הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בלאטס השמאלי בעת ביצוע חתירה / מתח

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
היי חברים אשמח מאוד לקבל ייעוץ לגבי לגבי כאבים שסוחב עימי כחודש, לאחרונה עם התגברות משמעותית. הכאבים קורים בכל פעולה שמחייבת כיווץ של הלאטיסמוס דורסי (מתח, חתירה, דדליפט, אפילו שחייה..). הכאב הוא ממש באיזור של החיבור של הלאטס השמאלי עם היד/בית שחי . התחושה שאני מרגיש בכל חזרה במתח היא של קריעה של היד מן החיבור שלה באיזור של הלאטיסמוס והבית שחי, ומה שמוזר זה שאחרי 2-3 חזרות הכאב פוחת ואני כן יכול להשלים את הסט כרגיל אך לאחר מכן הכאבים מלווים אותי במשך היום ושוב פעם בכל תחילת שסט של תרגיל שמערב את האיזור של השריר הזה.
אשמח מאוד לשמוע מכם מה אפשר לעשות כדי להעלים את הכאב המטריד הזה שבינתיים רק מתגבר מאימון לאימון אפילו גם לאחר שהורדתי משקלים ועומס,זה לא עובר.
תודה מראש!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התגובה. לאורתופדים אני לא הולך כי הם לאורך כל חיי רק המליצו לי לקחת כדורים נגד דלקת וכל מיני משחות שאף פעם לא עזרו...לגבי מנוחה מכיוון שהשריר הזה מעורב כמעט בכל תרגיל בחדר כושר זה אומר שאצטרך לגמרי להפסיק להתאמן (חוץ מרגליים). עדיף להפסיק לגמרי או כן להתאמן בכל זאת אך עם משקלי עבודה התחלתיים שלא גורמים לכאב? (למשל אם אמשוך 60 קילו יכאב לי מאוד אבל עם 10 קילו לא ארגיש כאב). מה עדיף?

הייתי ממליץ על שילוב של כל השלושה שהזכרתי כדרך לטיפול מירבי בבעיה. אמנם איני יודע מה הבעיה המדויקת, אתה יכול לקחת טיפול תרופתי, לנוח שבוע ללא אימונים כלל (תתפלא עד כמה הגוף שלנו יעיל בריפוי עצמי בעת מנוחה) תוך כדי תרגילים יומיומיים (רצוי בבוקר לפני פעילות יומיומית רגילה) של עיסויים עצמיים (עם כדור טניס/לקרוס/זיזים - עולים גרושים).

דוגמה לתרגילים שיכול להועיל לך:

אתה יכול לחמם את האיזור עם משחת בנגיי ואחר כך לשים משחת וולטרן.

לאחר כשבוע חזור לפעילות רגילה (תרגילים שלא מערבים את האזור הכואב) ואחר כך חזור לתרגילים שהיית עושה במשקלים התחלתיים מאוד ותראה לאן זה מתקדם.

מקווה שעזרתי,
😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית