הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוטרד מאוד!!! - אשמח אם כמה שיותר אנשים יגיבו!

מסת שריר

משתמש מתחיל
77
1
נק' מוניטין:
1
77
1
באימון היום עשיתי מוט W בעמידה כפיפת מרפקים 3.75 קילו בכל צד.
הרגשתי קליקים בעמוד שדרה תחתון וקצת כואב לי שם.
זה יכול לפגוע בהתפתחות ?? אני ממש מבוהל מזה ..
מה ההשלכות של זה??

תפסיק לשבוע הקרוב לעשות תרגילים שמפעילים את הכאב הזה. תבדוק שבוע הבא אם עדיין כואב או אם הכאב השתפר.

• פותח/ת השרשור
תפסיק לשבוע הקרוב לעשות תרגילים שמפעילים את הכאב הזה. תבדוק שבוע הבא אם עדיין כואב או אם הכאב השתפר.

אוקיי, במקום מוט W בעמידה מה אפשר עוד לעשות?
ומה לגבי הגדילה?? זה ייפגע??

אני לא יכול לדעת מההסבר שלך על איזה כאב בדיוק מדובר ומתי הוא לא יכאב. פשוט תנסה תרגילים אחרים שאתה מכיר. אם עבדת בישיבה תעבודה בעמידה. שמור על גב ישר. 3 קילו כל צד במוט W לא ישברו לך את הגב אז אין לך ממה לדאוג.
גדילה של מה?

• פותח/ת השרשור

אני לא יכול לדעת מההסבר שלך על איזה כאב בדיוק מדובר ומתי הוא לא יכאב. פשוט תנסה תרגילים אחרים שאתה מכיר. אם עבדת בישיבה תעבודה בעמידה. שמור על גב ישר. 3 קילו כל צד במוט W לא ישברו לך את הגב אז אין לך ממה לדאוג.

גדילה של מה?
זה פוגע בגדילה?? זה יעצור את הגובה הכאב בעמוד השדרה?

• פותח/ת השרשור
כיצד אתה עושה כפיפות מרפקים עם מוט W? בעמידה מומנט המשקל גדול ביותר כשהאמה מקבילה לקרקע ולכן העומס על הגב הוא הגדול ביותר בנקודה זו. כדי לתקן זאת עליך להקפיד על הצמדת מרפקים לקו הגוף והגדלת הבסיס (על ידי הנחת רגל אחת לפנים ואחת לאחור או כיפוף קל בברכיים). בכיסא כומר אין מומנט שכזה ולכן נחשב לבטוח יותר מבחינה זו.

• פותח/ת השרשור
כיצד אתה עושה כפיפות מרפקים עם מוט W? בעמידה מומנט המשקל גדול ביותר כשהאמה מקבילה לקרקע ולכן העומס על הגב הוא הגדול ביותר בנקודה זו. כדי לתקן זאת עליך להקפיד על הצמדת מרפקים לקו הגוף והגדלת הבסיס (על ידי הנחת רגל אחת לפנים ואחת לאחור או כיפוף קל בברכיים). בכיסא כומר אין מומנט שכזה ולכן נחשב לבטוח יותר מבחינה זו.

תודה רבה.. אבל היד תתפתח אותו דבר בכיסא כומר ובעמידה נכון? אין הבדל?
כל פעם שתרגיש כאב קטן תשאל אם זה יפגע לך בהתפתחות? התשובה עדיין תשאר לא.

תודה

תודה רבה.. אבל היד תתפתח אותו דבר בכיסא כומר ובעמידה נכון? אין הבדל?

תודה

הגדלת מסת השריר (מה שאתה קורא לו "התפתחות") תלויה לא רק בתרגיל עצמו, אלא גם בעצימות, בתדירות האימון, בתזונה, במנוחה ובגנטיקה שלך. ההבדל בין שני התרגילים הוא שבעמידה שריר הדו-ראשי מוארך יותר ולכן יכול לפתח יותר כוח (אתה יכול להרים יותר) לעומת כיסא כומר שבו השריר נמצא במצב מקוצר יותר ולכן יכול לפתח פחות כוח. עם זאת, אני מעדיף בכיסא כומר מפני שהוא נחשב לבטוח יותר (במיוחד למתחילים)

• פותח/ת השרשור
הגדלת מסת השריר (מה שאתה קורא לו "התפתחות") תלויה לא רק בתרגיל עצמו, אלא גם בעצימות, בתדירות האימון, בתזונה, במנוחה ובגנטיקה שלך. ההבדל בין שני התרגילים הוא שבעמידה שריר הדו-ראשי מוארך יותר ולכן יכול לפתח יותר כוח (אתה יכול להרים יותר) לעומת כיסא כומר שבו השריר נמצא במצב מקוצר יותר ולכן יכול לפתח פחות כוח. עם זאת, אני מעדיף בכיסא כומר מפני שהוא נחשב לבטוח יותר (במיוחד למתחילים)

באמת אני מרים יותר בעמידה. אבל מבחינת תוצאות, זה אותו דבר בסוף ?
אבל כשאני מתכוון התפתחות אני מתכוון גם לגובה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית