הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מדוע ספורטאים רזים

• פותח/ת השרשור Eyalzb3
  • פורסם בתאריך

Eyalzb3

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
אני רוצה לדון בשאלה שמעסיקה אותי הרבה מאוד זמן.
תמיד אומרים, שבשביל להתחזק, צריך להיות במאזן קלורי חיובי וכשאנחנו במאזן חיובי, אז טבעי שמשמינים קצת.
אז למה לעזזל ספורטאים הם כל כך רזים??
לא מדבר על מפתחי גוף שמשמינים קצת ואז עושים חיטוב, אני מדבר על ספורטאים שלא עושים חיטוב והם תמיד מחוטבים.
מה לעזזל הסוד בתזונה שלהם??
איך אני יכול להוריד קצת שומן ללא חיטוב שיוריד את עצימות האימונים שלי?
למה יש אנשים שנשארים רזים לא משנה כמה הם אוכלים?

אני צריך סדר בעניין הזה.

• פותח/ת השרשור
הוא אמר לך, חומרים, אין שום סיכוי אחר להשאר חטוב שנים שלמות ועדיין להרים משקלים

אני לא מדבר רק על ספורטאים שמרימים משקלים, אני מדבר גם על כדורגלנים למשל או על ספורטאים חובבים, שיש כאלה שנראה שלא משנה מה הם יכניסו לבטן, הם ישארו חטובים

אני לא מדבר רק על ספורטאים שמרימים משקלים, אני מדבר גם על כדורגלנים למשל או על ספורטאים חובבים, שיש כאלה שנראה שלא משנה מה הם יכניסו לבטן, הם ישארו חטובים
הם רזים
יש כאלה עם מעט יותר מאסת שריר
ובהינתן אחוז שומן נמוך זה נראה מעט יותר בולט
אבל לא משהו חריג או מיוחד
סך הכל מסתכם בגנטיקה, תזונה, אימונים..חומרים לפעמים.
אין משהו מיוחד

אני מכיר ספורטאי ברמה עולמית באופן אישי והוא לעולם לא נמצא במאזן חיובי למעט יום בשבוע (סופ"ש בדר"כ).
משמעת תזונה מהמעלה הראשונה - ארוחות קטנות למעט הארוחה לפני אימון והמון קלוריות בתחרויות.

הספורטאים המתחרים שאני מכיר אוכלים המון זבל, לא מזריקים כלום ועם גוף מדהים.
הניחוש שלי? בחור שמצליח בספורט תחרותי( כדורסל, כדורגל, גודו ושאר ירקות) מעבר לכמות ספורט המשוגעת שהוא עושה הוא עם גנטיקה מצוינת. לא מכיר שום מחקר בנושא, אבל קל לי להניח שבחור שנולד אצן מהיר גם נולד עם גנטיקה טובה בכל נושא מסת השריר.

• פותח/ת השרשור
הספורטאים המתחרים שאני מכיר אוכלים המון זבל, לא מזריקים כלום ועם גוף מדהים.
הניחוש שלי? בחור שמצליח בספורט תחרותי( כדורסל, כדורגל, גודו ושאר ירקות) מעבר לכמות ספורט המשוגעת שהוא עושה הוא עם גנטיקה מצוינת. לא מכיר שום מחקר בנושא, אבל קל לי להניח שבחור שנולד אצן מהיר גם נולד עם גנטיקה טובה בכל נושא מסת השריר.

אוקי, אז נניח שבגנטיקה שלהם הם מחוטבים, זה אומר שיש להם חילוף חומרים מהיר, ואז זה אומר שהם צריכים לאכול יותר מאדם רגיל בשביל להגיע למאזן חיובי, עדיין לא מסביר למה יש אנשים שיכולים להיות במאזן קלורי חיובי בלי להשמין. תקנו אותי איפה פה טעיתי.

מי אמר שהם במאזן קלורי חיובי?!
ספורטאי העלית כמו מייקל פלפס לדוגמא שטוען שהוא אוכל ביום בסביבות ה7-8 אלף קלוריות, אבל ביום שלם של שחייה בבריכה הוא שורף את מרבית האנרגיה הזאת אם לא את כולה.
כל ספורטאי העלית האלה הם אנשים שכל עולמם סובב סביב הכושר הגופני והספורט בו הם מתמחים.
ושוב יש חומרים בסיפור שורפי שומנים וכו'

• פותח/ת השרשור
מי אמר שהם במאזן קלורי חיובי?!
ספורטאי העלית כמו מייקל פלפס לדוגמא שטוען שהוא אוכל ביום בסביבות ה7-8 אלף קלוריות, אבל ביום שלם של שחייה בבריכה הוא שורף את מרבית האנרגיה הזאת אם לא את כולה.
כל ספורטאי העלית האלה הם אנשים שכל עולמם סובב סביב הכושר הגופני והספורט בו הם מתמחים.
ושוב יש חומרים בסיפור שורפי שומנים וכו'

לא צריך להיות במאזן קלורי חיובי בשביל להתחזק? מאזן קלורי חיובי תקף רק לפיתוח גוף?

• פותח/ת השרשור
צריך אבל על איזה ספורט אתה מדבר?! בטריאתלון ובמרתון הכוח חשוב פחות מהסיבולת לעומת הרמת משקולות.

בטריאתלון למשל, אין צורך במאזן קלורי חיובי?
ומה לגבי ספורטאים של ריצות קצרות?

בטריאתלון למשל, אין צורך במאזן קלורי חיובי?
ומה לגבי ספורטאים של ריצות קצרות?
להיפך. בטריאתלון אסור חלילה שתהיה גדול. בכל הענפים של הזמנים הממושכים אתה תראה שחיפים. למה? כי בשביל סיבולת לא צריך מסה. להיפך, מסה פוגעת בסיבולת. למרחקים ארוכים אתה צריך לשקול כמה שפחות. גם שריר וגם שומן. בגלל זה ככה נראית לך תחרות 10K באולימפידה:

בריצות קצרות זה שונה, אבל יש משהו שאתה כנראה לא מבין. לא צריכים להיות תמיד במאזן קלורי חיובי. מאזן קלורי חיובי = לגדול. לא תמיד אתה צריך לגדול. גם בפווארליפטינג למשל אתה תראה שרוב ספורטאי העילית נשארים באותה קטגוריה. אריק ליליבריכג' שוקל 140 כבר נצח בערך והעלה את הסקוואט שלו בלא מעט בכלל בלי לעלות גרם. כנ"ל הרבה מאד ליפטרים אחרים. באתלתיקה, בכדורגל, כדורסל וכו' כשאתה מסתכל על העילית אתה מסתכל עליהם ברוב הזמן כבר במצב ה"מושלם" עבורם מבחינת המסה שלהם. הם לרוב לא בשלב שהם מחפשים להוסיף מסה והם על מאזן ניטרלי.

למה הם רזים? מעניין..? אולי כי הם פאקינג עוסקים בספורט אירובי כלשהו ועושים אותו 24/7 ? השם "ספורטאי" כנראה לקוח מהשורש ספורט שאומר שאתה לא יושב במשרד אלא כל היום בתזוזה, הם לא מפתחי גוף משמע לא חשוב להם להיות במאזן קלורי חיובי כדי לעלות שריר

אני מכיר ספורטאי ברמה עולמית באופן אישי והוא לעולם לא נמצא במאזן חיובי למעט יום בשבוע (סופ"ש בדר"כ).
משמעת תזונה מהמעלה הראשונה - ארוחות קטנות למעט הארוחה לפני אימון והמון קלוריות בתחרויות.
באיזה תחום/ענף הוא מתחרה?

איך זה שהוא התחזק בלי לעלות במשקל?
יש בגדול 2 סיבות להתחזקות.
1. גדילה במסת שריר - יותר שריר= יותר כח.
2. ייעול מערכת העצבים - הסיבה העיקרית שאנחנו מתחזקים, והסיבה שהבודיבילדרים הכי גדולים הם לא האנשים הכי חזקים. ובשביל זה אתה לא צריך לגדול. מאזן חיובי יעזור גם פה כי הוא מאפשר התאוששות טובה יותר, אבל הוא לא דבר בגדר חובה.
כמובן שבמיוחד בפווארליפטינג זה מאד רצוי אם עוד לא הגעת לפוטנציאל שלך כי: ראה סעיף 1, אבל אפשרי אפילו להתחזק במאזן קלורי שלילי לפעמים בגלל ייעול מערכת העצבים.

אני רוצה לדון בשאלה שמעסיקה אותי הרבה מאוד זמן.
תמיד אומרים, שבשביל להתחזק, צריך להיות במאזן קלורי חיובי וכשאנחנו במאזן חיובי, אז טבעי שמשמינים קצת.
אז למה לעזזל ספורטאים הם כל כך רזים??
לא מדבר על מפתחי גוף שמשמינים קצת ואז עושים חיטוב, אני מדבר על ספורטאים שלא עושים חיטוב והם תמיד מחוטבים.
מה לעזזל הסוד בתזונה שלהם??
איך אני יכול להוריד קצת שומן ללא חיטוב שיוריד את עצימות האימונים שלי?
למה יש אנשים שנשארים רזים לא משנה כמה הם אוכלים?

אני צריך סדר בעניין הזה.
קראתי את השאלה בפעם השנייה, ואני אשמח אם תיתן דוגמא לספורטאים כאלה: תמונות וענפי ספורט בהם הם מתחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית