הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בזוקפים

FitnessDor

משתמש פעיל
620
423
נק' מוניטין:
2,240
620
423
ספרטה 302,אילת.
אז ככה,יום סיירות ישלי בינואר,גיבוש צנחנים ישלי בדצמבר.
התחלתי לא מזמן להיכנס לכושר אירובי אחלה,התחלתי ריצות משלב בכוח.
הבעיה היחידה שלי כרגע היא הזוקפים בגב התחתון,שאני מגיע לאיזור הקמ-קמ וחצי אני מרגיש את הזוקפים ברמה מפגרת,ממש כואבים ולא כאבי שרירי ...
אולי זה בגלל שלא רצתי הרבה מאוד זמן,אולי זה בגלל פציעה בזוקפים אין לי באמת מושג,ניסיתי לרוץ בתנוחות שונות (כלומר להוריד ראש,ליישר,לרוץ עם כתפיים אחורה והפעלת הלאטס) אבל כלום לא באמת עזר.
הדבר הזה עוצר אותי מלהמשיך לרוץ,זה כאבים ברמה שאי אפשר לסבול,אני סוחב אותם עד ה2קמ ומפזיק לרוץ בגלל זה,פשוט כואב מדי.
יש למישהו אולי רעיון מה זה,אבחנה כלשהי?
אגב,באימוני כוח לא מרגיש כלום,ביומיום לא מרגיש כלום,חוץ מבשבוע האחרון ששמתי לב שאני מותח תעמוד השדרה (למשל עומד זקוף ומוריד תראש למטה) אני מרגיש כאילו זה תפוס,משו שיעבור עוד יומיים שלוש השאלה אם זה קשור לזה.

• פותח/ת השרשור
עשית צילום?
אעשה צילום,אצטרך לראות מה יש שם..
הגיוני שיש בעיה אבל זה לא מפריע ביומיום ובאימוני כוח?(אימוני כוח כבדים למען האמת)
וזה מפריע רק באירובי?
כך הרגשתי כשהיו לי שתי בליטות דיסק. פנה אורטופד.
הגיוני שיש משו אבל מורגש רק באירובי ארוך?
מהניסיון הקודם שלי אצל אורטופדים אם שהם נוגעים בך אתה לא מרגיש כאב,הם אומרים לך הביתה אין לך כלום.
אני די בטוח שלא יהיה כאבים שהוא יגע בי,אלא רק באירובי ממושך ....
בכל מקרה אלך לאורטופד לדרוש צילום.
אגב,מניסיון אישי זה כאב לך ביומיום בליטות דיסק או רק באירובי?

אעשה צילום,אצטרך לראות מה יש שם..
הגיוני שיש בעיה אבל זה לא מפריע ביומיום ובאימוני כוח?(אימוני כוח כבדים למען האמת)
וזה מפריע רק באירובי?

מהניסיון הקודם שלי אצל אורטופדים אם שהם נוגעים בך אתה לא מרגיש כאב,הם אומרים לך הביתה אין לך כלום.
אני די בטוח שלא יהיה כאבים שהוא יגע בי,אלא רק באירובי ממושך ....
בכל מקרה אלך לאורטופד לדרוש צילום.
אירובי מאמץ את הגוף בצורה שונה מאימון כוח אבל זה תלוי בתנועה עצמה והעומס

כן. באירובי הגוף ובעיקר השלד מקבל הרבה מכות חוזרות ונשנות.
עזוב. יותר מדי מזלזלים פה באורטופדים. הנגיעות האלה זה חלק מהבדיקה שמאפשרת לו לבדוק טווחי תנועה ומגבלות שמרמזות על בעיה בעמוד השדרה.
תלוי מתי. היתה תקופה שגם פרס יכולתי לעשות עד 50 קילו ולא מעבר, בגלל כאבים חזקים. בגדול, ריצה מחזירה לי את הכאב בצורה כרונית.

• פותח/ת השרשור
כן. באירובי הגוף ובעיקר השלד מקבל הרבה מכות חוזרות ונשנות.

עזוב. יותר מדי מזלזלים פה באורטופדים. הנגיעות האלה זה חלק מהבדיקה שמאפשרת לו לבדוק טווחי תנועה ומגבלות שמרמזות על בעיה בעמוד השדרה.

תלוי מתי. היתה תקופה שגם פרס יכולתי לעשות עד 50 קילו ולא מעבר, בגלל כאבים חזקים. בגדול, ריצה מחזירה לי את הכאב בצורה כרונית.
חלילה לזלזל באורטופדים,פשוט אמרתי מניסיון שלי זה מה שקרה,הייתי בעבר אצל אורטופדים שטענו שאין לי כלום ושהתעקשתי על צילום התגלה לי דלקת במפרק כף היד ובכתף ...
בכל מקרה אני אלך לאורטופד ואבדוק את זה.
הדבר המוזר באמת הוא שזה רק באירובי,הגיוני בליטות דיסק שלא מורגש ביומיום אלא באירובי?

כך הרגשתי כשהיו לי שתי בליטות דיסק. פנה אורטופד.

מה שהברנש פה כתב.
לא שיש הרבה מה לעשות נגד בלט דיסק אבל אולי אורטופד/צילום יפתיעו במשהו.
וכן, ריצה מאמצת את הזוקפים ומייצרת לחץ על עמוד השידרה באופן שונה מעבודת כוח. יש הרבה עם הבעיה שלך... תתנחם בזה : )

• פותח/ת השרשור
מה שהברנש פה כתב.
לא שיש הרבה מה לעשות נגד בלט דיסק אבל אולי אורטופד/צילום יפתיעו במשהו.
וכן, ריצה מאמצת את הזוקפים ומייצרת לחץ על עמוד השידרה באופן שונה מעבודת כוח. יש הרבה עם הבעיה שלך... תתנחם בזה : )
שמע בלט דיסק לדעתי יהיה מוגזם לקבוע בגלל כאבים בזוקפים בריצה ...
אני צריך לקבוע צילום נראה מה יהיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית