הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה עם קורות חיים - משרת סטודנט הייטק

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
יש פה מישהו שמבין בכתיבת קורות חיים ויכול לייעץ לי או לשפץ לי את קורות החיים שלי?
אם יש פה מישהו שמכיר או שהוא בעצמו מגייס עובדים אז בכלל מצויין.

אני סטודנט שנה ב שמחפש תפקיד ראשון בפיתוח - משרת סטודנט.
אין לי ניסיון תעסוקתי בתפקידים כאלו אלא רק קורסים ופרוייקט שעשיתי בשנה הראשונה של הלימודים.
אז אני צריך "ליחצן" את עצמי טוב.

כמה חברים ניסו לעזור לי, אבל לכל אחד יש דעה משלו וסגנון שונה ואני מאמין שאין פורמט אחד טוב אלא יכולים להיות כמה, פשוט אני אשמח לחוות דעת מקצועית לשם שינוי. (שניהם סטודנטים בעצמם שנה ג שכרגע לא עובדים בתחום אבל כן קיבלו זימונים לראיונות).

אם יש פה מישהו כזה אז תגיבו לי פה או שלחו לי הודעה לפרטי ואני אשלח לכם קו"ח 😃

אין מה לייפות את המציאות.
לכתוב בוגר שנה א׳ בחוג xxx ממוצע 123
להוסיף ציונים של מקצועות רלוונטים למשרה ואם עשית פרויקט לכתוב עליו שורה או שתיים בדגש על מה בוצע
שפות תכנות שלמדת.
הכי חשוב לא לתת מצג שווא שתכנתת את מערכות הלווין של עמוס 6

בנוסף לכתוב כמה שעות אתה זמין לטובת עבודה

לפרט דברים ייחודיים כמו שרות צבאי בעל משמעות, המלגה שקיבלת וכדומה

נ.ב לא הייתי מכוון למשרות פיתוח בשלב זה. אתה צעיר מדי בלימודים ולא לומד תואר שהוא מובהק בתכנות. בלי להעליב חלילה, מקום עבודה שייקח אותך כמפתח זה בדיוק המקום שאתה לא צריך לעבוד בו.

תנסה לשלוח לתעשייה אווירית, תמיד מחפשים

• פותח/ת השרשור
אין מה לייפות את המציאות.
לכתוב בוגר שנה א׳ בחוג xxx ממוצע 123
להוסיף ציונים של מקצועות רלוונטים למשרה ואם עשית פרויקט לכתוב עליו שורה או שתיים בדגש על מה בוצע
שפות תכנות שלמדת.
הכי חשוב לא לתת מצג שווא שתכנתת את מערכות הלווין של עמוס 6

בנוסף לכתוב כמה שעות אתה זמין לטובת עבודה

לפרט דברים ייחודיים כמו שרות צבאי בעל משמעות, המלגה שקיבלת וכדומה

נ.ב לא הייתי מכוון למשרות פיתוח בשלב זה. אתה צעיר מדי בלימודים ולא לומד תואר שהוא מובהק בתכנות. בלי להעליב חלילה, מקום עבודה שייקח אותך כמפתח זה בדיוק המקום שאתה לא צריך לעבוד בו.

קיוויתי שתגיב ותוכל לייעץ לי. ברשותך אני אגיב לך על מה שרשמת בחלוקה למשפטים.
קודם כל שכתבתי את הקורות חיים שלי מחדש כבר 10 פעמים, תאמין לי שביחס לאיך שהם נראו בהתחלה עכשיו הם נראים הרבה יותר טוב. כמובן שיש מקום לשיפור כי אני לא מספיק יודע מה כל מגייס מחפש, אבל רעיון כללי כזה יכול לעזור לי.

בחלק של המיומנויות רשמתי את מה שאני יודע, ציינתי שעשיתי פרוייקט של מערכת מידע במהלך הקורס. כמובן שהמגייסים מבינים שזאת לא עבודת גמר של תואר, אבל זה משהו, וזה עדיף מכלום.

כתבתי שאני מחפש משרת סטודנט, לא רשמתי כמה שעות בדיוק כי זה מאוד תלוי בחברה, אני כרגע מתכוון ללמוד 3 ימים בשבוע, כלומר תהיה לי אופצייה לעבוד יומיים שלמים + שישי (אם יש דבר כזה) + חצי יום באחד הימים הקצרים שלי בלימודים. אפשר בטלפון לברר את זה ואפשר בראיון. אני לא רוצה לתת מספר כדי לא לפסול סתם עבודות.

פירטתי על העבודות שלי באזרחות, להגיד שזה עוזר אני לא יודע.. בצבא לא פירטתי יותר מידי, לא יודע אם עשיתי משהו כזה משמעותי, אני גם לא יודע אם זה שאני מקבל מלגה נותן לי יתרון, רשמתי שאני מתנדב, אולי זה יכול קצת לעזור.

הקורות חיים שלי דחוסים על עמוד אחד, אני לא יודע אם כדאי להוסיף עוד כמה שורות על הצבא/מלגה ושזה יגלוש ל 2 עמודים, אני לא בטוח אם צריך לכתוב "תמצית" ולציין שם תכונות אופי שלי, אין לי מושג אם זה טוב או לא.

בגלל זה אני כותב פה ומבקש עזרה.

ובקשר לסוף, אין לי מה להפסיד, אני לא רוצה לעבוד בבדיקות תוכנה, וכרגע יש לי יתרת לימודים ארוכה, ככה שחברה יכולה לקחת אותי ולתת לי ללמוד שנתיים את החברה והתפקידים בה ולהכין אותי טוב ובזול למשרה עתידית קבועה. שמעתי כבר על מקרים שהתקבלו ממערכות מידע לפיתוח, הציונים שלי סה"כ גבוהים. לא רואה סיבה לא לנסות, במיוחד שאני בחופש ומשעמם לי קצת, ואני כרגע לפחות לא בMODE של ללמוד משהו כי גם ככה למדתי חצי מהקיץ ובקושי היה לי זמן לנוח.

ולמה שמקום עבודה שיקח אותי כמפתח הוא לא מקום טוב? שלחתי קורות חיים לחברות גדולות, אם אני אתקבל אז למה לא? מה רע במייקרוסופט, אינטל וכו'?

תודה רבה על התגובה, אני מאמין בעצמי וחושב שלפחות אתנסה בראיונות עבודה או בכתיבת קורות חיים, אני כבר יודע שכרגע שיפרתי את הקורות חיים שלי ושגיליתי כמה דברים חדשים בחיפוש עבודה. זה לא רע, עוד סמסטר או 2 אני כבר באמת אהיה חייב למצוא כי להסתמך על זה שאסיים תואר בלי משרת סטודנט/ניסיון זה חרא. אז אני אעשה הכל בשביל למצוא אחת נורמלית.

תנסה לשלוח לתעשייה אווירית, תמיד מחפשים
אין סניף/או איך שלא קוראים לזה שקרוב אליי

@talp שלח לי קורות חיים, אני אנסה להעיר על התוכן.
למיטב ידיעתי הסיכוי שתקבל משרה כמפתח באינטל, מיקרוסופט לאחר שנה א" במערכות מידע נראה לי אפסי.
אבל אם תתקבל לחברה רצינית כמובן שתיקח את המשרה בשתי ידיים.
אני התכוונתי לחברת סטארט אפ שמחפשת כוח עבודה זול ושם אתה לא רוצה לעבוד.

• פותח/ת השרשור
@talp שלח לי קורות חיים, אני אנסה להעיר על התוכן.
למיטב ידיעתי הסיכוי שתקבל משרה כמפתח באינטל, מיקרוסופט לאחר שנה א" במערכות מידע נראה לי אפסי.
אבל אם תתקבל לחברה רצינית כמובן שתיקח את המשרה בשתי ידיים.
אני התכוונתי לחברת סטארט אפ שמחפשת כוח עבודה זול ושם אתה לא רוצה לעבוד.
הבנתי אותך אחי תודה רבה. אגב אני בחיים לא אלך לחברת סטארטאפ בתור משרה ראשונה, אני יודע שאני לא יודע כלום בתחום, הרעיון זה לשווק את עצמי בתור פוטנציאל, כי יש לי ציונים גבוהים ואני זול, ככה שיתנו לי להתחיל מ0 וללמוד על "חשבונם" וכשאסיים את התואר אהיה עובד מן המניין. שולח לך הו"פ.

מה אתה לומד ואיפה?
אני לא מסכים עם מה שאמרו לך.
לעבוד במשרת סטודנט זה מצוין (גם אם זה אומר שתסיים את התואר חצישנה\שנה מאוחר יותר).

• פותח/ת השרשור
מה אתה לומד ואיפה?
אני לא מסכים עם מה שאמרו לך.
לעבוד במשרת סטודנט זה מצוין (גם אם זה אומר שתסיים את התואר חצישנה\שנה מאוחר יותר).
מערכות מידע באוניברסיטת חיפה

אשמח אם תעדכן (אפילו בפרטי) על ההתקדמות בנושא.
אני מתכנן בשנה הבאה להתחיל לחפש עבודה בתחום ותוהה כמה עבודה יש לסטודנטים.

אני גם עכשיו מתחיל לחפש מקצוע ראשון בניהול רשתות.

סיימתי את כל המבחנים ויש לי את כל התעודות הרלוונטיות למקצוע.

כנראה לאחר החגים אשפץ לגמרי את הקו"ח שלי ואשלח למקומות עבודה. צריך גם עזרה בשיפוץ של הקו"ח שלי.

אגב בכל מה שנוגע לחיפוש עבודה בהייטק מישו יכול לשפוך אור על העבודה עם לינקדין ?

• פותח/ת השרשור
אשמח אם תעדכן (אפילו בפרטי) על ההתקדמות בנושא.
אני מתכנן בשנה הבאה להתחיל לחפש עבודה בתחום ותוהה כמה עבודה יש לסטודנטים.
אעדכן. עד עכשיו לא היה משהו מיוחד חוץ מחברת השמה שרצתה לסדר לי עבודה בתור בודק תוכנה, אבל זה תלוי בחברה השלישת (לא חברת ההשמה).
אבל כנראה שאם אקבל זימון אז אלך לראיון עצמו כדי להשתפשף בראיונות.

אגב תקופת החגים בעייתית.. אולי חזרו אליי כי מחכים לנובמבר, אי אפשר לדעת

כנראה לאחר החגים אשפץ לגמרי את הקו"ח שלי ואשלח למקומות עבודה. צריך גם עזרה בשיפוץ של הקו"ח שלי.

זה פחות מתאים לנו לדעתי, יותר מתאים לסטארטאפים קטנים שמחפשים אנשים, או אנשים עם ניסיון תעסוקתי בתחום...
אתה יכול לצרף המון אנשים ולעדכן סטטוסשל חיפוש עבודה וכו..
אבל לדעתי עדיף פשוט לשלוח מיילים אישיים לכל המגייסים עם קורות חיים + טופס ציונים

איפה למדת בסוף?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ג'ון ברייס בת"א

מעדיף להגיע איכשהו ישר לחברות מאשר להתעסק עם חברות השמה, יש לי ניסיון מר איתם.
תפנה למגייסים למייל העסקי שלהם (עם סיומת של העבודה) ותשלח קו"ח + תיאור המשרה שאתה מבקש

• פותח/ת השרשור
איך אדע מי הם המגייסים ואיך אמצא אותם בכלל ?
תראה מבחינה גיאוגרפית איפה אתה רוצה לעבוד, חפש פארק תעשייה/איזור עם חברות (למשל מת"מ חיפה) ותראה את הרשימה של החברות שנמצאות שם.
תריץ חיפוש בקבוצות פייסבוק של דרושים ותראה שמישהו פרסם פוסט על משרה, עם אימייל לקורות חיים (שהסיומת שלו הוא כמו שם החברה) ופשוט שלח לו מייל שאתה מחפש עבודה בתחום x שתשמח אם יוכל להעביר את הקורות חיים שלך לחברה. תצרף לו קורות חיים ואתה מסודר.
אתה גם יכול להכנס לאתרים הרשמיים של החברות הגדולות ולשלוח קורות חיים למאגר ושיחזרו אלייך אם יש משרה שרלוונטית או לשלוח קורות חיים למשרה ספציפית

אעדכן. עד עכשיו לא היה משהו מיוחד חוץ מחברת השמה שרצתה לסדר לי עבודה בתור בודק תוכנה, אבל זה תלוי בחברה השלישת (לא חברת ההשמה).
אבל כנראה שאם אקבל זימון אז אלך לראיון עצמו כדי להשתפשף בראיונות.

אגב תקופת החגים בעייתית.. אולי חזרו אליי כי מחכים לנובמבר, אי אפשר לדעת

זה פחות מתאים לנו לדעתי, יותר מתאים לסטארטאפים קטנים שמחפשים אנשים, או אנשים עם ניסיון תעסוקתי בתחום...
אתה יכול לצרף המון אנשים ולעדכן סטטוסשל חיפוש עבודה וכו..
אבל לדעתי עדיף פשוט לשלוח מיילים אישיים לכל המגייסים עם קורות חיים + טופס ציונים
איפה אתה בודק? איזור חיפה?
ממה שדיברתי עם אנשים מהתחום גם ניסיון בQA בחברה טובה שווה משהו בסופו של דבר, כמובן שניסיון בתור מתכנת שווה הרבה יותר.

• פותח/ת השרשור
איפה אתה בודק? איזור חיפה?
ממה שדיברתי עם אנשים מהתחום גם ניסיון בQA בחברה טובה שווה משהו בסופו של דבר, כמובן שניסיון בתור מתכנת שווה הרבה יותר.
חיפה-יקנעם-קיסריה.
הרוב בחיפה מן הסתם, אבל הדעות מאוד חלוקות בעניין.
אומרים שאם אתה רושם בקורות חיים שלך "QA" אז המגייסים כזה אומרים לך שאתה פחות מתאים למשרת פיתוח אבל אם תרצה בדיוק יש 320 פרוייקטים שדורשים QA ואתה ממש מתאים וכו'...

דיי נדיר לעבור מזה לפיתוח.
זה אפשרי אבל לא בטוח.
כרגע אני לא צריך כסף, אני צריך ניסיון בתור מפתח אז לפחות לשנה הקרובה אני בMODE של פיתוח או כלום, אם עד תחילת שנה שלישית של התואר לא אמצא אז מניח שאהיה חייב ללכת לQA, כי בלי ניסיון התואר לא שווה הרבה ונדירות המשרות בלי ניסיון

יש לך את מלאנוקס שיושבים ביוקנעם נבחרו לאחת מ-20 חברות ההייטק שהכי שווה לעבוד בהם בישראל. כנס לאתר שלהם בטוח שתמצא משו.

• פותח/ת השרשור
יש לך את מלאנוקס שיושבים ביוקנעם נבחרו לאחת מ-20 חברות ההייטק שהכי שווה לעבוד בהם בישראל. כנס לאתר שלהם בטוח שתמצא משו.
יש להם רק משרות מלאות.
אגב הגשתי להן קו"ח למאגר לפני שבועיים ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית