הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 190 kg דדליפט בחצי שנה

• פותח/ת השרשור liav
  • פורסם בתאריך

liav

משתמש מתחיל
167
70
נק' מוניטין:
805
167
70
אחרי חצי שנה של אימונים, 190 קילו דדליפט כבר בכיס
באתי אחרי בוחן כושר שניה לי מהעבודה שדיי גמר אותי, בחימום הייתה לי סחרחורת קטנה, אבל דחפתי את עצמי להצליח בזה.
בחזרה האחרונה המוט קצת ברח קדימה אבל הכל ננעל.
תודה למאמן התותח אושר סופטי @PowerLifting שתמך והדריך ונתן את כולו כדי לקדם אותי כמה שאפשר

מדהים בכללי ובמיוחד לנוכח העובדה שמתאמן רק פאקניג חצי שנה. כמה סקוואט ובנץ אם אפשר לשאול?

• פותח/ת השרשור
מדהים בכללי ובמיוחד לנוכח העובדה שמתאמן רק פאקניג חצי שנה. כמה סקוואט ובנץ אם אפשר לשאול?
סקוואט 140 ל3x5 ובנצ' פרס בנתיים 82.5 ל3x5
בדדליפט התקדמתי הכי מהר, זה התרגיל החזק אצלי

• פותח/ת השרשור
טוב שאתה מודע לזה, הרבה אנשים זורקים על הטכניקה בשביל המשקל.
זה בגדול עניין של תשומת לב, בהחלט יהיה לך את אותו המשקל גם עם גב ישר.
הגעתי ל175 קילו עם גב ישר, שיניתי טכניקה לגב עגול והמשקלים עפו, אני עושה את זה מבחירה

הי חבר, הייתי שמח אם היית עושה חזרה אחת נקייה עם גב ישר בפחות משקל ומניח את המוט על הרצפה עם כל הגוף מאשר 4 וחצי חזרות בהן הגב "רוקד" ואתה מטיח את המוט על הרצפה. מקווה שתשמור על עצמך, עליה מהירה במשקל היא לא מקור לגאווה, לעומת זאת תנועה נקיה ואיטית במשקלים גבוהים היא כן. בברכת אימון מוצלח

מי החליט?
איך אתה מוכיח לי שגב עגול מסוכן יותר מגב ישר?

ספר לי דוקטור
בין כל 2 חוליות בעמוד השדרה יש דיסק (כמו בלון כזה עם סחוס ובאמצע שלו ג'ל כזה) התפקיד של הדיסק לבלום זעזועים עכשיו תדמיין בלון מים מה יקרה עם תמחץ אותו משני הצדדים באופן שווה? סהכ הוא יתרחב מצורה כזאת O הוא יקבל צורה כזאת 0 עכשיו מה נראה לך יקרה אם תיקח את הבלון
ותפעיל עליו בצד אחד לחץ ובצד השני לא תפעיל עליו לחץ? כל המים יעברו לצד השני ויוצר לחץ והוא יתפוצץ קשה קצת להסביר ככה.. אבל אני אני מקווה שפחות או יותר הבנת כשהגב שלך מעוגל מופעל לחץ על החוליה ועם מספיק לחץ נוצרת פריצת דיסק

• פותח/ת השרשור
בסוף המאמר כתוב, אל תחשוב על לעגל את הגב התחתון לפחות עד שתרים 180 קילו עם גב נייטרלי
מה אתה מסיק מכאן לגביי?
טוב גבר בהצלחה אל תשכח לעדכן פה שאתה בדרך לבית חולים ויכול לטעום את עמוד השדרה שלך יקינג

בסוף המאמר כתוב, אל תחשוב על לעגל את הגב התחתון לפחות עד שתרים 180 קילו עם גב נייטרלי
מה אתה מסיק מכאן לגביי?

הוא כתב את זה כדי שכאילו מי שלא "רציני" בתחום לא יעשה את זה כי זה לא שווה לו.
לטעמי זה לא שווה לאף אחד.

• פותח/ת השרשור
תכלס, יש הגיון במה שאתם אומרים.
אני לא אשקר, אבל לי זה מרגיש טוב ואין לי כאבים, ואני מתקדם יפה מאוד, בוחר להמשיך בדרך הזאת
For all of the rounded-back-phobes,
Bill Star - one of the greatest coaches of all time, wrote someting abot that:

I've never bought into the notion that doing good-mornings with a rounded back is damaging to the disks. The spine is designed to bend forward. It wasn't all that long ago that our ancestors moved around with very rounded backs. If moving heavy weights with a rounded back injured the spine, then every powerlifter and other strength athlete who does deadlifts would be in traction, because every single one of them rounds their backs on max attempts. Some every do rounded back deads as part of their training to prepare them for heavy lifts. In addition, every person who has a job or hobby where he leans over and lifts heavy objects all day would have abuse risks as well.

Remember, an athlete starts out with light weight in the good morning and proceeds slowly, allowing time for the lumbars to get strong enough to handle the stress. The only risk in doing rounded back good-mornings is trying to do too much too soon. But this is true for flat back good-mornings also.

Another important factor in this regard is technique. When either style of good-mornings is done with sloppy form, the risk factor soars. When done perfectly, the risk is negligible.

At the universities where I strength coach, I started over a thousand athletes, male and female, on good mornings. I always have them try the rounded back version first. If there is no problem, I have them stay with it. Should they experience undue discomfort, I switch them to flat backs or seated. I've had some cases where the flat back good-mornings hurt them while the rounded style didn't. In the fifteen years, I only had one athlete hurt himself while doing good-mornings: a football player who tried to used the same amount of weight on his first day back that he had previously used at the end of the off-season program eight months before. For the record, he did them with a flat back.

I reiterate that using correct form is the most critical factor in regards to safety. If any version is done in a jerky motion, there is a risk to the lower back. And while it's true that the lumbars do relax at the bottom of the movements, it's not a total relaxation, but rather only a partial one. If the lumbars completely relaxed, the bar would crash to the floor. The stretch reflex prevents the muscles from fully relaxing when being stretched and keeps the disks from being harmed when heavy weights are moved with a rounded back.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית