עבודה בזמן תואר ראשון, שנה א', הנדסה.

avivchoen

משתמש משקיע
2,166
570
נק' מוניטין:
2,491
2,166
570
מתחיל באוקטובר הנדסת תעו"נ,
רציתי לדעת אם מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו(וכו' וכו'...)
שהצליח לשלב עבודה בזמן שנה א' של תואר בהנדסה כזה או אחר.

בכללי העבודה שלי זה מלצר, 2 משמרות בשבוע של 4-5 שעות כל אחת, 75 ש"ח ממוצע לשעה.
יוצא לי, אם אני נשראר, לתת 10 שעות בשבוע.

זהו, אשמח לדעת על אנשים שהצליחו\לא הצליחו לשלב.

איפה לומד?
בעקרון לא צריכה להיות בעיה עם 2 משמרות בשבוע, פשוט תצטרך לדעת לנצל את הזמן הפנוי שלך ללמידה בצורה הטובה ביותר

2 משמרות בשבוע של 5 שעות כל אחת לא יהרוג אותך. לא אתפאר בהשגי הדגולים בתחום הזה, אומר רק שיש אנשים שמצליחים לעבוד הרבה יותר ולהצליח בלימודי הנדסה. הכל תלוי בך וזה מאוד סובייקטיבי, יש אנשים שבקושי מסיימים תואר בלי לעבוד, יש אנשים שעובדים ומסיימים,כמו שיש אנשים חזקים יותר ופחות, הטבע ברא אנשים חכמים יותר או פחות.
חוץ מזה זה גם עניין של ניצול זמן, אם אתה יכול בזמן שנותר לך ללמוד ולא לרחם על עצמך ולנוח, אז אפשר להספיק הכל.

מתחיל באוקטובר הנדסת תעו"נ,
רציתי לדעת אם מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו(וכו' וכו'...)
שהצליח לשלב עבודה בזמן שנה א' של תואר בהנדסה כזה או אחר.

בכללי העבודה שלי זה מלצר, 2 משמרות בשבוע של 4-5 שעות כל אחת, 75 ש"ח ממוצע לשעה.
יוצא לי, אם אני נשראר, לתת 10 שעות בשבוע.

זהו, אשמח לדעת על אנשים שהצליחו\לא הצליחו לשלב.
אפשר לשלב, אני ומאיה שילבנו, גם אחי הגדול שילב...
קח בחשבון שבמהלך הסמסטר אתה לא כזה "לומד" אבל מגיש תרגילים ושיעורי בית ועושה כל מיני תרגילים בשביל ציון (חלקם 30% מהציון הסופי ויכולים לקחת הרבה שעות), אבל חוץ מזה, רוב הלימודים של רוב האנשים נעשית בתקופת המבחנים.
תבנה מערכת ותראה כמה ימים יצאו לך בשבוע, תשאיר לך יום חופש אחד לפחות, אחרת אתה תתפגר, ותשאיר לך יומיים (יום חופש + 2 חצאי ימים קצרים) לתרגילי בית וחזרה על החומר ואתה יכול להצליח.
דגש על תקופת מבחנים: עדיף לא לעבוד בכלל אם אתה נשאר מלצר... לפעמים יש 3-4 ימים בין כל מבחן וזה קשה רצח בשילוב עם עבודה.
דבר איתי אם אתה רוצה לשאול שאלות יותר ממוקדות.. אני לא לומד בדיוק את מה שאתה תלמד אבל זה דומה מבחינת העומס וסוגי הקורסים

נערך לאחרונה:
לדעתי בסמסטר א׳ אל תעבוד בכלל. קשה להעריך את הקושי של הלימודים עד תקופת המבחנים הראשונה.
הפיתוי לעגל פינות בלימודים בגלל עבודה גדול מדי. לדוגמא להעזר בפתרונות משנה קודמת בתרגילי הבית במקום לפתור לבד ב 100% כדי לחסוך זמן.
בסמסטר א׳ אמורות להיות לך כמה מטרות
1. לעבור את כל המבחנים כדי לחסוך מועדי ב׳
2. להשיג ממוצע כמה שיותר גבוה בקורסים הכבדים
אם שרדת בשלום את סמסטר א׳ לדוגמא ממוצע 80+ בלי מועדי ב׳. תשקול עבודה מצומצמת.
אלא אם העבודה היא לצורך למטרות קיום, הייתי מתחיל לעבוד במקצוע בסוף שנה שנייה.

אפשרי בהחלט, מתאים לחרוצים, לא פעם בא על חשבון ציונים.
להיצמד למה שחנן אמר ככל האפשר.

אני עובד בתור מאמן כושר בזמן הלימודים בקצת יותר שעות.
אצלי לפחות יש מלא עבודות הגשה שאוכלות מלא זמן, אז קשה אבל אפשרי.

אפשרי כן ברמה כזו או אחרת, אבל תבין שזה יבוא על חשבון הזמן החופשי שגם ככה אין לך.

אפשר כן, כדאי לא בטוח
לדעתי המשפט האחרון של חנן מסכם הכי טוב.
אם זה למטרות קיומיות אז אין ברירה אלא להקיע ולהצליח הכל.
אם לא, לדעתי לא להתחיל לעבוד עד שנה ב' ובאידיאל עד אמצע/תחילת שנה ג'

בשנים האלה תוכל לעבוד משרת סטודנט אוךי כבר מהתואר ואז פחות שעות = יותר כסף וגם זה ניסיון טוב להמשך.
וגם לדעתי לוקח באמת שנה-שנתיים לתפוס את הקושי וצורת הלימוד של תואר ראשון בהנדסה

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם סידרתם לי קצת את הראש,
אני מניח שאני אתפתר, חסכתי יפה ללימודים, אני גר עם ההורים והכסף לא למטרת קיום ככה שאני אוותר כנראה.

ועוד בהתחשב ב8 שעות אימון אז בכלל צפוץ.
תודה לכולם!

התחלתי לעבוד בתחום שלי באמצע שנה שנייה, אם יש לך אפשרות למצוא עבודה בתחום אז עוף על זה, אם לא, עדיף שלא.

אני מתכנן ללמוד תואר פחות קשה, פסיכולוגיה וקרימונולגיה, אך שעות העבודה שלי ישארו 4 פעמים בשבוע בערך 7-8 שעות במשמרת (לילה)
פעמיים בשבוע נראה לי קטן עליך, ובנוסף אתה יוצא עם 3 אלף בחודש שזה אחלה.

אני מתכנן ללמוד תואר פחות קשה, פסיכולוגיה וקרימונולגיה, אך שעות העבודה שלי ישארו 4 פעמים בשבוע בערך 7-8 שעות במשמרת (לילה)
אתה לא מדבר מנסיון אלא בתאוריה לכן זה לא רלוונטי

• פותח/ת השרשור

סיימתי מכינה להנדסהת מה שאמור להיות הרבה יותר פשוט משנה א',
בקושי את ה2 משמרות האלה בשבוע הצלחתי לדחוף.

תודה על הדעה בכל אופן.

התחלתי לעבוד בתחום שלי באמצע שנה שנייה, אם יש לך אפשרות למצוא עבודה בתחום אז עוף על זה, אם לא, עדיף שלא.

מאמין שרק באמצע השנה השנייה אוכל למצוא אבל כמובן שזה משהו שחייבים לחטוף אם תהיה האופציה.
תודה על הדעה.

לא מאמין שאני אפסיק למלצר אחרי ככ הרבה זמן 🙄

מה דעתכם על לימודי ערב (הנדסת תוכנה)? העומס פי כמה קטן יותר, 3 ערבים בשבוע וימי שישי לסירוגין.
הסיבה שבחרתי לימודי ערב היא על מנת לעבוד ולממן את התואר, אפשר גם להמשיך באימונים.

מה דעתכם על לימודי ערב (הנדסת תוכנה)? העומס פי כמה קטן יותר, 3 ערבים בשבוע וימי שישי לסירוגין.
הסיבה שבחרתי לימודי ערב היא על מנת לעבוד ולממן את התואר, אפשר גם להמשיך באימונים.
לא קל, ושוב אני אגיד, עדיף שתחסוך כסף ללימודים לפני שאתה מתחיל ללמוד, ואם אתה הולך לעבוד אז רק בתחום, אחרת תסיים תואר ולא תמצא עבודה שנה במקרה הטוב

קח בחשבון שהיכולת למצוא עבודה בתור בוגר מאוד מושפעת מאיפה למדת ומה הממוצע שלך כאשר גם בהמשך מקום העבודה הראשון שלך משליך על מקומות העבודה הבאים.
לדוגמא בוגר טכניון שיתחיל לעבוד בגוגל במשרת פיתוח ירוויח כבר במשרה הראשונה הרבה יותר מאשר בוגר מכללה שימצא עבודה כבודק qa או מפתח בחברת א.א.מחשבים
ובטוח שגם המשרה הבאה תהיה איכותית יותר.

לימודים אקדמיים זאת השקעה לטווח ארוך, צריך להערך להוצאה כספית של כמה עשרות אלפי שקלים בשנה על הוצאות ואובדן הכנסה. כאשר כל הזמן צריך לחשוב על העתיד ולא על הטווח הקצר.

כמו ש @vithano כתב כל חודש אחרי סיום הלימודים שתבזבז בחיפוש עבודה או בעבודה בשכר נמוך כבר שווה אלפי שקלים.

העניין הוא שאין לי אפשרות אחרת, אני כבר מבוגר קצת (25) ואסיים תואר מאוחר. אני נשוי אין לי כסף בחסכון ואני רוצה לצאת מהמצב הקיים ולהרוויח משכורת מכובדת.
אני חייב לעבוד תוך כדי לפחות משרה חלקית (ההורים משתדלים לעזור גם).
הבנתי שלימודי ערב מותאמים לבעלי משפחה שעובדים משרה מלאה, שונה מאוד צלימודי יום, סך השעות השבועי קטן פי 2.
וואלה רק הורדתם לי את הבטחון חח.
המטרה שלי למצוא עבודה בתחום כבר בשנה שלישית, תואר 5 שנים. עד אז צריך לממן בעזרת בעבודה רגילה.

@Nikita במקרה הזה הייתי עושה משהו שונה. לומד קורס של פיתוח אפליקציות / תכנות web ומשתלב בעבודה בתפקיד התחלתי ותוך כדי מתחיל את הלימודים.
ככה תצבור נסיון במקביל ללימודים.
כל זאת בהנחה שאתה מעריך שאתה מוכשר בתחום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית