הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שומנים

אזולאי

משתמש משקיע
3,342
7
נק' מוניטין:
5,308
3,342
7
לפי מה שהבנתי מהמאמר של מישל על שומנים מומלץ לצרוך חומצות שומן רב בלתי רווי, אחד המקורות לזה הם אגוזים ושקדים.
לפי מה שהבנתי (לא זוכר איפה קראתי בדיוק) לא מומלץ לצרוך פיצוחים (במקרה הזה אגוזים ושקדים) קלויים, אלא רק טבעיים. השאלה שלי היא כיצד משפיע תהליך הקלייה (חימום) על השומן שנמצא באגוזים\ שקדים ?האם הוא הוא אופך אותו לרווי?
שאלה נוספת, אני בן 17 ובקושי צורך (אם בכלל) אומגה 3 , האם זה ואיך זה יכול להשפיע עליי? האם אומגה3 זה חובה בכל תפריט?
תודה לעונים:s28:

קלייה מעלה את יחס השומן הרווי, בנוסף הבנתי שחלק מחומצות השומן הופכות ללא פעילות בחום מסויים (כמו למשל, טיגון עם שמן זית מוריד מאיכותו), אני משער גם שבקלייה עלולים להווצר שומני טראנס.

ואני מניח שמשה עוד מעט ייתן את ההכרעה בעניין... :-]

באשר לאומגה 3, למרות שזה תוסף נפוץ בחברה המערבית (ובודי-בילדינג בפרט) אין זה מיוחד יותר מאומגה 6 או אומגה 9 שאתה צורך באופן קבוע בכמויות בתזונה הרגילה. בגלל מיעוט בכמויות האומגה 3 במאכלים שלנו בגלל האוכל המעובד, המחסור בגיוון ואכילה מועטת יחסית למה שהטבע מציע וגם התזונה הלקוייה של האוכל שלנו (התזונה של הבקר, עופות, דגים וכן הלאה).
מפה הצורך לשים לעניין דגש מודע כאשר במצב אידיאלי אנחנו צורכים אומגה 6 ואומגה 3 ביחס של כ-1:1.
לכן, מומלץ באופן גורף לכל בן-אנוש לדאוג לייצב את העניין בתזונה שלו אם זה באכילת דגי-מים קרים מדי יום או תיסוף באומגה 3.

נערך לאחרונה:
חימום פותח את הקשרים הכפולים בין הפחמנים ולכן חד/רב בילתי רווי יהפוך לשומן רווי(שאין בו קשרים כפולים)
השומן המומלץ ביותר אם כבר לחימום הוא חד בילתי רווי, שהוא הכי עמיד בטמפרוטורות גבוהות. איזה מומחה אמר לי ששמן קנולה למרות שיש בו פחות חד בלתי רווי משמן זית בכל זאת מומלץ יותר לחימום ופחות ממנו יהרס לשומן רווי, לא יודע כמה זה נכון לא בדקתי. מחימום חד פעמי וקצר אין הרבה מה לדאוג הבעיה היותר רצינית היא צ'יפס ופלאפל במסעדות שמחליפים שמן פעם בחודש והשמן רותח שעות על גבי שעות, אם אני זוכר נכון שמן יכול להפוך(במקסימום אחרי תקופה) לאזור ה- 70%-80% שומן רווי!
בקשר לאומגה 3 הבעיה היא שהגוף מנצל את האומגה 6 לתפקידים שאותם צריך לעשות אומגה 3 וזאת הבעיה הכי רצינית, חוץ מזה אם אני לא טועה יש מאגרים של אומגה 3 במוח שהגוף גם מנצל, לא בטוח.
בכל מיקרה, אין לו תחליף וחייב לקבל אותו מבחוץ!

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, משה אם יש לך משהו להוסיף\ להעיר אשמח לשמוע:193ek:
באשר לרומגה 3 , עד עכשיו האמת בקושי צרכתי ( פעם בשבוע -שבועיים) איזה חתיכה טובה של דג סלמון בארוחת שבת... אז אני מבין שזה לא מספיק.
האמת אני מעדיף לאכול יותר ( במקרה הזה אני אלך על אגוזים)אוכל שמכיל אומגה 3 מאשר לקחת כדורים שלא טעימים במיוחד...
בהנחה שהצריכה של האומגה 3 אצלי תגיע רק מאוגזי מלך, מהי הכמות שעליי לצרוך?
תודה (וואי איזו חפירה יצאה לי:98sf:)

• פותח/ת השרשור
מקפיץ
האם 5-10 גרם שומןביום שיבוא ממקור עשיר באומגה 3 (כמו אגוזי מלך) זה יעשה את העבודה או שצריך יותר?
מהי הכמות שעליי לצרוך?

תודה רבה, משה אם יש לך משהו להוסיף\ להעיר אשמח לשמוע:193ek:
באשר לרומגה 3 , עד עכשיו האמת בקושי צרכתי ( פעם בשבוע -שבועיים) איזה חתיכה טובה של דג סלמון בארוחת שבת... אז אני מבין שזה לא מספיק.
האמת אני מעדיף לאכול יותר ( במקרה הזה אני אלך על אגוזים)אוכל שמכיל אומגה 3 מאשר לקחת כדורים שלא טעימים במיוחד...
בהנחה שהצריכה של האומגה 3 אצלי תגיע רק מאוגזי מלך, מהי הכמות שעליי לצרוך?
תודה (וואי איזו חפירה יצאה לי:98sf:)
הבעיה באגוזים שהיחס אומגה 6 ל3 שם הוא ממש מעפן משהו כמו 1:5-6, ומה לא טעים לך בכדורי אומגה 3? אני לוקח כבר שנים ואין לזה שום טעם, של איזו חברה ניסית?

• פותח/ת השרשור
חחח לא אמרתי שזה לא טעים ולא ניסיתי מעולם
פשוט אמרתי שאני מעדיף לקבל אומגה 3 מאוכל ( כמו אגוזים) שכך גם אהנה מהטעם (של האוכל).
אז לא כדי לצרוך מאגוזים אלא אך ורק מהקפסולות?
ועד שאלה, עד עכשיו בקושי צרכתי, אם אני יתחיל עכשיו לקבל אומגה 3 אני אמור להרגיש שינוי\ שיפור מסוים במשהו?
תודה

זה משהו שההשפעות שלו זה לאורך טווח, תלוי בך סה"כ אי אפשר לדעת הדברים החיוביים שלו ידועים וגם שנויים במחלוקת וסה"כ זה לא משהו שאמור להקפיץ לך מרץ או להראות על פני השטח זה משהו שהוא דיי "פנימי" אפשר להגדיר , כדוגמא השפעות חיוביות על הלב וכלי הדם , שיפור הריכוז , כולסטרול וכו'.
מעט מאוד אנשים דיווחו על שיפור בעור אבל גם זה בשימוש ממושך של 2-3 חודשים לפחות (יש גם את החולי נפש שלקחו 30 גרם)

• פותח/ת השרשור
הבנתי, תודה
קראתי פעם שזה עוזר בקשב וריכוז בגלל זה שאלתי...
אז אתה בעצם לא ממליץ לנסות להסתמך על אגוזי מלך כמקור לאומגה 3 ?(יש מקורות מזון אחרים חוץ מזה ומדגים?)

נערך לאחרונה:
לא להיסתמך בכלל על אגוזים, אם כבר אתה רוצה אומגה 3 מהצומח תנסה שמן פשתן. אבל אין תחליף לשומן דגים בכל מצב!

לא זה לא היחס, באומגה 3 מהצומח המולקולה שונה, אלפא לינולנית (ala)והיא יותר קצרה. הגוף משנה אותה בעצמו ל epa/dha אבל לא במספיק יעילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית