הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה עם קורות חיים - משרת סטודנט הייטק

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
יש לי חבר שעובד שם כמפתח..
ניסית לחפש בעוד חברות ביוקנעם?
חפש מדטרוניק ביוקנעם (גיוון אימג'ינג)
תודה אחי אחפש קצת יותר ביקנעם. לא מצאתי אתר נורמלי עם פירוט של החברות ובאיזה תחום הן עוסקות

ולמה שמקום עבודה שיקח אותי כמפתח הוא לא מקום טוב? שלחתי קורות חיים לחברות גדולות, אם אני אתקבל אז למה לא? מה רע במייקרוסופט, אינטל וכו'?
כנראה שאתה לא מבין כמה קשה זה בכלל לקבל ראיון במייקרוסופט ... רוב הסיכויים שהם פשוט זרקו את הקורות חיים שלך לפח כמו את רובן שהרבה יותר מרשימות משלך כנראה

כנראה שאתה לא מבין כמה קשה זה בכלל לקבל ראיון במייקרוסופט ... רוב הסיכויים שהם פשוט זרקו את הקורות חיים שלך לפח כמו את רובן שהרבה יותר מרשימות משלך כנראה
אאוצ'. איזה burn
אבל כן אתם מדברים על החברות הכי גדולות בשוק כאילו זה פוגים או קלפי יוגיהו.
הסיכויים שיקראו לך לראיון אם אתה לא לומד הנדסת חשמל/מדעי המחשב באחת מהאוניברסיטאות הגדולות- תל אביב, בן גוריון והטכניון הוא אפסי.
אחרי שאתה לומד במוסדות האלה את התחומים הרלוונטים משחקים הממוצע והניסיון. ידע מפגינים רק בריאיון אם מקבלים אותו.
אבל תעדכן אולי נופתע.
במלנוקס יש משרות סטודנט- יש לי כמה חברים שנמצאים שם. אפילו מבין המשרות סטודנט היותר נחשקות. שכר טוב (75 לשעה) ותנאים טובים- ביניהם חדר כושר.

• פותח/ת השרשור
אאוצ'. איזה burn
אבל כן אתם מדברים על החברות הכי גדולות בשוק כאילו זה פוגים או קלפי יוגיהו.
הסיכויים שיקראו לך לראיון אם אתה לא לומד הנדסת חשמל/מדעי המחשב באחת מהאוניברסיטאות הגדולות- תל אביב, בן גוריון והטכניון הוא אפסי.
אחרי שאתה לומד במוסדות האלה את התחומים הרלוונטים משחקים הממוצע והניסיון. ידע מפגינים רק בריאיון אם מקבלים אותו.
אבל תעדכן אולי נופתע.
במלנוקס יש משרות סטודנט- יש לי כמה חברים שנמצאים שם. אפילו מבין המשרות סטודנט היותר נחשקות. שכר טוב (75 לשעה) ותנאים טובים- ביניהם חדר כושר.
יש המון סטודנטים מהחוג שעובדים בפיתוח באינטל, אלביט וכל מיני חברות גדולות למרות שהם למדו רק מערכות מידע ולא מדמ"ח ולמדו את זה באוניברסיטה חרא כמו אוניברסיטת חיפה...
אולי אני אקבל ראיון ואולי לא, אבל המחשבה הזאת שאין סיכוי או שזרקו את הקו"ח שלי לפח לא תקדם אותי לשום מקום.
אני אופטימי, וחבל שאתם כ"כ פסימיים.
ספר לי על זה.. חבר שלי עובד שם יום אחד שלח לי תמונה של החד"כ....ויש שם ראק בנוסף.
תענוג..
יש לו זמן בכלל להתאמן?

יש המון סטודנטים מהחוג שעובדים בפיתוח באינטל, אלביט וכל מיני חברות גדולות למרות שהם למדו רק מערכות מידע ולא מדמ"ח ולמדו את זה באוניברסיטה חרא כמו אוניברסיטת חיפה...
אולי אני אקבל ראיון ואולי לא, אבל המחשבה הזאת שאין סיכוי או שזרקו את הקו"ח שלי לפח לא תקדם אותי לשום מקום.
אני אופטימי, וחבל שאתם כ"כ פסימיים.

יש לו זמן בכלל להתאמן?
אלביט ואינטל אלו חברות גדולות שצריכות מלא כוח אדם- אז הדרישות בהתאם. לעבוד באינטל או אלביט זה לא וואו זה ממש תלוי תפקיד.
חברים שלך כניראה בתפקיד בינוני או בעלי ניסיון\פרוטקציה, אחרת לא היו מקבלים ריאיון.
אני בעד שתגיש קורות חיים שלא תבין לא נכון- אבל הגישה הזו של פיתוח בחברה גדולה או כלום מזכיר לי ילדים לפני צבא- סיירות או כלום.
וזה לא שזה רע- רק נאה דורש נאה מקיים אם אתה מכוון לעבודות שבטופ אתה צריך להשקיע בלימודים ולהתקבל למוסד שיאפשר לך להגיע למקומות האלה.

• פותח/ת השרשור
אלביט ואינטל אלו חברות גדולות שצריכות מלא כוח אדם- אז הדרישות בהתאם. לעבוד באינטל או אלביט זה לא וואו זה ממש תלוי תפקיד.
חברים שלך כניראה בתפקיד בינוני או בעלי ניסיון\פרוטקציה, אחרת לא היו מקבלים ריאיון.
אני בעד שתגיש קורות חיים שלא תבין לא נכון- אבל הגישה הזו של פיתוח בחברה גדולה או כלום מזכיר לי ילדים לפני צבא- סיירות או כלום.
וזה לא שזה רע- רק נאה דורש נאה מקיים אם אתה מכוון לעבודות שבטופ אתה צריך להשקיע בלימודים ולהתקבל למוסד שיאפשר לך להגיע למקומות האלה.
ברור לי, אני בונה על 3.5-4 שנים תואר, ככה שיש לי יתרה של 2.5-3 שנים והרבה זמן למצוא משרת סטודנט.
ככה שלפחות לשנה הקרובה אין לי לחץ של למצוא עבודה, אז אני יכול להרשות לעצמי לעבוד רק אם אמצא משרת סטודנט בפיתוח.
אם לא אמצא בשנה הקרובה אז כנראה שאלך בנתיים לבדיקות (גם שם זה לא כזה פשוט להתקבל, אבל הרבה פחות קשה) בתקווה שבעתיד אתקבל למשרת פיתוח.
אגב כרגע אני יודע שיש חברות שרוצות שנתיים יתרת לימודים אז אני מנצל את זה בתור יתרון אצלי לעומת חבר'ה בשנה שלישית/אחרונה.

אתה יודע לומר כמה זה "המון" באחוזים? במספר אבסולוטי? כי מה שאתה אומר פה קצת נוגד את המציאות המוכרת.
מבחינת אחוזים? מניח שבסביבות ה 5 עד 10 אחוז, מה שכן מבחינת ציונים אני נמצא בטווח הזה, לפחות למחזור שלי, והציונים שלי בקורסי תכנות הם גבוהים. לא יודע להגיד לך אם לכולם היו פרוטקציות או משהו בסגנון, אבל אני יודע בוודאות שבאינטל ובאלביט אנשים הניחו את הקורות חיים שלי, ככה שאולי זה יתן לי מיני יתרון בזה שלא יסננו אותם על ההתחלה.

אגב, אני עכשיו צובר ניסיון בעבודה של "מציאת עבודה" שהיא עבודה בפני עצמה, ככה ששנה הבאה יהיה לי יותר קל לחפש עבודה כי אני כבר אגיע מוכן יותר מבחינת קורות חיים, איך למצוא, ובתקווה שיהיה לי לפחות ראיון אחד להתנסות.

ברור לי, אני בונה על 3.5-4 שנים תואר, ככה שיש לי יתרה של 2.5-3 שנים והרבה זמן למצוא משרת סטודנט.
ככה שלפחות לשנה הקרובה אין לי לחץ של למצוא עבודה, אז אני יכול להרשות לעצמי לעבוד רק אם אמצא משרת סטודנט בפיתוח.
אם לא אמצא בשנה הקרובה אז כנראה שאלך בנתיים לבדיקות (גם שם זה לא כזה פשוט להתקבל, אבל הרבה פחות קשה) בתקווה שבעתיד אתקבל למשרת פיתוח.
אגב כרגע אני יודע שיש חברות שרוצות שנתיים יתרת לימודים אז אני מנצל את זה בתור יתרון אצלי לעומת חבר'ה בשנה שלישית/אחרונה.

מבחינת אחוזים? מניח שבסביבות ה 5 עד 10 אחוז, מה שכן מבחינת ציונים אני נמצא בטווח הזה, לפחות למחזור שלי, והציונים שלי בקורסי תכנות הם גבוהים. לא יודע להגיד לך אם לכולם היו פרוטקציות או משהו בסגנון, אבל אני יודע בוודאות שבאינטל ובאלביט אנשים הניחו את הקורות חיים שלי, ככה שאולי זה יתן לי מיני יתרון בזה שלא יסננו אותם על ההתחלה.

אל תבנה על תואר של 3 שנים שיהפוך ליותר-בטח שלא מאוניברסיטת חיפה, לשים לעצמך מוקש בכל מקום שתנסה להתקבל אליו בעתיד גם אחרי שיהיה לך ניסיון.

• פותח/ת השרשור
אל תבנה על תואר של 3 שנים שיהפוך ליותר-בטח שלא מאוניברסיטת חיפה, לשים לעצמך מוקש בכל מקום שתנסה להתקבל אליו בעתיד גם אחרי שיהיה לך ניסיון.
אני מאריך אותו כי הוא גם ככה עמוס, וגם אני לוקח בחשבון שאצטרך לעבוד בתחום תוך כדי הלימודים (נדרשות 20-30 שעות שבועיות), לפעמים יומיים בשבוע, ככה שגם אם אני רוצה לסיים אותו ב 3 שנים לא אוכל לעבוד תוך כדי.

אני גם עכשיו מתחיל לחפש מקצוע ראשון בניהול רשתות.

סיימתי את כל המבחנים ויש לי את כל התעודות הרלוונטיות למקצוע.
פשש מברוק!
רגע, מה עשית בסוף MCSA\MCSE או MCITP ?

אגב, זה רחוק מלהיות כל התעודות הרלוונטיות למקצוע..🙄

אגב בכל מה שנוגע לחיפוש עבודה בהייטק מישו יכול לשפוך אור על העבודה עם לינקדין ?
מקום מצויין לקבל בו זימונים לראיונות עבודה.
גם אם אין לך ניסיון תעסוקתי דאג למלא את הפרופיל + תמונה + כמה שיותר פרטים עליך (גם תחביבים)
גם תהיה פעיל בקבוצות סיסטם שם, בסופו של דבר אתה תהיה נגיש יותר לציידות ראשים מחברות כוח אדם.

נדיר מאוד שיקבלו אותך עכשיו ואפילו יזמנו לראיון אחרי רק 2 סמסטרים. בטכניון במדעי המחשב מתחילים לחפש לרוב אחרי 3 סמסטרים או אפילו 4.

לדעתי זה קצת ביזבוז זמן וכוח בשבילך לחפש עכשיו.

אני חיפשתי ומצאתי עבודה כסטודנט. בפיתוח
אז אם אתה רוצה יכול לעבור על הקו"ח שלך. אבל בסופו של דבר אצלי הם היו גג חצי עמוד.

רק רשמתי שאני סטודנט. רשמתי שיש הכרות עם 2 שפות תכנות. ועשיתי צבא (הייתי בשריון) אז לא היה לי בכלל מה לפרט.

אין טעם לכתוב שעבדה מלצר/מאבטח ודברים כאלו.

• פותח/ת השרשור
נדיר מאוד שיקבלו אותך עכשיו ואפילו יזמנו לראיון אחרי רק 2 סמסטרים. בטכניון במדעי המחשב מתחילים לחפש לרוב אחרי 3 סמסטרים או אפילו 4.

לדעתי זה קצת ביזבוז זמן וכוח בשבילך לחפש עכשיו.

אני חיפשתי ומצאתי עבודה כסטודנט. בפיתוח
אז אם אתה רוצה יכול לעבור על הקו"ח שלך. אבל בסופו של דבר אצלי הם היו גג חצי עמוד.

רק רשמתי שאני סטודנט. רשמתי שיש הכרות עם 2 שפות תכנות. ועשיתי צבא (הייתי בשריון) אז לא היה לי בכלל מה לפרט.

אין טעם לכתוב שעבדה מלצר/מאבטח ודברים כאלו.
רשמתי על פרוייקט שעשיתי בג׳אווה, על שלמדתי sql ו access
אתה יכול לשלוח לי את המייל שלך בפרטי ואשלח לך את הקו"ח?

• פותח/ת השרשור
@hanan
מכיר את התפקיד והתחום? או מישהו אחר שיכול לייעץ לי?
Screenshot_2016-10-09-14-03-52.png

זאת משרה מעניינת אבל לא קשורה בכלל לפיתוח תוכנה.
לדעתי אל תיגש לתחום של ניתוח מערכות לפני שיש לך כמה שנות נסיון בפיתוח.

• פותח/ת השרשור
זאת משרה מעניינת אבל לא קשורה בכלל לפיתוח תוכנה.
לדעתי אל תיגש לתחום של ניתוח מערכות לפני שיש לך כמה שנות נסיון בפיתוח.
אינטל פנו אליי עם המשרה, אני אלך לראיון אם יזמנו אותי.
זאת משרה שנראית מאוד מעניינת. ומאוד מעניין מה עושים בו בתור משרת סטודנט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית