הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

SS עם עקמת?

MiraclesMan

משתמש פעיל
484
85
נק' מוניטין:
97
484
85
*לפני הכל אני אבהיר שאני מודע לזה שהתיעצות פה זה לא תחליף לרופא ואני רואה רופא בקרוב(פףףף עד שיגיע התור..)

עכשיו לנושא
התחלתי SS לפני כ חצי שנה ואז יצאתי לחופש של חודשיים ואני 3 שבועות מתאמן כרגע .
בשבועיים האחרונים בערך התחלתי להרגיש כאבים בצד ימין בגב באיזור ה scapula והעמוד שדרה
הלכתי לעשות צילום בנתיים (צריך לחזור לרופא..) ולפי מה שזה נראה חוליה L4 אני חושב
עקומה לצד.(אגב, איך קוראים לסוג כזה של עקמת)
מישהו עם נסיון או שיודע מידע כללי יודע אם במצב כזה מותר להמשיך להתאמן בכלל?
ואם בכלל יש אפשרות לתקן את הדבר הזה
אני לחוץ מוות מזה שאולי אצטרך בכלל לפרוש מהאימונים בגלל זה..ושאי אפשר לתקן את זה

אכן הייעוץ כאן אינו מהווה תחליף לרופא, ולכן חשוב שתראה רופא בעניין הזה והוא אומר את המילה האחרונה. לא ראיתי את הצילום, אבל לפי דבריך נראה שאין קשר בין שני הדברים (הכאב והעקמת - שמהסוג שלך קוראים סקוליוזיס) משום שחוליה L4 נמצאת בערך בקו הטבור אבל אתה ציינת את הכאב ליד הסקפולה.
בכל מקרה, סקוליוזיס קל הוא מצב די נפוץ באוכלוסיה - אף אחד לא נולד מושלם ולפעמים חוליות לא יושבות בדיוק כמו שהן צריכות. אני חושב שאתה יכול להמשיך להתאמן, אבל להוריד עומסים ולהימנע מתרגילים שגרמו לך לכאב.

רפואה שלמה 😃

יש לי חבר טוב עם עקמת רצינית ופלטפוס ובשנה האחרונה מאז שנתתי לו לעשות סקוואט ודדליפט היציבה שלו השתפרה, גם העקמת במצב טוב יותר.
אולי יש מגבלות קטנות פה ושם אבל אני לא חושב שתצטרך לפרוש, ההיפך לדעתי זה רק יעזור.

• פותח/ת השרשור
אכן הייעוץ כאן אינו מהווה תחליף לרופא, ולכן חשוב שתראה רופא בעניין הזה והוא אומר את המילה האחרונה. לא ראיתי את הצילום, אבל לפי דבריך נראה שאין קשר בין שני הדברים (הכאב והעקמת - שמהסוג שלך קוראים סקוליוזיס) משום שחוליה L4 נמצאת בערך בקו הטבור אבל אתה ציינת את הכאב ליד הסקפולה.
בכל מקרה, סקוליוזיס קל הוא מצב די נפוץ באוכלוסיה - אף אחד לא נולד מושלם ולפעמים חוליות לא יושבות בדיוק כמו שהן צריכות. אני חושב שאתה יכול להמשיך להתאמן, אבל להוריד עומסים ולהימנע מתרגילים שגרמו לך לכאב.

רפואה שלמה 😃
יש לי חבר טוב עם עקמת רצינית ופלטפוס ובשנה האחרונה מאז שנתתי לו לעשות סקוואט ודדליפט היציבה שלו השתפרה, גם העקמת במצב טוב יותר.
אולי יש מגבלות קטנות פה ושם אבל אני לא חושב שתצטרך לפרוש, ההיפך לדעתי זה רק יעזור.
אין בעיה להתאמן עם עקמת.

תודה לכולם על התגובות רק עכשיו ראיתי
ואני לא בטוח שזה סקוליזיוס כי זה פשוט רק חוליה אחת שעקומה לצד ולא מסובבת כלפי פנים (או שאני מתבלבל עם קיפוזיס?)
החוליה המדוברת היא מול הסקפיולה בערך ולא בקו הטבור (לא הכי טוב בשמות של חוליות :D סליחה מראש)
ולצערי יש לי גם פלטפוס חח רק שבשבועיים האחרונים זה באמת התחיל לכאוב, ואין לי בעיה של יציבה פשוט כמו שאמרתי
חוליה אחת שמסובבת וזה עושה לי כאבים באיזור הסקפיולה
בדרך כלל רופאים ממליצים על שחיה לעקמת, אבל אני לא רוצה ממש לעשות משהו שאני פחות אוהב
(אני נמצא כרגע ב SS)
יש לי תוור לשבוע הבא לרופא.. נקווה לטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית