הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב לינארית ב ss

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
טוב פתחתי נושא דומה אבל אני ממש צריך תשובה בזמן הקרוב כי יש לי אימון אז אני פותח נושא עם השאלות בצורה יותר ברורה ומסודרת.
קודם כל - אני ב ss חודש ואני מתכוון להמשיך אותה לעוד חודש (אני יודע שחודשיים סהכ לתוכנית זה לא מספיק אבל אני כבר על 19% שומן)
המשקלים כרגע הם: סקוואט- 80 דדליפט- 115 בנץ 75 פרס 42.5 ומתח עם 20 קילו עליי.
הלחיצות שלי תקועות ובקושי עלו מתחילת התוכנית אז חשבתי לשלב לינארית ב ss רק בשביל הלחיצות ויש לי כמה שאלות :
1) בלינארית אין רוטציה בין הבנץ לפרס מאימון לאימון? כי ראיתי שהתכנית זה יום ראשון וחמישי בנץ וביום שלישי פרס.
זאת אומרת אני מחליף בין הימים רק את הדדליפט והמתח נכון? כי הסקוואט והלחיצה קבועים אז זה לא משנה מה עשיתי באימון הקודם?
2) אני יגדל בשיטה הזאת? (כן אני יודע גודלים כשעולים במשקלים אבל סט אחד של 100% מהמשקל הוא מספיק?)
3) צריך לעשות חימום לפני? זאת אומרת עם משקלים יותר נמוכים מהסט הראשון בפירמידה?
4) כמה כדאי לעלות בפרס משבוע לשבוע?
עוד שאלה אחת-האימונים צריכים להראות ככה?

ראשון-
סקוואט
בנץ (במתכונת לינארית)
צין אפס

שלישי-
סקוואט
פרס (במתכונת לינארית)
דדליפט

חמישי-
סקוואט
בנץ (במתכונת לינארית)
צין אפס.

ואז בשבוע שאחרי יש פעמיים דדליפט ופעם אחת צין אפס
נכון?

אל תשלב, ובטח שלא מהסיבה הזאת. דווקא לליניארית יש שם של תוכנית שלא מוצלחת בלחיצות.
או שתעשה SS, או ליניארית, או טקסס. השילובים האלה מחמיצים את המטרה כי הם משלבים עקרונות מנוגדים.

1. אין רוטציה.
2. זאת תוכנית כוח. תתמוך בה עם תזונה והתאוששות - תגדל.
3. כן. החל ממשקל שיהיה לך קל, תלוי בך ובתרגיל. תחפש ברשת את ההמלצות של ריפטו למשל לחימום.
4. 2.5 קילו.

אגב, אם קראת את המאמר בפורטל - אתה יודע שהכל מופיע שם.

אולי פשוט תבדוק למה אתה לא משתפר? אתה כולה חודש עובד לפיSS, תן לזה עוד צאנס, תבדוק את החשודים המיידיים, טכניקה תזונה ושינה. אולי אפילו ריסט.
בכל מקרה, בלינארית אין רוטציה, a ו c בנץ וb פרס. אף אחד לא יכול להבטיח לך להתחזק או לגדול, חימום תמיד כדאי לעשות ומשקל תלוי בהתקדמות, לפעמים גם 2.5 זה יותר מידי ועדיף לעלות פחות.

מציע לך למצות יותר את הss

• פותח/ת השרשור
אל תשלב, ובטח שלא מהסיבה הזאת. דווקא לליניארית יש שם של תוכנית שלא מוצלחת בלחיצות.
או שתעשה SS, או ליניארית, או טקסס. השילובים האלה מחמיצים את המטרה כי הם משלבים עקרונות מנוגדים.

1. אין רוטציה.
2. זאת תוכנית כוח. תתמוך בה עם תזונה והתאוששות - תגדל.
3. כן. החל ממשקל שיהיה לך קל, תלוי בך ובתרגיל. תחפש ברשת את ההמלצות של ריפטו למשל לחימום.
4. 2.5 קילו.

אגב, אם קראת את המאמר בפורטל - אתה יודע שהכל מופיע שם.
אז מה אתה מציע כדי להתקדם הלחיצות?
אני עוד מעט נכנס לחיטוב ארוך ואני רוצה לעלות את המשקלי עבודה כמה שיותר עד אז.
ב ss אני פשוט לא מתקדם.
אולי 1-1.5 בשבוע וזה גם במקרה הטוב.
אגב שאר הגורמים (תזונה וכו') נראים לי בסדר כי אני עולה במשקל גוף וגם המשקלים של שאר התרגילים עולים.
אולי פשוט תבדוק למה אתה לא משתפר? אתה כולה חודש עובד לפיSS, תן לזה עוד צאנס, תבדוק את החשודים המיידיים, טכניקה תזונה ושינה. אולי אפילו ריסט.
בכל מקרה, בלינארית אין רוטציה, a ו c בנץ וb פרס. אף אחד לא יכול להבטיח לך להתחזק או לגדול, חימום תמיד כדאי לעשות ומשקל תלוי בהתקדמות, לפעמים גם 2.5 זה יותר מידי ועדיף לעלות פחות.

מציע לך למצות יותר את הss
אני עובד חודש ב ss אבל לפני ss עשיתי בנץ פרס והגעתי איתו ל72.5 לפני תחילת התוכנית אז יוצא שהבנץ נתקע מהר מאוד.
והכתפיים עשיתי עם משקולות בישיבה- אמנם זה לא אותו דבר כמו פרס אבל אני חושב שאני נתקע בפרס בגלל הסיבה הזאת.
מה אני יכול לעשות כדי לשפר את הלחיצות אם לא לשלב לינארית? כמו שרשמתי למעלה אני נכנס לחיטוב ארוך תכף ואני רוצה לעלות את המשקלי עבודה כמה שיותר עד אז.
מישהו? אני צריך עזרה כי אין לי יותר מידי זמן להמשיך במסה ואני רוצה להתחיל כבר ביום ראשון לעשות משהו חדש כדי להתקדם.

סמוך על המנהל, אם הוא אומר שהליניארית לא מוצלחת בלחיצות.
ואני יכול להעיד שגם אצלי בליניארית הלחיצות מתקדמות יותר לאט.
בדקת טכניקה, תזונה ושינה? ולמה אתה ככ ממהר? לא יקרה כלום אם תהיה 22%.

הגישה הזו של למהר למצוא אלטרנטיבה לפני שתוקפים את הבעיה מכל הכיוונים לא רק לא נכון באימונים, הוא לא נכון בכל דבר בחיים. לדעתי המעבר הזה לליניארית צריך להיעשות בשלב יותר מאוחר.

• פותח/ת השרשור
סמוך על המנהל, אם הוא אומר שהליניארית לא מוצלחת בלחיצות.
ואני יכול להעיד שגם אצלי בליניארית הלחיצות מתקדמות יותר לאט.
בדקת טכניקה, תזונה ושינה? ולמה אתה ככ ממהר? לא יקרה כלום אם תהיה 22%.

הגישה הזו של למהר למצוא אלטרנטיבה לפני שתוקפים את הבעיה מכל הכיוונים לא רק לא נכון באימונים, הוא לא נכון בכל דבר בחיים. לדעתי המעבר הזה לליניארית צריך להיעשות בשלב יותר מאוחר.
22% זה to much בשבילי.
אין לי בעיה לחכות ולהישאר ב ss- אבל חבל שאני לא יתקדם בזמן שנשאר לי למסה.
בדקתי את הכול וגם שאר התרגילים עולים אז אני לא חושב שיש בעיה עם זה.
ואולי @stitch אמר לי לא לעבור מss ולא לשלב לינארית.
מצד שני @White Walker אמר לי שאם אני תקוע בשלב הזה אני יכול לשלב לינארית עם ה ss.
אני באמת מודה לשניהם על העזרה וגם לך ואני יודע שאתם רק מנסים לעזור, אבל אני לא יודע מה לעשות.
בכל מקרה באמת תודה רבה על העזרה 😃
Help?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית