכם, אף אחד לא מגדיר, יש דברים שלא נכונים ויש כאלה שכן נכונים, אם זה משהו שגורם לפציעה זה משהו לא נכון לעשות.

כן, אני לא מאמן ידיים וכמעט כבר לא עושה מתח כמעט חצי שנה

הייתי שמח אם תראה לי איפה כתוב מה נכון ומה לא, כי אני לא יודע.

לגבי הידיים זה כבר הופך לזיון שכל. תכתוב במדויק מה הטענה שלך ואז נתחיל לדון בכמה מהאנשים באוכלוסייה המדוברת מתאמנים כמו שאתה מתאר, וכמה מהם על סטרואידים וכו'.

אני לא יודע למה אני ממשיך לענות לך. נכון, סביר להניח שזה מגדיל את הסיכויים לפציעה, כי ברור שהמצב האנטומי המושלם הוא כשעמוד השדרה בפשיטה, אבל זה בלתי אפשרי לשמור עליו במשקלים כבדים, ועצם העובדה שזה בלתי אפשרי, ואתה הולך להרים עם גב עקום בכל מקרה נותנת לגיטימציה להתאמן לפעמים עם גב עגול (לא במקרה של מתחיל).

כן, הניסיון שלך בטוח יותר גדול משלו, של סטאר ושל ריפטו. הרי אתה מתאמן לפחות יומיים, ואימנת לפחות בן אדם וחצי. זה נחמד שהיו לך כאבי גב כשעבדת עם גב עגול, אבל סביר להניח שהיית עוד מתחיל שפשוט לא יודע להפעיל את זוקפי עמ"ש שלו.

תהנה.

כנראה אתה יודע שאתה טועה ומנסה "לצאת מזה", פתאום עכשיו אתה אומר לא במקרה של מתחיל, איפה זה היה עד עכשיו, כי עד עכשיו אמרת שזה בסדר להרים עם גב עגול ושזה גורם לך להתחזק, ואני בטוח שכמה ילדים פה ראו את מה שכתבתה וילכו ויעשו דדליפט עם גב עגול כי זה לא נורא.

אמרתי שאני סומך יותר על הניסיון שלי מאשר על מאמר או ספר, וזה לא היה כשהייתי מתחיל .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית