הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שונאת אירובי!!!

• פותח/ת השרשור mayam
  • פורסם בתאריך

mayam

משתמש מתחיל
86
1
נק' מוניטין:
1
86
1
בת 44 מתאמנת כשנה וחצי עם תוצאות לא רעות. אימוני אינטרוולים בעצימות בינונית (שזה סוג של אירובי/לב ריאה אני מניחה).
5-6 פעמים בשבוע.
ממה שאני רואה אצלי, אימונים כאלה + הקפדה מסויימת על תזונה מביאה תוצאות.
כלומר, אירובי זה לא חובה...? (הליכון, אפניים וכו').
מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חלקי התכנית מצורפים -
התכנית היא יום בשבוע רגליים, יום עליון, יום טוטאל בודי כשבינהם ימי קור-בטן שאותם אני אמורה להתחיל עם חצי שעה HIIT כלשהו: יכולה ריצה, אפניים, סקי וכו' - ואת החלק הזה אני לא עושה. עושה רק את הבטן-קור.
סיבוב ראשון עושה די רצוף, מנוחה של כדקה-שתיים בין המעגליים. לקראת המעגל השלישי יכולה לנוח יותר. תלוי בכח.אנרגיה באותו יום.
תודה.

legs.png

upper.png

total.png

hiit+abs.png

אני אנסה להיות כמה שיותר תמציתי: אם את רואה תוצאות ואת מרוצה מהן, מי אני שאתווכח ואתקן... תמשיכי ככה.
בקשר לאירובי: אם יוצא לך לעשות עבודה רצופה של יותר מ-15 דק' באימון, אני לא הייתי מודאג ממחסור באירובי.
בקשר לתכנית בכלל: לא נראית יעילה, אין דרך לאמוד התקדמות, יותר מדי נפח, אין עבודה על כוח, יותר מדי מסורבלת...

אירובי אף פעם לא חובה במובן זה שהוא אמצעי, לא מטרה.
אחת הסיבות הטובות לפעילות כזו תהיה שיפור של ה "כושר" אם זו מטרה שמעניינת אותך.
(וכמו שאת יודעת גם אימוני אינטרוולים צורכים הרבה קלוריות ומשפרים כושר כללי וכו')

• פותח/ת השרשור
@BlackSwan @אבי כהן
כן, יש עבודה רציפה ומאומצת של הרבה יותר מ- 15 דק', יותר לכוון ה- 40-50 דק'! מזיעה טוב!
זה נחמד שהכושר משתפר אך המטרה שלי היא בעיקר ירידה במשקל, חיטוב ועליה במסת שריר ואת כל אלה אני רואה בברור במראה ובתמונות השוואה.
התכנית נראית מסורבלת אבל האמת שהיא מאוד ברורה ונוחה ויש עליה הדרגתית בדרגת הקושי.
גם אני לא מרגישה שחסר לי אירובי, רק עניין אותי לשמוע עוד דעות - תודה רבה! 😃

נערך לאחרונה:
מהנסיון שלי קשה - במיוחד אצל נשים וביוחד בסוף חיטוב - לרדת במשקל ללא תוספת של אירובי.

• פותח/ת השרשור
@oz25 כנראה... אשמח להסבר.

@מרטין הגיוני מה שכתבת. אני בסוף תכנית 12 שבועות והתוצאות יפות חוץ מקצת בטן ולאב-הנדלס עיקשים שאולי עם אימון ארובי קבוע היו מתהדקים.
נראה שאצטרך ללמוד לחיות עם זה או להקפיד עוד יותר עם תזונה.
תודה.

אני בסוף תכנית 12 שבועות והתוצאות יפות חוץ מקצת בטן ולאב-הנדלס עיקשים שאולי עם אימון ארובי קבוע היו מתהדקים.
הייתי אומר שאימוני כוח יכולו להועיל לך יותר

ארובי שלי זה קיק בוקס. את לא חייבת לסבול. העיקר שהקצב לב, יהיה תואם את מה שמוגדר כארובי. את מי זה מעניין אך את מגיע לשם? אני דיי חוששת שאוננות נחשבת לאחלה אינטרוולים. במחיוד עם מישהו הפריעה לך באמצע...לכי תמצאי את הקצב אחר כך 🤡
וגם אצלי ארובי הוא היחיד שמוריד את האחוזים האחרונים. כאלה שמתרצים אותם בגנטיקה...
רק אני רואה כאן את הניגוד ?
קוראים לזה: היפוך תגובה. הרבה יותר נפוץ ממה שאתה מודעה לו.
רובנו עושים את זה. ועוד מתגאים בזה שכבשנו את ״ייצר הרע״/עצלנות. ואז לא מבינים למה אנחנו מתוסכלים כול הזמןץ

Back
למעלה תחתית