הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתי שאלות, טונה מעושנת ותדירות העמסות

arad1021

משתמש מתחיל
208
19
נק' מוניטין:
41
208
19
אהלן לכולם, אני מחטב וכו ויש לי שתי שאלות שאני די צריך עזרה בהם
טונה מעושנת- אם אני לוקח טונה בשמן ושורף אותה, הקלוריות של השמן מתווספות לטונה? או שזה נחשב כאילו סיננתי את השמן? לא מצאתי על זה מידע באינטרנט
שאלה שנייה, אני שוקל 79, הערכים שלי בתפריט הם 1500 קלוריות 150 חלבון 75 שומן והשאר זה פחמימה, שיוצא סביבות 55 גרם
פעם בכמה זמן מומלץ לעשות העמסות עם כמות הפחמימה הזו?

תודה לכולם מראש:)

חשב את הטונה כטונה בשמן רגילה .

לגבי ההעמסות נשמע לי קצת תמוה 1500 קל' ביום .. מה הניטרלי שלך ? גובה ?

• פותח/ת השרשור
חשב את הטונה כטונה בשמן רגילה .

לגבי ההעמסות נשמע לי קצת תמוה 1500 קל' ביום .. מה הניטרלי שלך ? גובה ?
כאילו להתייחס לטונה כאל מסוננת? השמן לא נחשב?

ואני שוקל 79, גובה 171 והניטרלי שלי הוא 1873, תעלה ב15 אחוז ו1500 נותן לי גירעון של 500

אני 80 על 176 והנייטרלי שלי הוא 2250 בערך.
תחשב צריכה בסיסית (לא זוכר אם זה bmr או rmr, נראה לי bmr) - אנרגיה לפעולות הבסיסיות (מטבוליזם, עצבים, נשימה, דם...)
ואז תכפיל ב1.2 - זה שריפה יומית עם פעילות גופנית מינימאלית - ללכת למקרר וכדומה.
זה הנייטרלי, במצב כזה ש1.2bmr אתה חיי ואם תכניס ככה תישאר באותו משקל - לא עולה ולא יורד - נייטרלי.
הגירעון שלך לדעתי גדול מידי.
נהוג לעשות בדל פחמימות (עד 50 גרם פחמימה) העמסה כל שבוע. אתה לא רק צורך 50 גרם, גם הגירעון שלך גבוה מידי.

אני אעלה קצת קלוריות, נניח יהיה לי 60-70 גרם פחמימה, פעם בכמה זמן להעמיס?

לדעתי כדאי לך להתחיל מ100 גרם. אתה בגירעון גדול מדי, וזה עוד בלי לחשב את הקלוריות שאתה שורף באימונים. כשתתיקע תתחיל לרדת מזה.

וההעמסה פעם ב10 יום בערך

החישוב של הניטרלי שלך לא נכון. כמעט 80kg זה בערך 2300 קקל נייטרלי. וזה ביום ללא אימון. כמובן שיש עוד משתנים שמשפיעים. לדעתי תתחיל בהפחתה קלה של הקלוריות ממה שאתה אוכל כעת. כמות הפחמימה מאו נמוכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית