הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התלבטות בין 2 תכניות לחיטוב.

• פותח/ת השרשור ran10
  • פורסם בתאריך

ran10

משתמש מתחיל
233
44
נק' מוניטין:
73
233
44
שלום חברים.

בשבוע שעבר התייעצתי כאן עם החברים לגבי חיטוב או מסה והומלץ לי ללכת לחיטובון קטן ואח"כ ללכת על מסה. השרשור המלא+תמונות כאן (ייעוץ - SS או חיטוב)

אני מתלבט בין 2 תכניות.

נתונים: גיל:35
משקל:78
גובה:177

RMR=2050

הפחתה קלורית בשלב ראשון:200 קלוריות.

תכנית אימון ראשונה:AB שלקחתי מהאתר (3 פעמים בשבוע) עם שינויים קלים שיצויינו.

A

סקוואט 6*2
בנצ' פרס 8*3
בנט אובר רואו 8*3
הרחקת כתפיים בדמבלים 10*2
כפיפת מרפקים בדמבלים 12*2
משקולת מאחורי הראש (במקור לחיצה צרפתית) 10*2

B

סקוואט 5*2
דדליפט 8*1
מקבילים 6*3
מתח 8*3
פרס כתפיים 6*3
בטן כפיפת גו

1.האם תוכלו לייעץ לי איזו תרגילים אפשר להכניס במקום מתח (לא מצליח לעשות יותר מ3 עליות) ומקבילים.
2.כמה אירובי צריך לעשות ומתי? אני יכול לבוא למכון 6 פעמים בשבוע.

בשבוע האחרון נחשפתי ל 5*5 של ביל סטאר וחשבתי לקחת אותה משתי סיבות האחת היא מפני שהיא בנויה על טהרת המורכבים והשניה היא בגלל העלייה המתונה יחסית במשקלים. השאלה היא האם לי,כאדם שלא עשה תכנית מסה מתאים לקחת תכנית כזו? ובנוסף משקלי העבודה ההתחלתיים שלי לא גבוהים ביחס לחברים שהתחילו תכנית זו (קראתי כמה לוגים). השאלה האם מכיוון שאני בגירעון לקחת אותה למרות שאצטרך להאט את קצב העלייה במשקל?

בתודה מראש לעונים וסורי על החפירה

1.האם תוכלו לייעץ לי איזו תרגילים אפשר להכניס במקום מתח (לא מצליח לעשות יותר מ3 עליות) ומקבילים.
במקום מתח אם יש לך גרביטון אז אפשר לעשות עליו (המכשיר הזה שאתה עולה עליו ועוזר לך לעשות מתח). אם אין אז אפשר פולי עליון. במקום מקבילים אפשר, שוב, בגרביטון, אם אין אז אפשר בנץ' באחיזה צרה.
2.כמה אירובי צריך לעשות ומתי? אני יכול לבוא למכון 6 פעמים בשבוע.
אין כמות אירובי שצריך לעשות. אתה יכול להתחטב גם בלי אירובי בכלל. מה שאירובי עושה מבחינת חיטוב זה שורף קלוריות וכך מאפשר לך לאכול יותר. אם אתה לא רוצה לעשות אירובי אתה לא חייב, פשוט תגיע לגרעון קלורי בעזרת תזונה בלבד.
השאלה היא האם לי,כאדם שלא עשה תכנית מסה מתאים לקחת תכנית כזו? ובנוסף משקלי העבודה ההתחלתיים שלי לא גבוהים ביחס לחברים שהתחילו תכנית זו (קראתי כמה לוגים). השאלה האם מכיוון שאני בגירעון לקחת אותה למרות שאצטרך להאט את קצב העלייה במשקל?
אין בעיה בשילך לקחת את התכנית הזאת, אני חושב גם שהיא תהיה עדיפה לך מהתכנית השניה כרגע. התנאי היחיד הוא שאתה יודע לבצע את התרגילים בתכנית בטכניקה טובה (שזה בעצם אמור להיות התנאי לבצע כל תכנית בכל מצב). אם המשקלים שלך נמוכים אז יש לך יותר סיכוי להעלות אותם גם בחיטוב מאשר אם משקלי העבודה היו גבוהים יותר. פשוט שים לב שבגלל הגרעון הקלורי אתה עלול להיתקע במשקלי עבודה בשלב כלשהו. כשזה קורה פשוט תעבוד עם אותו משקל בלי לנסות להעלות בשבוע הבא.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה רבה.

אני החלטתי ללכת על הלינארית. אז בשבוע הבא נפתח לוג וקדימה לעבודה

Back
למעלה תחתית